- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
GTX 680-nak 1536 CUDA magja van, ha így nézzük nem olyan gyenge, persze más az órajel, stb, de az a 72 mag nem olyan kevés önmagában
-
Zeratul
addikt
Azt ugye tudjátok hogy a grafikus mag KEPLER -re épül ott meg 72 cuda mag elég soványka?
-
zooole
senior tag
válasz
Dilikutya #73 üzenetére
Tehát akkor én hülyegyerek vagyok, amiért tableten netezek (mert egy Nexus 10-en, vagy retinás iPad-en sokkal jobb élmény és kényelmesebb is, mint PC előtt görnyedve), és mert mondjuk GTA Vice City nosztalgiázok (ami mellesleg teljesen játszható).
Mekkora egy szerencsétlen magamutogató idióta alak vagyok, komolyan
aAron_: Ouya. Nézz utána. Pont az, amit leírtál.
-
ONEFREE
aktív tag
Ez sok mindent lesöpör ...Irodai gépeket tesz fejletlenné sőt a Zotac féle HTPC-k elavulnak...STB
Ez kellett már nagyon.Már csak egy olyan aksit kellene kitalálni ami kukába utasít minden vetélytársat...Én kb így tudnám elképzelni a 2013 21.századot...
-
aAron_
őstag
egy ilyen mennyivel gyengébb vajon a jelenlegi konzol generációtól? komolyan kérdezem, szerintem ezek tökéletesen alkalmasak lennének casual gamingre, kell egy dokkoló a TV-hez, pár kontroller meg jól megírt játékok!
-
mate0314
aktív tag
"A Tegra 3 processzor piaci premierjének időpontja egyelőre nem ismert"
Én ismerem
-
tjb007
nagyúr
válasz
FragMaster #80 üzenetére
Jó meg minden de azért a többiekről sem kell elfeledkezni, ők sem álltak le a világvége miatt(
).
Hogy pontosan milyen lesz az 5. mag nem tudom de a józan ész szerint C-A7 -nek kéne lennie. -
FragMaster
addikt
-
demigodno1
tag
Ha eléggé fejlett lesz a dokkoló+telefon a mindennapi használathoz, és az ára is megfizethetővé válik az átlagember számára, teljesen elképzelhető lesz az hogy van egy dokkolód otthon, meg egy a munkahelyeden, és csak a telefonod kell vinni magaddal, vagy az otthoni dokkolót is lehet többen használni, kinek-kinek a saját telefonjával..
-
válasz
Dilikutya #73 üzenetére
Elfogadom, hogy ez a véleményed, de az enyém ettől jelentősen eltér.
Egyébként javaslom, hogy az ilyen szubjektív kijelentéseknél használd a "szerintem" szót, vagy más formában jelezd azt, hogy ez a te véleményed. Így, ennek hiányában úgy hangzik, mintha általánosan elfogadott tényről beszélnél.
-
tjb007
nagyúr
válasz
FragMaster #76 üzenetére
Mondjuk ettől még én olyan nagy csodát nem várok tőlük, ettől függetlenül mindenképpen egy nagy előrelépés lesz.
-
Dilikutya
félisten
Igen, 10 colon is értelmetlen, mint ahogy a full HD is. Tableten játszani meg magamutogatás, FPS-t, szimulátort nem is lehet. Persze most ez a menő, de ez el fog múlni, a konzolokat és a PC-t nem veszélyezteti, mert eleve alkalmatlan rá. Egyedül a hordozhatóság pozitívum, de a PSP/Vita például ebben is jobb, mivel a kezelőfelület direkt játékra lett kialakítva.A tablet az aktuális hülyegyerek/hülyemenedzser generáció épp aktuális baromsága, már nem telefon, de még nem PC hibrid szarság, funkcionálisan amennyi plusz van benne, legalább annyi negatívum is. Ez a technológia okostelefonra való, ott jó is, jópofa, hogy tehetsz alkalmazásokat a telefonodra, viszont a háton fekve internetezés már fölösleges. Persze ebbe az irányba megy a világ, digitális birkákra, ostoba tartalomfogyasztó véglényekre van szükség, akiknek mindent el lehet adni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
FragMaster #68 üzenetére
Teljesen új lesz, nem a korábbiak foltozása.
-
válasz
FragMaster #68 üzenetére
Igen, a GeForce 600-as szériához hasonló a felépítése.
-
twine
veterán
válasz
Dilikutya #69 üzenetére
Érdemes néha "visszanézni" a múltba...pld:
"640Kb-ba minden belefér..." - Bill Gates, 1981"persze azt, hogy szerinted értelmetlen,tiszteletben tartom...
Viszont, ha "megengeded", szerintem az az értelmetlen, hogy ilyeneket "írunk" egy "szakmai" hírhez...
Ha szerinted értelmetlen,,,,nem veszed meg,,mint ahogy nem kötelező semmit sem megvásárolni aminek semmi értelmét nem látja az ember....
No offense.... -
FragMaster
addikt
Arról lehet valamit tudni, hogy ebben az soc-ban a gpu új fejlesztés lesz végre, vagy csak a szokásos kisebb gyártási technológia melletti órajel és magszámnövelés?
-
tixem
addikt
4k-s TV elérhető áron? na persze, külföldön is majd esetleg pár év múlva megy le arra az árra amit a plebs is megengedhet magának. 4k adás is kel majd hozzá, az is mire elterjed... Magyarországról inkább nem mondok semmit
én is totálisan nonsense-nek tartok egy ilyen hardvert telefonba/tabletbe. HTPC már inkább értelmes felhasználási terület.
Személy szerint én a 4k-t is baromságnak tartom, nagy kijelzőn van értelme, amivel nincs is semmi baj. De már látom lelki szemeim előtt a hiperultraszupergigamegaatom retina 4k ipadot, meg a szintén 6"-on 4k superamoled+köbszögdalton Galaxy Note n+1.-ik permutációját. Rendkívül hasznosak lesznek mondhatom. De nem baj, legalább letolja a full hd cuccok árait a béka segge alá
Megjegyzem, szerintem 1080p vastagon elég még tabletbe is, nemhogy telefonba.
-
twine
veterán
válasz
Oppenheimer #65 üzenetére
Ubuntu for Android
Ezt is várom már nagyon, hogy legyen belőle életképes dolog -
válasz
Oppenheimer #63 üzenetére
Milyen az a Motorola Atrix féle koncepció?
szerk: Ja, most nézem, olyan, mint az ASUS padfone?
-
válasz
Dilikutya #61 üzenetére
4 colon lehet hogy értelmetlen, de eddig azt írtad hogy 10 colon is értelmetlen. Szerintem nem az.
A 10 colos tableteken már teljesen élvezhető a játék - szerintem. A mai tabletes játékokhoz valóban sok ez a hardver, de muszáj a hardver gyártóknak hamarabb lépni, hogy a fejlesztők is léphessenek a jobb grafika / fizika felé. -
Dilikutya
félisten
Az okos TV-nek mióta van 4 colos kijelzője? Én konkrétan telefonban gondolom értelmetlennek az ilyen erős hardvert. Az más kérdés, hogy 10 colos tableten is csak az játszon, akinek két anyja van, de egy telefonba egyenesen marhaság többmagos processzort tenni sok GHz-el. 3-4 colon úgyse látszik a 8xMSAA.
Mai játékoknál viszont az okos TV full HD felbontásához valószínűleg nem elég már ez a processzor, kivéve, ha nem Far Cry 3/Crysis 3 kaliberű grafikában gondolkodunk. -
Zewa
senior tag
válasz
varga.balazs #16 üzenetére
Amúgy valóban lenyűgöző hogy rohadunk előre. Mindig előre látom egy picivel de fog ez valahol tetőzni? Elvégre a Zember nem fejlődik hogy pl lássa a quad HD-t.
-
kiskaktusz
addikt
Nem semmi azért így pár év alatt...
-
zack
nagyúr
válasz
blade zte #53 üzenetére
Értem én, de a Sony nem kevés pénztől esett el ezzel, hogy 2012-ben nem volt 4 magos csúcsmodelljük.
Az hogy 2013-ban lesz 720p 4 magos közép-felsőkategóriás modelljük, abban egyetértek, de ez már egy luk betömésének számít, amiből akkora üzletet nem fog tudni csinálni, mint pl. a Samu az S3-mal.Nem olvastál figyelmesen. Nem azt írtam, hogy nem jó hogy fejlődik a mobil iparág, csak annyit jegyeztem meg, hogy túl gyorsan. A hardverek nem tudnak kiforrni, a szoftverek nem tudnak felnőni a hardverekhez stb.
Sony megint jó példa erre, mert kihozták a maximumot azokból a chippekből amiket használnak. Lásd Xperia T. Az egyik legerősebb 2 magos, ha nem a legerősebb. Bár technológiát tekintve papíron le vannak maradva 2012-ben, azonban a gyakorlatban közel sincsenek nagy lemaradásban tesztek alapján, nyers erőben, ami a fent említett "kihozták amit lehet a technológiából" dologból következik.
De ugye mit néz a nem geek akinek van pénze? "Az 4 magos és annyiba kerül mint a 2 magos. Akkor vegyük a 4 magosat."
Részben köze van ehhez a Sony árpolitikájának is, mert annyival nem tudtak többet letenni az asztalra, hogy indokolttá tegye, hogy az Xperia T 2012 végén drágább legyen a Galaxy S3-nál, kicsit olcsóbb a Note 2-nél, és ezzel együtt a sikeres és keresett modell státuszt is megtartsa. -
"A Tegra 3 processzor piaci premierjének időpontja egyelőre nem ismert, de nagy valószínűség szerint az év elején debütálhat."
Még senkinek se tűnt fel?
-
-
Hobbbyt
őstag
Futtatni rajta virtuálisan a win 8-at és úgy Metrózni fullHD-ben.
-
blade zte
őstag
Sony kimarad? Az a pletykált telefon a csúcs. Lefogadom lesz olcsóbb 4-magos kissebb felbontással.
Gyors fejlödés? A felbontás addig nö, ameddig nem lesz jelentéktelen már, mert nem fog látszani.Tudod szerintem az az egészséges, hogy ha fejlödik a világ. Ha nem fejlödik így, akkor lehet valami nagy baj. Tudod, ha nem duplázódott volna az okostelók ereje eddig minden évben, akkor az okostelós játékgyártás például talán még nem is "létezne" úgy, ahogy most. Ugyanígy fejlödött a PC is, a laptopok is, és ez is úgy teszi. Csak a másik 2 elöbbröl indult, tehát ha most jelennének meg, akkor sokkal gyorsabban lennének a mostani szinten, mivel gyorsul a fejlödés.
-
nokia112
csendes tag
Én személy szerint nagyon oda vagyok a tegra 3-ért és baromira várom a tegra 4 debütálását mobilokban.
Ezen felül csatlakoznék néhány előttem szólóhoz. Nem értem, miért van baja bárkinek is azzal, ha fejlődnek a hardverek. Persze.. gyengék az aksik, aláírom. Na de ezért álljunk meg és nyüstöljük addig a több éves cuccokat, amíg valaki nem ad a kezünkbe egy 5000 mAh-s aksit? Ennek semmi értelme. Örüljünk inkább, hogy tudunk filmet nézni, játszani, netezni és akár full HD videókat készíteni a jelenlegi cuccokkal. Aki nem várja a következő nagy csodákat, azt nem értem, de az biztos, hogy a fejlődés nem áll meg és én örülök neki -
maki12
senior tag
"A Tegra 3 processzor piaci premierjének időpontja egyelőre nem ismert, de nagy valószínűség szerint az év elején debütálhat."
Már megjelent..
-
Peterson_
addikt
válasz
Oppenheimer #34 üzenetére
+1
Épp írni akartam én is, hogy kissé szűklátókörűségre vall tényként kezelni egy ilyen magánvéleményt.
Főleg, hogy nem kell sokat töprengeni, hogy értelme legyen egy ilyen soc-nak, főleg mire érkezik. -
zack
nagyúr
Jó jó ez a fejlődés, de minek ilyen sebességgel? Ezt a fejlesztők se fogják tudni követni már.
Még ki se hült a 720p, már itt a küszöbön az 1080p. De ez is minek?
Ahelyett, hogy kiaknáznák maximálisan az 5 col környékét, minőségi csúcsmodellekkel, az anyagminőségre is odafigyelve. Annyira rohannak, hogy a Sony ki is maradt a 4 magos fejlesztésből 720p-ben. Hatalmas pleff.
Ez a Tegra 4 ahogy írták is korábban, kicsi a valószínűsége hogy tabletben, és okostelefonokban fog debütálni. HTPC lesz ebből elsődlegesen, aztán majd ha már olcsóbban lesz beszerezhető, esetleg beleteszik 1-2 "presztizs phone"-ba, tabletba. Szerintem ez nem 2013 lesz. Reméljük.
-
oceanrush
senior tag
/OFF Insert random [minek ez] comment.
/ON Nekem johet, csak jo lenne hozza 4K-s tartalom is (film). -
blackydan
senior tag
Brutálisan fejlődnek ezek a telefonok, mondjuk lassan már ott tarunk , hogy előbb látok 4k-s telefon kijelzőt mint tv-t
-
stilo18
addikt
Sok újdonságnál rávágom, hogy na..ez lesz az új telóm.
Most pontosítok: Aki elősször villant Tegra4-et fullos kijelzővel, ő az én telefonom....
-
balazs1022
őstag
Lassan már processzor kell a processzorhoz h, h tudja kezelni
-
shaddam
aktív tag
Gameloftos fart appokon kívül miért is kell kell majd ez? Inkább az akku lenne normális
-
Syron
tag
Kíváncsi vagyok melyik mobilgyártó jön elő elsőként a 4K-s telefonnal.
-
rocki15
tag
Lassan valami hűtést is ki kellesz találjanak ezekhez az "erőművekhez".
-
leslie_smith
aktív tag
Nem lesz rossz!
Indul a várakozás?
-
saelin
veterán
válasz
Dilikutya #32 üzenetére
Pár példa: játék, nagy felbontású videók, gyorsabb és szebb rendszerek, nagyobb/élesebb felbontás, jobb multitasking, meg mittom én... amit még kitalálnak. Attól hogy te nem használnád ki, más lehet simán. Jó lenne, ha nem kellene mindig elmagyarázni. A fejlődés ígyis-úgyis bekövetkezik, nem tudom egyesek miért állnának az útjában... Ennek örülni kellene.
-
Dany007
veterán
válasz
Dilikutya #32 üzenetére
Pedig egyet kell értenem a "világok pusztítójával". Nem szabad leragadni a 4 colos telefonoknál, illetve tableteknél.
Egy ilyen Tegra 4 alkalmas lehet akár otthoni HTPC-kbe. Ahol majd tolja a 4K-s tartalmat a 4K-s tévékre, amik maximum pár éven belül szépen elindulnak a terjeszkedés útján. A fejlesztés amúgysem azért jó, mert holnaptól ki tudom használni. Hanem azért, mert van idő csiszolni, tökéletesíteni plusz idővel az ára is lemegy...
Így remélhetőleg mire majd az átlagember számára is elérhető áron kapható lesz pl egy 4K-s tévé, addigra már lesz egy kiforrott és relatíve olcsó grafikus mag hozzá, ami ráadásul baromi keveset fogyaszt - egy diszkrét VGA-hoz képest. A korábban említett aktív shutteres technológiáról nem is beszélve - ide lesz jó a 120fps @1080p. -
Dilikutya
félisten
válasz
Oppenheimer #9 üzenetére
De igen, értelmetlen. 4 colos kijelző mellé mi a francnak ilyen processzor? De ugyanúgy értelmetlen egy 10 colos tableten is.
-
Finnugor
tag
válasz
varga.balazs #16 üzenetére
Motorola?
-
törölt tag
válasz
dreamdancer #7 üzenetére
Aktív shutteres 3D?
-
Zeratul
addikt
72 mag, ez már tényleg dinnye nem pedig SoC.
-
lmisi
senior tag
Mondatot módasítani kéne a címben is szereplő Tegra 4 re!!!!!
(Tegra 3 már rég megjelent) -
twine
veterán
Nézd meg hány ember használ az otthonokban nyomorult p4-eket....(fél,,,jó esetben egy giga rammal...) amiknek már rég a veszélyes hulladékok közt lenne a helye....
Hozzájuk majd később jut el....hozzád és hozzám, akik "betegek" (bocsásd meg a személyeskedést,,,egy szakmai fórumon számomra mindenkii "beteg",,jó értelemben,,szakmailag) hamarabb, mert úgyis "összerakod" magadnak valahogy -
bok92
addikt
Hm, talán mégsem mondott akkora marhaságot a jány...
[link]
-
margithid
veterán
válasz
Oppenheimer #18 üzenetére
Az a baj a 4+" méretű kijelzők is eszik az aksit, sajnos azt se lehet egy bizonyos szint alá hozzni fogyasztásban, no meg a felbontás is folyamatosan nő.
Az okostelefonok nagy részében már régen 5000+ MAh kapacitású aksiknak kellene lenni, de még a fele sincs meg sok készüléknél.
Jó lenne végre előrelépés ezen a szinten is. Én komolyan azért gondolkodom olcsó BB-ben, mert annak jó az üzemideje és netet is lehet vele osztani. Sajnos a 4"-os androidom ha nyüstölöm, akkor 1 nap alatt lemerül... -
twine
veterán
épp erre gondoltam mikor "pluszegyeztem"....
Az elmosódás folyamatban van,,,,miért ne lenne jó egy olyan jövő ahol a zsebedben hordod az "erőt"....
(Luke az erő veled van)
otthon (és bárhol máshol) a wireless tárhely, és kijelző(Tv vagy nevezzük bárhogy ahogy akarjuk).....indulhat a meló, vagy a játék....(kinek mi)
Folyton ismétlem magam mint egy papagáj...
Ugyanazok a folyamatok zajlanak mint pár éve az "asztali" pc fronton...
Kapsz egy "pc"t,,csak épp zsebre tudod dugni,,,mi a baja ezzel sok embernek,,fel nem foghatom...
otthon meg had töltődjön a dokkolóban ha "pc-ként" használod,,,,
hogy most még nem olyan ahogy vázoltam? ....valahogy el kell jutni odáig is.... -
Alwares
aktív tag
Jajj annyira jó marketing szövegek lesznek ebből.
De ha ezt külfeltüntetik, akkor az én laptopom is 135 magos mert van benne egy nvidia kari. És mit néznek külön magnak, minden grafikus feldolgzó egységet? -
mumk1
addikt
Így már 10"-on is meg lesz a 440ppi. Már csak kijelző kell hozzá.
-
hekmi
tag
válasz
Oppenheimer #9 üzenetére
Ennek így maximum akkor látom értelmét, ha az asztali és a mobil vonal közti határvonal egyre inkább elmosódik. De ez csak az én véleményem.
Na meg persze, ha az akkumulátorok fejlődési üteme is követni tudja...
Nem konkrétan erre a SoC-ra gondoltam, hanem azok fejlődési ütemére, de ez már inkább OFF téma.
-
varga.balazs
aktív tag
aki ezt ki akarja használni, annak tárhelyből is ott kéne kezdenie, hogy 128 GB
az eszközök üzemideje meg sose fog nőni...épp, hogy sikerül szinten tartani, de az senkinek nem jutott még eszébe az utóbbi 2 évben, hogy egy nagy kapacitású akkut belerakjon, egy átlagos hardverűnek számító telefonba.
-
Na ez már combos jószág lesz
-
Cyberpunk
félisten
Azért durva mit fejlődünk itt pár év alatt.
-
dontdoit
tag
egyedüli értelmét a 10-es tabletekre történő játékfejlesztésében látom.
-
osztraksajt
őstag
A cikk végén szerintem Tegra 4 akart az lenni.
-
twine
veterán
válasz
Oppenheimer #9 üzenetére
+1
-
dreamdancer
őstag
120 képkocka másodpercenként, hogy ennek mi értelme, ki fog ehhez tartalmat csinálni? Ami a 4K-ra is vonatkozik.
Ezek kb. 2015 táján kezdenek aktuálissá válni, addig just for fun az egész.
-
Dilikutya
félisten
Ez a hardver már a 10 colos tabletekbe is értelmetlen, telefonokba meg főleg.
-
Dany007
veterán
Brutálisan hangzik! Remélem az a 4K támogatás nem csak reklámszöveg mert még úgy sincs senkinek se szüksége rá... Jó az, hogy még időben elkezdik belekalkulálni... hogy pár év múlva már teljesen hétköznapi legyen.
-
Zedz
addikt
És a fogyasztással hogy áll a drága?
-
crhis86
tag
Az utolsó mondat eleje el lett írva.
-
MaxTorque
tag
A fejlődés megállíthatatlan
Ez így már lassan erősebb mint a korosodó asztali gépem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest