- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #2249 üzenetére
elsőnek mehgpróbálhatod a luciban,a mentés visszatöltésnél, de ha nem sikerül neki rednesen visszarakni, akkor factory reset után letöltöd a basic.tar.gz mentésünet, felrakod luciban, felmásolod a /tmp/BACKUP mappába winscp-vel a mentést, és 9092/system/backup oldalon a restore résznl ott lesz a mentésed és megnyomod a restore gombot
nagyob méretű mentésnél (6-7MB ->) már volt nekem olyan hogy a luciból nem ment fel -
suste
veterán
válasz
twingo16v #2198 üzenetére
Igen
.
Nem én találtam ki, már régóta létezik, csak most képbe került, és eszembe jutott egy kivitelezési mód.
A lényeg, hogy nem kell extrootként formazni és felcsatolni egy külön meghajtót, hanem simán a /mnt -re vannak átküldve a program fájlok. Persze nem helyettesíti az igazi extroot-ot, mert induláskor betöltendő fájlokat nem lehet átrakni, de nagyon sok egyéb programot igen (transmission-web, smartmontools, wget-ssl, mc, rsync, stb). -
Headless
őstag
válasz
twingo16v #2192 üzenetére
Az újraindulás, az nem normális működés következtében történik, hanem valami kernel crash, vagy a reboot parancs ez utóbbi esetben, persze áttudod másolni. Az előbbi esetben (esetek 90%-a) semmit nem tudsz tenni.
De amúgy ha permanens logot akarsz, akkor miért nem írod közvetlen a flashre? Szerintem amennyit ír ez, nem fog idő előtt elhalni a chip. Bár nem tudom mennyire vannak hitelesítve ezek a flash-ek. Nah meg arra figyelned kell, hogy ne teljen be pl crontabba törölni a kéthétnél korábbiakat.
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #2180 üzenetére
azt még megteheted, hogy pl nap végén vagy időközönként átmásolod az adatbázist a flashre (/overlay/STATS/ vagy csak simán a /STATS/ alá csinálsz egy könyvtárat),
mivel elég kicsik a fájlok elég sok elférhet, de akár csinálhatsz felülírást is.....szóval sok lehetőséged van OPENwrt alatt
persze a flash írásnál azért ésszel, ne 1 percenként
(pl nekem is van egy speciális logom az egyik 710-esem flash-én napi 1-2 írással) -
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #2088 üzenetére
Gondolom ez is olyan mint a transmission web gui, hogy csak a ramban menü el a módosítást.
A fix beállításokat csináld meg a /root/.rtorrent.rc fájlban.
Én nem használom, de ha valakinek van egy jól összerakott rc fájlja, akkor az bemásolhatná ide, és akkor azt teszem bele a csomagba. -
suste
veterán
válasz
twingo16v #2061 üzenetére
a csomagot szűz rendszerre telepítetted?
esetleg nézd meg a /etc/init.d/rtorrent fájlban a "nice -19 rtorrent" szerepel-ea load felfuthat, mert torlódhatnak a feladatok, de elvileg a procit nem terhelheti túl
szóval nem kéne újraindulnia, hacsak nincsen valami probléma az adattárralegyébként milyen sebességgel jött le a cucc?
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #2054 üzenetére
Mivel nem NAS hanem router, ezért eleve nem érdemes egyszerre több torrentet letölteni. Sokkal gyorsabb a végeredmény, ha egymás után jönnek le.
A load meg függ a magszámtól is. 1 magosnal már határeset lehet, de többnél még teljesen jó.És azt is vedd figyelembe hogy közben még mit vársz majd el a rendszertől (nat, wifi, samba, dlna, stb...)
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #2040 üzenetére
na ez nagyon érdekes, mert én ugyan ezt módosítottam kicsit
felrakom a nexx-emre a lede-t és kipróbálom ott is,kiváncsi leszek.....az meg hogy nem látsz DMA hibát, az sajnos még nem azt jelenti hogy nincs is, mert akár ki is vehették a logolásból
gondolom nem szoktak ilyet csinálni openwrt/lede -nél, de azért megtörténhetett... (gyáriban sincsen ilyen a logban)
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #2028 üzenetére
nem feltétlen kell portnyitás!
enélkül is tud működni/letölteniluciban a szervizeknél le kéne állítanod (a processeknél ellenőrizd hogy tányleg ne fusson az rtorrent), és utána SSH-n indítani (így csak 1 példányt inditanál egyszerre)
szerintem simán elindulna, és SSH-n kezelhetnéd: USAGE: résztől lefelé.... -
Headless
őstag
válasz
twingo16v #2015 üzenetére
Ezt a data funkciót használd.
awk '/^MemFree:/{free=$2}/^Buffers:/{buffers=$2}/^Cached:/{cached=$2}/^SwapTotal:/{swap+=$2}/^SwapFree:/{swap-=$2}END{print free","buffers","cached","swap}' /proc/meminfo
suste: ezt használhatod bb, cc alatt is.
Twingo: az rtorrent meg vagy nem fut, vagy a konfigban hiányzik, rossz rpc port van megadva, vagy rpc nélkül van forgatva lede alatt az rtorrent, ahogy bb repóban is nélküle van. Ez utóbbival te nem sok mindent tudsz tenni, csak ha saját rtorrentet forgatsz. Viszont ahhoz kell egy crosscompiler.
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #2009 üzenetére
A statisztika a data -nál lévő paranccsal nyeri ki az értékeket.
Ha változtatnak a rendszeren, akkor változhat a parancs kimenetek, és már nem adja ki a várt értéket. Valszeg ez történt.
A statset -nél található "Test" gombbal le kell próbálni, és javítani kell a parancsot, hogy jó legyen a kimenet.... -
suste
veterán
válasz
twingo16v #1970 üzenetére
az látszik hogy nincsen felcsatolva semmi
mivel headless azt írta hogy ő már tesztelte a formatot lede alatt, így arra tippelek, hogy a pendrive miatt nem sikerült esetleg rendesen a formázás
másfajta formázást is próbáltál? 2.1, 2.2, 2.3 ?
feltelepítettél mindent ami kell a formázáshoz, csatoláshoz?
a 9092/system/runcommand oldalon ha lefuttatod a "blkid" parancsot, akkor mit kapsz vissza? -
suste
veterán
válasz
twingo16v #1932 üzenetére
Basic-lede: csak tesztelés miatt készült, és a 2. a frissebb, de ez a mentés csak a 9092/setup/basic oldalt tartalmazza. A következő normál basic mentésben már benne lesz ez a ledet támogatás.
A formázót még nem teszteltük lede alatt, így bármi lehet a probléma.
A sima ext4 particiót és a swap-ot rendesen megcsinálta és csatolta? -
twingo16v
tag
válasz
twingo16v #1912 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos nem lett jó teljesen a wifi hiba azután sem, hogy, kikapcsoltam a ht40 opciót.
Így is van hiba napi 80db hiba a logban.
Mondjuk jobb a korábbi napi 300-hoz képest.Holnap dobok rá egy LEDE-t!
Ha azzal sem lesz jó, akkor megy vissza garban!
Szomorú, hogy a TP-Link már nem az a minőség mint régen. -
Headless
őstag
válasz
twingo16v #1904 üzenetére
Igen ezzel javítani te nem tudsz semmit ez driver hiba. csak a driver (kernel) fejlesztők tudnak vele kezdeni valamit. Én LEDE-t tennék fel. a a legfrissebb jelenleg.
Szerk: Állítólag van stabil verzió, de nem tudok róla nyilatkozni. Maximum a luci-t kell feltenni parancsssorból. utána ugyanaz mint az openwrt
-
-
twingo16v
tag
válasz
twingo16v #1898 üzenetére
Továbbra is fenn áll a hiba!
kern.err kernel: [80488.310000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x002!
22 óra alatt összejött 60db a logban.
Egy nappal korábban 26 óra alatt 278 ilyen bejegyzés volt.
A tableten láttam már hogy a "hálózati kapcsolat megszakadt", a wifijel nem esett le.
Gondolom ez a hiba miatt van, mert korábban nem volt ilyen.
Hardver hiba lehet?
Ha hardverhiba, akkor garanciába már csak v4-est fogok kapni.
Találtam már erre is openwrt-t, de webrevertet nem.
Tud valaki webrevertet linkelni nekem v4-re, ha gond lenne vele, vissza tudjam rakni a gyári firmwaret? -
donmackó
addikt
válasz
twingo16v #1895 üzenetére
Valamelyiket nem dobálja le a wifiről? Olyankor kiírja hogy kapcsolódva, de internet nyista. Én mondjuk az LG telóra tippelek, mert valószínű hogy olyan broadcom chip van benne amit a tp-link atheros chipje nem szeret. Én 3 hétig szenvedtem, mire rájöttem hogy az asszony LG telója bolondítja meg a routert. Mondjuk nekem gyári fw-en volt, és az openwrt-re váltás jót tett.
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #1876 üzenetére
pedig elég egyértelmű az angol hibaüzenet: "Couldn't find Transmission's web interface files!"
vagyis nem találja a tm weboldalát
és a changelog-ban meg le is van írba, hogy ez ki lett hagyva, és külön kell telepíteni....9092 forward:
1: gondolom ua portról irányítod át, amit nem lehet (9092 -> 9092), csak másik portról (pl: 9090 -> 9092)
2: már írták, hogy nem igazán biztonságos kiengedni állandóraDonmackó:
3: a 9093 sem erre van kitalálva, hanem a belsőhálós jelszó nélküli elérhetőségre, szóval a 9093-at kiengedni mégnagyobb veszély -
-
Headless
őstag
válasz
twingo16v #1878 üzenetére
9092-őt ne igazán engedj ki állandóra, ugyanis nem arra van tervezve.
Használj VPN-t vagy knockdot. Előbbit más okokból is preferált használni.
Amúgy a gond valószínűleg hogy nem publikus az ip-d... Vagy nem ez a főroutered. ha nem a főrouter, akkor a főrouterben (is) kell portforward, ha nem publikus az ip-d akkor pedig a szolgáltatónak kell telefonálni.
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #1867 üzenetére
Gondolom össze-vissza szerkesztetted már, mert forrás portot nem kell megadni.
Az alap szabály jó volt, csak mobilnetről kellett volna hívni....A formazasnal meg szerintem overlay -kent formaztad a teljes háttértárat, így helyed van, de csatolás nem látszik. Vagyis ha nem írod felül a configokat, akkor a /mnt-be menti az adatbázisokat, de ha mentést nyomták akkor már a /-be.
Lényegében mindent elrontottál amit el lehet.
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #1850 üzenetére
Uptime: ha jól emlékszem közben volt egy reboot-od, tehát még nem volt egy nap uptime-od amikorra időzítve van. Ne piszkald, várd ki....
Wifi reboot: wifi parancsra szerintem nem lesz log bejegyzés, csak újraindítja a wifit.
Reboot: menni fog az, de akkor az uptime-od is újraindul, ne lepodj majd meg
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #1813 üzenetére
A működés:
1: beállítod az adatbázist létrehozó fájlt (ez van a képeden)
2: a létrehozó fájlt időzíted a crontab-ban (erről semmit nem írtál, így arra tippelek, hogy ez kimaradt, így nem is kerülnek adatok az adatbázisba)
3: a crontab a beállított időközönként lefuttatja az adatbázislétrehozást, így az adatbázisba belekerülnek az adatok
4: a stats oldalon megtekinthetőek a grafikonok, ha már vannak adatok az adatbázisokban.Az 1-2 pontot minden adatbázisnál meg kell csinálni, amit figyelni akarsz!
De a stats readme-ben minden le van írva (bár egy kicsit régi, de a lényege ua): [link] -
-
donmackó
addikt
válasz
twingo16v #1787 üzenetére
A lap alján van a file-ba mentés. És igen elvileg a statset mentés kell neked, de suste vagy headless tud erről pontos infót adni. Esetleg írj nekik privátot.
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #1726 üzenetére
1: egyszerű de viszonylag könnyen kijátszható megoldás, hogy tűzfalban kitiltani az időintervallumban:
Luci/hálozat/tűzfal/szabályok: internetet tiltó mintaszabály szerkesztése, engedélyezése.2: nehezebben kijátszható , ha külön wifit csinálsz neki (vendég vagy teljes jogú), és azt tiltod le a kitiltási időszakban. Kikapcsolt wifire elég nehéz fellépni
.
-
suste
veterán
válasz
twingo16v #1711 üzenetére
a milyen router kérdésre meg elég egyszerű a válasz, mivel az fw-ink ott vannak a szerveren router típusonként külön mappákban
egyébként nem kell ragaszkodni a mi fw-nkhez, mert az extra dolgok mind elérhetőek mentésként is, sőt az alaprendszert már csomagként is felrakhatod
persze másik fw-nél mindent szükséges programot neked kell feltelepíteni és beállítaniteljesítmény/ár kategóriában most a legjobb vétel a Dlink-Dir-860l-b1, viszont a wifijével sajnos vannak bajok
ellenben olyan routert nem tudok modani, aminek tuti jó lesz nálad (a te klienseiddel) a wifije, sajnos ez mindig lutri... -
Headless
őstag
válasz
twingo16v #1711 üzenetére
Amennyiben kondi cserék megvoltak, akkor elfog ketyegni még egy darabig, viszont a fájlrendszer az ext4 legyen..
Továbbra is vargalex fw-nél maradva azt ajánlom, rakd fel suste mentései közül a format.tar.gz-t ebben lesz egy formázó felület a routerip:9092-es porton. Ezzel könnyedén megtudod formázni a pen-t, amúgy a sebességen a pen drive sem segít nagyon hdd jobb lenne.
Egyenlőre akkor tesztelném ezt valamekkora sebességre ez is képes lesz.
Mentések linkjét suste logout blogjában megtalálod.
-
Headless
őstag
válasz
twingo16v #1709 üzenetére
Semmi értelme suste fw-re frissíteni a v1-es router egyszerűen gyenge a transmission beállításait érdemes finomhangolni. (remélem nem NTFS fájlrendszerű a pen drive...)
De suste fw alatt minden lassabb lesz tapasztalatok alapján az újabb kernel/csomagok nagyobb erőforrást igényelnek.
Wifi függ a klienstől is milyen kliensről beszélünk? Telefonnal ritkán fog feljebb menni, mert nem raknak telefonba jobbat esetleg 40 mhz-es sávszélességet beállítva/eröltetve a 150 elérhető.
Ha komolyabban érdekel, akkor router csere, mivel a v1-es típus már amúgy sem bírná sokáig... Gondolom megvan már vagy 5 éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest