- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Benji21th #14727 üzenetére
"Ez pedig csak SWAP használata esetén oldódik meg, de azt nem érdemes Class4-es kártyával használni A2SD használata esetén, de ha nem használok A2SD-t helyügyileg ugyanott vagyok, mint a gyárival. Jól értem?"
Ha ezt a Nagy Pulse Kézikönyvben olvastad, akkor csak benne maradt egy korai információ.
Azóta tesztelték, és Class 4-es kártyán is megy együtt a kettő.
Ha lesz időm, átnézem, és javítom a kézikönyvet. -
-
rum-cajsz
őstag
A modaco fórumon olvastam, hogy a 2.2-es fejlesztéssel átálltak a CyanogenMod 6-ra. Kipróbálta valaki közületek? Bevallom én egy kicsit elvesztem a fórumban a sok különböző verzió között, hogy most mit is kellene feltenni, hogy kipróbálja az ember, és egy működő telefont kapjon.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
ClioRS #14524 üzenetére
"a2sd check
Az A2SD állapotának lekérdezése."Ha nem tetted át a dalvik cache-t, akkor az ugyanúgy fogyasztja a helyet a belső kártyán.
"a2sd cachesd
A Dalvik cache mozgatása az SD kártyára (A Dalvik cache tartalmazza az összes alkalmazás Cache-ét és a felhasználói adataikat)." -
rum-cajsz
őstag
Találtam egy leírást, ami a telefon hívás késleltetést javítaná.
Próbálta már esetleg valaki?From a terminal window:
adb pull /system/build.prop build.prop
Open the build.prop file with notepad or wordpad w/e
Find the following line:
ro.telephony.call_ring.delay=3000
Change 3000 to 1, or delete the line entirely, save the file
Then, back in the terminal:
adb shell mount -o remount,rw /dev/mtd/mtdblock4 /system
adb push build.prop /system/ -
rum-cajsz
őstag
ha dmc romot akarsz használni, akkor tedd fel az r8-at és állítsd át a fórumban korábban leírt módon a swappinest 15-re.
Vagy telepítsd az flb 1.6b romot, abban ez már be van állítva.Nincs lowmem-moderate parancs. Az a2sd parancsnak van lowmem-moderate opciója. (érdemes megnézni az első hozzászólásban leírt dolgokat (2.1 romok, a2sd/swap, tippek, faq).
-
rum-cajsz
őstag
válasz
lkristobal #14352 üzenetére
Ott van az flb-mod második hozzászólásában a letöltés (Touchpal)
-
rum-cajsz
őstag
válasz
resch13 #14349 üzenetére
Nekem ez a ddms.bat semmit nem mond.
Ha rendesen telepítetted, akkor elvileg bekerült a PATH-ba az adb könyvtára is.
Itt van egy ADB súgó: http://android-dls.com/wiki/index.php?title=ADBHa indítasz egy parancssort, akkor oda kell beírnod az itt leírt parancsokat.
pl:
adb shell
elindít egy shellt a gépeden, mintha a telefonon indítottad volna.adb pull /sdcard/test.txt test.txt
az sd kártyán lévő test.txt fájlt lemásolja a gépedre. stb.Annyi a fontos, hogy a telefonon kapcsold be az usb debug módot
-
rum-cajsz
őstag
válasz
norbert0929 #14348 üzenetére
Az flb 1.6b elég jól ki van tesztelve. De sokan esküsznek impalaman romjaira (ahogy olvashattad, DMC R8a a legfrissebb) is, hogy az gyorsabb.
Döntsd el magad!
-
rum-cajsz
őstag
válasz
norbert0929 #14342 üzenetére
A swap méretét utólag is lehet változtatni, csak ehhez valamilyen partícionáló alkalmazás kell. például linux alatt a gparted.
és érdemes bekapcsolni, mert nagyon sokat javít az élményen.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
norbert0929 #14337 üzenetére
Először is kösz a visszajelzést
Másodszor a kérdésedre a FAQ ad választ."Kérdés: Mi az a SWAP?
Válasz: A SWAP az SD kártya egy részét RAM-ként használja, eltávolítva a "Bottle-neck"-et, ezáltal a CPU sebessége növelhető, és képes lesz a multi-tasking feladatok elvégzésére (és megoldja az SMS hibát)." -
rum-cajsz
őstag
válasz
Watt25 #14303 üzenetére
Szerintem az a legegyszerűbb, ha írsz egy cikket a saját oldaladon, én pedig belinkelem a tartalomjegyzékbe.
Az átnézést pedig szívesen veszem ugyan, de nem kötelező!Esetleg, ha gondoljátok, csinálhatunk egy teljesen külön oldalt, mondjuk "Mobilaréna Pulse fórum" ajánlója címmel, ahová betehetünk minden hasznos tudnivalót, ami egy kezdőt érdekelhet. (pl adb használata, vagy akármi más).
-
rum-cajsz
őstag
Srácok!
Befejeztem a The Ultimate Pulse Owner Guide fordítását.
A FAQ részben nekem sem volt teljesen világos 1-2 dolog a fordításkor, nem tudom, hogy jól értem-e. Ha valaki megteszi, hogy átnézi, akkor azt megköszönném.Az 1.5-re való visszatérés hiányos az eredeti oldalon is. Az "időgép" telepítése hiányzik belőle.
Esetleg vállalkozó kedvű emberek ki is egészíthetnék. (pl. waze telepítése/belövése, stb.)
Ha gondoljátok az első hozzászólásba is betehetnénk a tartalomjegyzéket, mert elég sokszor merülnek fel kérdések, ami ebben meg van válaszolva. (ennek nem tudom mi a hivatalos menete)
-
rum-cajsz
őstag
Nekem a 100 megás csomag van. Ebbe ugye napi 3 MB net fér bele.
Ha olyan oldalakat nézel, ahol sok kép van (pl online játék) ez simán kevés lehet.
De ha csak sima szöveges oldalakat nézel, kevés képpel, akkor ez elég jó.Én a 3Gwatchdogot használom a monitorozásra, de a Netcounter is tök jó.
Az előbbi napi bontásban megmutatja neked a használatot, utóbbi viszont a wifi használatot is méri.Nem pontosan tudom, és nem is próbáltam ki, de szerintem ha kikapcsolod az APN-t, nem fogsz mms-t kapni. Én inkább 95% környékén (egyszer fordult elő) abbahagytam a net használatot és nekem így jó volt (nekem olyan 80MB körül szokott lenni a net használatom).
-
rum-cajsz
őstag
Kapcsold ki a swappet, és méretezd át, majd kapcsold vissza.
Viszont az átméretezést nem fogod tudni megcsinálni a recoveryben újratelepítés nélkül, mert a recovery csak újraparticionálni tud, átméretezni nem. Ehhez valamilyen particionáló program kell. Én a Gpartedet használtam.A blogomon az Ultimate Pulse Users Guide meg csak fordítás, így Azurrené a fő érdem.
-
rum-cajsz
őstag
"És itt kérném a segítségeteket!
Ti tapasztaltok-e hasonló lassulásokat, szaggatásokat? Összevetve a videóval működik nektek is így a Pulse?
És még e mellé írjátok már meg, hogy milyen kártyát használtok (márka, zacsis, bliszteres), a2sd-t használtok-e, hány mb-ot, swap-ot használtok-e, hány mb-ot?"Nekem is kb. így működik. Kicsit belassul néha ugyan, de elég ritkán, és nem zavaró. Nem kell újraindítani a telefont emiatt. (amúgy azóta ogiogi is feltette a swappet, és neki is pozitív véleménye volt róla)
Nekem Class 6-os kártyám van, swap 64 mb, alkalmazások és a dalvik is a kártyán vannak ('Elegant steel with animations framework szintén).
Jó ha tudod, hogy Class 6 feletti kártyát nem érdemes venned, mert a Pulseban csak 6-os olvasó van.Jó lenne megtudnod, hogy milyen kártyád van, mert class 2-es kártyán egyáltalán nem ajánlott az a2sd és a swap együtt.
Ha e feletti a kártyád, és nagyon zavaró a lassulás, megpróbálhatod a memória menedzser bekapcsolását (a2sd lowmem-moderate), de ezt van aki nem javasolja a modaco fórumban. -
rum-cajsz
őstag
válasz
bucsupeti #14235 üzenetére
Véletlenül töröltem az ext partíciómat, úgyhogy most feltettem az 1.6b romot, amiben a swappiness értékét változtatták (az alap 60 helyett 15 van).
Úgy néz ki, hogy az autolikker nélkül is tök jól működik a telefon, legalábbis eddig nem tapasztaltam rajta lassulást, és ugyanolyan gyorsan reagál mindenre, mint amikor az flb-mod 1.5+swap volt fenn.Egyébként aki 2.2-es rommal próbálkozik jó, ha tudja, hogy ez még a fejlesztők szerint is elég messze van a stabil romtól. Elég sok hibát jeleznek a fejlesztői fórumban (GPS elszállások, bluetooth hibák, wifi problémák, APN beállítások problémája, galéria problémák, stb...), tehát jelenleg még ne várjatok arra, hogy ez a jelenlegi verziót stabilan fogjátok használni.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
norbert0929 #14237 üzenetére
Akkor viszont nem léptél át a root felhasználóba
A Terminál emulátorban először 'su' majd 'a2sd check' parancsok kellenek. -
rum-cajsz
őstag
válasz
norbert0929 #14231 üzenetére
sikerült egy a2sd nélküli romot telepítened.
Telepítsd az flb 1.6a romot, vagy Impalaman R8-as modját.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
#30662400 #14152 üzenetére
úgy látszik mást sem hagyott nyugodni a dolog, mert ma ezt írta Azurren:
"After further testing with the tweaks here SWAP with A2SD can be used perfectly on a Class 4 card
Class 2 cards should still keep away
Swapper2 users should also avoid this. Use A2SD-SWAP if you want to use A2SD+SWAP"Szóval Class 4-es kártyán is lehet próbálkozni az a2sd és swap együttes használatával.
-
rum-cajsz
őstag
Most, hogy felgyorsult a telefon, és valódi multitasking lett, találtam egy tök jó programot.
Task Tray a neve, és azt csinálja, hogy a futó alkalmazások között tudsz váltani. Az aktiválásra be lehet állítani a kamera gombját, és akkor alul megjelenik egy kis sávban az épen futó programok listája, ahol váltani lehet, vagy épp kilőni.Szerintem érdemes kipróbálni.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
#30662400 #14143 üzenetére
Igazából én csak összefoglaltam, amit a modaco fórumban leírtak, de a saját tapasztalatom is az volt, hogy swap partícióval és az autokiller beállításával tökéletes lett a készülék. Viszont nekem Class 6-os kártyám van.
Azurren azt írja, hogy elég sokat tesztelték, és ez alapján tanácsolják.
After a lot of testing:
Swapper2 causes more issues, more lag and actually uses quite alot of RAM itself. Also it takes an age to start swap after boot.
A2SD Swap is your best option
Turning Off A2SD itself will really decrease lag (Note that you still need an EXT partition to enable swap though)
64mb is an ideal size for a swap partition
using the "a2sd lowmem-moderate" command (Auto killer without the laggy app) really speeds up swap (But sacrifices some of the extra ram)
.....The first boot is chaotic with SWAP + A2SD
All you can do is wait for the SD card to mount (No swap until it has) and disabling A2SD really increases performance (If you have a class 4 or below card) and set-up the auto kill values (written on the a2sp / swap section of the Ultimate Pulse Owners Guide)
After a hell of a lot of testing the only reason why Swapper2 seems faster is because most of the fist-boot lag is gone before you actually use it. Side-by-side it is slower than A2SD
Give A2SD a fighting chance to get it right. With the above tweaks it runs like a charmAkit érdekel, itt végigolvashatja a témát, még nem olyan hosszú: [link]
-
rum-cajsz
őstag
válasz
szente #14133 üzenetére
Ha felteszed a SWAP-et támogató kernelt, akkor két lehetőséged van a SWAP használatára.
1. Swap partíció létrehozása az SD kártyán. Mivel Linux OS-ről van szó, ez a legjobb megoldás.
2. A Swapper program lehetőséget ad arra, hogy ne hozz lére külön partíciót, hanem létrehoz neked egy fájlt az SD kártyán, és azt fogja swapként mutatni az OS számára.
Mint az már kiderült, az SD kártya folyamatos írása rövidíti a kártya élettartalmát, tehát nem jó a gyakori írás.
Ha együtt használod az a2sd-t és a swap opciót, akkor a programokat is és a swapet is egyszerre akarod használni, ezzel csökkented az olvasási sebességet. Ha nem elég gyors a kártyád, akkor valószínűleg be fog lassulni a telefonod emiatt.
A swapper, mint írtam azért nem ajánlott, mert az amúgy is kevés RAM-ból ő is elfoglal egy jókora részt, és ezért többet fogja használni az OS a Swap fájlt.
Jelenleg két mod van, ami telepítéskor tudja használni a swap opciót (és tartalmazza a swap kernelt) az flb-mod 1.6a és impalaman RC8-a.
Ha a már meglévő ROM-od akarod lecserélni, akkor telepíteni kell a kernelt is,nem elég létrehozni a swap partíciót.
Remélem sikerült válaszolni a kérdésedre!
ui:
Azurren módosította az a2sd telepítést az Ultimate Guide-ban, ezt most én is beleírtam a magyar fordításba, ami elérhető itt a blogomon. -
rum-cajsz
őstag
A swap kérdés körül kezdenek tisztázódni a dolgok.
Azurren, aki az Ultimate Guide-ot írta, tesztelte a swap beállításokat és a következő tanácsokat adja a swap partícióval kapcsolatban (összefoglalom az általa a Modacon leírtakat):The Ultimate Pulse Owners Guide:
...
SWAP beálítása
- 32mb: visszaadja a telefon dicsőségét, lehetővé tesz egy kevés multitaskingot, és megszünteti az SMS hibát. (ez javasolt class 2 kártyáknak, A2SD nélkül)- 64mb: bőséges! Lassulást fogsz tapasztalni, ha ennél nagyobbat választasz. (Ajánlott Class 4 kártyáknak A2SD nélkül és Class 6 kártyának A2SD-vel)
- 128mb: Teljes multitasking érzés, minden alkalmazás a RAM-ban marad (Ajánlott Class 6 kártyának A2SD nélkül)
A Swap topicban összefoglalta egy Class 2 kártya kérdés kapcsán:
Ha csak Class2 a kártyád, az alábbi lehetőségek közül választhatsz:
- Gyors telefon kevés multitasking lehetőséggel, kevesebb programmal (32 mb swap, A2SD nélkül)
- Kicsit lassabb telefon, sok programmal (A2SD használata swap nélkül)
- Lassú, lefagyó, újrainduló telefon (A2SD és Swap együttes használata)Ő nem javasolja a swapper 2 programot, mert az a RAM-ból foglal, és ezért néha belassul a telefon. (Ezt mondjuk én is tapasztaltam)
És végül egy jótanács, szintén a Modaco fórumból:
Ha létrehozol egy SWAP partíciót, és lassulást tapasztalsz, akkor érdemes az A2SD-ben lévő autokiller értékét csökkenteni ezzel a paranccsal:
su
a2sd lowmem-moderate -
rum-cajsz
őstag
Amúgy az The Ultimate Pulse Owners Guide fordítása majdnem teljes, már csak a grafikus felület módosítása hiányzik belőle.
És bele tettem a swap bekapcsolását is.Ha valakinek van észrevétele ezzel kapcsolatban, szívesen veszem.
Esetleg ha valaki szeretne beszállni az ötletek, tippek megírásába (ami az eredetiben sincs meg), az is jelentkezhet. -
-
rum-cajsz
őstag
-
rum-cajsz
őstag
válasz
RAiN91 #13987 üzenetére
Próbálj ki egy új témát. Például ez kék: ELEGANT STEEL
Zip-et letöltöd, és a recovery menüből telepítheted. Ha a "CIRCLE BATTERY WITH PERCENTAGE" változatot szeded le, akkor még a battery programokat is leszedheted.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
NPeete #13993 üzenetére
"alap t-s programok (kapcsolatok, kedvencek, üzenetkezelés, zenelejátszó) számomra használható pluszt jelentenek."
Ezt hogy érted? Ezek a programok megvannak a többi ROM-ban is, csak lehet, hogy nem a kiherélt T-Mobile változat, hanem a működő vanilla változat.
A T-Mobile alap alkalmazásokban egy csomó bosszantó bug van, amit nem javítanak. -
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13859 üzenetére
Én jó darabig a jorte naptár pogramot használtam, de a sok ROM telepítés után feladtam, hogy mindig állítgatom. Most két calendar widgetet találtam hasznosnak:
Simple Calendar
Smooth CalendarA másodikat használom is, és eddig nem tapasztaltam problémát vele.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13850 üzenetére
Szerintem kilövi az adw-t a memória menedzser,
próbáld meg ezt a beállítást bekapcsolni:
Settings > System Preferences > System persistent
Nálam most így működik a teló, és eddig egy fc, vagy nagy belassulás nem volt.Amúgy érdekes ez az egész. Feltettem az 1.5-öt kb 28-án, és állandóan fc üzeneteket kaptam, volt amikor el is szállt az adw, vagy az android provessz. Próbálkoztam az ADW lecserélésével (Zeamra) úgy kicsit kevesebb hiba jött, de állandóan elfogyott a memória (gondolom az adw ilyenkor fut a háttérben). Valamit elcsesztem a system könyvtárban való turkáláskor, és elhatároztam, hogy elkezdem előröl az egészet. Feltettem pénteken az 1.5-öt, ezt az egy kapcsolót bekapcsoltam, és azóta lényegében nincs semmi gondom a telefonnal.
Illetve, ahogy írtam ma, sagesz mondata - a RAM méretéről - foglalkoztat még, de problémát még nem vettem észre a 20 MB szabad RAM miatt. -
rum-cajsz
őstag
válasz
sagesz93 #13815 üzenetére
"a ram kevéske.
bár ennyinél még bőven "állni" szokott nálam a home
mikor a böngészőt bezárom, akkor látok 16 mega ram-ot, na akkor kell várni a home betöltésére."Ezen a hozzászólásodon gondolkodtam sokat. A 20 MB kevésnek számít? Mert nálam ez olyan átlag érték. Általában 22-25MB között van a szabad RAM és nem használok csak két widgetet + a 3G watchdogot. Akkor most nálam valami nincs rendben?
Ezt a két videót pedig elsősorban Lacinak akartam mutatni:
1. Pulse, rootolt UK rommal (a2sd nélkül) ( a Modaco fórumról, ogiogi készüléke)
-
rum-cajsz
őstag
"UK, vagy a Tre Rom jobb"
Erre senki sem fog tudni válaszolni, Ezt neked kell sajnos kitapasztalnod.
"és hogy nyújt-e valami pluszt a ClockworkMod Recovery az Amon RA-hoz képest, amiért érdemes váltani?"
Ha sokat pakolsz fel főzött romokat, akkor sokkal kényelmesebb a használata a ClockWork modnak, ha csak egyszeri alkalom, akkor teljesen mindegy melyiket használod.
A GPS, market kérdést is passzolnám. Szerintem erre sem fog tudni válaszolni senki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest