Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
v_peter2012 #144 üzenetére
LoL!!! Az übertroll megszólal, mintha ismerne itt bárkit is...
)
Ha valóban ismernél, akkor például tudnál a Radeon 4870X2 kanossza-járásomról (2 év után megpusztult a kártyám, az egyetlen videókártya, ami meghalt a gépeimben az elmúlt ~20 évben). Pedig azt a kártyát is azért vettem, mert az AMD az nV előtt járt az intergált, HDMI csatin keresztüli audio-megoldások terén. So what...
Per pillanat az AMD-t tartom az innovatívabb céget a kettő közül, a GCN, a Mantle (és ezzel a Vulkan) már bizonyított számomra. Szóval per pillanat egy elégedett AMD tulaj beszél belőlem. Ha nem lennék elégedett, akkor anyáznám őket, de nincs miért.
Bajos dolog (esetedben láthatóan lehetettlen) elfogadni, hogy van, aki nem a te véleményedet osztja, mi?
-
válasz
energy4ever #136 üzenetére
De amugy telen kevesebbet is kell futeni, igy az az ezres vissza is jon.
Akkor meg nyáron ennyivel több hőt kell a légkondinak kezelnie.
-
-
válasz
v_peter2012 #113 üzenetére
Mivel mindkét nagy konzolgyártó (a kettőből) az amd-re tette a voksát mivel az hajlandó volt az idő nyerés érdekében kellően olcsóan oda adni a hardvert. Persze a meglepetés később jött, hogy csak ennyit tud, de akkor már nem volt mit tenni.
LoL. "Csak" ennyit tud. Mert nem "szenvedett" anno a PS3 és az XBox360 is a kezdetektől fogva a performance rescale-től... Nyilván ez is az AMD hibája volt.
Az, hogy a fejlesztők mit és hogyan oldanak meg az adott hardware-ből, az nem az AMD sara, a HW-t pedig a két gyártó felügyelte és kérte, majd fogadta el...
Egyébként a rangnak nem tudom mi köze a mondandóhoz. Szerintem Te sem, és értékelted is magad vele.
Az, hogy ki tudja hanyadszorra kibannolt emberke sokadig regje lehetsz...
-
válasz
v_peter2012 #88 üzenetére
Azokra a konzolokra, amelyekből több, mint 30 milliót adtak el, és amelyekre a legtöbb AAA játékfejlesztés ma is folyik.
Érdekes, hogy egy nevenincs újonc itt trollkodik zavartalanul, és még neki áll feljebb, láthatóan nulla reális tudással. Csak azokra reagál, amelyeknél van valami minimális kapaszkodója, mert sok érdemi válaszra nem tud mit reagálni...
-
Végülis ez a nem túl innovatív cégecske volt aki az első valódi GPU-t (NV10) piacra dobta 1999-ben.... elsőként HW Transform & Lightninggal...
Az volt az nVidia aranykorszaka, amikor a 3Dfx volt a gonosz óriás (16bit vs. 32bit, HW T&L mellőzése, Glide erőltetése, stb.), az S3 a vergődő, hajdan piacvezető nagymenő (a Savage 2000 lett volna az első HW T&L kártya, ha az S3 nem lett volna már a halálán), a Matrox a minőségi öltönyös úriember, az ATi pedig a feltörekvő lelkes újonc.
Csakhogy azóta eltelt bő 15 év, és a lelkes szakmai emberek helyett a hűvös és számító üzletemberek vették át a cég irányítását...
-
válasz
v_peter2012 #35 üzenetére
Minden nvidia kártya "tudta azt" amit az adott időszakban tudnia kellett.
Ja... GeForce FX széria ugye rémlik?
Itt volt a dx10-11 váltás, akkor jöttek a dx 11-es radeonok. Mire elterjedt valamennyire is a dx11 addigra tudta az nvidia is.
Vagyis akkor mégiscsak elismered, hogy az AMD/ATi innovatívabb volt?
A GCN-es radeonok semmivel sem gyorsabbak mint az nvidia kártyái, csak fűtenek és zabálnak.
Viszont tök jól ellesznek / elvannak Mantle / Vulkan / Dx12 alatt is. Míg egy GTX5x0 vagy GTX6x0 kártyáról például nem mondod el ugyanezt...
Mondj valamit amiből profitáltál hogy radeont vettél.
Én tök jól elvagyok a saját Radeon 7950-emmel. Anno ingadoztam a GTX580 felé, de végül örülök, hogy nem azt vettem...
Esetlegesen az időd ment el a driverekkel.
Mint említettem, az elmúlt ~4 évben nem volt semmi gondom a Radeon drivereivel...
-
-
Érdekes, hogy mennyien fújnak a Radeonokra, én a Radeon sort a legelsővel (Radeon 32MB DDR, később ez volt az "első" Radeon 7200) kezdtem, aztán a 8500LE-n keresztül a 9800Pro-ig tartottam is. Na akkor voltak tényleg szörnyűek a driverek, mindenféle segédprogramok kellettek, hogy ne villogjanak a textúrák, és normálisak legyenek az árnyékok a játékok egy nem kis hányadában.
Aztán átáltam az nV-hez, mert az X sorozat szerintem nem sok előrelépést hozott. Azóta vegyesen voltak Radeon és nV kártyáim (Gf7800, Gf8800, HD4870X2, GT460, most pedig HD7950), és azt kell mondjam, hogy legalábbis én az utóbbi években zéró driver problémával találkoztam AMD/ATi kártyáknál, a teljesítményükkel meg elégedett vagyok, szóval...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest