- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dancii
tag
válasz
zsoltesz9309 #6 üzenetére
Na de ez az hogy akkor be kell vezetni nekik is a Bluray lemezt..DVD-n kicsit húzós lenne..
-
xtremez
aktív tag
A szuper grafika mellé valamilyen fizika se ártana mert olyan röhej, hogy csak dobozokat tudok arrébb lökni vagy fizikszel pénzelt játékban egy plusz berakott "élményfokozó" van jelen és nem a játékmenet szerves részét képező rendszer...
-
Beri78
őstag
pikk-pakk lesz nagyobb kapacitású tároló, mert a letöltés nem megoldás erre
-
Szemjuel
tag
Parancsolj, a cikkben szereplő kép innen való, real time renderelték egy újgenerációs konzolon.
-
janos666
nagyúr
válasz
MasterMark #173 üzenetére
Jajj istenem! Ne kezd el!
30 és 60 fps közt csak a beteg ember nem lát különbséget, 60 és 100 közt lép be az egyéni érzékenységi faktor, és valahol 100 felett lesz csak teljesen mindegy.
Nem véletlenül mennek az EU TV adások 50, az US TV adások 60 fps-el. És ezt látja is mindenki, hogy mikor megy 50/60fps-es, TV-hez rögzített "szappanopera" és mikor van film mode deinterlace és IVTC. De még az 50-60fps-hez képest is látványos, ha használsz valami interpolációt, hogy még több képkockád legyen.
A megjelenítő működéséhez ennek csak annyi köze van, hogy az olcsó és közepes LCD-ken elmossa a blur a szaggatást, míg jobb PDP-ken minden képkocka tű éles, nincs látható maszatolás, így érezhetőbb a darabosság ~30fps mellett. De egyébként PDP-n még így is jobb a mozgásérzet, ha megbarátkozol azzal, hogy egyszerűen szar a 30fps, mert többet látsz a mozgóképből, mint mikor elmosódik...
És ugyan itt jön be a 720p-1080p -> ha elmosódik mozgás közben a kép, akkor kevésbé zavaró, de egy jó plazmán tömör gyönyör 1080p60-ban játszani PC játékokat. Nagyságrendileg jobb, mint 720p30-ban ugyan azon a PDP-n, vagy akár 1080p60-ban, csak LCD-n.
De sebaj, ha a következő konzolgeneráció tud majd 1080p60-at (vagy akár többet is, csak nincsenek még 4k2k TV-ink...), akkor ajnározni fog mindenki, hogy mennyivel jobb, mert folyamatosabb és élesebb a kép, mint a régi konzollal.
-
janos666
nagyúr
válasz
MasterMark #171 üzenetére
A 30vs60 fps nem grafikaközpontúság. Egy jó megjelenítőn, ami nem mossa el (például egy ~2010 utáni legalább középkategóriás plazma TV), már iszonyatosan zavaró tud lenni a 30 fps.
De ugyan így az is, ha 1080p megjelenítőre van kinyújtva a 720p-ben renderelt kép. Egyszerűn fáj nézni, ha tudod, hogy miről van szó.
Én szívesebben spórolok az effektekből, de natív felbontásban (általában 1080p) és 60fps-el rendereltetek. Így talán nem annyira csili-vili pár dolog (tükröződés és füst effektek, hasonlók), de folyamatos és éles a kép, nem szaggató és homályos.
A konzolprogramozók viszont pont ellentétesen gondolkodnak. Ezért nincs is ilyen gépem, pedig volt már a kezem alatt pár "hibás" Xbox360, amit aprópénzért megtarthattam volna, ahogy egy PS3-at egyszer tényleg majdnem háziasítottam is (hihetlen mocskos olcsón kaptam volna meg, ha beszámítom egy eladó portékámba).
De hát egyszerűen idegölő tud lenni a rendszer. -
MasterMark
titán
Hogy tudtok ennyire grafika központúak lenni...?
-
zooole
senior tag
Azigen!
Tehát.
1. Nem kell kompromisszumokat kötnöd.
Igen, végül is ott minden 720p homályos textúrákkal, de legalább egységesen gyatrán néznek ki.
2. Minden stabilan fut.
Ha neked a 30 FPS (átlag) stabil, egészségedre. Még mindig jobban örülök, ha valami ugrál 35-60 között, mintha 30 lenne és néha aláesne.
Amiket felsoroltál pedig nem tudom mivel lennének jobbak, mint egy Civilization, vagy Total War. Megsúgom: semmivel. Sőt! Megkockáztatom, sokkal jobbak és különbek, mint a lehúzásba átment Halo, vagy a GoW3. Autós játékokat imádom. Saját PS3-on rengeteget GT5-öztem. Forza 4-el szintén játszottam. PC-n pedig van egy olyan csoda, amit úgy hívnak, Project Cars. Azt meglátva a GT5 szerintem sírva szaladna ki a házból.
Ez a Blizzard = PC pedig vicc. Kezd átmenni CoD-ba a téma. FPS? KÓL OF GYUTI!44négy
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Dilikutya #164 üzenetére
"(...) annyi történik, hogy aktualizálják a hardvereket, így egy konzol is újra meg fogja tudni jeleníteni azt a látványt, amit egy korszerű PC. Aztán majd megint le fog maradni"
Csak kérdés, hogy hány év múlva... multiplatform játékoknál úgy ~2010 végén lett "jobb" a PC-s változat, na az meg kb. 5 év "előny" volt a konzolok számára.
Majd ha aktualizálják, újra lesz olyan hardver amit a végletekig kiismerhetnek a fejlesztők... de ehhez is idő kell, és bizony addig mindegyik platformon ugyanaz lesz a látvány.
-
zooole
senior tag
Csakhogy az Uncharted 3-nak a játék része foglalt 15 gigát maximum. A többi szinte csak tömörítetlen pre-rendered videó volt 2x, mivel mindegyik megvolt 3D-ben is.
Ez mire jó? Jól át lehet vele baszni a népet. A Last of Us első trailere előtt is szépen kiírják, hogy "This video was recorded directly from a Playstation 3", pedig végig előre renderelt videó.
Nyilván nem hazudnak, de nyilvánvaló, hogy azt akarják elhitetni a néppel, hogy az real-time cucc.
Azzal meg ugye nehéz felvágni, hogy "nézzétek, az én konzolom le tud játszani tömörítetlen 720p-s videót"
Hát igen, a Sony nem hülye.
GoW3 az, ahol ilyenek nem nagyon voltak.
-
cucka
addikt
válasz
Dilikutya #164 üzenetére
A filmszerű élmény nem a poligonok számától függ, hanem attól, hogy hogyan prezentálják az adott témát.
A GTA3, mai szemmel rettentő bénán kinéző átvezetői pl. filmszerűek voltak. A Blizzard féle átvezetők legfeljebb a zs kategóriás szörnyes filmek mércéjével tekinthetők filmszerűnek (bár azoknál jobb a grafikájuk, ez tény).Általában véve nagy hiba, ha a dizájn, a történetmesélés vagy a játékos által megélt élmények kontextusába technológiai kérdéseket kevernek bele.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Mister_X #163 üzenetére
Nem fogja. Azt a filmszerű élményt még a következő generáció elején biztos nem fogják nyújtani. Következő generáció - ezt sokan túlmisztifikálják, csak annyi történik, hogy aktualizálják a hardvereket, így egy konzol is újra meg fogja tudni jeleníteni azt a látványt, amit egy korszerű PC. Aztán majd megint le fog maradni, így a játékok megint nem úgy néznek ki PC-n, mint amire a hardver képes lenne. Bár most azért jóval kisebb lemaradás lesz, elvégre ma már nagyon komoly grafikát lehet csinálni, adott lesz a HD felbontás is.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Dilikutya #158 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy még mindig erôs kontraszt van egy csilli-villi renderelt animáció és a játék között. Mint említetted a Blizzardot, ott az intrókban és a kampányok elején-végén mutatnak neked animációt, de egy Final Fantasyban öt percenként az arcodba nyomnak egyet.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Mister_X #157 üzenetére
Nem értem a problémát. A PS3-adban van Blu-Ray meghajtó, a következő generációban is az lesz, nem kell külön beruháznod rá. Legfeljebb annak gond, aki digitálisan vásárol, mivel tárhely és sávszéleség nem árt.
Ráadásul itthon ha jól megy neked, havonta többször veszel játékot pl. Steam-ről, akkor még a szolgáltatód baszogatni fog a rendszeres jelentős havi adatforgalom miatt. -
-
Mister_X
nagyúr
Én úgy tudtam, hogy a BD-k nyolc rétegesek is lehetnek, anno 2006-2007-ben a Sony ennek a technológiának a felfuttatásán fáradozott és akkor mondták, hogy akár 200GB-ot is elbírhat egy korong.
-
MasterMark
titán
Nem értem.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Darth_Revan #149 üzenetére
Diablo 3-ból nem is volt alternatíva, OS/X-et leszámítva. De az se nagyon hatja meg a japánokat szerintem.
-
Darth_Revan
veterán
Egy japán cégről van szó, Japánban így néz ki egy játék eladási mutatója %-ban:
-konzol: 60%
-kézikonzol:35%
-PC: 5%PC túlságosan a háttérbe van ott szorulva, van olyan játék, aminek a PC-s változatából (hivatalosan) nem is importál egy nagy forgalmazó sem, például ilyen a Deus EX: Human Revolution, hivatalosan Japánban (japán szinkronnal) nem jelent meg PC-re, csak X-Box 360 és PS3-ra, akinek PC-re kellett, annak maradt eBay, Amazon külsős eladó vagy egy bolt, aki maga intézte a behozatalt.
Néhány igazi nagy címet leszámítva (pl Diablo 3) PC-re Japánban elsősorban csak Visual Novel-t adnak el, amihez meg nem kell egy áll leejtős grafikus motor.
-
e00dgy
aktív tag
Jól látod! PC játékért soha nem adtam ki 10 ezer forint felett. 5 éve volt 8 ezer a NFS Carbon.
Azóta nem vettem új játékot.De mi a helyzet egy igazán jó játékkal? Diablo III
Ezt megvettem 15 ezer forintért. Bizony jól sikerült a motor. Szegény 4890 esem nagyon szépen vitte!!! Így kell játékot írni, és veszik is!Mellesleg szerintem, aki igazi HC gamer sose fog megválni a PC-től, szerintem. Lehet a konzol akármilyen jó.
-
Beri78
őstag
jöjjenek az új adathordozók
lassan vinyót adnak majd a bd helyett, vagy egy nagyobb pendriveon jönnek majd ki a játékok -
r3dsnake
nagyúr
De játék közben mégis tud számolni? Azt birom legjobban amikor félig vidi, aztán átvált gép által számolt "videóra" még mielőtt elkezdődne a jelenet, amit te irányítasz. Jó, mondjuk minek spóroljanak, ha ott a nagy lemez, de szerintem ezt megoldhatták volna renderelt vidik nélkül. De lehet, hogy tényleg technikai oka van, nem tudom.
-
cucka
addikt
50 gb+ méretű játékok? Mi lesz a betöltési idővel? 2012-ben megint eljutunk oda, hogy lemezeket kell cserélgetni meg percekig töltöget a játék?
(#136) r3dsnake
Szerintem technikai okok miatt nem cserélik le az előre renderelt videókat a járék engine-jével készült dolgokra - ilyenekre gondolj, hogy egy jelenetnél nem bírná real-time kiszámolni a gép akadozásmentesen, vagy túl sok minden történik és nem férne bele a memóriába a sok textúra, szóval hasonlók.(#138) banhammer
Az egyik vonal a fotorealisztikus AAA játék, a másik vonal meg a casual. Semmi közük egymáshoz, külön liga.Egyébként van egy olyan sanda gyanúm, hogy neked nem a a szigorúan vett játékélmény hiányzik a mostani játékokból, hanem a te gyermekkori játékélményeid. A játékok nem lettek szarabbak az évek során (sőt, ellenkezőleg), te nőttél fel (meg én is).
-
banhammer
veterán
Hiába lesznek a játékok egyre szebbek és szebbek ha a játékélmény a bányabéka segge alatt van.
A madaras lövöldözős játék olyan egyszerű, mint a faék és a fejlesztő hülyére kereste magát rajta.
Kicsit el kéne gondolkozni... -
r3dsnake
nagyúr
Az uncharted 3 a 3d-s videofájlok miatt volt majdnem 50giga, amúgy le lehet(ne) csupaszítani 20 köré/alá. Furcsa, hogy az uncharted tele van renderelt vidivel, nem értem miért nem teszik bele azt is, megírtként, ha már előtte biztos hogy megcsinálták és azt felvéve került bele videofájlként.
-
kariad
senior tag
Akkor ideje fejleszteni....
Hol vannak azok a pár Kb-os játékok már..... -
sting2
addikt
Nagyon igazad van abban amit írsz, de! ha meglépnék a "közös platform" kérdést, komoly iparágak és annak kiszolgálói tűnnének el a piacról, azonnal.
A folyamat már elindulni látszik, ez nem kérdés.
Azért még legalább egy generációt szeretnék hagyományosan élvezni, ergo lemezezni.
Mondjuk a bődületes látványért már lehet beáldoznék ezt-azt.... -
sting2
addikt
Nagyon igazad van abban amit írsz, de! ha meglépnék a "közös platform" kérdést, komoly iparágak és annak kiszolgálói tűnnének el a piacról, azonnal.
A folyamat már elindulni látszik, ez nem kérdés.
Azért még legalább egy generációt szeretnék hagyományosan élvezni, ergo lemezezni.
Mondjuk a bődületes látványért már lehet beáldoznék ezt-azt.... -
janos666
nagyúr
Én szinte mióta csak PC-vel foglalkozom (2004 környéke...?), fotelben ülök, karfán az egérrel, rádiós billentyűzettel az ölben. És igen, egy ideje már plazma TV-t, nem LCD monitor bámulok.
Én sem értettem soha, hogy miért kell görnyedni. Ez inkább azoknál áll elő, akik makacsul ragaszkodnak valami bevésődéshez a PC-t egy poroszos irodai dolgozóasztal mintájára kell elhelyezni még akkor is ha alapvetően szórakozásra használjuk (vagy vegyesen). Aztán elfelejti, hogy ezért csak ő a hibás...
-
Dilikutya
félisten
Igen? Akkor meg végképp nem vágom, mi a felháborodás tárgya egyeseknél. Valamiért DVD-re emlékeztem.
A warez vége meg úgyis az, hogy kiírja. Vagy olvassa merevlemezről is? Tökmindegy, milyen úton jutunk el oda, a vége az. Akinek ilyen konzolja van, az ugyanis minek háborogna a meghajtó miatt? -
tDr1v3r
veterán
válasz
Dilikutya #124 üzenetére
"nem tudom, adnak-e ki játékot PS3-ra BD lemezen, gondolom a nagyokat már igen, de amúgy a dual layer DVD-ket használták"
Te ezt honnét szedted?
Már a legelső játékokat is BD-n adták ki PS3-ra... DLDVD-t még mindig csak az X360 használ...
No meg, a warez se úgy megy hogy kiirogatja BD-re a letöltött játékot...
-
Dilikutya
félisten
Részben igazam van, mert az Xbox-ra tényleg igaz, csak az XboX360-ra nem
.
Abban egy 733MHz-es Pentium III CPU van mPGA2 foglalatban. A VGA valóban nem desktop, MS-Nvidia fejlesztés, a rendszert is újnak tartották, de valami NT/2000 variáns lehet.
A 360-ban valóban más CPU van, IBM PowerPC fejlesztés, azokat viszont a Unix/Linux rendszerek szokták tudni kezelni, nem egy nagyon idegen architektúra.Cyberpunk: nem tudom, adnak-e ki játékot PS3-ra BD lemezen, gondolom a nagyokat már igen, de amúgy a dual layer DVD-ket használták, az átlagos mérethez elég most is. De amúgy neked mindegy, hisz alapból BD meghajtó van a PS3-ban, legfeljebb veszel BD írót kiírni a torrentes anyagot
.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Dilikutya #109 üzenetére
"az XboX egy PC, egy direkt rá pofozgatott Linux-al (valami Linux variáns a keretrendszer)."
Nem... XNA Framework van, vagyis .NET, csak kicsit átszabva, köze nincs a Linuxhoz. Az meg hogy PC lenne, a proci architektúrája kicsit rácáfol...
(#120) Cyberpunk: Xboxnál pl az van hogy több játék (exxklúzívak, nem exxklúzívak) ami 2-3-4 DVD-n jön ki, no ezért kell a BR a PS3-ba - az meg hogy több játék ronda textúrákat használ PS3-on is, a portolók sara, ugye a konzolos verziók közül az Xbox-os szokott előbb elkészülni, és azt portolják PS-re (illetve PC-re, persze jobb textúrákkal). Egy exxklúzív címnél azért más a helyzet textúraügyileg... mindegyik platformon, háttértártól függetlenül.
-
Cyberpunk
félisten
most mondja meg nekem valaki egy PS3-as játéknak mi szüksége volt eddig is BR-re? Mert azt nekem senki se mondja hogy kell az, mivel nagy felbontású textúrákat még csak nyomokban sem tartalmaznak, amik az igazi helyfoglalók, de a videókra is igaz ez. Szvsz egy DVD DL elég lenne oda is. Ez szimplán csak baromság.
-
Ateszzero
őstag
Igen , de csak ismételni tudom magam:
" Szóval itt nem az a kérdés hogy pc jobb-e vagy konzol , hanem az a kérdés melyiket mire és mennyi beruházással. "
Persze hogy meg lehet oldani, ezt nem firtattam.
Csak egy 82 cm-es HDTV-m van amin nincs , csak RCA és scart csatlakozó bemenet, így beruházásmentesen , könnyebb választás volt a konzol.-106cm-es full hd plazma( hogy ne menjek az egekbe az árakkal) - kb 130ezer
- Ati HD 6850 1Gb (hogy ne menjdek az egekbe az árakkal) - 38ezer
Ez kb 168ezer , ha jó a jelenlegi alaplap proci és memória együttesem . ha nem jó , akkor még mehetnék tovább is , de inkább nem megyek bele.
Ellenben egy Xbox360 slim durván most 49ezer ft , amit rákötök a tv-re és meg van oldva. Nem esek hanyatt ugyan a grafikától , de még a megfelelő nálam. -
jocek91
aktív tag
Kicsit eltértünk a témától srácok...
-
wolfman
veterán
-
Ateszzero
őstag
Aki ide jár a ph-ra fórumozni , és van valamilyen konzolja , azok nagy részét nem kell meggyőznöd a pc "jobb"-ságáról, pl én is évekig pc-n játszottam 19-es monitoron 1280-as felbontáson és már azon is meglátszik a grafikai különbség a pc javára , de meguntam hogy minden jó játék amit akarok nem jön pc-re , így inkább feláldoztam a nagy teljesítményű vga-mat hogy vehessek egy xbox-ot , ,mert tudtam ha játszani akarok , inkább azon fogok kényelem szempontjából is és játékélmény szempontjából is , mert hát kényelmesebb az ágyon egy nagyképernyős tv előtt mint fél méter távolságból görnyedve egy kis monitor előtt.
Szóval itt nem az a kérdés hogy pc jobb-e vagy konzol , hanem az a kérdés melyiket mire és mennyi beruházással.
Részemről itt a konzol vs pc érvelgetés itt végetért , és nem vagyok se konzol , se pc fan. -
Manbal
senior tag
Szeretnek ezek a konzolbérenc fejlesztők nagyokat mondani... először érjék el a 20GBot
utána majd esetleg lesz egy BD lemezt teljesen megtöltő játék is, valamikor 2015 körül...
szal szeretnek ezek nagyokat mondani hogy "mindenkinek" elálljon a lélegzete...
-
wolfman
veterán
Már ezerszer próbáltam meggyőzni konzolosokat, hogy PC a jobb, de eredménytelen lett minden próbálkozás. Ott tartok, hogy egyik felet sem lehet meggyőzni a másik igazáról, mert bár észérvek lennének, elég hamar elfordul az ilyen beszélgetés "a te k.rv@ @ny.d@t te f@szk@l@p" jellegűvé.
Én PC fan vagyok, mert szeretem bütykölni a gépemet, csinosítani, halkítani, azt pakolok bele amit akarok, konzolnál ezt nem leget, csak már kifejezetten CASEMOD-dal. Meg még azért mert nekem a bill+egér páros az ami fekszik. 6 éves korom óta PC előtt ülök, ezt szeretem, ezen szeretek játszani. Nem csak játszom, de irodai munkát is szoktam végezni, hangot, videót szerkesztek, AutoCad-ezem stb. Konzol csak játék!
Én roppantmód igazságtalannak érezném, ha a játékok és a PC neve külön válna, mert nincs kedvem az amúgy nagyon szeretett gépem mellé még egy konzolt is venni, csak hogy tudjak játszani. Dolgozom, ha végeztem lépek be a csatatérre.
A konzol azért életképesebb, mert sokkal több a fiatal, aki alapvetően sík hülye az informatikához, de egy power gomb benyomására még képes hogy játszani tudjon. Ők a célközönség, nagyobb potenciál, nagyobb pénz folyik be tőlük. Nem akarnak semmit, csak játszani, nekik bőven elég egy konzol! Mindegy mi van benne, mindegy milyen kurva hangos, mindegy milyen iszonyat meleg, de szépen néz ki a TV mellett, működik és viszi a HALO 19-t is! Erre tényleg jó!
Viszont az is igaz, hogy aki picit minőségi ember, az látja a grafikai minőséget PC és konzol között a PC javára! Az irányítás más tészta.
-
Dilikutya
félisten
Érdekes, anno, amikor a Force Unleashed megjelent, pont azt mondták, hogy azért nem jön ki PC-re, mert nem lehetne normálisan futtatni. Aztán persze a játék megjelent mégis, mert nyilván ez az indok marhaság. Ahogy az is, hogy valamire csak a PC alkalmas.
wolfman: nézd meg ugyanannak a játéknak a konzolos és PC-s verzióját, méretben nincs túl sok különbség, annyi főleg nem, ami tömörítetlen textúrákra utalna.
A megjelenésekor korszerűnek számító VGA van a konzolokban, picit leegyszerűsítve a dolgot pl. az XboX egy PC, egy direkt rá pofozgatott Linux-al (valami Linux variáns a keretrendszer). -
wolfman
veterán
válasz
Ateszzero #17 üzenetére
Van benne VGA persze, mert valami megjeleníti a dolgokat, de egy konzolban lévő VGA nem izzad meg annyira mint egy PCben lévő, nem kell annyit dlgozzon, mert a Konzolos játékok lemezén lévő textúrák tömörítetlenül vagy picit tömörítve vannak felpakolva, ezért kell nekik akkora hely hogy BD50 keljen nekik! PCben a VGAnak sokkal több feladata van játék közben!
-
ceia
őstag
Gondolom, ez inkább a konzolokat érinti. PC-n a digitális terjesztést erőltetik, úgy meg töltsön le 50+ gigát, aki akar..
Én még 8-at sem szívesen töltenék le a 10 megás netemmel. Már most is elégedett vagyok a grafikával, legalábbis ami a felbontást illeti. Ráadásul még ki sem használom, mert nekem csak 1280x1024 van
Na igen, aki még C64-gyel kezdte, talán másképpen látja. A jelenlegi részletességen belül is lehet növelni a realisztikusságot a fizikával, fényekkel, AI-vel, ebből sem hoztak még ki mindent. Inkább ezekben, meg a tartalomban, játszhatóságban kéne fejleszteni..
-
LSL1337
őstag
játszottam az összes exklúzívval, Halo-n csak pislogok hogy azon a kalap szaron mit lehet szeretni!
Forza jó, de GT5 jobb, de igazán egyik sem szimulátor, arra megintcsak ott a PC
gears átlag TPS, Uncharted ami kicsit kiemelkedő, God of War jópofa, Killzone csak egy egyszerű, de jó FPS, dark souls, 1 RPG a tömegből, van bőven PCre is, és az amúgy jön ide is, max előző része ami exklúzív
Infamous, hát elmegy, de az se akkora játék hogy ezért kell egy PS
én anno gt5 prologue miatt vettem PS3-t, és jött a pofára esés, hogy a youtube videók milyen királyul néznek ki, aztán in-game, real time mindjárt más a helyzet:\nem csak torrentről lehet letölteni PCre játékot, nem tudom feltűnt-e.
1080p-nek mi köze a bughoz és egyéb dolgokhoz? van bugos játék PCn is, konzolon is
számtalanszor fagyott le a PS-em és a boxom is, és ott is van bug a játékban, nem kell szent tehénként kezelni150k-s gép az nagyon drága nem?, mert egy olyannal megy a nagyrész 1080p-ben, és nem 720p30-on, mint egy gears vagy halo, nem kell az embernek az utolsó vasát is HW-re költeni, hiszen lassan 5 éve fogják vissza az igazi előrelépést a konzolok (dx9, 512 RAM),
azt elfogadod hogy egy PCre mindenkinek szüksége van, arra egy normális gamer upgrade több mint egy xbox ára, de nem sokkal, és az az eredeti játékok árán bőven visszajön elég rövid idő alatt (+3 felár)
jah fanboy vagyok, nem lehet velem vitatkozni
ha nincs érved akkor valóban nemkompromisszum nélküli játék a konzol? ezen besírok, mert a konzol másról nem szól mint csak kompromisszumról, azért hogy olcsó legyen a vas
1 előnye van szerintem a konzolnak nagy ritkán, ha nagyon fáradt vagyok, és nincs kedvem asztalnál játszani, akkor az megy a fotelból, de rendesen lőni kontrollerrel sem lehet, csak felhúzza az embert, pláne ha nehezebb fokozatokon próbálkozik az ember:\
-
Ateszzero
őstag
Ismerem ezeket a játékokat , de még jó hogy nem vettem meg őket ,mert szaladhattam volna a pénzem után .
Csak stratégiai játékokat tudsz felhozni meg F2P játékokat, igazán nagy neveket amiket a játékosok 90%-a játszik , azokat nem tudsz. Elfogult vagy és kész , már láttam az első hsz-eidből. Ilyenekkel általába hiába állok le vitázni , érvelni, (nem is akarok) , semmi értelme mert csak a saját zagyvaságaidat hordod össze , meg ki a francot érdekel az a fránya 1080p-s felbontás ha a játék laggol meg szakadozik meg bugos mert még nem jött ki hozzá a 28-adik patch, tisztelet a kivételnek. Egyébként meg ha látványos különbséget akarsz elérni pc játék és konzol játék között , akkor neked igen erős vasad kell hogy legyen és akkor igen sok pénzed lehet ha még játékokat is veszel rá amellett hogy lépést tartassz a játékok gépigényével , vagy akkor csak letöltöd a vinyódra (torrent) és feltelepíted , így mindjárt nem is kell lemez mint a 90-es évek közepén. Most persze jön az a mentő magyarázat hogy te digitálisan veszed meg és bla bla bla...Egyébként nagyon eltértél a hsz-em válaszától és ráadásul bunkó stílusban. Moderáld magad.
Nem vagyok barom és nem vagyok kis hülyegyerek sem akinek csak a supermario és call off duty jön be.
Játékra alkalmas pc-m van és egy xbox360-am, de kb 2éve csak boxal játszom , mert így nem kell kompromisszumokat kötnöm a grafikával és a futás stabilitásával kapcsolatban és pc nincs Soul CaliburV , Mortal Kombat 9 , Gears Of War 3 , Halo Reach , Forza 4 , Final Fantasy XIII , és stb stb..
Nincs RTS , de ha majd azzal szeretnék játszani , akkor megvárom a Starcraft II HoS-ot pc-re ,végigjátszom , és megint nem áhítozok rts-re egy pár évig. -
LSL1337
őstag
pláne hogy voltak 8 rétegű lemezek is már 4 éve, 200GB-al, kérdés hogy ehhez mennyire kell drágább olvasó/alapanyag
-
mepet
addikt
Feladat: relációanalízis
Mivel a Blu-ray lemezek jelenlegi kapacitása gondot okozhat, ezért nagyon óvatosan kell megválasztaniuk az adatok tömörítésére szolgáló mechanizmusokat.
Megoldás:
A két mondatrész önmagában igaz, de nincs köztük ok-okozati összefüggés. -
LSL1337
őstag
válasz
Ateszzero #93 üzenetére
total war, stalker, vagy akármelyik RTS, red orchestra 2
ja hogy te ezekről nem halottál?Nem volt hozzá 30milliós marketing kampány megjelenéskor?
Vagy ezek nem a te stílusod? másnak meg az ugrálós kardozós varázslós (szarok) nem a stílusaez mind mind exklúzív, de akkor f2p játékok armadája, amit egy boxosnak nehéz leeht felfogni, ha még azért is fizetni kell hogy csatlakozz az internethez (kis tulzással)
PC=/= diablo3, ezt kéne felfogni
meg az eladással dobálózni, az nem feature, attól nem lesz jobb a játékélményem az adott platformon hogy X milliót adtak el belőle.
a Super mario Galaxy meg a Wii Sport a legjobb játék, vagy a Call of Duty?
DDDDDDDDDD
mégis abból adják el a legtöbbet
vagy a wii jobb mint a box? a korábbi logikákkalPC köszöni szépen jól van, és a warez sem az mint 5 éve, van rendes alternatíva, és sokan élnek is vele, konzolon meg lehet pakolgatni a lemezeket a dobozba, mint a 90-es években
(Van PS3-m és xbox360-am is, játszottam velük több évet, így alkotok róluk véleményt. És szinte minden exklúzívnál megszakad a szívem, hogy milyen király játék lenne
PC-n, 1080p-ben, nem laggolo multiplayerrel, lemez nélkül, Steamen, egérrel)
-
Ateszzero
őstag
Nem azért hogy beleszóljak , de pc-n kihalt az exkluzivitás , blizzard-ot kivéve ami pár évente kiad valamit és kész. Nehogy elkezdj sorolni itt nekem MMO-kat...
Most a diablo3 vezetett és kész, de előtte ? Meg még utánna ami lesz? Most ezt fogják a pc-sek felhozni példaként több évig ? -
radi8tor
MODERÁTOR
Remélem azért a játékokról csinálhatsz biztonsági másolatot.
-
LSL1337
őstag
srác, kezdd el sorolni a MS és a Sony exklúzívjain kívül melyik normális game nem jött ki PCre az elmúlt 12 hónapban?
és akkor mivan ha 1-2 cucc nem jön ki? PCn is van elég exklúzív, ami nem azért exklúzív, mert a kiadó így tudja eladni a konzolját, hanem csak ez alkalmas rá hogy futassa
eladás= minőség?
ha neked elég a konzol minőség etc, és egy driver/directX telepítés sok neked, akkor maradj nyugodtan a konzolvilágban, és vegyél mindent 12ezerértüdv
-
Dilikutya
félisten
Igen, tévedsz is meg nem is. A Diablo 3 megdöntötte az Amazon.com-on az eddigi PC-s előrendelések rekordját, illetve a legtöbb első 24 órában eladott PC játék cím is összejött.
Ehhez csupán az kellett, hogy más platformra ne jelenjen meg. PC-je úgyis van mindenkinek otthon, a gépigény sem nagy, szóval a konzolosok azon része is megvehette, akik egyébként a konzolos változatot választották volna.
Egyébként megjelent Mac-re is, bár erős a gyanúm, hogy ennek az eladások szempontjából nem sok jelentősége van.
Egy fecske nem csinál nyarat. -
Zigur
senior tag
2 évente egy PC-s játék tud vezetni eladási listát 1-2 hétig, nem nevezném hihetetlen nagy sikernek.
Rengeteg játék meg sem jelenik PC-re, és ez egyre több lesz. Gyakorlatilag csak a nagy AAA címek amik jönnek PC-re is, a többi indie, ami nem gond, csak a két véglet közötti játékok már csak konzolon vannak. -
proci985
MODERÁTOR
valós pénzért nem kell venni semmit, én se teszem. belépéssel meg már hetek óta nincs probléma, az első hétvégék voltak bajosak.
hát, ha még csak 15 lett volna a CEm;Đ
de komolyan, ne temessük már a pcs játékot, 15 éve hallgatom ezt a jajj vége a pcnek, aztán mindig túléli. olyan ez mint a drum and bass, azt is temették már 95ben is.
pc él és köszöni jól van, legalábbis ahogy én látom.
-
proci985
MODERÁTOR
mintha egy pcs játék döntött volna meg pár hete minden rekordot, de lehet ám, hogy tévedek...
50+giga egy játékra... durva lenne. főleg, hogy mostanában már inkább shaderből oldanak meg a fejlesztők dolgokat, az meg kisebb textúraméretekkel jár.
másik oldalról meg ugye ott a kérdés, hogy oké, részletes, de ki fizeti ki a fejlesztési költséget hogy az extra részletesség meg is érje?
-
PH.User
tag
A PC gaming sajnos haldoklil,és az új Konzol generácóval lehetséges,hogy meg is kapja az utolsó kenetet.Félreértés ne essék,én régen Hardcore PC gamer voltam,ám már egy pár átpártoltam konzolra,pontosan a PC játékpiac döglődése miatt...
Arról nem is beszélve,egy ilyen grafikáért mennyit kellene áldozni a pc-re,míg konzolban egyszer megveszem és évekig élvezem fejlesztés nélkül. -
rocket
nagyúr
Olyan jatekokat kell kesziteni aminek a 90%-a nem nagyfelbontasu videokbol all, es maris konnyeden elfog ferni az elvarhato minoseg (grafika, tartalom, stb.) mellett.
-
janos666
nagyúr
Mikor is beszélt a Pioneer a 200Gb-os lemezeiről? 2009?
Ha még gyártanának Kuro-kat, már itt lenne a 4k2k-s modell is, amihez kellett volna az a lemez.Amúgy meg le kéne szokni az előrenderelt videókról, amik gyengébben néznek ki, mint ha valós időben futna le a scriptelt jelenet.
Illetve okosan kéne tömöríteni a textúrákat (a lossless-t preferálnám, de hatékonyan). -
pakriksz
őstag
hát ha nem fér rá egy 50 gigás lemezre bármi (na jó egy egész földet bejárós játéknál érthető lenne), akkor el kéne beszélgetni a fejlesztőkkel, hogy miért idióták.
De valószínűbb hogy a sony több licenszdíjat akar beszedni a bd-re, na meg szeretné annak látszatát kelteni hogy mennyire szükség van a nagy kapacitású lemezeire, és azt mondja hogy tömörítetetlen pakolásszák a lemezre a textúrákat mer az jó. -
lujó55
addikt
szép jövő. lehet megint zsebbe nyúlni
-
XCube
tag
Ennek a 60 - 70% -át a nagyméretű textúrák viszik el. Ez ellen nincs mit tenni, kár fanyalogni egyáltalán.
-
poli27
veterán
válasz
Esetleg USB (Pendrive pl?)
nincs konzolom, de van rajtuk usb nem?
-
Szpisti
addikt
A digitális disztribúció majd akkor válthatja teljesen fel a dobozos eladást, ha már mindenhol elérhetővé válik a OLCSÓ, gyors, szélessávú (korlátlan) internet, (ezalatt a 40Mbit/s és a feletti sebességet értem) mert 30-40-50GB-ot nem szívesen töltögetne le senki az 5-15MBit/s-es ADSL-en...
-
Ps Vita
őstag
válasz
És itt lép közbe a felhő
-
Geller72
veterán
"Yoshihisa Hashimoto azt is elmondta, hogy amennyiben megfelelő mennyiségű idő állna rendelkezésükre, természetesen tömörítéssel tovább csökkenthetnék az adatok mennyiségét. "
-Aham. Elférne akár egy DL-es DVD lemezen is, csak így vagányabb. -
shaddam
aktív tag
Valaki mondja majd meg hogy jajj a felhő meg steamelve lesz a 100 giga, a fizikai hordozóknak meg annyi
-
Jander
senior tag
Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy az említett Uncharted mennyivel néz ki jobban mint pl. egy Gears of War 3... semennyivel. Mégis előbbi majd' 50 Gb utóbbi pedig elfért egy DL lemezen (9Gb?). Véleményem szerint bőven el kellene férni 50Gb-nyi helyen. Egy mmorpg nincs annyi manapság pedig abban biztosan sokkal több tartalom van mint bármilyen más játékban. Továbbra is inkább azt mondom, inkább a tartalomra és a hangulatra gyúrjanak, én pl. magasról sz*rnék arra, hogy a mostani vagy nextgen grafika van, ha állat jó a többi része egy játéknak!
-
rolii21
aktív tag
Hol tart már a világ
-
AssAssynn
addikt
-
Kyster
csendes tag
válasz
NeoExDeath #43 üzenetére
Pontosan, nincs is ezzel gond, ha történetileg úgy oldják meg a lemezcserét, hogy "emlékezetes maradjon", akkor nemcsak hogy elfogadható megoldás, de még élvezhetnénk is.
-
jocek91
aktív tag
Még pár év és 60GB-s SSD-n lesznek majd a játékok mint anno a kazettás super nintendo volt.
-
Archer
őstag
Mekkora feeling lenne, ha megint megjelennének a sárga kazik. Dobnának bele pár flash modult meg fejlesztenének hozzá egy csatlakozót aztán nem kéne itt optikai lemezekkel kínlódni
-
-
NeoExDeath
aktív tag
A Final Fantasy 7 asszem 3 lemezen jöt ki, a Final Fantasy 8 már 4-en. Szerintem senkit nem zavar ha több lemezen jön ki csak legyen frankó
Megvolt a hangulata a lemezcserének is, azonknál a régi RPG-k nél mindenkinek megvolt hogy melyik lemezen mi történik, a lemezek végi epic-ségek, stb.
-
Dilikutya
félisten
Én akkor sem ebben látom a jövőt még jó ideig.
Amúgy nem egészen értem az olyan felháborodást, ami a hardveres részt illeti (nem neked szól). Asztali lejátszót nem kell venni, a Playstation-ben már most is Blu-Ray meghajtó van, a következő XboX-ban is az lesz. Pc-be 16 ezer környékéről indul most az olvasó, író 25, 5-10 ezret esett az ára az utóbbi 1-1,5 évben, mire a cikkben is tárgyalt kor eljön, a néhány évvel ezelőtti DVD író árak lesznek itt is elterjedve, és talán PC-t sem lehet már valamilyen BD meghajtó nélkül kapni.
-
válasz
Dilikutya #30 üzenetére
Ha nem egyszerre húzza le a gép, akkor lehet járható út.
Ez megoldaná a másolásvédelem egy részét is.Minden csak sávszélesség kérdése.
(#37) AssAssynn: A fail ott van, hogy valami gonosz összeesküvést sejtesz, hogy így adják el neked a BR lejátszót, amikor valószínűleg konzolokról van szó(gyk. nem érint a lejátszó/lemez ára közvetlenül)
-
AssAssynn
addikt
válasz
WhiteWalker #36 üzenetére
Nem írtad, hogy azok, de még úgy sincs az 50+ Gb közelében.
Plusz attól még, hogy voltak ilyen játékok, mint a Lost Odyssey, ami 2008-as, Xbox játék létére 30 Gb az még nem jelent semmit.
Pc: Battlefield 3 <15 Gb (2011 vége)UI: mit fail-ozol amúgy? Írhattam volna én is, hogy nem "lost odessey", hanem Lost Odyssey...
-
horvathkrisz
addikt
Az elsö szamitogepem egy 4 MEGAHertzes XT volt 640Kb memoriaval es 20 MEGAByte-os HDD-vel, valamint volt hozza egy 720 KB-os floppy drive. Most 28 eves vagyok.
-
Dilikutya
félisten
válasz
AssAssynn #23 üzenetére
Ez még évekbe fog telni, azért a játékok még manapság sem lépik át a 20Gb-ot, csak elvétve, és az átlag ma is 10Gb alatt van még.
A nagyobb méret a még nagyobb textúrák miatt kell majd, bár már ma is elég nagy mérettel dolgoznak, és az is elfér.
Egyébként talán épp ez lesz majd, ami leviszi végre a BD lemezek árát (bár Szlovákiából rendelve a BD25 már arányos árban van a DVD-vel), hisz még nagyobb lesz rá a kereslet. -
AssAssynn
addikt
Miért van olyan érzésem, hogy csak arra megy ki a játék, hogy a drágább BR vegyük, s abból sem a legolcsóbbat?
Tudom, hogy folyton növekednek a méretek, de azért ez, hogy most "hirtelen" már az 50 Gb sem lesz elég kicsit érdekes....Na mindegy.
-
Dilikutya
félisten
"A másik meg, hogy felejtsék már el könyörgök a directx-et, meg az opengl-t, írjanak OS-t, fusson natívan a játék, úgy egy átlagos PC is porig alázná az összes konzolt teljesítményben is, látványvilágban is."
1. DirectX, OpenGl van konzolon is.
2. Amit te leírtál, már megvalósult. Playstation-nek és XboX-nak hívják. Külön Os-t írtak rá, csak a játék fut, és látványban szarrá veri az azonos paraméterekkel rendelkező PC-t. Ebből van a gond, hogy a hardverüket a PC már rég lehagyta.Az a fejlesztő, amelyik - a te szóhasználatoddal élve - nem nyalja a Sony és a Microsoft seggét, jó eséllyel lehúzhatná magát a klotyón, hisz mindent a konzolos eladások uralnak. Szökőévben egyszer jön egy olyan PC exkluzív cím, mint a Diablo 3, amiből eladnak rengeteget, de nem ez az általános.
Mi a tököm az a PC gaming? Ilyen kifejezés ékes anyanyelvünkben nincs.
-
pmheros
őstag
Jó hír.
A közeljövőben megjelenő (a jelenlegi tendencia szerint) "szar" játékok is 50GB felett lehetnekPedig ideje lenne már nem csak a textúra méretre gyúrni , hanem arra hogy végre nem klisére épülő, rövid játékmenetű, értelmetlen hülyeségeket csináljanak.
-
dahneey
tag
válasz
én most arra gondoltam, hogy ha mondjuk egy játékot 2 blueray lemezen adnak ki, azzal mennyivel fog megnőni az áruk. mert 100% hogy a dvd helyetti bluerayt a vásárlókkal fizettetik majd ki.
-
Vico87
tag
Bulvár/bullshit rovatunkat olvasták.
-
sergej95
csendes tag
Szerencsére létezik a BDXL szabvány...
-
Zigur
senior tag
Hülyeség, mindenféle gépre kell gondolni PC-re fejlesztéskor, ebben benne van a notebook is, egyébként meg a tömörítésre vannak szabványok, amik ugyanazok konzolra is mint pc-re.
Egyébként szerintem az X360 3 magos, 3.2GHz-en futó cpu-ja nem nevezhető kis vacaknak, a PS3 még erősebb cpu-ról nem is beszélve -
wolfman
veterán
Ez a lassan átlépi az 50Gb-os BR lemezek kapacitását a játékok, csak konzolra értendőek! Pcn ez még nagyon messze van! Konzolokon ugye full tömörítetlenül kell felpakolni a sok sz.r adatot, hogy az a kis doboz már ne izzadjon meg vele annyira 'ríltájm', de PCn persze a VGA meg minden egyéb számolja szépen a betömörített fájlokat (meg még éleket is elmos olykor)! Egy jó 5-6 évig még biztos elég lesz nekünk PC-seknek a BD50 is!
-
Zigur
senior tag
Ehhez az kellene hogy PC-re is legyen rendes eladás, épp eszű befektető egy fillért nem adna jelenleg csak PC-n futó engine gyártáshoz.
A saját OS meg csak álom, 1000 féle kombinicója a hardvereknek, ez eszméletlen pénz lenne megcsinálni, csak azért hogy 15%-nyi bevételt hozzon mintha konzolra adnák ki... -
blackydan
senior tag
Ez tök jó... most olyan dolgokról beszéltek amit amúgy is minden hígagyú megmondott volna
Bizony az évek haladtával és a technika fejlődésével a játékok nagysága is megnő.. ki gondolta volna. Persze jó fogás ez ingyen reklámnak.
-
-
Aucor
senior tag
Nagyon szép, meg minden, de megint a konzolhoz igazodik a játékipar. Igazán megtehetnék, hogy lesz*rják a konzolokat, írnak egy külön engine-t PC-re, amiből lehet mindent csinálni. EGY ENGINE... olyan nehéz? Annyi kellene, hogy csak és kizárólag EGY ENGINE-t pc-re fejlesztenek, nem lenne kompatibilis konzolokkal, azon írnák meg a játékokat rohadtszépen, azt meg ha kell a konzolnépnek, akkor átportolják.... De ne menjen már a PC gaming rovására a sok konzol.... A PC gamingnek lelke van! Nem ugyanaz, mint a konzol. Nem kellene a Sony meg az MS s*ggét nyalni, hanem fejleszteni normálisan PC-re, egyből lennének PC eladások. De ha csak ilyen konzolárkád gémek jönnek ki, mint a legutóbbi 3 NFS, meg a többi, akkor jó, hogy nincsenek eladások a PC-s játékiparban, hiszen van még az embereknek esze! A másik meg, hogy felejtsék már el könyörgök a directx-et, meg az opengl-t, írjanak OS-t, fusson natívan a játék, úgy egy átlagos PC is porig alázná az összes konzolt teljesítményben is, látványvilágban is. Bocs az agymenésért...
-
petya1992
tag
lassan több száz GB-os lemzek lesznek már nem semmi
-
riska1982
aktív tag
Egyszer lenne már egy játéknak ilyen grafikája, mint ami a képen van, akkor vennék jobb gépet
Addig senkitse
-
dahneey
tag
az uncharted 3 is már elég közel volt az 50 GB-hoz emlékeim szerint, szóval nem meglepő. ha ehhez hozzávesszük hogy nextgen konzolon nagyobb felbontású textúrák lesznek... kíváncsi vagyok mi lesz így a dobozos eladásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Facebook és Messenger
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OTP Bank topic
- E-roller topik
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Foxpost
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged