Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nekem a ceges HP jobban egeti az ertekeim, mint a legion 5 pro, regebbi gamek alatt 60FPS lockkal meg csak fel sem zug a venti (dead space 3-at probaltam a regebbiek közül).
Mondjuk a Battlefield 5 mar megizzasztja.
Ölben tartani hutopaddal siman lehet.Amugy en pont ugyanigy alltam hozza a dologhoz mint te, hogy asztali gepet fejlesztgetni olcsobb, ha elavul egy komponens akkor csak csere es megy a buli tovabb... Meg mindig megvan a gepem 2013-bol (lasd adatlap), de sosem fejlesztettem, mert nem lattam ertelmet evekig, mert minden jatek jatszhato volt rajta, hacsak kompromisszumokkal is.
Most kattant be az agyamba valami hogy fejleszteni kellene -> meg tudom tartani a hazat, meg talan a tapegyseget, minden mas kuka.
Összeszamoltam mibe kerülne akar komponensekbol összerakni valami ryzen 5600 + rtx 3070 szintu gepet, es kijött kb 200 euroval olcsobbra mint ez. Dragabb kicsit, de van + fasza sajat kijelzoje, meg akksi benne, es "mobil".
Sajnos a DIY gep epitesbe nagyon belerondit a mar lassan 1 eve a GPU helyzet is, de CPU-t is csak MSRP felett lehet kapni. -
sb
veterán
Lehet, hogy félreértettél. Én a desktop előnyei ellenére írtam a fentit.
Nekem is desktopom volt és van most is, notim soha nem volt kb. Ami előnye van az nálam nem volt soha prioritás:
- Nem hordoztam kikapcsolva sem, akkuról sem kell használnom semmit menet közben.
- Házon belül sem szeretem hordozni, nekem pl. ágyban/ölben használat sem kényelmes. (arra tablet, méret-súlyban sztem sokkal jobb erre... persze mások meg annak nem látják értelmét...)
- Helyhiányom sincs. Ill. asztal alatt még jobban el is fér mint becsukva monitor mellett asztalon a noti.
- Perifériák nélkül sokkal kevésbé hatékony a munka, szintén nem tudnék meglenni egér, bill és monitor nélkül.
- A DIY alkatrész cserélgetés olcsóbb és sokkal több a lehetőség is.
- A hűtés nehezebb és a halk működés is fontos nekem.Cserébe akksiban szinte értelmezhetetlenek voltak a notik pár éve, kijelzők kritikán aluliak, teljesítményben gyengék voltak, cserébe viszonylag nehezek is, plusz nem bővíthetőek.
Viszont ennek ellenére látom azt, hogy ma már ezek az előnyök-hátrányok eltűntek. 1.5kg alatt erősebb gépet kapsz mint 2-3 éve átlag desktopban, akinek kell még gamingre is ütőseket kap 2-2.5kg között. Üzemidő 8-12 óra akár átlag használatban. A kijelzőket se spórolják ki. És a dvga + egyéb hiányok miatt már árban is versenyképesek... ha nem jobbak is.
Innen indult a fenti hsz. Hogy drágák. Valóban drágultak (mint sok minden) de közben szerintem szintet is léptek. Desktophoz képest is meg abszolút használhatóságban is.
Továbbra is bill+egér+monitorral használnám amúgy, de ha ezen kívül szinte mindent tud, már csak 1-2 apró hátránnyal, de mellette pár előnnyel is akkor innentől opció desktop helyett is nálam. -
Meteorhead
aktív tag
Nekem a DTR (Desktop Replacement) műfaj ami a legjobban kiszolgál. Kell egy gép az irodába, kell egy otthonra, mindkét helyen GPU-t programozok, nem ritkán bazi nagy kódbázisokat fordítok. Kell a CPU kakaó és GPU-ból is egy erősebb ha nem akarok órákat várni a unit testek eredményére. VS Code nagyon jó távoli fejlesztésre, de még mindig vannak idegesítő hiányosságai, az alkalmi grafika továbbíásában meg teljesen cserbenhagy. Kell lokális munkaállomás mindkét helyre és luxus két gépet fenntartani. Perifériákat még csak-csak fenntartok két helyen, de ha konferenciára megyek, vagy az egyetemen tartok órát, ott is hasznos ha futtatni is tudok kódot a diákoknak, nem csak mesélni róla. A 17"-os noti 3-4 Kg-ja pedig nem zavar: széles a vállam, elbírja. Otthon TV nincs, így asszonnyal erről szoktunk sorozatokat nézni fektetés után. Ez a két-és-fél-laki élet valahogy ezt hozta ki győztesnek.
-
ricsip
addikt
"5800U érdekelne valami normális minőségű, strapabíró házban, nem túl sok pénzért"
6-700 ezer forint lesz ez... ugye te is legalább ennyire gondoltál?Ma már a szart se kapod meg keves pénzért! Csak mert a gagyi gyártók is vérszemet kaptak eppöl és szamszung árazástól és h. a sok pénzes hülye birka kinyitotta a pénztárcáját szélesre ennek a 2-nek. Most már a gagyigyártóknak is kell annyi pénz, amennyit csak kihúzhatnak a zsebedből. Senki nem árul már olcsón semmit, mert rájöttek h az embereknek túl sok elköltenivaló pénze van, és attól mind meg kell szabadítani őket, lehetőleg minél gyorsabban.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- További aktív témák...
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Zephyrus G GA502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Update 08.05. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest