- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#65675776 #35 üzenetére
A két hűtési módszer között valóban nagy eltérés lehet.
Vizsgáljunk megy egy konkrét esetet.
A merőleges áramlású CPU hűtőbordák is lamellásak. Felülnézetből nézzük ezt a bordát. Tehát a 2-2 egymással szemben álló oldalai között annyi az eltérés, hogy az egyik szemben álló párra párhuzamos irányban "nyitott" az áramlat útja, míg a másik szemben álló párra párhuzamosan zárt, az áramlat útja.
Mivel az alaplapoknál minimum L alakban szokták a CPU körül elhelyezni a szóban forgó FET-eket, ezért egyik fele az L alaknak sosem lesz hatékonyan hűtve, nyilván amelyik oldala a hűtőbordának zárt utat képez az áramlásnak.
Hacsak nem alkalmazunk valami ilyesmit. Ekkor már nem igaz a felvetésem.
Szóval én nem vitatom, hogy bőven elműködnek borda nélkül a FET-ek. Én csak azt állítottam, hogy ha van rajta borda (nem feltétlenül hőcsöves, az már tényleg kicsit túlzás) akkor esetleg az élettartama kinyúlhat az adott félvezetőnek. Ezt pedig senki nem vonja kétségbe, hogy alacsonyabb hőmérsékleten az élettartam növekszik. Vagy igen?
A HDD-s kérdés engem is érdekelne. -
gordonfreemN
addikt
"Ezek szerint az alaplapokon a FET-ek bordázása csak vakítás?"
Nem, nem vakítás, csupán egy megfizetendő plusz szolgáltatás. Vagyis ha fizetsz érte, akkor úgymond "alacsony fordulaton" járatod az alkatrészt.
Ez volt az alapeset. Gondolom a tuningos lapokat nem kell ecsetelnem. -
gordonfreemN
addikt
Bírom ezeket a minimalistákat (a helyre gondolok), de ez a raiser megoldás mennyire megbízható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- iPad topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest