- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ.UFO
csendes tag
válasz
barnabasss #16871 üzenetére
Max.fényerőn van a kijelző,és be van kapcsolva az automatikus fényerőszabályzó.
Stamina mód megy 100%-tól,kb.8-10 alkalmazás van engedélyezve -
DJ.UFO
csendes tag
Nekem megy a Starfield élő háttérkép,nem vettem észre,hogy enné az akksit,memória meg van bőven! :-)
A rendszerfrissítés óta tényleg jobb lett az akku-idő is.
Én 4:25-kor veszem ki a dokkolóból,és este 10 körül töltöm.
Használom a netet,megy a Viber,Meseenger,folyamatos adat és szinkronizálás,kis pasziánsz,és van,amikor 45-50%-on van este! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
gabeszka1989 #16478 üzenetére
Csak gmail-el lehet
Irányítsd át a freemailt oda,annak úgyis egy f.s a spam-szűrője! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen #15744 üzenetére
Mi is az értelme egy USB-s fülhallgatót csatlakoztatni egy olyan eszközhöz,aminek van 3,5-ös jack kimenete is? :-)
Valószínűleg csak felismeri,de kezelni nem tudja,mint pl.egy Windows,amiben ott a driver hozzá. -
-
DJ.UFO
csendes tag
Tavaly március óta nyúzom a Z-met.
Folyamatos adatforgalom van,megy a Facebook,a Messenger,Viber is rajta.
Stamina módban ezek engedélyezve is vannak.
Reggel korán kelek,4:25kor veszem le a töltőről,este 9-10 körül még 20-25%-on van.
Netezek rajta,jópár üzenet,napi 20-30 perc telefonálás,úgyhogy nekem semmi gondom az akksijával.
T-mobile-os 4.3 van rajta,és kb.170 alkalmazás,játék,stb.
Akadásmentes,minden fut rajta.
A töltő csatlakozó fedelén veszek észre némi lazulást,de legfeljebb beruházok majd egy dokkolóra.
Szóval én sokakkal egyetemben nem root-olni,meg ROM-olni,hanem használni vettem,és teljesen elégedett vagyok vele! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
Szombó #12469 üzenetére
Fülesen kábelt cserélek,ha a jack dugónál eltörik,stb.
Nem találkoztam még olyan kereskedelemben kapható 3,5-ös jack dugóval,ami jó lenne.
A forrasztáskor általában meglágyul az anyaguk,emiatt esnek szét,törnek bele készülékekbe,és lássuk be ez egy ilyen drága telefon esetében elég kellemetlen...
Ami nem gyári,az bármilyen jól is legyen megcsinálva,csak mókolás,nekem ez a véleményem! -
DJ.UFO
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Olvasgatom a fórumot,bár hozzászólni keveset szoktam.
Március eleje óta,azaz 8 hónapja nyúzom a Z-m.
Fizikai munkát végzek,munkásnadrág mell-zsebben hordom,bőrtokba,vagy melón kívül zsebben,tok nélkül(ha már ilyen szép vékony)
Vigyázok rá,de esett már ki a zsebemből,tokkal és tok nélkül is,parkettára,betonra,térkőre,földre,sárba,hóba.
Gyakorlatilag semmi baja nem lett,a hátlapi gyári fólián van 1-2 apró karc,az előlapi(szintén gyári) fólia is max,alig hajszálkarcos.Néha le is mosom,mert úgy könnyebb tisztítani!
A készülék hibátlanul üzemel nálam,nem fagy le,nem szaggat,stb.pedig kb.160 alkalmazás van rajta
(500MB szabad memória így is!!)
Mindig PC-n keresztül frissítettem a gyári szoftverét,nem babrálom,nem cserélgetek ROM-ot rajta,stb.
A kijelzője,kamerája nekem megfelel,bármilyen körülmények között szerintem jó és szép képet csinál(ami egy mobiltól kitelik)
Biztos van szebb,meg jobb,de nekem ez fog maradni egy darabig,imádom!
Szóval aki bizonytalan,tapogasson meg egy ilyet,és csak utána mondjon róla véleményt! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
Palesz191 #6891 üzenetére
A gyári,biztonsági mentés funkció mindent elment és visszaállít(SMS,hivásnapló,névjegyek,összes alkalmazás.stb.)
Érdemes legyalulni a telefon belső memóriáját és úgy rátenni a friss 4.2.2-t
Tegnap én is szívtam vele,de a leírtaknak megfelelően(SUS,kivett SIM és memóriakártya mellett) újratelepítettem az egészet,és most már eléggé hasít.
Kisebb bug-ok azért vannak,de remélhetőleg majd ezt is orvosolják. -
DJ.UFO
csendes tag
Kivettem a memóriakártyát,a SIM kártyát nem
De annak gondolom nem sok köze lehet egy szoftver frissítéshez,azon adatot már nem tárolnak.
Most küzd a gyári rendszer visszaállító,de a kb.500MB kép-videó fájlnál megakadt
Jónéhány alkalmazás pedig egyszerűen nem indul el,mint pl.Facebook Messenger
Ráment egy fél napom eddig...már bánom,hogy frissítettem.
Ha nem csak én bénázok vele,akkor gondolom nem egyedi a dolog,remélhetőleg lesz erre is hibajavítás -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
miklos0308 #6807 üzenetére
Én is megcsináltam SUS-al,tiszta lappal indult,de ugyanolyan rossz maradt...
Az emlegetett átlátszó sávok nálam nincsenek meg.
A "redőny" működik,de nem mindig látszik,illetve van,amikor iszonyat lassú,késik...
A biztonsági mentést kb. ötödszörre próbálom visszatenni,de mindig megakad,6-15-66%-nál,úgy,hogy közben semmit nem csinálok a telefonnal.
Az eddig remekül belakott,rendezett telefonom most csak egy alkalmazás-halmaz...nem hiszem,hogy ezt nem lehetne az Android-nál is megoldani
Azt hittem,hogy ez legalább mindent 100%-ra visszaállít,mint pl.az IOS-nál,de korántsem így van.
Szóval az eddig hibátlanul és nagy megelégedésemre gyorsan működő telefonom most egyelőre szar -
-
DJ.UFO
csendes tag
Ez a 4.2 egy nagy szar...
OK,lehet én rontottam el,mert Wifiről,gyári visszaállítás nélkül frissítettem,de inkább raknám vissza a 4.1.2-t!
Ez lehetséges valahogy?
Vagy most már cseszhetem a dolgot?
A telefon azóta akad,a képernyő nekem 2 perc időtúllépésre volt állítva,most a bekapcsoló gomb megnyomása után is 2 percig világít(ha pl.csak az órát szeretném megnézni rajta)
Gyári töltővel használva miközben megy a kijelző,nem tölt,sőt merül...eddig ez jó volt.
Az albumokat is lassan tölti be,a feloldó képernyő szép,látványos redőny szerű feloldása is sokszor meg sem jelenik...csináltam egy teljes körű gyári mentést,bár azzal is nagyon sokat elvolt(1 óra),mire 2GB adatot mentett az SD kártyára...mérges vagyok,nem kicsit... -
DJ.UFO
csendes tag
Ez aztán a teszt!
Mennyire ostoba ez az ember,nem tudom,minek vett akkor ilyen telefont?
Nagyjából minden mondatában hülyeségeket beszél,csak erős idegzetű Z tulajdonosoknak ajánlom!
Nálam továbbra is hibátlanul működik a készülék,kicsivel több,mint egy hónapja nyúzom probléma mentesen! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
minasm3 #2430 üzenetére
Ha találok micro USB aljzatot és valami normális rugós tűs csatlakozót,akkor biztos lehetsz benne,hogy nekiállok egyet faragni!
Első körben szerintem vékony rétegelt,bőr borítással,aztán majd megpróbálkozom valami szintén bőrborítású alu lemez-profil szerkezettel is!
Szerencsére mindegyikből vannak ilyen kis méretű hulladékok a melóhelyen,már csak ihlet és egy kis idő kell hozzá.
Az iPad-omhoz se vettem tartót,hajtogattam neki egy V alakú támlát! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
szentespeter #2427 üzenetére
Szerintem nem túl bonyolult,én is gondolkodtam egy ilyen "dokkoló" összefarigcsálásán.
Egy mIcro USB aljzat és két rugós csatlakozó kell hozzá.
Az oldalán levő csatlakozóról kell kideríteni,hogy melyik a +,- aztán kézügyességtől,munkahelyi maszek anyagoktól függően fából,aluminiumból,akármiből össze lehet hozni,szerintem kb.500Ft az anyagköltsége. -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
minasm3 #2425 üzenetére
Hát,nem is fogok ennyiért venni...
Mondjuk a töltő-ajtó nyitogatás nem épp a legelegánsabb megoldás egy csúcs-mobilnál,de a vízállóságért mindent!
Tegnap kipróbáltam több jó minőségű fülhallgatóval is a Walkman részét(AKG 518,Sennheiser HD 25,Shure SRH 750DJ) és azt kell hogy mondjam,nagyon kellemes hangzása van!
A gyári füles sem rossz,de egy ilyen komolyabb zárt fülessel azért jobban szól.
Nem szoktam mobilon zenét hallgatni,de lehet rá fogok szokni! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
minasm3 #2422 üzenetére
A dokkoló csak egy darab műanyag(ha jól tudom)amihez ugyanúgy csatlakoztatni kell a töltőt egy micro USB kábellel (mondjuk ezért 11eFt k.... sok
)
Az akksi töltése nem véletlenül ilyen "lassú"(nálam kb.3 óra alatt feltölt,ha közben nem megy a kijelző)
A gyorstöltés az akksi élettartamára nincs jó hatással,ez biztos. -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
pepe091 #2387 üzenetére
Ahogy már többen és többször is írták:ez egy nagyon új készülék,nyilván akadnak (főleg szoftveres) hiányosságok,kisebb hibák,ezeket valószínűleg orvosolni fogják.
A T-Mobil-nál dolgozik egy ismerős,kérdeztem ezt a karcos fólia dolgot a hátlapon,mit lehetne vele tenni?
Azt mondta vigyem be,elküldik a Sony-hoz(a közelemben sajnos nincs Sony Center) és ingyen kicserélik! -
DJ.UFO
csendes tag
Ez a videó nagyjából mindent bemutat.
Nekem pl.úgy van beállítva az itthoni (piros,de ez mindegy,szabadon konfigurálható mindegyik színű) hogy ha elmegyek,kikapcsolja a wifit,be az adatforgalmat,illetve a csengést max-ra állítja.
Ha hazaérek,pont fordítva:adatforgalom ki,wifi be,csengés közepesre.
De alkalmazásokat is indíthatsz vele(lásd videó),pl.autóban GPS vagy bármi.
Praktikus,ötletes,jó! -
DJ.UFO
csendes tag
Próbált már valaki külső USB forrást(pendrive-ot,netán külső vinyót) csatlakoztatni hozzá?
Micro USB-USB aljzat kábel kell hozzá?
Elvileg tudja kezelni,valahol a beállításokban rá is akadtam.
Illetve a HDMI csatlakozáshoz milyen átalakító kellene hozzá?
Ilyennel még nem találkoztam,az Arc-on volt micro HDMI kimenet. -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
Sasal1ty #2376 üzenetére
A kijelzője nekem nagyon bejön,és eddig bárki aki a kezébe vette,képet,videót nézve rajta csak ámult!
Azért 5"-os kijelzőn a full HD felbontás egy élmény!
Akkuidő: napi használatban van,néhány telefon,SMS,bekapcsolt adatforgalommal,Viber,Facebook,Gmail,este 3-4 óra Wifi is,így simán kibír egy napot(40% körül van estére)
Kevesebb kijelző üzemidővel 2 napot is elmegy,ha sokat nyomkodjuk,nyilván egyet sem.
Mondhatni a szokásos,ezzel az összes okostelefon így van,magyarul este töltés van!
NFC tag-et vettem hozzá(mert azt nem adnak),egész okos találmány.
Egyet kitettem itthon,egyet a melóhelyen,és szépen beállítja a profilt magának. -
DJ.UFO
csendes tag
Nem akarok senkit megbántani,de mindenki összehasonlítgatja az S4-el,meg az iPhone5-el,de minek?
Én se megyek át az iPhone topicba trollkodni,hogy mit akartok a 3,5"-os kis kijelzőtökkel?
Vagy hogy küldj már át az IOS rendszeren egy mp3 csengőhangot!
Szerintem inkább a tapasztalatokról,véleményekről kellene itt írni...
Nekem a 3 hét alatt eddig SEMMI gondom a készülékkel,az itt leírt hibákat sem tapasztalom.
A véleményem továbbra is:ez egy nagyon jó telefon,nagyjából mindent tud,amit egy mai készülék tudhat! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
Palesz191 #2350 üzenetére
A video-hangfelvevő mikrofon a készüléken hátul van,a kamera mellett!
Ha leteszed az asztalra,a hátlapjára,ne várj jó minőségű felvételt.
Én készítettem már vele több videót is,szerintem semmi gond nincs se a hang se a képminőséggel.
Tudni kell használni,és ne feledjük:ez nem diktafon,amiben érzékeny,több méterről is jól vevő mikrofon van,hanem egy telefon,annak viszont nem rossz!
Ma megjött hozzá a bőrtok is,kellemes csalódás,jó minőségű és az oldalán a gomboknak,hangszórónak,töltőnyílásnak is ki van hagyva a hely,a hátulján a kamerának is,így egyik funkcióhoz sem kell kivenni belőle.
Ettől függetlenül csak munkába,vagy koszos helyekre hordom majd így,nekem is az tetszik benne,hogy ilyen vékony és stílusos! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
minasm3 #2310 üzenetére
Vaterán rendeltem,gondolom ők is külföldről rendelik.
ilyet vettem
Megvettem,T-Mobile-nál és vagy 10 mobilos boltban próbálkoztam tokot venni hozzá,de egyikbe se ment bele! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
gabeszka1989 #2299 üzenetére
Én Navigont tettem rá,de örülnék egy IGO-nak is!
-
DJ.UFO
csendes tag
válasz
torrente777_ #2211 üzenetére
Na ezt próbáljátok meg egy iPhone-al!
-
DJ.UFO
csendes tag
válasz
torrente777_ #2207 üzenetére
Megbikáztad egy teherautó akksival?
-
DJ.UFO
csendes tag
Na igen,de gondolom az is a gyári (ezek szerint nem túl jó minőségű) fólia lehetett.
Hát,rajta hagyom amíg nem lesz nagyon zavaró...csak bosszantó kicsit,hogy a másfél éves előző telefonomon nem voltak ilyen nyomok..pedig az többször is leesett,vagy a töltő kábellel véletlenül lerántottam.
Azért kiváncsian várom,ki merte már leszedni róla ezt is,és a fólia alatti felület hogy bírja a gyűrődést.
Ezt leszámítva én maximálisan meg vagyok elégedve vele,mind üzemidőben,a kamera és a kijelző is nagyszerű! -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
szentespeter #2199 üzenetére
Ezt én is leszedtem már az első nap,nekem is ferde volt és ronda.
A karcállósághoz:én is vigyázok rá,mint a cuccaim többségére,de ez egy telefon,mindennapos használatban van,nem tudom mindig terítővel ellátott asztalra tenni...
Elvileg a hátlapja Gorilla Glas,a kérdés továbbra is az,kipróbálta már valaki a gyári fólia nélkül? -
DJ.UFO
csendes tag
Kinek milyen tapasztalata van a Z karcállóságáról?
2 hete van nálam a telefon,nagyon vigyázok rá,90%ban tokban hordom,zsebben nem teszem pénz vagy kulcs mellé,de máris sikerül jópár kisebb karcot összeszednem a hátlapon,illetve remélem csak a fóliáján
Leszedte már valaki a gyári fóliát róla?
Nem túl strapabíró,az Arc-omon másfél év után is max.apró hajszálkarcok voltak a gyári kijelzővédő fólián.
Kiváncsi lennék az előlap és a hátlap mennyire bírja a gyűrődést fólia nélkül,használja már valaki így? -
DJ.UFO
csendes tag
válasz
nokedli99 #1731 üzenetére
De minek rá fólia?
Van az elő és hátlapon is gyári,ami meglehetősen jó minőségű.
Az Xperia Arc-omon másfél év után is max.hajszálkarcok voltak rajta.
Én vettem hozzá egy ilyen tokot:http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon_tok_es_tarto/sony_ericsson_tok_tarto/sony_xperia_z_flip_tok_mubor_premium_fekete_1718928512.html
De zsebben hordás esetén(nem apró vagy kulcscsomó mellett) szerintem évekig bírja rajta a gyári fólia.
-
DJ.UFO
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Péntek óta van nálam az Xperia Z,T-Mobilnál egy ismerős révén,mert sajnos igen keveset kaptak belőle.
Xperia Arc után eszméletlen a sebessége,a kijelzője és szerintem a minimalista dizájn is szép.
Nem akad,minden fut rajta,amit eddig próbáltam.
Nem bántam meg,hogy vártam kicsit és nem P-t vettem.
Tokot kapott már valaki hozzá valahol?
Én még sehol nem találtam,mindenhol csak ilyen "kis" 4,3-4-8"-os telókhoz van!
Illetve még egy kérdés:IGO-t próbált már valaki rajta?
Telepítettem egyet,de a 800x480-as ablakban megnyílva csak a kijelző negyedét tölti be...
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Windows 10
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 5
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest