Új hozzászólás Aktív témák
-
batyuska100
senior tag
Valaki még használ i5-750-et?
Én még igen -
-
dezz
nagyúr
válasz
Balthazar777 #242 üzenetére
Arra.
-
peti_s
addikt
Jó teszt, bár az érdekelne hogy miért nem tudta az Intel ezeket már 32 nm-en kiadni...
-
osszaki
tag
-
dezz
nagyúr
PS3-mal éppenséggel mindkettőt lehet...
Renderelni az IBM script-vezérelt (PovRay feeling), Cell-optimalizált, igen gyors iRT ray-tracerével, egyetlen, vagy akár LAN-on keresztül clusterbe kapcsolt PS3-akon. (Vagy az IBM QS20/21/22 dual-Cell blade-szerverein.) Innen tölthető. (Lehet futtatni más renderert is Linux alól, csak azok nem Cell-optimizáltak.)
H.264 enkódolni meg ezzel: [link]
-
Barton
senior tag
válasz
- = Zk = - #223 üzenetére
Tanulás/vizsga masina
VM-ek -
priti
addikt
válasz
Dare2Live #231 üzenetére
Hát nem. Szerintem se.
Az egész Q szériát ki lehetett volna hagyni úgy ahogy van, ha a szoftverpiac rugalmatlanságát is beleveszem akkor talán volt értelme elkezdeni korábban a 4 magot, de most egy Q9300-nál például, semmi értelme a 4 magnak, ami teljesítményt nyersz a 4 maggal azt el is veszíted az alacsony órajellel még a 4 magot használó szoftverek esetén is, a nyolcezres sorozatot nyugodtan ki lehetett volna vinni 4,5GHz-ig normális távolságokat tartva a típusok között nem így egymás nyakára, hogy a 8200-am megy 4GHz-et, jó persze lehet hogy nem mindnek 1,15V a VID-je, de úgy egyáltalán mint kettőnél több magos asztali CPU-t, mint erőforrást, az i7-el indítva is simán lehetett volna kezdeni egyetlen foglalatváltással korrekt módon. Ehelyett beteszik a meglévő foglalatba, a Q szériát nem győzöd túrni a BIOS-okat, hogy akkor most melyiket tedd a lapra mert valami olykor nem kerek az egy dolog, de egy rakás lap volt ami fogadta, de valójában ha megkapargatjuk a gesztenyét alkalmatlan volt alapnak. Erre a tetejébe ahelyett, hogy rendet csinálnának még kitalálnak egy harmadik foglalatot is, 3 foglalatra gyártani meg minden csak nem értelmes.
Most akkor az összes kétmagost is ha kell ilyen továbbra is esetleg, akkor is tegyük egy új foglalatba a 775-öt meg szűntessük meg minél hamarabbNa de méé? Ez kb. az a szint, hogy tegyünk két földet a 6 pines PCI tápcsati szélére, hogy 8 pines legyen és adjunk el ugyanabból a szar tápegységből még pár ezret, csak az egyik ágára forrasszunk 8 pines csatlakozót, hogy ready legyen ezerrel.
Most akkor majd eladnak egy rakás új alaplapot. Oktalan pazarlás, a jéghegyek meg olvadnak. Ilyen csatlakozókkal, foglalatokkal, furatok áthelyezésével kidobatják a vásárlóval azt, ami teljesen jó.
-
Dare2Live
félisten
Finoman szólva se lett ez az i5 egy nagy durranás....
-
BalaNce87
addikt
Igen, de ő róla annyit lehet tudni hogy legfőképp játszik és nem azokat csinálja amiket te felsoroltál.
Desanto: Nem akarom én itt hergelni, de mindig írja hogy ha játék akkor konzol, erre ahogy kijön egy újabb vga ami jobb mint az elődje vagy ami neki volt (és persze az is jól vitte a játékok nagy részét), azonnal meg is veszi, ez nem gond arra költ amire akar, de akkor ne írjon ilyeneket. -
kulerr
őstag
volt arról szó melyik cikkről beszélünkŰ? mert én nem neveztem meg...de kár ezen vitázni szvsz, ha tetszik vedd azt, csak ne ferdítsünk, és ne dugjuk a fejünket a homokba. (ezzel nem állítom h te ferdítettél, csak tényként közlöm) jó pár teszt van a neten és azon a véleményen vagyok h jelenleg egy 775-ös quad elég még és mégegyszer: mindeki azt veszi alapul amelyiket akarja...de azt ne gondolja senki komolyan h többszálas alkalmazásban az i5 veri a 7-es szériát mert ez csak belemagyarázás ...
-
csirkés11
tag
jókis teszt grat hozzá, tényleg szimpi az i5, csak ahoz alaplap csere kéne...
-
Barton
senior tag
Jó, hogy nem vártam meg az új procikat!
Most raktam össze magamnak egy ESXi whiteboxot.AMD Phenom II X4 940BE-ös procival meg vagyok elégedve és a 8 GB RAM+alaplap is sokkal olcsóbb volt.
"Szegény" ember még mindig inkább a "másik oldalt" válassza!
-
dezz
nagyúr
Az én gondolatom meg az, hogy az LGA1156-os 8xx-eseket sem lett volna okos dolog egy számsorba (9xx) tenni az LGA1366-os 9xx-esekkel. (Ezt ugye arra válaszolom, hogy jelezted, hogy ő csak a 8xx-asokat akarta, nem a 7xx-asokat. De végülis mindegy.)
Hát igen, az i7-ezéssel kicsit megkavarta a dolgokat az Intel. Ha már nem akarta i5-nek nevezni (mert így nem tűnik olyan "menőnek"), miért nem lehetett i6? Nem szeretik a páros számokat?
-
priti
addikt
Akárhogy csűrik-csavarják amíg a 775-ös foglalatba szánt CPU-k forgalomban vannak az i5-nek úgyanúgy semmi értelme, mint az i7-nek abban az árfekvésben, amiben jelenleg van.
Az irodai gépek (amik az asztali CPU eladás jelentős részét képezik) CPU teljesítmény igényét annyival lépték túl már a 775-ben, hogy egy durva darabot nem fognak eladni az i5-ből, amíg a régi foglalatú alaplapokat, procikat kapni lehet, raktárra gyártani meg minek? Nem vágom hova a nagy igyekezet, hol a piac
Ha 2010 elején elvágják a régi foglalatot az az AMD-nek lesz magas labda, mi a carnak irodai gépbe i5? win7-tel van ez szinkronban vagy hogy? Nem értem.
Előre akarnak menekülni talán az AMD-s teljesítményverseny miatt, de ez a foglalatosdi élből gusztustalan.
-
Zájec
veterán
nincs "és"... leirtam a gondolatomat ezzel kapcsolatban..
szerintem nem baj hogy különválasztották az X58 és a P55 tokozását....
látjuk hogy eltérö a tokozása, ezt én korábban helyénvalónak is tartottam...amivel nem értek egyet az a elnevezés.. a 860,870-t is core i5-be kellene sorolni, nempedig core i7-be...
-
Zin
őstag
i7 920-ast azt az 2 évig még cpu....sztem az a legjobb megoldás
-
Tyberius
aktív tag
Hát bizony nekem ez valsz ki fog maradni... Persze E2220-ról indulva még nagyon nem limites az LGA775 platform
Veszek majd egyszer egy X38/X48 lapot + memóriát, meg egyszer valami erősebb procit, azzal elleszek úgy két évig, csak vidkarit cserélek... addigra meg sztem ki fog halni már ez az 1156-os csoda
-
Zájec
veterán
attól mennyi rá a keret...
ha olcsó , és bitang gépet akarsz ,akkor egy régi 920-t (C0/C1) amit megkapsz 45k-ért használtan, alá egy Asrock Extreme lapot (kb 38k).. (egész jól megy az is
) és mellé kezdetnek valami 2x2gb-s 1.5v-s kingmax modulokat , amik 15 k-ból kijönnek(4gb)..
ha van még lové akkor D0-s procival meg 6gb-al lehet fokozni,,meg valami 50k-s lappal..
-
Zájec
veterán
"Miért nem lehetett már megmaradni a 9xx és a 920 és a 965 közé pozicionálni? "
azért mert az hely is foglalt
... 940-s volt , most 950-s van meg 960 lesz asziszem az utobbi kettö D0-s... ezek mostani D0-k nagyon jók , alapfeszen rohangálnak 4-4.2 ghz-n is akár...
egyenlöre a közelébe sem ér eggyik 750,860,870, sem , több feszt kérnek, igy lejebb tolodik a 24/7 tuning mértéke...
( gondolom 1.25v-1.30v-1.35v Vcore fölé nem kéne menni..)de egyébként lesznek majd itt olyan 860,870-ek amik 4-4.2ghz-n süvitenek majd 1.20v Vcore-n..
csak még várni kell , legalább egy fél évet 9hónapot... akkor majd lesz jó "0"-s stepping... mint a D0 is most a core i7 9xx-nál..
még annyi hogy hát sajna az ára sem piskota a 870-nek,, talán még 860-t még lehet venni 64-ért, az annyira már nem vészes...
kipróbálnám szivesen.. de nem azért hogy jobb e vagy nem , hanem csupán a személyes tapasztalat és kiváncsiság... a p45-nél és x58-nél is elsö fecske voltam
amúgy is lehet hogy unom már , végülis december vége óta van már core i7-m..
az tart vissza hogy kezdetben gyenge procik jönnek, amiknek késöbb nagyon lesehet az ára a step.váltás miatt, úgy mint a 920-nál a C0/C1 vs. D0 ...(#196) kulerr .: de ha azt nézem a 920-s is úgy megy mint a 975-s !, hiába mindkettö D0-s... egy 975- sem megy jobban 4ghz-n mint egy jó 920-s...
ugyanúgy megkéri kb. azt a vcore-t... csupán 3x annyiba kerül... például egy régi 965-s milyen drága, C0/C1-s,, egy jó D0-s simán megeszi és jobb is nála.. ja meg feleannyiba sem kerül.. -
aram01
nagyúr
az az MSI lap az nagyon fasza
-
PH-User
addikt
Én nem látom értelmét, hogy valaki a jól bevált, erős LGA 775-ös rendszerét i5-re cserélje, akármilyen ajánlott is. Én már ha váltok, csak i7 jöhet szóba.
-
PH-User
addikt
válasz
- = Zk = - #198 üzenetére
Engem úgy felidegesített, hogy ... Miért nem lehetett már megmaradni a 9xx és a 920 és a 965 közé pozicionálni?
-
PH-User
addikt
Senkit nem idegesít fel, hogy 860-as és 870-es számozású erősebb, mind a 920-as számozású?
-
fatal`
titán
Quadot nem akarom húzni, max 3,2re (8x400). Később lesz majd lapcsere, de nem most. Alapórajelen meg biztos, hogy elviszi.
Szerk.: Flight Simulatorozok, oda meg kell az izmos proci.
Szerk2.: Miért is felesleges? A quadok lassan kifutnak, később már csak komplett platformváltással érem el ugyanazt. Illetve bocsánat, az i5 kb 10%-kal gyorsabb.Ráadásul ez nem került pénzembe.
-
Zájec
veterán
én is valami hasonlora gondoltam.. jobb lett volna ha minden procit turbo nélkül mértek volna, mondjuk x19 szorzón azonos bclk-val, tehát azonos órajelen.. például mondjuk 3.8ghz-n... vagy valami hasonlón....
ne az legyen már döntö hogy melyik procinak, milyen alapjáratot állitottak be az Intelék....
-
CHIPman
nagyúr
Amire 2 magnál nem elég 3,9GHz. Arra. Ennyi erővel teljesen felesleges lecserélnie az E8500-at.
Lacc88: Majd meglátjuk.Lehet, hogy várok vele a névnapomig, és ha nem jön össze elég/nem tudok dönteni, akkor várok karácsonyig. Jelen helyzetemben egyéb okok miatt nincs lehetőségem rá, ámde 2 hete még lett volna, csak nem tudtam még akkor, hogy a Lynnfield hogy szerepel.
VaníliásRönk: Az E8500-nak nem 3,9GHz az órajele, így gondoltam, hogy Quadnál sem húzódik vissza a tuningtól. -
Lacc88
senior tag
CHIPman mikor veszel már gépet ?
sorry (OFF)
-
CHIPman
nagyúr
Lehet, hogy megbánod, ha a P5B-be beleraksz akármilyen Quadot... 3,9GHz-et szinte biztos, hogy nem érsz el vele, de lehet, hogy 3,6-ot sem.
SymbianOS: sniper elite? -
kulerr
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #169 üzenetére
még!! aztán jön a holnap mikor a gamé-k több szálon fognak futni és lám
egyébként a teszteken gondolom felugrottak az órajelek az i5-ben 3,2-3,6Ghz-re a 920-at meg 2,66-al hasonlítják csak ez nincs nagydobra verve...gondolkodni!! de nem vitának szánom
-
Rhino666
addikt
Ez meg milyen árazás?! +133MHz-ért kétszer annyit elkérni?
Tipikus Intel...
-
TomiLi
addikt
Yorkfield; Lynnfield; Bloomfiled; .....Scofield
-
CHIPman
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #172 üzenetére
#172: Akkor azt is olvasd el, hogy mennyire kell a VT-d egy asztali gépbe.
Tommee: Én nem lennék abban olyan biztos, lehet, hogy a régebbi tesztben lévő játékhoz való hasonlítás lehetősége miatt lett 8.9. -
Tommee
aktív tag
fLeSs: a tesztkonfignál Catalyst 8.9 szerepel, gondolom 9.8 akart lenni
-
CHIPman
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #169 üzenetére
Van benne VT! Olvass utána mielőtt ilyet írsz.
#172: Akkor azt is olvasd el, hogy mennyire kell a VT-d egy asztali gépbe. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Ja de jön az Evergreen...
Egyébként még pár tesztet nézve a Core i5 megéri aki 2 magról akar váltani 4 magra. Akinek nem kell HT meg VT annak bőven jó, játékok alatt a 2,66 GHz-s órajellel kb. azonos szinten vagy jobban fut mint a Core i7-920, ami azért nem mindegy mert csak 45k-s CPU.
-
Silenzio
addikt
Csak azt ne mondd hogy az elkövetkező 1-2 évben nem lesznek olyan címek amik végre képesek kihasználni a többszálúságot (ld. GTA IV). Mert akkor veszek egy konzolt és ennyi volt - nem lehet ennyire maradi a játékipar sem.
A fő célom az volt, hogy egy univerzálisan használható és időtálló, erős gépet rakjak össze - szóval az eddigi tapasztalatok alapján sem volt hülyeség váltani. Meg aztán a GTA-t 40 fps-sel futtatni is kellemesebb mint 16-17 frame-mel. Mert az előző cumón sajna annyival ment. Őszintén remélem, hogy a két mag maximális kihasználása mellett lassan felfedezik a sokmagos rendszerekben lévő potenciált is, mert az órajel-verseny lassan befuccsol. Ennek az első jelei már a P4-nél látszottak, a csíkszélesség csökkentése is csak átmeneti megoldást jelent a problémára.
-
proci985
MODERÁTOR
mi maradt?
volt közben egy ATX2.0->2.2 váltás is, 12Vn eléggé megnőtt az igény, szóval tápcsere is befigyelhetett AGP-> pciE váltáskor, ház talán maradhatott, lap proc mem vidkari változik... aháá, a vinyók?
nekem mondjuk a komplett AGPs gépem ment kishugomhoz, volt is öröm, hogy milyen jól megy a HoMM5.
a p55ös 3mmel odébbtolt lábkiosztása minimum undorító az inteltől, a fenéért nem lehetett tartani a 72 vagy 80milimétert. universal felfogatót 72 és 80 mellett még lehetne is gyártani, de 72 75 és 80 egyszerre annyira nem egyszerű...
apropó, a tuning: megnéztem ezt a TR terméket, nekem TRUE LEnek néz ki (kevesebb hőcső, mondjuk a TRUEk nagy hőmérségletig is remekül skálázódtak)... szóval a 4ghzes tuning csak addig hangzik jól, amíg nem kell rászámolni minimum +12-16ezret a hűtésre még. bár akinek van lga775re valami óriása, az megússza a párezres átalakítóval.
2600 és EVGA: okés, csak fél év múlva majd kijön a p65/x68 és ez az érték már átlagos lesz. ld p35+6xx0 520-540es wall vs p45+8x00 bőven600+.
-
fLeSs
nagyúr
OK, újramértem a fogyasztást, és reális eredmények jöttek, a múltkor benéztem vmit.
az új adatok:95/112/122/130/162
-
Silenzio
addikt
Azért jó látni, hogy még mindig nem érné meg váltanom. Nem is fogok egyhamar. De mi az, hogy a Crysis csak a két legerősebb i7-essel cpu-limites? Itt valami elírás van, vagy az én logikám a rossz... Pont hogy az erős procikkal limitálja a rendszert a cpu?
-
-
Lacc88
senior tag
válasz
gametofiton #107 üzenetére
Azt maga a gyártó se tudja !
-
BalaNce87
addikt
Most látom, hogy már 46 ezer forintért meg lehet kapni a core i5 öt. Az durva, honnan vették ezt az 55k-s árat?
Így már tényleg drágák a quadok, és az E8XXXek is. Az E8500 37k, az E8400 33k, az E8200 31k.
-
BalaNce87
addikt
cseréről beszélünk?
Nekem akkor is drága, igen az E8500 is. Én akkor vettem 8200-ast, mikor még a 8400 volt a csúcs és az indolkolatlanul sokba került. Kb most is annyiba kerül egy E8200 (ha még kapsz), mint tavaly áprilisban, mikor vettem a konfigomat. Sajnos nem nagyon megy le az áruk és addig felesleges váltanom, mikor ebben az E8200-ben is sokkal több van, mint amit eddig kihoztam belőle.
Persze szívesen hajtanék mást is, de ez van. -
fatal`
titán
válasz
BalaNce87 #145 üzenetére
Egy fillérembe nem kerül a váltás.
Így ugye mindjárt más?
Szerk.: Plusz hozzá jön még az is, hogy Flight Simulatorozok és oda bizony kell az erős CPU.
A Quadok kifutó termékek, komplett platformot nem akarok cserélni és pénzem sincs rá, ezért inkább cserélek most egy négymagosra, pláne ingyen.
-
BalaNce87
addikt
Igen, én is néztem LGA775ös négymagosokat és indokolatlanul drága még mindig ez a Q9XXX széria. És hát ha az ár/érték aránya jó is, annyira nem jó megoldás, hogy képes legyek új lapot venni emiatt... Sajnos ez a PC egyre inkább csak pénztemető jellegű.
Hát jah, ha zsír új vidkarit akarsz venni, akkor egy 50k-s proci is bele kell hogy férjen. De ki tudja, hogy kell e majd neki erős CPU, hogy meghajtsa.
Nem tudom változott e a helyzet, de szerintem egy 3.2-3.4-en hajtott kétmagos kiszolgál egy mai videókártyát. Szépen látszik a crysisnál is, hogy a grafikus proci a szűk keresztmetszet. -
fatal`
titán
Nem rossz proci az i5, de Quadról szerintem ezekre egyszerűen nem éri meg váltani a komplett platform csere miatt. Ma jön meg a Q9400, szerintem jódarabig marad.
-
Gergo88
tag
válasz
BalaNce87 #136 üzenetére
A Q9550 viszont már kifutó széria, mégis ugyanannyiba kerül mint a 750-es, pedig az i5 szépen tartja az iramot, sőt, néhány százalékkal meg is előzi. Befektetésnek tényleg nem jó, mint ahogy semmilyen más zsír új hardver, de az ár/érték aránya ettől még nem olyan rossz. Főleg ha figyelembe vesszük hogy 4.1GHz-ig lehet emelni a kakaót. Persze nem ocó, dehát nem is a Microsoft Word-re van tervezve, arra ott a Celeron 10 ezerért.
Az a baj mire a 32 nm-esek kijönnek már az új pasziánsz se fog rendesen futni. Akkor most mit érdemes evergreen alá venni? Mondjuk, ha van zsém evergreen-re akkor ne sírjon a szám hogy drága az i5 mi?
-
kkf
aktív tag
válasz
D4rkAv3ng3r #46 üzenetére
Kinek ne lenne elég? Hát aki PS2 emulátort futtat, annak!
Mondjuk itt egy elég nagy táborról beszélünk, mert kb. minden tízezredik felhasználónak van ilyen igénye
Engem a sírógörcs kerülget, amikor 3400Mhz-en 15-20fps-sel hasít egyik kedvenc PS2-es progim. Igen, tudom mitől van, de akkor is. Nincs valakinek egy fölös I7-e kölcsön (értsd örökbe), hogy jobb legyen a kedvem? -
Pedig sokszor nagy merketing értéke van a csicsának. A design egy terméknél nagyon sokat számít. Ha csúcs procihoz készítenek alaplapot, általában arra fel is hívják a figyelmet a dobozon valamivel, de ennél semmi utalás nincs erre. Szerintem a tesztelő kolléga is hasonlóra gondolt.
A vásárló meg az alap paramétereket leszámítva a dobozt látja először a termékből.
-
04ahgy
nagyúr
A cikk első oldalán kiemelitek, hogy a csúcskategória az eddigi i7 (Bloomfield), erre a következő mondat csapja meg a szemem:
"A Lynnfield processzorok kiszolgálására alkotott hardverelem csúcskategóriás laphoz nem méltó módon egy elég jellegtelen dobozban tartózkodik. (Ezt meg is említettük az MSI-nek, hamarosan kiderül, megfogadják-e tanácsunkat.)"Hogy nem lehet méltó egy téglatest formájú doboz? Nem látja el feladatát? Vagy az üres marketingrizsákat hiányoljátok? Korábbi hírben / cikkben is szerepelt, hogy új, egységes MSI design. Most meg nem jó, mást szeretnétek. Fura.
Részemről teljesen jó a doboz, védje a lapot a sérülésektől, és legyen átlátható. Nem a csili-vili doboztól lesz jó az alaplap. Nem szeretném a csellentyűk, csillogó bliszterek, cirádák költségét áthárítva viselni. A belbecs a lényeg. És szerintem nagyon is jó, ha egységes a dizájn, ne a doboz alapján döntsön a vásárló.
HGyu
-
BalaNce87
addikt
Megmondom őszintén, hogy szerintem aki ma szgépet fejleszt annak ez az árkategória (természetesen a középkategóriába szánt i5-re gondolok) nem a csalogató, hú de jó vásárba tartozik. Befektetésnek meg egyszerűen szar. Eltelik néhány hónap, aztán felére megy le az ára, mert folyton adják ki az új modelleket.
55k(proci)+35k(alaplap)+20-30k(RAM)... 110-120 ezer forint és még nincs meg a lényege, ugyebár a VGA meg a táp. Persze nem az átlag ember büdzséjét kell nézni -
Gergo88
tag
"a Core 2 Quaddal szemben nincs túl nagy előnye, azt a keveset pedig tuninggal könnyedén le lehet faragni"
Nem túl nagy az előny, de ha tuningolsz rajta akkor még az is eltűnik! Megéri!
Bocsánat a kukacoskodásért csak gondoltam ezt szeretnétek javítani (utolsó oldal, értékelés, második bekezdés első mondata, ha esetleg olyan javítja aki nem fújja kívülről a cikket).
-
válasz
- = Zk = - #106 üzenetére
8 szálon dolgozó i7-el villog a nagyfogú avataros kolega is, bele van pakolva a gépébe minden új cucc, a Q6600-os időszakban is ezt csinálta és tolta a tuning linkeket, de tép, most is ezt csinálja, és ettől valami változott? Talán valami komoly garfikai programot futtat? Nem hiszem, de a winrar benchet nagyon ismeri, meg a primet!
Majd én is veszek új gépet ha úgy érzem nagyon elavult, akkorra ezek már átlagos szót nem érdemlő cpu-k lesznek. -
Atla
senior tag
Köszönöm a tesztet!
Most már világos h nincs erre szükségem!P55 helyett P45 lesz!
Pedig gyönyörü az a Giga [P55-UD4]Na mindegy ez nem szépségverseny!
-
Gergo88
tag
itt torontóban az i5 kb 1000 forinttal olcsóbb is a Q9550-nél, és én meg pont gépújítás előtt állok. így valószínű i5+Evergreen lesz a dologból
-
{Zodiac}
senior tag
http://img.lanparty.tw/Upload/CatalogElement/DK_P55-T3eH9.jpg
LANPARTY DK P55-T3eH9 ezt akarom hozzá!!!!!
-
tome.jr
addikt
válasz
Oliverda #124 üzenetére
EVGA júzer vagyok. Nem szokott elszállt értékeket megadni. Ami rá van írva a dobozra azt tudja is a cucc. A 790-es lapomban is mentek a ramok 2000-en. Bár az igaz, hogy kicsit meg kellett vele izzadni, de azért összejött.
Zájec: Két malomban őrlünk. Te single GPU 06-ról beszélsz, én meg multi GPU Vantage-ról. Én végigjátszottam 3 way SLI-ben minden ram órajelet és időzítést és pl az 1800 Mhz CL8 1000 ponttal volt jobb mint az 1800 Mhz CL9.
-
Zájec
veterán
a 3Dmark-ot nem érdekli annyira a ramok magas órajele,, inkább a proci órajele és a dolgózo szálak száma...
nézd meg ezt
.. itt milyen "lassan" mentek a ramok.. ( 1260mhz cl8 -ba
)
ennek ellénére ugyanolyan jó pontszámot adott mint magasabb ramórajelnál, szoroszabb idözitéssel...
meg az a 2600mhz-s ramórajel elég extreme lenne, semiféleképp 24/7 tuning...
ahhoz már komoly QPI fesz kellene,, nagyon sok... a core i7-nél ez 5200mhz-s Uncore-t jelent.. (jelenleg a 3800 Uncore ami még talán elmegy) .. ha ez mond valamit...(#126) tome.jr::ez a platform egy kicsit más már...
amugyis nem a lapnak kell tudnia, hanem a ramoknak,, meg a procinak, mivel benne van a memevezérlö... ezért kell az Uncore-ra figyelni... ez a cpu-z fülön a memoknál látható NB frequency néven... ott van a kutya elásva...
-
Bahama
aktív tag
válasz
Kolondrum #102 üzenetére
OFF
Nem gondoltál, még arra, hogy valaki amikor új gépet vesz, akkor nem évente szeretné lecserélni a konfigját? Én sem akartam i7-t venni, de addig tolódott nálam a gépvásárlás, míg nem lehett kapni oem Q6600-t és már csak 40 fölött tudtam volna megvenni. És 60-ért meg már volt i7 920. És már nemigen fejlesztenek 775-re, szóval nem "annyira mindegy". Ja és nem csak tuningosok, és gamerek vannak, valaki ki is használja a 8 szálat. Talán már te is halottál 3D, vagy videó renderelésről...
ON
A teszt nagyon jó lett. Nem hittem volna, hogy a 870 ennyire erős lesz. Bár az ára elárulja... -
tome.jr
addikt
Van egy olyan része a P55-nek amivel eddig nem nagyon foglakozott senki.
A memória sebessége. Érdemes egy pillantást vetni az alábbi linkre (Max Memory Frequency/QTY):
Ha ez igaz lesz....
-
Geller72
veterán
Mondja meg valaki, hogy miért is kellene választanom a Core i7-870, Core i7-860-at 555, illetve 285 dolláros (eur) áron, ha a 920-as i7 50 rugó? Az Intelnél az érintett emberek kimehetnek nyugodtan a térre a cég előtt, felnézhetnek a napsütötte kék égre, és köpjenek a magasba...
-
Alchemist
addikt
Nagyon várom már a 8 szálon futó Pasziánszt!
-
Vico87
tag
válasz
Mackósajt #100 üzenetére
Köszi a linket. Hát mit mondjak, értelmes különbség nincs a kettő (Lynnfield/Bloomfield) közt. Ezalatt értem, hogy amikor már sima a mozgás, akkor felesleges továbbmenni, nomeg a legtöbben nem 2560x1600-on játszanak. A 4870X2 pedig bőven túlárazott termék, kevés ember tart belőle kettőt a gépében. Szóval szerintem ez nem szempont, hogy "csak" 16 sávot tud biztosítani a Lynnfield, mert nincs látható (csak extrém esetben mérhető, különben pedig egyenlők) különbség.
-
proci985
MODERÁTOR
hát, a 860-870es nem is lenne rossz. csak az ára. bár végülis az a legkisebb 8szálas. mondjuk otthoni körülmények között már a rendes négymagos skálázódás is öröm, nem hogy a 8... és igen, emlékszem mennyire jönnek már nemsokára a többmagot rendesen kihasználó programok. azóta is jönnek
a 750es meg nekem kissé felemásnak tűnik, nem annyival jobb a jelenlegi quadoknál, mint amennyi plusszbefektetést igényel (és nincs multigpu). egy esetleges árfelezés után már lehet jobban állna (ugye ha majd eltűnik az újdonság varázsa), a tuning ismét érdekes kérdés.
a baj ott van, hogy az x48as "kávét azt éppen nem főz" típusú valaha abszolút csúcs tuninglapok megállnak 25-30körül, 8 giga ddr2 mem 32k (kingmaxból kevesebb), így meg már mindjárt hatalmas a különbség árban a 750 és a york/kent quadok között (2giga rammal procot benchelni szvsz minimum fura, de megértem hogy miért várt a ph a váltással). teljesítményben, hát úgy már nem. és hopp van még rendes multigpu is. merthát jelenleg a GPU a bottleneck még egy jóideig. viszont, ott a tuning... a yorkik is onnantól váltak nagyon érdekessé, hogy megfutották 4ghzn a primeot légen.
jövőállóság pedig socket1156 esetén ugye nem létező fogalom, szóval ezzel se lehet indokolni a plussz árat...
-
McClane
aktív tag
válasz
gametofiton #107 üzenetére
Mert a i5-870 a csúcsprocesszor az LGA 1156-os platformra meg az újdonság varázsa.
-
Mackósajt
senior tag
Én meg nem hiszem, hogy Quad SLI -s LGA1156-os lap túl sok lenne a fiókjukban.
De mindegy is, emlékeim szerint a PH korábbi tesztjéből kiderült, hogy 4x PCIe/kártya kevés. Alapvetően mindegy, hogy integrált a vezérlő vagy nem, az eredmény hasonló kell legyen.
Végeredményben egyetértünk.
-
balu72
tag
Nagyon jó teszt,köszönjük
-
tome.jr
addikt
válasz
Mackósajt #105 üzenetére
Nem hiszem hogy egy külföldi oldalnak különösebben nehezére esne előkapni egy quad SLi konfigot valamelyik fiókból.
Én már majd minden multi GPU felállást kipróbáltam és őszintén megvallva csak akkor tesztelnék 2 db 4870x2-vel ha azt akarnám bizonyítani, hogy a rendszer nem kezeli normálisan a 4 GPU-s rendszereket.
A sima GTX 275 tesztből viszont szépen látszik, hogy igen csekély a P55 lemaradása SLI-ben.
-
gametofiton
tag
Egy rövid kérdés:
Az miért van, hogy a i5-870 drágább az i7-950-nél? -
Mackósajt
senior tag
Az első rész egy nVidia teszt, GTX 275-el, és legalább azt megmutatja, hogy kétkártyás rendszerben nem esik jelentősen a teljesítmény. Ez hasznos információ még akkor is, ha több GPU-ra nem releváns az X2-ők használata miatt.
(Most mondhatnám, hogy hírből sem ismerek olyan embert, akinek több mint 2 kártyás SLI/CF-je lenne, de ez nem menti a teszt ezen részét. A jelek szerint Anand-nak sem korlátlanok az erőforrásai.)
-
Remek teszt, köszönet érte, majdnem az összes Lynnfielddel kapcsolatos kérdésemre választ kaptam belőle! (arra az egyre nem, hogy mekkora a differencia játékokban a Bloomfieldhez képest egy brutális VGA használata mellett).
Az i5-750 viszont kezdeti vegyes érzelmeim után nem igazán tetszik. Az azonos órajelű Q9450-hez képest nagyon ingadozó a teljesítménye, számos helyen még 10%-ot sem éri el az előnye - az új architektúra és a direkt memóriavezérlő kombinálásától ennél többet vártam.
Úgy tűnik, továbbra is az i7-920 a megfelelő irány, ha valaki egy négymagos Intel rendszert fejleszteni akar - csak azok a nyüves alaplapok ne lennének ilyen drágák... -
Hát én nem tom, nem érzem úgy h a mostani gépem le kellene cserélni, mivel vígan elvagyok vele. Jönnek az újak, a jobbnál jobb procik, de annyira mindegy. Ez a I7 920-as dolog is csak nagyzolás azoknak akiknek van, a sok tuning link meg minden. Mit érnek vele? Nagyobb vigyort tudnak kiírni? talán 2sec előnye van win7 boot alatt meg 500FPS-el nyomja a warkráft 8 milliót? Mindegy. A cikk viszont jó!
-
szki
őstag
Jó teszt! Köszi!
Azt hiszem a Lynnfield kimarad az életemből
Akkor már inkább valamely olcsóbb X58-as lap + i7-920.Asus alaplapban be volt kapcsolva a C1E?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest