- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doom
aktív tag
Köszi az összefoglalót, tanulságos, bár a kérdéseimre nem (illetve részben, az utolsó bekezdésben) kaptam választ. Nem tudom, hogy vajon tényleg jobban terjedne-e az Opera, ha az IE teljesen szabványos lenne és nem vennék ki a Win-ből, elvégre az egyszeri usernek általában tökmindegy mivel, csak menjen az oldal.
Az jutott még eszembe, hogy ha az IE8 nem támogatná a quirks-es oldalakat, akkor az még jobban gátolná a régi böngészők kihalását, nem? Merthogy a user "minek váltson újabbra, ha a régi is jó, pláne, hogy az újabbal nem megy a kedvenc oldala"?
Szerintem is jó dolog egyébként, hogy próbálják elérni, hogy mindegyik ugyanúgy működjön, csak kicsit álszentnek tűnik a tálalás.#68: ez nem válasz a kérdésre...
-
Doom
aktív tag
Nekem itt sántít valami. A linkelt kérdezz-felelek szerint az Operának az a baja, hogy az IE nem szabványos, és a MS az IE-t a Win-nel együtt árulva a saját szabványait nyomja a piacon, miközben a nyílt szabványokat "elnyomja". E logika szerint, ha az IE szabványos lenne, akkor az az Operának megfelelne. Két kérdés:
1. Akkor miért nem erre próbálja rávenni az EU a MS-ot?
2. Ha az IE szabványos, de benne van a Win-ben, akkor az égvilágon semmi nem fog változni a böngészők részesedésében szerintem. Akkor ez tényleg jó az Operának? -
Khan13
senior tag
Ezerszer lerágott csont, de mi abban a törvénysértő, hogy MS a saját oprendszerébe bepakol valamit? (Mindenki fejleszthet oprendszert is, amiben alapértelmezetté teheti magát; Google me is lépi/te.) Már nem azért, de ugyebár használhatsz mást is, alapértelmezetté tehetsz mást is, ha nem tetszik az ikonja, ki is törölheted (Win7 minden verziójából már ki lehet törölni teljesen), az OEM-ek árulhatják a gépeket bármilyen más böngészővel előtelepítve az összes win verziót, szóval az EU csak ne ugráljon, ne erőtfitogtasson, hanem foglalkozzon értelmesebb dolgokkal. Szerintem lenne mivel bőven. Amúgy meg olyan felhasználónak, aki nem ért az informatikához, annak IE7+ Vistával és majd 7tel védett módban bőven jó és biztonságos. Amúgy meg épp elég reklámot láthatsz a neten böngészőkről, laikus is utána olvashat mindennek, szövegértés általános iskola alsóban kerül megtanulásra elvileg, aztán lehet kérdezni. Szóval EU miatt ne szívjak már, hogy alapból nincs böngésző a gépemen; és nem, nem akarok választani telepítés végével egy ablakból. (Ott is menne a harc a sorrendért amúgy is - lehetne random)
Mondom ezeket úgy, hogy Chromiumot használok 98%-ban, mellette IE8 mind Vistán, mind 7en.
Meg ugye akkor linuxokból kiszedni a FF-ot és OSXből a Safarit. A válasz pedig ne az legyen, hogy ők nem akkora részesedésűek, hiszen a törvények mindenkire vonatkoznak, vagy nem? (Tudom, linuxból minden eltávolítható, kivéve ami nem - vagy csak nekem volt Ubi túl makacs; OSXről nem tudok nyilatkozni ebben az ügyben)
Elnézést a félig off kirohanásért. Nem vitaindítónak, flamekeltőnek, x vs y vs z csatározás kezdetének szántam. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Medence topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest