- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
OK, ezt mind tudom én is. Mindössze 2 gondom van:
- A vec5D névkonvenció magyarázat nekem sántít, de OK, ne nevezzük így...
- ... viszont hogy nevezzük? a 5-way MIMD kifejezést szívesen használom olyan emberekkel beszélgetve, akik tudják mit jelent, de a többségnél nem ez a helyzet. -
-
Az 5-way MIMD-ről mi a véleményed?
szakmailag korrekt, csak a közérthetőségével kapcsolatban vannak aggodalmaimminden említésnél amúgy nem akarok ilyen részletekbe menni, általában én is az SP-kről beszélek, mert egyszerűbb és mindenki érti, csak éppen nem korrekt - az alapegység az nVidiánál a SP, az ATI-nál viszont az 5-way cucc, amit csak körmönfont programozással lehet rávenni, hogy 5db (vagy inkább 4db) SP-hez hasonlóan működjön.
a SIMD-eket ne keverjük ide, mert az az ATI-nál is akad -
-
miért jelentené azt a vect5D egység, hogy azonosnak kell lennie a műveletnek? szó sem volt arról, hogy SIMD módon működik egy ilyen egység
de ha van jobb elnevezésed a vect5D helyett, akkor hadd halljuk
amit leírtál, az úgy van (szép is lenne, ha a 16-os SIMD tömbökbe szervezett egységek is 5-way SIMD-ként működnének - lenne ott rugalmasság
), csak nem akartam ilyen mennyiségű műszaki részletet beletenni egy olyan hsz-be, ami csak arról szólt, hogy az R600-ban nem önálló SP-k vannak, hanem 5-way blokkok, amiket értelemszerűen csak egyben lehet letiltani, darabolva nem.
... hát akkor ne mondjatok le, sok szerencsét!
-
válasz
venember83 #58 üzenetére
igen, meg az X800GTO2
de sajna egy ideje keményebb eszközöket alkalmaz a 2 GPU gyártó (lézeres körbevágás pl.) -
válasz
keszegduda #52 üzenetére
ez a stream processzorozás az ATI kártyáknál igazából egy nagy hülyeség, az ATI minden bizonnyal azért találta ki, hogy az nVidiával (előnyösen) összehasonlítható legyen a megoldásuk.
az R600-ban 64db vect5D egység van, egy ilyen párhuzamosan 5 MADD utasítást vagy 4 MADD és egy "speciális" utasítást tud végrehajtani - ez a számítási teljesítmény valóban megfelel 5 (ill. a második esetben 4) nVidiás SP-nek.
a 2900GT-ben 48 aktív vect5D egység lesz, az esetleges maradék 16 passzív visszaaktiválásáról meg mondjatok le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest