- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matada2.3
veterán
Kicsit érdekes, hogy kiadták kb. az A9X-et egy maggal kevesebbel és kicsit erősen. Nem tudom mennyire erőltették meg magukat a mérnökök. A két mag szerintem nem baj, sőt! Csak aztán sokáig pörögjön és fogyasszon keveset.
Finn the human
-
Bandi995
aktív tag
Ezek az akksik egy ezresbe kerülnek ebay-en, ingyen kiszállítással, szóval túl nagyot nem buktam rajtuk eddig, csak nagyon silány minőségűek. Most bepróbálok egy ilyet, meglátjuk milyen, a 4 akksi összesen annyi, mint a szamurájban a csere, ha ez se lesz jó, akkor jön a szervíz Az i5-höz nem ragaszkodom, simán váltanék egy SE-re, nagy vágyam, csak le van az emberfia gatyásodva.
Update: Viccbő' letöltöttem egy ilyen integrity checkert, hogy kb milyen az akksi. 1440 ugye a design... 920 mah körül van ez az akksi De úgy, hogy kb 3 hónapja használom, akkor se volt jobb. Szóval igen, kísérletezni nem érdemes az ezer forintosokkal, ezt mint jó tanács mindenkinek, szerintem azért egy ilyen kanadai seller szavára már viszont talán lehet adni valamennyit.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
-
Bandi995
aktív tag
Hát, tekintve hogy 4 ezerért szállítással együtt kijön Kanadából a bontott eredeti akksi, soknak érzem így, hogy magam is ki tudom benne cserélni. Kicsit drága munkaköltségnek érzem egy ~10 perces műveletért, aminél 4 csavar meg egy szalagkábel lecsat felcsat az össz. munka. Mondjuk lehet megérné a garancia miatt amit adnak rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
-
laci_csk
senior tag
Igen, amikor a fonokom telot vett a tavaly ev vegen, az iphone 6s-et a note4 melle tette, es csak a kepernyo alapjan azonnal egy note4 tulajdonos lett, na ennyit arrol a hires/hirhedt jo ifon kijelzokrol. Azt monta eg es fold a ket megjelenito.
[ Szerkesztve ]
Xperia XZ3
-
Auratech
őstag
válasz kleinguru #82 üzenetére
Air2 tabletem van és stúdiózásra használom. Tudnék 5x ekkora teljesítményt is használni de a meglévő is igen rendben van... (A leírtak afféle futurológia jellegű ábrándok voltak, bár biztosan hasonló várható..)
Telefonom viszont játékkategória - Huwi 550, miközben majdnem 5 GHz-nyi "összeadott" órajel van..
Most tervezek telefont venni, de mivel 6S+ 64GB-ra nincs 300e forintom, marad egy jó kompromisszumos MiNote3pro 60-ért, amibe beleteszem a 64-es kártyámat.
Szívesen vennék ám erős, nagyképű ios telót, hiszen rengeteg alkalmazást tudnék használni, kihasználni de épp jobb helye van a 200e forintnyi különbözetnek...Auratech Field Recording
-
Bandi995
aktív tag
válasz kleinguru #86 üzenetére
Jó kis telefon az 5, mondjuk az akksival küzdök, már 3. akksit rendelem ebay-ről, ezek a kínai vackok nagyon gyengék, próbálok felhajtani neki egy fullos gyári akkut. Gyorsaság, teljesítmény, multitask képesség szempontból a hardver maga éppen csak, hogy nem "röccenésmentes", próbálom vele minél tovább kihúzni.
A tárhelyigény meg hát igen, spotify, apple music, etc. korában elég fura igény, de én szeretem, ha ott van a vason a tartalom, bármikor lehet szünet a szolgáltatásban, vagy az internetben, kell az a sok zene mind a telefonra[ Szerkesztve ]
-
Bandi995
aktív tag
Én A6-t használok (i5), tökéletesen megvagyok vele, egyedüli dolog ami zavar, hogy 64GB a tárhelyem. Majd akkor váltok, ha lesz 256-os modell.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Meglássuk, merre megy a VR biznisz - egyetértek, manapság ez az egyetlen hajtóerő a fejlődésre. 4k videó megvan - max kodeket váltanak - amiből értelmesen több nem lesz, mert már a 4k-hoz is nagyobb szenzor kéne.
" ami szemmozgás, fókuszpont követéssel dupla 4K látótér lefedéssel és fejkövető 3D hangleképezéssel operál 120Hz képfrissítés mellett, vezeték nélkül." - szándék kérdése, és 3-4generáción belül meg tudják csinálni telóból is:
dupla 4k: 1db ~10k-s panel jó lencsékkel nagyjából kiadja. Pixelsűrűség nem probléma.
120Hz: szintén nem gond oled-fronton
szemmozgás: megoldható az előlapi kamerával (+esetleg egy pici tükör segítségévell)
fókuszpont: kell ezt a szemmozgástól különválasztani? Tudatos akció kell hozzá, hogy az ember a vakfolt környékét defókuszálni akarja. "Default" amit a szem megcéloz "éles".
fejkövető 3D hang - tudtommal ez is megy a mostani, ~1.0-ás VR headseteknek (rift, vive), max kell hozzá pár külső (bt-on kapcsolódó?) szenzor
vezeték nélkül - 60GHz wifi Ezen kívül az extra szenzorokat (kar+lábmozgás) semmi nem akadályozza meg abban, h BT-on csatlakoztassák.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Auratech
őstag
Teljesen jó, hogy lassan desktop szintű teljesítmény érkezik a telefonokba de lassan olyan lesz a napi használat, mint a hatszázlóerős autóké, amit vigyorogva demóznak, hogy hú de gyorsul és 10 másodperc után fékezni kell, mert elfogyott az út..
Ha nem vesz fel 4K videót, vagy játszik vele a pógár, a kraft tizede hajtja a készülék napi használatakor a telefont. Persze a VR funkciók jó táptalajt adnak a fejlesztéshez a szinte bármekkora teljesítmény elnyelésére. Amíg valósághű, a VR-be integrált külső képtől esetenként megkülönböztethetetlen generált tartalom lesz általános, töretlen teljesítményhajhászás lehet. Határ az nincs , ha mondjuk egy real time 4K raytrace-szintű, interaktív, valósághű fizikát mutató környezetet kell leképezni, valós térbe integrálni..
Mondjuk a kijelző használata kínálkozik de ergonomikusabbnak gondolok egy olyan szemüveget, ami szemmozgás, fókuszpont követéssel dupla 4K látótér lefedéssel és fejkövető 3D hangleképezéssel operál 120Hz képfrissítés mellett, vezeték nélkül.
Néha felteszem magamnak a kérdést. Miért készítenek szinte kizárólag olyan napi használatú robbanómotoros autót, aminek az autópálya max 120-130-as tempója jóformán végsebessége fele-kétharmada...?
Mert olyat nem tudnak, ami 120 ló mellett tényleg csak másfél litert eszik..[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
QwErTy42
addikt
válasz turbulencia8 #76 üzenetére
Lehet. Én egyik gyártó termékénél sem szoktam szék után kapkodni...
A gyorsulás meg már lassan menetrendszerű. Az lenne a hír, ha nem gyorsulna....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Wesder
félisten
válasz this is life #74 üzenetére
Ezért mondtam hogy azt nem akarjàk
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Kiss Tamás
csendes tag
A képen látható fan-in fan-out interconnect technológiákról nem lehetne valami szót ejteni? A prohardver-en az ilyenek olyan szépen ki vannak fejtve...
-
Ármester
A droid alatt mar boven meg van az ero, mar csak optimalizalni kene tudniuk mint az almasoknak , de persze egyszerubb a 8core cpu a teloba x giga rammal sem mint szenne optimalizalni a gyartonak az os-t.. bezzeg a kezelo feluletukkel tudnak turkalni a rendszerbe amivel tobbnyire tobb kart mint hasznot okoznak.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
QwErTy42
addikt
Mindig csudi-klasz. Nem tudom, h ebben mi a hír. A telefon meg amúgy a leg... Leg... Lesz
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
t72killer
titán
válasz zombinyul #70 üzenetére
Nem csak a pixelhuszárok miatt kell, hanem a szemüvegmozizó vr-osok miatt is (magam is idén jelentkezem ebbe a sorba, mozi+ CAD VR címszóval). Szvsz ez nem annyira gond, tudtommal egy 8k-s oled se eszik többet, mint egy fullhd. Viszont eljött az ideje a konfigurálható felbontásnak a mobilokon is. Aki nem nagyító alatt nézi, annak tökéletes a 2->1 arányú 4k->fHD felbontás (ami civilizált firmwarerrel se csúnyább se erőforrásigényesebb nem lehet, mint a natív fhd).
-
zombinyul
addikt
válasz t72killer #68 üzenetére
Nagy +1!
Kíváncsi vagyok erre a +20%-ra. Ha növelnék a kijelző felbontását, ami a pixelhuszárok végett elvárható (nekem semmivel se tűnik az i6-osom kijelzője pixelesebbnek, mint a G4-emé), már ugrik is az a különbség.
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
msr
csendes tag
Hiába a több magos rendszer a droidokban amit lehet ki be kapcsolgatni
Ha az üzemidő ugyanaz mindegyik telónál kb -
t72killer
titán
Így van, éljen soká a samu-alma háború, addig lesz nekünk, felhasználóknak jó. Máskülönben úgy járnánk mint desktop procik terén, ahol csillagászati összegeket kell a pénztárnál hagyni kb 3-4évvel ezelőtti teljesítményekért.
A sok új kínai sajnos nem verseny, ezek csak másolnak (+így kilopják a pénzt az innovátorok zsebéből).
-
t72killer
titán
"Én egy olyan tesztet néznék meg, ahol mindkét vason azonos os futna." - Nem lenne sok értelme, senki se vesződik azzal, hogy az apple által gyártott SoC-okhoz minőségi drivereket írjon és az apple se ír drivert a konkurrencia procijaihoz, igp-ikhez. Alapszinten persze elfuthat az idegen rendszer, de távol se lesz olyan hatékony, mint a natív OS-én. Ez nem desktop intel i5-7 procikkal és amd/nvidia grafikával...
-
Hallosz
senior tag
Szép dolog, ha saját magához képest fejlődik. A mindennapi használatban ez mennyire kézen fogható a felhasználónak?
Másik kérdés, hogy ugyan azt a feladatot, más-különböző hardverrel és szoftverrel, lehet-e hatékonyabban megoldani.
Ezt majd a piac fogja eldönteni, vagy a gyengébb (nem biztos, hogy a kevésbé jó) feladja, ahogyan az MS. -
Wesder
félisten
válasz this is life #61 üzenetére
Kéne, de nem akarjàk, + a droid nem natívan fut, így sosem lesz olyan gördülékeny mint egy natív OS. Persze erőből mindent meg lehet oldani.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Ármester
Meg ha a droid kis millio hw-re van is irva, mi akadalyozza a gyartokat pl samu hogy ios szintu optimalizacioval adjak ki a keszulekeiket ? Gondolom tobbet kene rajta dolgozni ..a stock droid valoban nexuson fut , de a gyartok a flagshipjeire szenne kene hogy optimalizaljak az Os-t.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
tejbele
csendes tag
Nem rossz.
Üdv, Tejbele
-
Freiherr
őstag
20% az kiszabott jó érték,már csak a többi komponens kérdéses,kijelző,ram,tárhely,akksi stb.
Back to the future
-
Krill77
őstag
Az ilyen nagybetűs parasztvakitasok miatt hiteti el magával a sok birka, h jo uzletet csinált. Közben meg a modern foldkerekseg legnagyobb lehuzásához asszisztal. Persze ahol olyan emberek vannak aki tvbe telefonál pénz energiáért, mar semmi nem lep meg. Fi***z birkák, apple birkák hajrá!
-
jacis
nagyúr
Szép teljesítményt ad majd ez is.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Fall-N
veterán
Nem optimalizálva van, hanem a konkrét hardverre írva! Nem nehéz pár modellre jól megírni valamit. Android pedig hivatalosan az aktuális Nexus készülékekre van megírva, utána a gyártók vagy normálisan átírják vagy - mint sokszor látjuk - inkább csak gányolnak. Kisebb kínai gyártók is erőltetik azt, hogy kiszedik az appdrawert a Google indítóból.
Egyébként is más a két rendszer koncepciója. Az iOS egy erősen zárt rendszer, szemben a nyílt Androiddal. A nyíltság hátránya az, hogy széles hardverkínálatot kell lefednie, így nem is tud natívan futni. De ez is csak pár embernek hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
kopaszkutyas
csendes tag
Szerintem nem.
KopaszKutyás
-
Auratech
őstag
Air 2-m van. A hárommagos megoldás jól működik de a frissebb apukban nem ezt vitték tovább, mert bőven adódott lehetőség az egymagos teljesítmény feltornázására is. Amíg ezt folytathatják, nem kezdik el a magok számát szaporítani. Volt még tartalék a magok optimalizációjára. A jelenlegi 3000 körüli single core geekbench érték jóval felette van a geekbenchben alapul vett x86-2500-as proci 2500-as értéknek, amihez itt töredék hőtermelés társul. Szerintem amint az egymagos optimalizálás magasabb költséggel társulna, mint a magok számának szaporítása, átváltanak több magra, aminek technológiai akadálya nincs. Az armos megoldások között ilyen egymagos teljesítmény egyedülálló, legalább is ekkora hőleadás esetén.
A grafikus vezérlőről sem kellene megfeledkezni, mivel az sem a legutolsó. Egy-két generáció és az armos megoldás bőségesen felnő az x86 desktop egymagos teljesítményszintjére. A 15 wattos mobil x86 megoldásokét már elérte. 4-5 w mellett, miközben a gpu dupla erejű egy, mondjuk 8700-as atomhoz képest.Auratech Field Recording
-
-
dementor
aktív tag
20% plusz teljesitmény, minimum 20% ár emelkedés Apple módra.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
joey04
titán
ez egy 2015 szempteberi pletyka, amit átvett több másodvonalas oldal ahogy látom, eleve minek olvasol ilyet? Hozzám ez a pletyka el sem jutott, mert komolyabb oldalak még a pletykarovatban sem hozták le, akkora marhaság. még komoly oldalak is könnyen beszopják, itt egy jó példa: [link] A piros figyelmeztetéshez görgess. Anno még az AppleInsider is átvette.
38: ez nem adna releváns eredményt, mert az Applnél nem csak a szoftver van a hardverre optimalizálva, hanem maga a hardver is olyan módosításokat tartalmaz, ami a szoftverhez illeszkedik. Vagyis elég elkeserítő eredmények születnének szerintem.
41: Vagy nem tudod mi a micro lagg, vagy rossz a szemed. Az minden készüléken és rendszeren van sajnos .
[ Szerkesztve ]
-
rdt89
addikt
2 éve van a birtokomba a Z2 Pro és egy mikro laggnak nem voltam tanúja sose, bár mint minden gyártónál itt is vannak hibás szériák, valamint a kontraszt és a telítettség állítható, nem kell megelégedni a gyártó által belőtt minőséggel, valamint a 700 nites fényerő szó szerint odab.sz.
De, hogy on is legyek, az IOS optimalizáltsága eléggé elképesztő. Igaz kevesebb hardverre optimalizál, de attól még Droid fronton is utánozhatná ezt más gyártó is, nem csak a Nexus-ok.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Ilyen szempontból sose volt baj az almával.
-
Balint1408
aktív tag
Jól hangzik.
A térerő veled van!
-
Ricardo
titán
Én egy olyan tesztet néznék meg, ahol mindkét vason azonos os futna. Egy S7 re tenni valahogy iOS-t egy 6S re pedig rávarázsolni a legfrissebb droidot. Aztán mehet a teszt. Megnézni mit tud az S7 egy gyári iPhone 6S- hez viszonyítva iOS-el, és hogy a 6S mit tud egy Gyári S7 mellett az éppen aktuális droiddal.
Ilyen persze nem lesz, de érdekes teszt lenne. -
senior tag
válasz Roadhammer #36 üzenetére
Az iOS tart vissza, még. Ha nem gurítanak valami okosságot a 7-essel, akkor oktoberben, Note 7 vagy S7E. Egy értelmes előlapi kamerát is kaphatnék igazán.
Retina kijelző ide vagy oda, tudjuk, hogy van szebb és látszik is. Én biztosan látom a különbséget és nekem ez számít. Bocs az offért.Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Roadhammer
tag
válasz LurkerSheik #34 üzenetére
Szerintem egy az egyben mehet a csere S7 Edge-re.
-
Mr.Silkó
veterán
A Z2 Pro-nak szerintem kicsit fakó a kijelzője, emelett amit kipróbáltam, nem is szerette folyamatosan meghajtani a magas felbontású kijelzőt.
LurkerSheik (#34)
Nekem volt S6-om, S5-öm, G3-mam, csak hogy a nagyobb felbontású kijelzővel bíró készülékeket említsem, látni a különbséget felbontásban, hazugság lenne az ellenkezőjét állítani, de a színhelyesség és úgy egyáltalán az iPhone-ok kijelzői szerintem a felbontás lemaradástól függetlenül a top kijelzők között vannak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
En az i6s-em haverom s7 Edge-e mellé téve, kb kőkorszaknak érzem a felbontást, S6 sem lehet rosszabb.
Eleg ha itt a fórumon húzom az ujjam a kijelzon lassan, mikor olvasok, olyan Blur van, hogy beleszédülök.Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Jim Tonic #25 üzenetére
Vagy csak egyszeruen nem a teljesitmenyre fokuszalnak, hanem a fogyasztasra. Telonal nekem az tobbet szamit, mint a picit jobb grafika stb.
Egyebkent Intel mas teszta, ott inkabb a verseny hianya miatt nem latni kulonosebb haladast. Ha az AMD kompetens lenne mar mindenki 6+ magos procival rohangalna.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Ezt valami marha kitalálta tavaly nyár végén , és átvette a legtöbb oldal azóta se lehetett erről hallani. Mint a 6S megjelenésekor, hogy a 4K videózástól túlmelegszik a telefon és lekapcsol. Egy ilyen kamu hírt minden portál lehozott, aztán annyira valóság volt, hogy soha nem hallott róla senki se azóta.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Roadhammer
tag
Igen, szélsebes lesz az A10, az iOS 10-zel, aztán évről évre egyre lassabb, mint az összes többi.
-
bmakszim
senior tag
Kit érdekel, hány bogyó van benne és azok milyen órajelen pörögnek, amíg a rendszer szélvész gyors? Engem biztos nem.
-
nagyúr
Lehet, hogy tényleg kezd kifáradni az ARM is. Ahogy az Intelnél már megtörtént, itt is mintha lassulna a fejlődés.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Fred23
nagyúr
Nem valami gyors a várakozásokhoz képest. A hat magból se lett semmi ezek szerint.
-
domos
senior tag
Úgy látszik a 6s+ még kihúz egy évet.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
hitvanyalak
senior tag
Még szerencse,hogy a következő generáció felveszi a versenyt a jelenlegi etalonnal...
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
joey04
titán
Az a9x is csak kérmagos. Egyedül az a8x volt három, de úgy látszik nem ezen az úton mennek tovább. A9, a9x, a10 is kétmagos
-
nofi
addikt
válasz takacsbotond #5 üzenetére
A 2 mag mellett van még ott egy M jelű segédproci is 5S óta ami a szenzorok adatait gyűjti, kezeli csendben a háttérben.
Xbox GT: nozsolt
-
addikt
válasz #06658560 #13 üzenetére
Teljesen más koncepció, más OS.
Nem nagyon lehet őket összehasonlítani, csak a platformfüggetlen teszt adhat bármi támpontot, ahol a 8 mag ide 8 mag oda azért a 2 mag rendesen odaver.Biztos a big.little koncepcióból is ki lehetne hozni többet, de valamiért az Apple még nem ért oda (bár erősen halad abba az irányba --> A9x)
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
törölt tag
válasz takacsbotond #9 üzenetére
Most is pihiznek, lefelé skálázódnak, alacsonyabb órajelen mennek kisebb áramfogyasztás mellett.
-
addikt
Ő miért is
Amit fentebb írt kolléga az igaz lehet egy desktop gépre, de
iOS-re vírus?
Háttér, mikor szinte miden hibernálásra kerül?A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
törölt tag
Szerinted melyik elrendezés az energiatakarékosabb?
1. két erős mag ami skálázódik föl/le terhelés függvényében
2. két erős mag ami skálázódik föl/le terhelés függvényében + még két bármilyen mag[ Szerkesztve ]
-
takacsbotond
őstag
Ideje lenne már legalább a duplájára növelniük a magok számát. Egy 2x2 magos elrendezésnek pedig lenne értelme (2 érős, és 2 energiatakarékos mag).
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
t72killer
titán
Egyelőre se a samu, se az alma nem virít túl nagyot az idén őszi eresztésekkel. A note7 kvázi az sgs7 picit pofozott belsejét kapja, az új szifon talán kicsit jobban ráver az elődjére, meglássuk.
Magok száma: azért 4-nek van manapság létjogosultsága: #1: mindenféle rendszerkomponens, #2: védelmi szoftver és egyéb, háttérben futó appok, #3-4: egy multitaskos app, pl böngésző.
-
őstag
a cikk végéig reménykedtem, hogy nem lesz százalékos viszonyítgatás.
de csak befutott a végére: "20 százalékos erőnövekedés"az első iphonehoz képest pedig 4618%-al gyorsabb, míg 1994--es számítógéphez képest 16821% al értek el nagyobb növekedést.
Samsung Galaxy S26 + Apple iPhone 17
-
Blyan
félisten
20% teljesítmény növekedés , akkor még egy évet elleszek a 6S-t használva.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest