Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crystalheart

őstag

válasz Raucher #26 üzenetére

Mit értesz populáris klasszikus zene alatt? Klasszikus popzene? Vagy a modern szimfonikus zene? Vagy a népszerűbb klasszikus zenét? :)

• Crystalheart

őstag

válasz Raucher #24 üzenetére

Álmodozás és álmodás közt van némi különbség. :) Az álmodozóban szertelen vágyszikrák hajtják az embert, de valójából maga sem hiszi, hogy sikerülhet. Az álmodó szentül hiszi, hogy véghez is viheti a tervét. Hiszen volt, akinek sikerült!

"A társadalom egy rétegét nem lehet kiemelni, hogy az tudja, a többieknek meg 'pofa alapállás'."
    Modern demokrácia fail. Sajnálatos, hogy aki ma hatalomra akar kerülni, kénytelen ferdíteni és csúsztatni, mert számolnia kell azzal a 80% birkával, akiket könnyű befolyásolni.

József Attilát hoztad föl, de neki a művészetét tartják mesterműnek, és ez lehet követendő, tanulmányozandó példa. Életútjának ismeretére költészete megértéséhez van szükség. Persze nem is azért választjuk példaképnek őt vagy mást, mert sokan egyetértenek a zsenialitásáról, de ezt én nem is mondtam. :) A közmegegyezést csak ott hoztam föl, hogy mi alapján dönthetjük el, az adott példakép mennyire értékes, erkölcsileg hol áll. Például a klasszikus zene értelemszerűen magasabb szinten áll, mint a mai tucatzenék, és eme megállapítást nem bízhatjuk a műveletlenek tömegére.

• Crystalheart

őstag

válasz Raucher #22 üzenetére

Egyrészt magamról beszéltem, másrészt értelemszerűen olyan dolgokról, amiknek van némi esélye. :) A lefogyásnak, szép arcnak stb. manapság már van esélye akkor is, ha valaki mondjuk alapból túlsúlyos és átlagos. Ha ez a célja, lelke rajta. Más kérdés, hogy társadalmilag teljesen mindegy.

Ami pákót illeti, közmegegyezés szerint szánalmas, ilyennel nem lehet példálózni. :DDD Pont erről van szó. Természetesen közmegegyezés alatt az intelligensebbek véleményét értem, hiszen láthatjuk, hogy az általános közmegegyezés nem feltétlen vezet jó eredményre (pl. választások). :) És itt is csak arról beszélhetünk, hogy egy adott társadalomban a fennálló értelmiségi réteg szerint mi az, ami hasznos.

"Talán nem közvetlenül a világhírt vagy egy ország felemelését tűztek ki célul önmaguknak." - Én sem. Ez közvetett dolog. :) De attól még cél lehet. (És még ezeket is követhetik magasabb rendű ideák.)

Új hozzászólás Aktív témák