- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
sippet
senior tag
jó kérdés. a 2.1-ben bemutatott live wallpaper-ökkel például a pulse (g1/magic/hero/cliq/stb) hardvere valószínűleg nem nagyon tudna megbirkózni, de összességében az ehhez hasonló fejlesztések általában inkább hozzáadnak a felhasználói élményhez, mintsem visszavesznek belőle. iphone-on például a legújabb frissítéseket is fel lehet pakolni az első generációs készülékre, és semmi bajod nem lesz tőle, sőt.
azt nem tudom, hogy a google is így gondolkozik-e, vagy az új verziókat direkt erősebb hardverre írják (a 2.1 programindító oldalának az effektjei meg a már említett live wallpaper, no meg az egyéb csicsák mondjuk inkább ezt tűnnek bizonyítani), de a fő problémát nem is annyira a teljesítmény, mint inkább a tárhely hiánya okozhatja. a g1-re ugyebár majdnem emiatt nem sikerült rápasszírozni már az 1.6-ot sem, és jó kérdés, hogy a pulse-ra mi fér rá belőle, mert hát rom ügyileg azért mi sem vagyunk eleresztve.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #3337 üzenetére
jujj, ez az usb-s dolog eleg ijesztoen hangzik. a gyari kabellel probalod radugni?
egyebkent ha ilyen baja van, es amugy sem elsodleges telefonnak hasznalod, akkor miert nem adod be szervizbe? egy hardver hibas keszuleket eladni sem lehet tul jol (vagy epp korrekten). akkor mar nem lenne egyszerubb a szerviz, hatha adnak masikat?
-
sippet
senior tag
válasz
SilentBobium #3333 üzenetére
uh, ez azert eleg csunya hardveres hiba, nem irigyellek. bar oszinten szolva az a furcsa, hogy hiaba olcso kinai telefon a pulse, ilyen jellegu panaszbol relative keves van, a szoftverrel viszont annal tobb a gebasz. en a forditottjara szamitottam, de orulok, hogy nem igy van.
-
sippet
senior tag
válasz
csopi04 #3315 üzenetére
az nem a rom, amirol te beszelsz?
nekem eleg sok minden fut hatterben, le van terhelve a pulse rendesen, ugyhogy 20 mb-nal tobb szabad memoriam nem nagyon szokott lenni. megfigyelesem szerint egyebkent 15 mb korul van a hatar, amikor normal hasznalat mellett meg roccenesmentesen lehet kezelni a keszuleket. de ha zenehallgatas kozben pl. nekiallok bongeszni, akkor elegge nekiall szaggatni, ha olyanja van.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #3284 üzenetére
nem igazán értem, ez miért baromság. inkább tény, bár tényleg evidencia.
nekem kb. kereken egy napot bír ki, de nálam egész nap 3g-n van folyamatos szinkronizációval, időjárás és mindenféle szarság frissítéssel, emellett netezek vele legalább két órát (ebből egyet wifin), zenélek még másfelet, és amúgy is tolom rajta a dolgokat, így szokott este 10-re lerohadni.
bár kint van a home-on a battery widget, igazából nem sok értelme van, mert nem mutat reális számokat használat közben, ahogy erről fentebb volt is szó. de megtanultam, hogy melyik érték kb. mit jelent reálisan, úgyhogy igazából így is hasznos indikátor.
-
sippet
senior tag
válasz
KonzolKartel #3274 üzenetére
dobsz audio hackhez egy linket? vagy erre gondolsz? nálam ez nem működik a telefonon. mármint nem dob hibát, meg semmi, egyszerűen csak semmi hatása.
-
sippet
senior tag
válasz
zs0lt33 #3232 üzenetére
ügyeskedtek itt mindenféle rapidshare-ről levadászott apk-val, amikor a projekt oldalán kit van a letöltési linknk, ami egyébként ide mutat. én ezt használom, de mondom, van, hogy simán elindul, aztán pedig elfagy tőle a teló, szóval lehet, hogy kis idegeskedést azért okoz majd.
-
sippet
senior tag
válasz
p_zsolt #3229 üzenetére
erdekes. nekem ugyan nincs 8600 naptarbejegyzesem, de ami van, azt tokeletesen szinkronizalja oda-vissza. ha az androidos calendar sem szinkronizalja rendesen, akkor semmi mas se fogja, tartok tole, hiszen ez arra lett kitalalva.
en teljesen meg vagyok elegedve vele, felulete is tetszik (winmo utan plane), egyedul az invitation opciot hianyolom, pedig a bongeszos verzioban ugyebar letezik ez a funkcio.
market enabler kapcsan: az en telefonomon mukodik rendesen, mar ha epp nem fagyasztja el a keszuleket.
azt meg se kerdezem, hogy ugye rootolt telefonon probaljatok futtatni? anelkul nem megy.
-
sippet
senior tag
a decemberi frissítés feltelepítése után már nem fogsz tudni régi romot feltenni. helyette inkább más típusú romot próbálj ki, és mivel nincs is nagyon más választásod, ajánlom az u8230-as vanilla mcr 1.2-es verizót, amit llaszlo is épp most rakott fel, ha jól látom. én az 1.1-et használom, ez elvileg ugyanaz, csak a decemberi frissítést nem telepített telefonokra való.
app2sd-t le tudod csekkolni úgy is, hogy terminal programba (pl. better terminal) beírod a df parancsot, ekkor kilistáz mindenféle memóriaállapotot, amire csak kíváncsi vagy.
"df: The df command displays filesystem disk space usage for all mounted partitions. "df -h" is probably the most useful - it uses megabytes (M) and gigabytes (G) instead of blocks to report. (-h means "human-readable")"
-
sippet
senior tag
-
-
sippet
senior tag
válasz
cyberapa #2813 üzenetére
ennel egyszerubb nem nagyon lesz soha. gyakorlatilag nehany zip fajlt es mappat kell letolteni a memoriakartyara, es az azokban levo tartalmat futtatni. ezt nem neveznem bonyolultnak. amivel problemak lehetnek (es akkor sem vegzetesek, legfeljebb sikertelen lesz a muvelet), az az, ha rossz fajlokat toltesz le, de ha elotte itt a topicban rakerdezel, akkor mint latod, a segitokesz nepek megadjak neked a konkret linkeket, nem kell magadtol kisilabizalnod, hogy epp hol tart az egesz.
-
sippet
senior tag
válasz
alansmithee #2803 üzenetére
raging thundernek nezd meg youtube-on a demojat. na pont ugy fut a pulse-on is, tokeletesen roccenesmentesen.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2799 üzenetére
igy van, itt a PH-n is irtam, meg a modacon is en voltam az egyik panaszkodo. en is ugy tudtam, hogy ext3 particion nem kellene ilyennek tortennie, de mivel nem en vagyok az egyetlen, valszeg nem nalam van a hiba. a megoldas tenyleg az, hogy ujrainditaskor alapbol recoverybe bootolsz, es reflexbol nyomod a repairt.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2795 üzenetére
én inkább a telefonból szeretnék wifi modemet csinálni, de valamiért nem megy a tethering a pulse-on.
valószínűleg azzal a driverrel van a hiba, ami miatt a kezdeti időkben a custom kernelt se tudták megcsinálni a modacon. két programmal is próbáltam (android wifi tether, anetshare), de nem akarja a jót, pedig utóbbi azt jelzi, hogy működik, a laptop mégse lát hálózatot.
-
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2707 üzenetére
Nalam azert ha 4 bongeszo ablak van nyitva, es meg emellett multitaskolok, akkor van, hogy rebootol a telo, de az origi romon sokkal rosszabb volt. Mindenkeppen ajanlom az u8230-as romot azoknak, akik elegedetlenek, es nincs szukseguk a 6 home kepernyore, sokkal gyorsabb es stabilabb(!) A keszulek vele.
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
volt valami gebasz vele nála, de ez szerintem nem jelenti azt, hogy neked is lesz, nyugi. ha meg vagy vele elégedve, akkor minden fasza. nem hiszem amúgy, hogy lassabb lenne tőle a készülék, mint az eredeti gyári rommal, viszont elvileg javít néhány bugot. juan, nem lehet, hogy inkább te rontottál el valamit, nem wipe-oltál, meg ilyenek, miközben folyamatosan cserélgetted a romokat?
egyébként én tényleg csodálom a kitartásotokat, hogy mennyit bírtok pöcsölni ezekkel a rom frissítésekkel. az átlag fórumos tempóhoz képest meglehetősen régen raktam fel az 1.0-s u8230 romot (aznap, mikor megjelent), azóta annyit nyúltam hozzá, hogy a kernelt frissítettem 1.1-re (aznap, mikor megjelent). az egyetlen bajom most vele az, hogy minden reboot után kell nyomni egy repair ext filesystemet, különben nem tudok programokat telepíteni, amit azért sem értek, mert elvileg ext3-as partíció van a kártyámon, amivel ez a probléma nem kellett volna, hogy megoldódjon? na mindegy, egyelőre együtt tudok élni vele, főleg hogy 3-4 naponta szoktam rebootolni, és akkor is azért, mert én kezdem el piszkálni, nem pedig mert muszáj lenne.
addig teljesen felesleges szerintem foglalkozni ezekkel a naponta megjelenő frissítésekkel, amíg nincs mérvadó különbség a romok között. mondjuk ha kijönne egy 1.6-os androidos rom, vagy egy olyan 1.5-ös, ami közismert és létező bugokat bizonyítottan megoldana (pl. fotó geotagging, fülhallgató adapter bug stb.), akkor egy percet nem gondolkodnék.
de az igazi egy 2.0-s hivatalos frissítés lenne, amit aztán szét lehetne optimalizálni. remélem, egyszer lesz majd azért olyan is, én még mindig nagyon reménykedek.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2622 üzenetére
hogy ennyire jól fut rajta a játék, kíváncsi voltam, a készülék tulajdonképpen milyen teljesítményre képes. találtam az xda-n [egy topicot], ahol nézegetik a softweg által készített benchmark alkalmazás (marketből letölthető) által kiköpött adatokat, és azt kell mondjam, hogy a számok alapján hiába szinte ugyanaz a hardver papíron, a pulse az u8230 1.1-es mcr-rel agyonveri a g1-eket, pedig a tesztelők többsége cyanogen romját futtatja, tehát már azok is agyon voltak twekelve. sőt, az egyik hozzászóló a napokban írta be a heron végzett tesztjének az eredményeit, és az én telómon annál is jobbak a számok. höhö.
játszhatnánk amúgy olyat, hogy mindenki letölti a cuccot, lefuttatja, és megnézzük, hogy tényleg van-e teljesítménykülönbség a romok között gyorsaságban, grafikában. no?
itt vannak az enyémek:
Huawei MoDaCo Custom ROM U8230 Edition 1.1, REBOOT REQUIRED htc_wwe/htc_hero/hero/hero:1.5/2.73.405.5/61267:user/release-keys
Processor ARMv6-compatible processor rev 2 (v6l) Linux BogoMIPS 527.56
Memory RAM 98140 Memory SWAP 32760Graphics
Total graphics score;123.43339
Draw opacity bitmap;62.249237;MPixels per sec
Draw transparent bitmap;13.247089;MPixels per secCPU Whetstone
Total CPU score;175.09117
MWIPS DP;12.75185;MWIPS(DP)
MWIPS SP;13.317353;MWIPS(SP)
MFLOPS DP;2.3172104;MFLOPS(DP)
MFLOPS SP;3.120585;MFLOPS(SP)
VAX MIPS DP;8.612081;VAX MIPS(DP)
VAX MIPS SP;8.53026;VAX MIPS(SP)Memory
Total memory score;158.23148
Copy memory;143.78145;Mb/secFilesystem
Total file system score;7.3335915
Creating 1000 empty files;11.787;sec
Deleting 1000 empty files;3.192;sec
Write 1M into file;1.0928962;M/sec
Read 1M from file;13.661202;sM/sec;SD card perfomance
Creating 250 empty files;12.076;sec
Deleting 250 empty files;9.992;sec
Write 1M into file;21.598272;M/sec
Read 1M from file;65.789474;sM/sec; -
sippet
senior tag
ez már tényleg minősített eset. je.
villantani akaróknak van új remek játék a marketen, autóversenyzős, raging thunder néven. fizetős, de a demó a magyar marketen is elérhető. giroszkóppal irányítás, fasza (hogy azt ne mondjam, iphone-os) 3d grafika, szóval a korszellemnek tökéletesen megfelel. persze csak azoknak ajánlott, akiknek rootolt, rendes 3d driverrel turbózott telefonjuk van, gyári romon gyanítom hogy 2 fps lesz a sebessége.
-
sippet
senior tag
a lehúzható listában viszont tényleg nem jelenik meg külön kattinthatóan semmi szikronizálás közben.
itt valami nagy félreértés van szerintem, bár én sem értem pontosan, hogy most akkor mi is történik magnusheron gépén. azzal viszont egyetértek, hogy a servosearch-öt nem kell siratni, ha nem működik, annál jobb.
helyette használj aurorat, gyorsabb, egyszerűbb, jobb.
-
-
sippet
senior tag
mivel az is hivatalos rom lenne, simán fel lehetne tenni, persze. igazából az a kérdés, hogy a magyar t-mobile azért nem adja-e ki simán a mostani frissítést, mert saját cuccokat is bele akar tenni (pl. magyar nyelv, magyar billentyűzet), vagy egyszerűen csak ennyit ér a supportjuk?
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #2499 üzenetére
hmm, érdekes. a webes google calendar felületen nézd meg, hogy ott be vannak-e állítva a naptáraid. biztos, hogy nem törölted ki véletlenül valamelyiket? amúgy elképzelésem sincs, hogy mi lehet a probléma.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #2512 üzenetére
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=502010
Itt van egy reszletes leiras. En egyaltalan nem ertek hozza, korabban windows alatt eletemben nem inditottam meg el terminal ablakot, de ez alapjan meg nekem is sikerult osszehozni. Szerintem meg ugy is ertheto, ha nem tudsz angolul. A lenyeg, hogy az adb az android sdk-ban van asszek a tools konyvtarban (most nincs elottem a gep, ugyhogy ez nem biztos), oda kell el cd-zni.
Az tok mindegy, hogy a telefon milyen allapotban van eppen, lehet bootloaderben (vagy ahogy ti hivjatok, kek kepernyo), vagy akar tok siman teljesen mukodo uzemmodban, ha a driverek a telefonhoz fel vannak telepitve a szamitogepre, akkor adb-n keresztul is lehet piszkalni.
-
sippet
senior tag
fel lehet telepíteni, hivatalos romfrissítés nem jár garanciavesztéssel. a telepítési leírásban (már ha tudsz angolul) le van írva, hogy melyik könyvtárat kell a telefonra másolni a letölthető zip fájlból, és utána hogy kell telepíteni. mit tesz isten, pont az említett update funkció segítségével.
itt egyébként ha jól veszem ki, még senki nem rakta fel a frissítést (többek között éppen azért, mert sokunknak custom rom fut a gépén), úgyhogy nem tudunk niylatkozni, hogy mi változott, de veszíteni nem hiszem, hogy lehet vele, az tuti, hogy hazavágni nem fogod vele a telót.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #2490 üzenetére
ne haragudj, de ez teljes értelmetlenség. hol próbálsz naptárbejegyzést létrehozni? elindítod a calendar alkalmazást a telefonon, és ott new eventre bökve kiír valamit? vagy nem engedi elmenteni az új bejegyzést?
ez meg, hogy "Gmaillel volt szinkronizálva, h tudjam a névnapokat, de töröltem, mert ha használtam azt a calendart, akk se tudtam új bejegyzést létrehozni" pedig számomra végképp értelmezhetetlen. mit töröltél? a google accountodat? a calendar szinkronizációt? a calendart magát a webes felületen? ha utóbbi, akkor nem lehet, hogy be van pipálva, hogy szinkronizáljon, de mivel nincs google calendar accountod, ezért dob hibaüzenetet?
a lényeg, hogy többször le lett már írva, hogy részletes infó kell ahhoz, hogy tudjunk segíteni itt a fórumon, nem kiáltozás meg a jelenség nagyvonalakban történő leírása, ráadásul érthetetlen és logikátlan mondatfűzéssel, mert úgy nem fog menni. meséld el, hogy csináltad a probléma előtt a dolgot, pontosan mit változtattál, és írd le részletesen a hibajelenséget.
-
sippet
senior tag
akinek szüksége lenne exchange email kliensre, de nincs megelégedve a roadsync-kel (pl. hogy az inbox/sent mappákon kívül nem szinkronizálja a többit), vagy az u8230-as romon tolja, amin a roadsync egyáltalán nem is működik, itt egy jó kis megoldás: [htc work mail]. kipróbáltam, és nagyon fasza.
-
sippet
senior tag
válasz
munnergep #2476 üzenetére
Igy van. Szerintem varj egy-ket napot, paul mar ma is irta, hogy a kovetkezo modacos romfrissitesbe mar megprobaljak belepakolni az ujdonsagokat.
Radasul ha nem valtasz teljesen mas romra, akkor wipe-olni sem kell. En amikor megjelent, egybol frissitettem a 8230-as romot az 1.1-es verziora, recoveryben atformaztattam az ext2-es particiomat ext3-asra, ami kb ket percet vett igenybe, es adatvesztes nelkul tudtam tovabb hasznalni a telefont, szoval valoszinuleg a kovetkezo frissitest sem lesz bonyolukt felrakni.
-
sippet
senior tag
lehet függetleníteni, kb. 20 dollárért (3700 forint). [a modacon van egy topic], ahol ajánlanak egy oldalt, ami kifüggetleníti neked, most akciósan az említett áron. annyi, hogy kuponkódként be kell írni, hogy "modaco.com". a hozzászólók eddig mind azt mondták, hogy megkapták a kódot, és működtek is, ráadásul az üzemeltető kommunikál is a topicban, úgyhogy megbízhatónak tűnik.
egy másik topicban a turbo simről is azt írták, hogy működik, úgyhogy az is releváns opció.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #2408 üzenetére
teljesen tökéletesen működik, kijavít egy csomó bugot, cserébe viszont a bluetooth valamiért elkezd szarakodni. akinek a bt kihangosító meg headset nem fontos, annak feltétlenül megéri cserélni szerintem, egyáltalán nem bonyolult dologról van szó.
a particionálás témájában pedig továbbra is azt tudom javasolni, hogy le kell tölteni egy linux disztribúciót, azt cd-ről bebootolni, és azon keresztül particionálni. gyors nettel a letöltés kb. negyed óra alatt megvan, a partcicionálás a kártya méretétől függően (mivel érdemes előtte formázni) kb. tíz perc. így ingyenesen (tehát nem kell lewarezolni a paragont, ami ráadásul a jelek szerint nem is működik mindenkinek normálisan) és baromi egyszerűen lehet particionálni a memóriakártyát. mindez egyébként nem is szükséges, ha nem akarod, hogy memóriakártyára települjenek a programok, akkor nincs is szükség erre. mondjuk előbb-utóbb akarni fogod, az biztos.
a rootolás, patchelt recovery telepítés és új rom telepítés pedig körülbelül újabb negyed óra alatt megvan. minden le van írva itt a fórumban, csak követni kell az utasításokat, nem nekiállni improvizálni meg még nagyobb hülyeségeket csinálni (pl. htc dreamre való romokat telepítgetni a telóra, mert ha jól figyeltem, ilyen is volt már).
-
sippet
senior tag
válasz
a.t.t.i. #2392 üzenetére
8230-as romnal sajnos gondok vannak a bluetooth-szal. Valoszinuleg az a gond, hogy mivel eredetileg nem mukodtek ezzel a rommal a telefonhivasok, vegul a gyari rombol pakoltak at a radios reszt, ez viszont bekavart valamit a bluetooth eseteben. A gyari rommal allitolag jol mukodik mindenfele bluetooth atvitel. Mivel altalanos a problema, amire sokan panaszkodnak modacon is, elobb-utobb valamelyik fejleszto valoszinuleg megoldja, de pillanatnyilag egyutt kell elni vele.
-
sippet
senior tag
válasz
nemethzoli #2381 üzenetére
Hany gyari romod van neked tulajdonkeppen?
Melyikkel probalkozol? Honnan toltotted le, es milyen lepesekkel csinalod? Reszleteket is mondj, hatha ugy konnyebb segiteni.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #2293 üzenetére
En a zoom fx-et hasznalom. Tapasztalat? Legfontosabb szerintem, hogy 5x gyorsabb, mint a gyari kamera alkalmazas. Meg van benne ezer effekt lehetoseg, amit soha a budos eletben nem fogok hasznalni. Letolteshez nemar hogy segitseg kell... beirod googleba az alkalmazas nevet, meg melle hogy "apk", es kesz.
Barcode scanner appok kozul barmelyik jo, csak az a nem mindegy, hogy melyik rommal. A gyari rommal sajnos egy csomo keszuleken egyik se mukodik, mert a huawei valamit nagyon csunyan elbaszott, de az u8230-as custom rom ezt a bugot javitja.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2231 üzenetére
Szerintem ha valaki eleg bator hozza, akkor nem korai egybol romcserevel inditani, mivel sokkal hasznalhatobb igy a telefon. Miert kellenne, hogy egybol felidegelje magat az ember a hulye bugokon meg a lassusagon, ha lehet oket orvosolni?
Legegyszerubben a jozan paraszti eszt bevetve ugy tudod megnezni, hogy hova telepiti a programokat, hogy lecsekkolod, mennyi szabad tarhelyed van a belso memoriaban, aztan feltelepitesz nehany, lehetoleg helyigenyesebb programot, es ujra megnezed. Ha nem fogytak a megabajtok, akkor ertelemszeruen a kartyara ment a cucc.
-
sippet
senior tag
paul a modacon: "Woohoo! Got MCK running with a 32MB compcache and the difference it makes to the device is astonishing (IMHO) "
alakulnak azért a dolgok szépen.
-
sippet
senior tag
válasz
munnergep #2199 üzenetére
passz.
találtam alkalmazást, amivel lehet wifi hotspotot csinálni a telefonból. itt van ni: [anetshare]. nálam elindult, és azt írja, hogy létre is hozza a kapcsolatot, nem dob hibaüzenetet sem, tehát elvileg működik, viszont nincs nálam semmilyen másik wifis kütyü, amivel tudnám ellenőrizni. valaki lecsekkolná, hogy tényleg megy-e?
csak rootolt telefonon működik, mondanom se kell.
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
válasz
a.t.t.i. #2129 üzenetére
attól is függ, hogy melyik alkalmazásból lépsz ki, de az biztos, hogy még amikor gondolkodik, akkor is sokkal gyorsabb. én a gyári romon csak a felső sort használtam a 3X2-es home-on, és nagyjából ugyanazokat pakoltam ki ugyanabban az elrendezésben, mint ide, mégis mondjuk böngészőből kilépés után 2-3-szor több ideig töltött. volt, hogy 10-12 másodpercig is. itt azért ilyenről szó sincs.
-
sippet
senior tag
annyit mondok, hogy angliában tegnap 30 ezer forint alatti áron árulták, és most sem kerül többe 40-nél. én ha most vennék ilyen telefont, akkor lehet egyébként hogy azt csinálnám, hogy berendelem onnan, és aztán unlockolom. csak az a baj, hogy eddigi hozzászólások alapján külföldön és itthon is egyaránt volt néhány készülék, ami hibás volt, és ki kellett cseréltetni, így a garancia miatt mérlegelnék. mondjuk az is tény, hogy kb. egy magyar teló árából két angol/kínai/akármilyen pulse is kijön, csak hát az idegeskedés, ugye.
-
sippet
senior tag
nincs(!!!) kártyafüggetlen verzió. ezért az a telefon márkaneve, hogy t-mobile pulse, mert a t-mobile gyártatta le, csak nála lehet kapni, nyilván csak saját sim kártyával. tehát akárhonnan rendeled külföldről, mindig lesz rajta simlock. meg lehet oldani egyébként, mert vagy fizetsz extra tizeniksz fontot, hogy küldjenek neked egy unlock kódot valami gyanús weboldalon keresztül (a modacon egyébként most éppen van erre egy kis karácsonyi
akció, és mivel hivatalosan van meghirdetve, talán még nem is annyira megbízhatatlan), vagy turbosim.
szerk: jaa, ha kínából gyártósorról véletlenül leesett darabot tudsz szerezni, az más. mondjuk én abban cseppet sem bíznék meg, aki ilyet árul.
-
sippet
senior tag
válasz
a.t.t.i. #2115 üzenetére
erről írtam korábban, én xp alatt nem nagyon találtam megfelelő ingyenes programot, mert a memóriakártyát, pendriveot és a hasonló hordohzató adattárolókat a windows nem engedi particionálni. én úgy hidaltam át a dolgot, hogy letöltöttem az ubuntu linuxot, bebootoltam cd-ről, és azon keresztül simán lehet lehet partícionálni a memóriakártyát is. nem a legegyszerűbb megoldás (bár bizonyos szempontból mégis), de tutibiztos.
vagy pedig csúnya leszel, és "megveszed" a paragon partition manager full verzióját, mert a trial sajnos nem engedi amit mi szeretnénk vele. pedig ez amúgy tökéletes lenne, mert felismeri a memóriakártyát is rendes meghajtóként.
-
sippet
senior tag
válasz
a.t.t.i. #2085 üzenetére
de haza tudod, ilyet ne várj, hogy bárki is megígérjen. mindazonáltal ha betartod az utasításokat, akkor a valószínűsége gyakorlatilag nulla.
egyébként én már leírtam korábban itt a topicban, hogy mit kell csinálni, szerintem felesleges fordítgatni.
tehát:
1. rootolás: [link]
2. recovery image és új rom telepítése: [link]. itt annyi, hogy a 3. pontban lévő linken lévő zip helyett [ezt] kell letölteni.a modacon ugyanezt írta le a srác gyakorlatilag.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2076 üzenetére
ez a bar control nagyon király, nem tudtam róla, kösz a tippet. le is szedtem a wifi/bluetooth/ariplane toggle widgeteket a home-ról, csak a helyet foglalják, helyette kiraktam a wireless managert a task barra.
nálam:
- advanced task killer
- astro
- analog compass (eddig ez működik a legjobban azok közül, amiket kipróbáltam)
- bar control
- brightness profiles
- cal widget
- camera zoom fx (háromszor olyan gyors, mint a default, és ötször annyi beállítási lehetőség van benne. viszont a geotagging ezzel se működik, a modaco rommal se.)
- copilot
- facebook (bár ez elég fapados)
- flashlight
- fotmob 4.0 (akit érdekel a foci, annak muszáj)
- labyrinth lite (bár ezt hamar végig lehet tolni sajnos)
- layar
- meridian player noble (az új rommal végre megszűnt az az idegesítő bug, hogy ha bármilyen alternatív médialejátszót elindítottál, akkor indult vele az alap t-mobileos is. brr.)
- netcounter (bár az új rommal valamiért egyelőre nem számolja a wifin forgalmazott adatot, erre rá is fogok kérdezni, hogy miért lehet)
- pkt auctions ebay (ebayezőknek kötelező)
- remind me (nekem nem kellenek ilyen astridhoz hasonló bonyolult to-do alkalmazások, ez bőven jó.)
- ring toggle
- speedtest.net
- tone picker (bár a ringdroid állítólag jobb, de nekem ez is megteszi)van még pár játék, de azt mindenkinek ízlése szerint.
-
sippet
senior tag
ebből gondolom ki lehet találni, hogy felraktam végre a romot. még mindig ugyanolyan fasza, mint tegnap, csak már lehet vele telefonálni is.
plusz ebben már benne van a 3d driver tweak is. annyit mondok, hogy annak idején, amikor kb. két napos volt a készülék, kirpróbáltam a speed forge 3d-t, és elsírtam magam, kb. 2 fps sebességgel küldte neki. most meg sírás helyett inkább beszartam, olyan zökkenőmentesen viszi, hogy nem hiszem el.
-
sippet
senior tag
na, ezért nem kellene úgy okoskodnom, hogy nem próbáltam ki. hát akkor szopóág, szorri.
bounty: a modaco topicban a te kérdésed alatt ott van az enyém, ez némiképpen választ is jelent a tiédre. bár én végül particionáltam a kártyát, nem tudom, anélkül tényleg el sem indulna-e.
-
sippet
senior tag
válasz
davids1987 #2045 üzenetére
android marketből szedd le, telefonon keresztül! az a neve, hogy pdanet free edition. onnan biztos nem jön le .exe.
-
sippet
senior tag
válasz
davids1987 #2040 üzenetére
még én sem próbáltam ezt az alkalmazást, amit linkeltem, úgyhogy nem tudok segíteni. android marketban keress rá, töltsd le, és próbáld ki. elvileg mennie kellene usb-n keresztül.
szilu: addig oké, hogy a saját gépeden, ahova telepítve van a dialup, ott megy, de ha mondjuk valahol hirtelen kellene netkapcsolatot nem a te gépeden varázsolni, akkor már szopóbb a dolog.
engem is érdekelne amúgy a tethering, rootolt készülékre elvileg wifin keresztül is működik, majd utánanézek, hogysmint van ez.
-
sippet
senior tag
válasz
davids1987 #2034 üzenetére
http://www.androlib.com/android.application.com-pdanet-zEij.aspx
-
sippet
senior tag
válasz
dorkababa #2022 üzenetére
tényleg vicc kategória.
és az a durva, hogy a 91 fontos kártyás telefonon pedig már tényleg nagyon kétlem, hogy bármilyen haszna lenne a t-mobile-nak, ennyiből szerintem nem lehet kihozni egy ilyen hardvert, és akkor még van mögötte némi agymunka is azért az android elmagentásítása (bocs, norbesz!) miatt, bár azzal csak rontottak a rendszeren
.
más: sikerült particionálnom a memóriakártyát, de basszus, windows alatt az istennek se sikerült összehozni, a paragon trial verzió erre már nem volt képes, más szofterek pedig fel sem ismerték mint külső meghajtót, úgyhogy a végén ubuntu livecd-ről gparteddel kellett megcsinálnom.
-
sippet
senior tag
1. magától lekapcsol a kijelző beszélgetés közben
2. a home screenre bárhova kipakolhatod a kontaktjaidat arcképpel (mint az spb mobile shell-ben), vagy csinálhatsz nekik egy foldert, és abba berakhatod őket. a pulse-on van a t-mobile-nak egy saját gyorshívó menüje is, ez azonban kevésbé gyors szerintem.
3. a kontaktok közötti keresés alap, ha megnyitod az alkalmazást, akkor egyből feldobja vele együtt a keresőmezőt is. hogy mi szerint listázza őket, az már fogasabb kérdés, nem igazán állítható (hacsak kézzel nem írod át az összeset igény szerint), de mivel könnyen kereshető az egész, szerintem kár babrálni vele, meg aggódni miatta. gyorsabb beütni az első két betűjét a névnek, mint görgetni.
4. a call log különálló alkalmazásként létezik az androidon, ennek a shortcutját kirakod a home screenre, és meg is vagy. az email/sms/hívás/akármi más értesítő az androidban van a legkirályabbul megcsinálva az összes telefonos oprendszer közül: lehúzod fölülről a taskbart, és már mehetsz is az adott alkalmazásba. [kép]
5. hááát... én mondjuk ha hajlamos lennék gyakran megzúzni a telefont, akkor lehet, hogy egyáltalán nem vennék ilyen készüléket, de te tudod. mindenesetre a pulse még elég új, nem tudom, lehet-e hozzá venni külön alkatrészeket egyelőre. -
sippet
senior tag
nekiálltam ennek alapján megcsinálni, és sikerült beüzemelni az adb-t. most büszke vagyok magamra.
remélem, senkinek sem baj, ha most elkezdek kérdezgetni.
szóval ha pull paranccsal leszedek egy system fájlt, akkor az hova kerül a gépemen? ez a pull a copy-nak, vagy a move-nak a megfelelője? tehát az adott fájl ettől még fent marad a telefonon? ha utána push-sal visszatolom a gépre, akkor nem kell megadni elérési útvonalat az adott fájlhoz? (ha valaki kedvet érez, de úgy gondolja, hogy offtopic a téma, akkor privátban válaszoljon. köszi!)
-
sippet
senior tag
a pulse-nak 3X2 oldalból áll a home-ja, úgyhogy ez valószínűleg nem lesz jó neki.
bounty: látom, a gond az, hogy nekem ezek a terminálba beírt parancsok továbbra sem nyilvánvalóak, inkább nem kírésleteznék vele. de paul azt írja, hogy ma estére főz egy rendes custom romot az egészből, azt amúgy is érdemes talán megvárni.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #1971 üzenetére
egy konkret kepet szeretnel hatternek? csak mert elore elkeszitettbol annyi van, mint a szemet, marketban vannak is erre programok. de szerintem arra is, hogy a saja fotot atkonvertaljak megfelo mereture. valahol olvastam, hogy hanyszor hany pixelesre kell, de fogalmam sincs, hogy hol.
-
sippet
senior tag
válasz
KonzolKartel #1963 üzenetére
marmint az u8230-as romot? es mukodik vele a telefonhivas? hat azt hogy csinalod? amennyire en latom, a forumban eddig senki se jelezte azt, hogy nala mukodne a hivas kuldes/fogadas.
-
sippet
senior tag
válasz
davids1987 #1958 üzenetére
akkor most már ezt is tudjuk, hogy kell.
-
sippet
senior tag
válasz
davids1987 #1956 üzenetére
ez azt jelenti, hogy most bootloader módban van a telefon. ez nem baj, de így nem is fog történni semmi. biztos, hogy a dload könyvtárat bepakoltad a memóriakártya gyökerébe?
no várj, most nézem, hogy az angol nyelvű leírás azt mondja, hogy hangerő+ gombot kell nyomni, nem halkítást. próbáld ki úgy. (vedd ki az aksit, tedd vissza, aztán kapcsold ki a telefont megint, és hajrá.)
-
sippet
senior tag
válasz
davids1987 #1952 üzenetére
a memóriakártyádat kiveszed a gépből, rámásolod a gyökerébe a letöltött zip fájlból a dload könyvtárat. a kártyát visszadugod a gépbe, aztán kikapcsolt állapotban megnyomod a hangerőcsökkentés-hívásvége(piros)-bekapcsolás gombokat. ezután automatikusan települnie kell az új rendszerednek.
ennek kapcsán jut eszembe, ti szedtétek már ki a telefonból a memóriakártyát? az előbb próbaképpen megnéztem, hogy nekem kijönne-e (benyomni baromi nehezen tudtam), és hát úgy be van szorulva, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy maradandó károsodás nélkül ki tudnám onnan operálni.
-
sippet
senior tag
válasz
davids1987 #1950 üzenetére
angolul tudsz? nem bántásból, csak ha nem, akkor segítünk. ha viszont igen, akkor olvasd el, van hozzá útmutató is a letöltött fájlban.
-
sippet
senior tag
válasz
davids1987 #1945 üzenetére
miért nem jó a gmailes email címed?
itt van egyébként a leírás: [link]. az android updates fülnél az első rész a te problémáddal foglalkozik.
update: bounty nyert.
-
sippet
senior tag
válasz
kopasz79 #1944 üzenetére
egyáltalán nem értek a linuxhoz. egyszerűen csak igyekszem követni én is az utasításokat, amiket a fórumokban írnak, és aszerint csinálni a dolgokat.
a belinkelt képen látható, hogy létezik egy olyan opció recovery módban, hogy nandroid backup. ennek a lényege, hogy az egész aktuális rendszeredet lementheted úgy ahogy van, így ha nem tetszik az új flashelt rom, vagy bármi gáz van, akkor kb. három perc alatt visszatöltheted azt, amiről váltani szerettél volna.
a gyári rom külön is letölthető, és ha azzal bootolsz, akkor pedig minden kezdődik előröl, tiszta lappal.
-
sippet
senior tag
válasz
kopasz79 #1937 üzenetére
1. a rootolásról volt szó korábban itt a fórumban néhány száz hozzászólással ezelőtt, még pontokba szedett útmutató is készült, keresd vissza.
2. ezután ugyanazokkal a lépésekkel, ahogy a rootolásnál a superboot zip fájlt, ezt kell installálni: [Amon RA's patched recovery image]
3. ezután le kell tölteni azt a romot, amelyiket szeretnéd telepíteni, ez is egy zip fájl lesz. egyelőre csak a modacon van custom rom, kettő darab: az egyikkel lehetséges a memóriakártyára is telepíteni alkalmazásokat, ehhez azonban előtte particionálni kell a kártyát, ráadásul már dolgoznak egy sokkal fejlettebb verzióján is, úgyhogy ezt szerintem nem érdemes egyelőre. és van az, ami tegnap jelent meg, és gyakorlatilag a franciaországban kapható pulse-tesó gyári romja. ez szinte a teljesen alap 1.5-ös android rom, nincsen benne semmi magenta, az alap androidos beállítási lehetőségek és alkalmazások (pl. music player) vannak rajta, amik szerintem sokkal jobbak, mint a pulse t-mobile-os romjában lévők. ez itt érhető el: [link]
4. miután letöltötted a romot tartalmazó zip fájlt, másold fel a memóriakártyádra.
5.ezután a telefont tedd recovery módba. ezt úgy tudod megcsinálni, hogy az alkalmazások közé rootoláskor feltelepült egy quickboot nevű dolog, ezt elindítod, és rányomsz a "recovery" opcióra. ekkor bootolás után ez a képernyő fog megjelenni:
6. itt ha nem akarod frissítés után összemaszatolva látni a telefonodat (ahogy én is tettem korábban, és tanúsíthatom, hogy nem volt jó), akkor előbb nyomsz egy wipe/factory resetet (6. sor). ez tehát nem kötelező, de ajánlott.
7. aztán kiválasztod az "apply sdcard: choose zip" opciót. itt ha a memóriakártya gyökerébe raktad a letöltött romot tartalmazó zip fájlt (4. pont), akkor egyből azt fel is ajánlja. rámész, kiválasztod, megkérdezi, hogy telepítse-e, ha igen, akkor nyomsz egy zöld (hívásfogadás) gombot, és tádámm.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #1936 üzenetére
biztos, hogy nem, mert utána szörnyű lassú volt utána a rendszer, két percenként force closet kellett nyomni mindenre, úgyhogy ahogy írtam is végül nyomtam rá egy factory resetet, aztán recoveryből még egy wipe-ot is, és úgy végre megkaptam a tiszta u8230-as romot.
továbbra is ajánlom egyébként mindenkinek, egyelőre nagyon jónak tűnik.
-
sippet
senior tag
a bugokrol szolo reszt vegyetek targytalannak. csinaltam egy factory resetet, es vegul kaptam egy tiszta android rendszert.
na de milyet! valami egeszen elkepesztoen kibaszottul gyorsat, szepen letisztultat, a hulye gyari romhoz kepest ugy tunik, hogy abszolut bugmenteset. mukodik a fulhallgato adapter, a qr-kod olvaso, mukodik a my contacts szinkronizacio. a geotaggelt fotokat most nincs lehetosegem kiprobalni, de gyanitom, hogy ott se lesz hiba. csak ajanlani tudom, egeszen uj elmeny igy ez a keszulek.
ja igen, es 73 mb szabad helyrol indul a factory reset utan.
-
sippet
senior tag
válasz
norbesz74 #1926 üzenetére
megpróbáltam dekódolni, mit próbálsz közölni velünk, talán sikerült.
szóval rákerestem a fling nevű programra, de csak valami hülyeséget találtam ilyen néven, ami sikít, ha nagyon odabaszod az asztalhoz a telefonodat vagy leejted, szóval ilyen használhatatlan hülyeség. biztos, hogy ez a neve annak, amiről te beszélsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Tesla topik
- Nyaralás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Autós kamerák
- E-roller topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest