- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banános Joe
csendes tag
Ja hogy az egy ventilátor? Én azt hittem, hogy csak valami szélforgó és a nagy venti pörgeti.
Akkor viszont nem megfelelő a kialakítása. Szerintem egy 5 centis vga venti jobban teljesítene ott. Nagyobbak a lapátai és más szögben is állnak...Kiváncsi lennék, hogy mit lehetne belőle kihozni. -
Banános Joe
csendes tag
Én egyszer sem állítottam az ellenkezőjét. Azt mondtam, hogy ugyanannyi levegőt szív be, mint amennyit a másik oldalon kifúj.
"Az én meglátásom szerint a ventillátor az egyik oldalon pont annyi levegőt szív be, amennyit a másikon kifúj."
Végig azzal az állítással vitatkoztam csak, hogy a ventilátorok szívóhatása nulla.
"A ventilátorok szívóhatása kb. a zérussal egyenlő"
Továbbá azt állítottam még, hogy a lamellának a ventilátor előtt és mögött is ugyanakkora a légellenállása, tekintve hogy a felülete ugyanakkora.
-
Banános Joe
csendes tag
A 2-3 °C nem sok, a gyári hűtőknél így is nagyságrendekkel jobb egy ilyen hőcsöves megoldás. Szóval azt nem mondhatjuk, hogy szívó ventivel életképtelen.
Igazából kár szidni, pláne látatlanban, mert mérnökök azért kaptak fizetést, hogy ezt megtervezzék. Tehát rossz nem lehet.
-
Banános Joe
csendes tag
Nem állt szándékomban megsérteni. De a porszívó működési elvét ismerve könnyű megérteni, hogy mit akarok mondani.
Ha csak úgy van a semmiben a ventid, akkor persze nincs túl nagy szívóhatása. Ellenben ha teszel rá mondjuk egy csövet, akkor annak a végén már érezni fogod. Ha esetleg csökkented a beömlőnyílás keresztmetszetét(tölcsért teszel rá), akkor ugyanazt a mennyiségű levegőt kisebb felületen szívja be, tehát nagyobb lesz a légnyomás.
Ugyanígy, ha a lamellákkal kitakarod a venti egy részét, akkor csökken a szabad felület, amin keresztül levegőhöz jut -> nő a légnyomás.Természetesen nem vagyok mérnök, így csak ilyen parasztosan tudok fogalmazni. Nyilván nem fogalmazok pontosan, de a működési elvet nem nehéz belátni.
-
-
Banános Joe
csendes tag
Az Artic Freezer 13 Pro nem pont ezt tudja? Torony, de elvileg az alaplapot is fújja. Persze gyakorlatban nem tudom, nem volt még ilyenhez szerencsém.
-
Banános Joe
csendes tag
na most ezt hogy? A vízszintes venti az alaplapot fújja, a másik meg "szívja" a lamellákról a levegőt? Bár még pullnál is zavaró lehet a vízszintes, mert így is akadályozza a légáramlást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged