- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Álmodozás és álmodás közt van némi különbség.
Az álmodozóban szertelen vágyszikrák hajtják az embert, de valójából maga sem hiszi, hogy sikerülhet. Az álmodó szentül hiszi, hogy véghez is viheti a tervét. Hiszen volt, akinek sikerült!
"A társadalom egy rétegét nem lehet kiemelni, hogy az tudja, a többieknek meg 'pofa alapállás'."
Modern demokrácia fail. Sajnálatos, hogy aki ma hatalomra akar kerülni, kénytelen ferdíteni és csúsztatni, mert számolnia kell azzal a 80% birkával, akiket könnyű befolyásolni.József Attilát hoztad föl, de neki a művészetét tartják mesterműnek, és ez lehet követendő, tanulmányozandó példa. Életútjának ismeretére költészete megértéséhez van szükség. Persze nem is azért választjuk példaképnek őt vagy mást, mert sokan egyetértenek a zsenialitásáról, de ezt én nem is mondtam.
A közmegegyezést csak ott hoztam föl, hogy mi alapján dönthetjük el, az adott példakép mennyire értékes, erkölcsileg hol áll. Például a klasszikus zene értelemszerűen magasabb szinten áll, mint a mai tucatzenék, és eme megállapítást nem bízhatjuk a műveletlenek tömegére.
-
Crystalheart
őstag
Egyrészt magamról beszéltem, másrészt értelemszerűen olyan dolgokról, amiknek van némi esélye.
A lefogyásnak, szép arcnak stb. manapság már van esélye akkor is, ha valaki mondjuk alapból túlsúlyos és átlagos. Ha ez a célja, lelke rajta. Más kérdés, hogy társadalmilag teljesen mindegy.
Ami pákót illeti, közmegegyezés szerint szánalmas, ilyennel nem lehet példálózni.
Pont erről van szó. Természetesen közmegegyezés alatt az intelligensebbek véleményét értem, hiszen láthatjuk, hogy az általános közmegegyezés nem feltétlen vezet jó eredményre (pl. választások).
És itt is csak arról beszélhetünk, hogy egy adott társadalomban a fennálló értelmiségi réteg szerint mi az, ami hasznos.
"Talán nem közvetlenül a világhírt vagy egy ország felemelését tűztek ki célul önmaguknak." - Én sem. Ez közvetett dolog.
De attól még cél lehet. (És még ezeket is követhetik magasabb rendű ideák.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Steam topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- World of Tanks - MMO
- Sorozatok
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest