Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lo_jo

    senior tag

    válasz Milka 78 #26703 üzenetére

    Az, hogy ganéj, nagyon erős túlzás. Inkább egy üzleti döntés miatt olyan, amilyen. Persze felfelé nem skálázódik jól, a modokat meg valmilyen szinten ez is behatárolja. Viszont az SCS-nél valószínűleg elég jól látják, hogy a játékosbázis nagy része nem 8-9 gen intel meg RTX 2-3000 tulaj, így ha elkezdenék növelni a gépigényt, csomó játékost buknának. Az ETS2 10 éves, alatta a motor pedig még több, nem csoda, hogy még mindig jobban szereti az egy erős magot, mint a napraforgómezőt. Eleve a többszálúsítás egy ilyen régi motornál nem triviális, arról nem is beszélve, hogy hány keleteurópai, egyébként nem gamer, de kamionfanatikus játékost buknának, ha 4-6 mag/szál és ray tracing lenne az optimális hozzá.

    Ez sajnos ilyen és valószínű, hogy a többször is emlegetett dx12 upgrade megjelenéséig ilyen is marad. Az hozhat egy olyan engine átdolgozást, amivel a régi verzió megáll azon a szinten, ahol épp tart majd és az új mellett lehet majd “garázdálkodni”.

    Hasonló példa volt az FSX. Megcsinálták a kornak megfelelően, jó flight sim szokásokhoz hűen nem volt még évekig olyan PC, amin vajsimán ment volna, aztán meg hirtelen kinőtte a hw a 32 bites motort, de addigra már sehol nem volt a fejlesztő. Ott annyiban volt jobb a helyzet, hogy a Lockheed Martin megvette és P3D-ként oktatási szintre hozta, a modok nagy része is kompatibilis volt, így könnyen át lehetett állni. Aztán 14 évvel később jött egy teljesen más csapattól az MSFS, ami jövőbiztosabbnak tűnik, tényleg flight sim platform lehet belőle, így 2 év után is még bőven kell neki idő, de legalább az irány jó. Persze ott a Microsoft végtelen pénze jön kiadói oldalról, az SCS egy törpe hozzájuk képest.

    Bunken: MSI Afterburner+RTSS (azAB telepítőben benne van mindkettő) megfelelő beállítással vagy HWINFO64, ott tudsz szép logot gyártatni és játék után elemezgetni. Mindkettőhöz van sok leírás és videós segédlet is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák