- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
Tapsi, gbors, Kékes525: (egyszerre válaszolok mindenre talán úgy jobb lesz)
Nincs itt semmi rossz indulat... amikor még "vertem magam" leszögeztem, hogy sokféle stílust és sok féle zenét hallgatok, épp ezért, ezen vád elkerülése végett (lám, most mégis megkaptam). Most pedig bele akarjátok magyarázni, hogy műfajokat akarok összehasonlítani?!
Eszemben sem volt (bár vannak műfajok amik egyértelműen a másik felett vannak hangsúlyozom: ZENEILEG)!
Pop zenéből is létezik jó, ahogy electro-ból is. (term. a kiragadott példáim azokból a műfajokból voltak, amiket jobban vélek ismerni) Egyszerűen elbűvöl a funkcionális analfabetizmus amivel itt egyesek fel vannak vértezve.
A jelenlegi rendszerről annyit, hogy elég sok olyan jó zenekar van, aki ingyen hozzáférhetővé teszi a zenéit.... na, olyankor mivan?! Hogy mutatódik ki ez a jelenlegi "minőség rendszerben" ? Leginkább sehogy. Ha 10m-énként pofádba tolnak egy mekit nem fogsz lemenni a pár utcával odébb levő "gurmán étterembe", mert már amúgy is mekire van gusztusod, közelebb is van, meg nem is kell annyit várni a kajára.... na, valami ilyesmi a mainstream. Kezdjük felfogni az analógiát vagy még mindig a gyümölcsös kertről fogunk diskurálni?! Ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden ami mainstream rossz, de a mainstream nem a művészetért van... ahogy itt már sokat emlegettük, az IPAR! Az ipar pedig pénzt akar keresni. A lehető legkisebb befektetéssel és rizikóval, a lehető leggyorsabban ezért van az, hogy évente jönnek a megasztárok, hogy pl. a magyar zenei "elit" gyakorlatilag változatlan stb.stb.
Aki már ezt sem érti meg, az vagy nagyon szemellenzős, vagy csak nagyon sajnálni tudom.
-
sad_Vamp
őstag
igen ez lenne a lényeg.
tudod van az a mondás h " egyél sz@rt, mert 10millió légy nem tévedhet!"
másik példával élve van az a vicc:
- mi a különbség a rock és a jazz zenész között?
- ???
- A rock zenész 3 akkordot játszik 1000embernek a jazz zenész pedig 1000akkordot 3 embernekHát, valahogy így van ez is.
-
sad_Vamp
őstag
így van nem szükséges. de azért azt aláírhatjuk, hogy sokat mentünk előre a pl. népmeséktől a látvány filmekig.
Általánosságban elmondható, hogy aki 100%ban tud valamire koncentrálni az valüszínűleg jobb lesz benne.Bár az is igaz, hogy a zenére ez ritkábban igaz. A nagyon sok jó banda melózik a zenélés mellett (ezért dühítő, amikor ilyen ócska Taylor Swiftek vagy Lil Wayne-ek megélnek belőle).
-
sad_Vamp
őstag
A kikapcsolódás bizony, hogy hasznos dolog, a mai beteg világban meg különösen fontos.
"Hatékonyan semmit tenni"? Én pl zene nélkül nem mozdulok otthon... anno a munka dalok sem viccből születtek.Eddig azt hittem, hogy értem mit próbálsz magyarázni, de akkor már talán én sem. Mert azt hittem, hogy a gyökerekhez való visszatérést forszíroznád, de ezek szerint nem.
-
sad_Vamp
őstag
Hát pl Wootent, Hiromit vagy Millert írni sem mertem
Azt is el tudom képzelni, hányan hallgatnak komoly zenét ilyen szolgáltatásokon keresztül.
Az a baj, hogy te valószínűleg támadásnak vetted amit írtam. Nem pedig példának arra, hogy igen is léteznek jó zenekarok a periférián kívül -akiknek nincs szükségük kiadókra se marketing gépezetekre -, a mainstream-en kívül. Mindig is voltak, mindig is lesznek MINDEN MŰFAJBÓL (én csak kiragadtam egyet példaként).
Amúgy attól, hogy disztingválni próbálod magad nem leszel semmivel sem jobb nálam.
-
sad_Vamp
őstag
mzso: Tudok kikről vagyok ilyen véleménnyel?
A focistákról! Na azok tényleg nem adnak semmit sem, lehet őket nézni jó pénzért.... a focit meg nem nézni, hanem sokkal inkább játszani kéne.
Polllen: Minek kezdjek bele? most linkeljek ide 2 latinos számot? (pl. MadamXotic - Latin Amerika vs. Aventura Obsesion) Aztán játsszuk azt, hogy mondjuk meg melyik a jobb?
Amúgy érdekes, egy ilyen kontrasztos összehasonlításnál még valószínűleg mindenki meg tudná mondani.
-
sad_Vamp
őstag
Zenei analfabétáknak nincs miről. Pl. Akinek a XY (direkt nem írtam konkrét előadót) a zene csúcsa, és több (akár 10en) éven keresztül az is marad majd foggal-körömmel védi ...olyannak tényleg felesleges, ahogy a kolléga már említette volt. Sajnos ez még zenei fórumokon is komoly vitákat tud kiváltani, nem még 1 ilyen helyen.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
gyurkikrisz #99 üzenetére
Elköveted azt a hibát, hogy azt hiszed a zene szubjektív dolog.... nem, nem az. Bizony, lehet objektív alapokon mérni.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
szabogabor10 #95 üzenetére
gyurkikrisz: Akinek nem inge, nem veszi magára!
szabogabor10: Szeretem még a metalt (az ősmagyaron kívül majdnem bármely formáját), a bluest, az ambientet, a neofolkot, a világzenét, a triphopot, electrot....és sok mást. őő igen biztos én vagyok befásult
viszont próbálom keresni a minőséget. Nagyon nehéz megérteni, hogy az előző hsz-ben írtam egy Példát.
nowan: Vajh trollkodás, ha az ember kimondja, hogy a mai mainstream pop zene nagyrésze egyszerűen gagyi szalagon gyártot hígürülék?
-
sad_Vamp
őstag
Ajj de szeretem ezt a témát
röviden pár véleményecske, csak úgy a levegőbe:
- igen, sok ganyé' produkció érdekli az embereket mert, RÁ LETTEK SZOKTATVA
- hogy ki fizetné az említett Taylor Swift turnéját meg stúdiózását... tulképp senki mert ez is csak egy gané valami.
-Tudjátok hány jó zenekar tűnik el a süllyesztőben pont az ilyen túl hype-olt ganyé' produkciók miatt?! Dehogy tudjátok, azt sem sejtjük hány jó zenekar van, akiket csak lokálisan ismernek. Pl. "Jóvilágvan" mond valakinek valamit? a egyike legjobb alternativ popzenéknek amit ismerek, de rádióban csak akkor hallottam amikor interjú volt velük. Merem mondani hogy többet érnek mint akármelyik aktuális sztárocska.
-Ha bedőlnének a kiadók meg a rádiók meg minden fosh, talán végre részben visszatérne az ELŐzene. Nem csak a cigánypisti nyomná havonta 1x a szintijével a helyi lebujban (mert ráunnának és rájönnének hogy 2 utcával odébb a kölkök próbálnak).
-Amíg szónélkül lenyeljük a sz***t addig akár lapátolva is lenyomják a torkunkon.
-Ma már stúdió amúgy nem igazán kell elég 1 jó gép 1 jó hangkártya és egy tehetséges hangmérnök aki tud rendesen keverni meg masterelni. Nagyon sok jó zenekar ezt megtudja csinálni EGYEDÜL, nem kell nekik stúdió. Ezáltal nem kell nekik rendelésre elku***lni sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest