- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor.79
tag
Köszönöm a kioktatást. Hogy kinek mérvadó a véleménye, azt én máshogy látom, hisz a prohardvert azoknak készítik, akik elolvassák, én is olvasó vagyok, ugyanúgy, mint te.
Mint írtam, a Chip magazinban kétezer körül publikáltam, amikor még erősen offline volt, de majd megkeresem a kedvedért, összefutunk, és megmutatom.
"Egy hozzám közelálló terméknél és hírnél bombáztad szét a topikot, ami meg külön irritál." - offtopicba tettem, hadd idézzek egy klasszikust: ha nem tetszik, "Erre az a megoldás, hogy nem olvasod"
-
gabor.79
tag
válasz
fogtunder #60 üzenetére
Ez egy véletlenszerűen kiválasztott Abu85 hír volt, mindegyik ilyen, így is fogalmaztam. Már korábban is jeleztem, hogy sok a mellébeszélés bennük és a szóismétlés.
Ha te nem érzel késztetést, hogy egy cikkről véleményt írj, ne tedd, de milyen jogon vitatod el mástól ezt a lehetőséget? Egyáltalán miért zavar téged, ha mást kritizálnak? Ha pedig fizetek valamiért, akkor nem lehetnek elvárásaim?
-
gabor.79
tag
válasz
fogtunder #52 üzenetére
Sehol sem állítottam, hogy jobb újságíró lennék bárkinél, ezt nem tudom, honnan vetted. Ettől függetlenül olvasok sok médiumot, és az alapján van elképzelésem arról, hogy mi az igényes újságírás. Az elkerülte a figyelmed, hogy publikáltam már jópárszor? Szóval van fogalmam róla elsőkézből, mik a követelmények. És nem, a rizsázás nem tartozik bele.
Szerinted csak az kritizálhat egy filmet, aki maga is színész vagy rendező? Szerinted az mondhat csak véleményt egy ételről, aki maga is el tudja készíteni?
Én egy olvasó vagyok, a prohardver tőlem közvetve vagy közvetlenül pénzt kap. Szóval ez nem egy egyirányú csatorna.
-
gabor.79
tag
Nem várja el tőled senki, hogy fedd fel az információforrásaidat, de ebben a formában ez kevés. Az rendben van, hogy kapsz híreket, de ha még csak nem is utalsz rá, honnan, akkor mennyire lehet azt komolyan venni? Ráadásul az sem egyértelmű, hogy milyen arányban épülnek a játékok erre a motorra.
#44-re: Ha ebben a hírben leírtak tények, akkor mivel tudod alátámasztani? Ha nem tudod alátámasztani, akkor tény vagy pletyka?
-
-
gabor.79
tag
Értem én, hogy az UE4 kedvező feltételekkel szerezhető be - és akkor mi van? Kenyeret is kedvező feltételekkel tudok beszerezni, és akkor tudok szoftvert fejleszteni. De azt nem írtad le, hogy milyen szinten támogatja ezt a Nintendo, és innentől kezdve spekuláció az egész.
Milyen részleteket emeltem ki a kontextusukból?
Annyi a bajom a 8000 írásoddal, hogy sok a mellébeszélés, nyelvtanilag igénytelen (rengeteg a szóismétlés, a magyartalan megfogalmazás), valamint sokszor nem lehet tudni, hogy mik a tények, és mi a saját véleményed, és néha tudálékosan fogalmazol.
Ha ezeken javítanál, a prohardver minőségibb lehetne.
-
gabor.79
tag
Nem javasoltam, hanem ironizáltam.
Mint írtam, az írásod nem egyértelmű. Nem derül ki belőle, hogy az Unreal Engine az "hivatalosan" jár hozzá, vagy pedig csak egy lehetőség, amivel a fejlesztők élhetnek. Ez utóbbi esetben a cím félrevezető, hisz részedről csupán egy feltételezés, hogy az említett szoftver motorja lesz a hardvernek, tehát legfeljebb így lehetett volna fogalmazni: "... az Unreal Engine lehet a Nintendo Switch motorja".
Értem én, hogy clickbait a cím, de ezt - mint ahogy az előző bekezdésemből kiderül - lehet úgy is csinálni, hogy nem tájékoztatod félre az olvasót.
Hiányoznak továbbá a hírből a források, és innentől kezdve hiteltelen az egész: nem lehet tudni, hogy mi igaz, és mi részedről a kitaláció.
-
gabor.79
tag
"Szó szerint az Unreal Engine lesz a Nintendo Switch motorja" - szokásos Abu85-féle bullshit. Minek kell odaírni, hogy "Szó szerint"? Milyen többletjelentése van ennek? Vagy szokott lenni olyan, hogy bizonyos hardvereszközök motorja nem szó szerint az, amit leírnak?
Vagy Abu85-öt kilóra fizetik? A hír is tele van szóismétlésekkel, a második bekezdésben például a konzol szó háromszor szerepel. Tényleg nincs szinonimája? Nem lehet máshogy megfogalmazni? Vagy csak a szerzőnek nincs szókincse?
De ha már bullshitel, akkor miért nem csinálja rendesen? Úgy is fogalmazhatott volna, hogy "Szó szerint az Unrel engine lesz a Nintendo Switch úgymond motorja".
Egyébként pont a lényeg nem derül ki a sok rizsából: a Nintendo biztosítja az Unreal 4 motort a fejlesztőknek (pl. közvetlen linkkel vagy könnyen megvásárolható development kit részeként), vagy maguknak kell gondoskodniuk a beszerzésről?
"A konstrukció hatása kétirányú." - Magyartalan bullshit.
"mivel a Switch egy kifejezetten játékra szánt rendszer, vagyis a vásárlóbázisa nyilván erre fogja használni" - Ha a címből indulunk ki, annak a jelentése az, hogy a Nintendo Switchbe beépítették az Unreal Engine-t, akkor nyilvánvalóan nem vállalatirányítási rendszert fejlesztenek rá - de akkor a fenti idézet második részét minek kell odaírni? Nincs többletjelentése, csak a tömeget növeli, az olvasó idejét rabolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest