- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A root nem hoz magával CWM recovery-t, azt is külön kell telepíteni. Bootloadert akkor kell nyutni ha nem csak a ROM-ot kell cserélni hanem a kernelt is. Ami a gyári kernelen fut custom ROM az feltehető recoveryből.
De root+recovery-vel is 100%ig testreszabhatóvá válik a rendszer. XDA-n pl leírják, hogy hogyan kell a navibart meg a statusbart feketére varázsolni a szürke helyett, meg a navibar vastagságát is át lehet alakítani vékonyabbra, hogy ne foglaljon annyit a kijelzőből.
A másik HSZ-edre válaszolva még, a Nova launcherhez nem kell root, és csupán azzal is elég sok mindent át tudsz alakítani a homscreeneken meg az appdrawerben.
Még annyi, hogy ha rootolsz, akkor egyből lehetőséged nyílik rá gyári programok törlésére is, ehhez nem recovery.
-
válasz
torrente777_ #3084 üzenetére
Javítják, de nagy valószínűséggel inkább újat fognak visszaküldeni a szervizből. Vidd be nyugodtan.
-
válasz
compi.hu #3077 üzenetére
Akkor olvasd el még egyszer a HSZ-em. Ha beviszel gariztatni egy root-olt telefont, akkor azt visszafogják dobni a garanciát megvonva. Viszont ha rootolva van a telefon, 1 perc alatt vissza lehet tenni a gyári ROM-ot falshtoolal, és a root-nak nem marad nyoma. Viszont a bootloader nyitásnak marad nyoma így azzal mindenképpen ugrik a gari.
-
-
Komolyan, ti süketek vagytok vagy mi? Én egy 3000Ft-os egyszerű sennheiserrel használom ami nem agybadugós, és már háromnegyed hangerőn bántja a fülem olyan hangos, és ez utcán, nem lakásban ahol csend van..
Áhá.. közben kipróbáltam a gyári zenelejátszóval, az egy kicsit tényleg halkabb... Én nem használom, mert nem szeretem, hogy nem tud mappát lejátszani. Próbáljátok ki a jetAudio-t, nekem sokkal jobban bevált mint a gyári.
-
válasz
SkyS1gn #2902 üzenetére
A ZL kapható lesz itthon is, már elvileg az is, viszont itt minden esetben bolti garancia van, mivel hivatalosan nem kerül forgalmazásba, csak a GSM boltokon keresztül..
(#2906) Cris99
Ahogy nézem a Z ára alatt van, ami érthető is mivel a ZL úgymond "olcsósított" változata a Z-nek. (Már ha lehet ilyen árkategóriában olcsósításról beszélni..
)
-
-
válasz
Coyote2000 #2842 üzenetére
A kijelzővel szerintem semmi probléma.
Ami az androidot illeti pont hogy felhasználóbarát. Ne csináld már, most kezdted használni, és egyből rávágod, hogy nem jó. Itt mindent, hangsúlyozom MINDENT le tudsz cserélni ha nem tetszik. Kezdve a launchertől, a tárcsázón át, a billentyűzetet, a lockscreent, ikonokat szóval mindent... A widgetekkel nem értem mi bajod, teljesen egyértelmű minden. Szerintem csak megszoktál egy zárt behatárolt rendszert, és most nem találod a helyed. Ugyan ez mint mikor valaki windowsról linuxra vált, és windwsként próbálja használni..
-
válasz
darvinya #2819 üzenetére
Szerintem nem kell beleírni.
1. A garancia elvesztését eredményezheti.
2. Balesetveszélyes
Ha magától csinálja valaki, akkor ok, de ilyen tanácsot nem adunk, hogy kötögessen rá akármit is.(#2820) Gáben81
A kijelzőn és a hátlapon is van egy kemény fólia, a kijelző fóliáján van a Sony felirat. A kijelzőn Dragontrail üvegborítás van a hátlapon pedig Gorillaglass2.
A 434-es frissítésben még nem lesz a képernyő manuális kalibrálása, csak a Sony javított a fehéregyensúlyon, de már ez is észrevehető változást hozott. -
válasz
Coyote2000 #2799 üzenetére
Akkor még egyszer, kicsit bővebben. Androidra hivatalosan nincs iGO, egyetlen készülékhez volt (Samsung Spica), és mivel jelenleg a Z topikjában vagyunk, az iGO warez!
-
válasz
Coyote2000 #2795 üzenetére
Az iGO warez téma, tehát tilos.
A képernyőzárat pedig a beállítások/biztonság menüpontban tudod állítani.
-
válasz
Coyote2000 #2775 üzenetére
3 HSZ-el feljebb leírtam...
-
válasz
Coyote2000 #2771 üzenetére
A kontaktok rendezésére egy tipp:
Listarendezés: Utónév, Névjegyek megnézése e szerint: Utónév először.
Így úgy fogja berakni, ahogy mi használjuk. -
válasz
szentespeter #2682 üzenetére
Elvileg Boat browserrel működik a flash, próbáld ki!
-
Innen töltötted le a flashtoolt-? Csak ezzel a verzióval működik a Z. Ha megvan a C re létrehozott egy flashtool mappát, abban van egy driver mappa, azt is fel kell telepíteni, ott majd kiválasztod a Z-t.
Aztán ha megvan elindítod a flashtool.exe-t-> villám ikon ->flashmode ->betallózod neki a ROM-ot.
Bepipálod a 3 wipe-ot (mindent törölni fog), lent bepipálod az exclude rész alatta TA-t (ha van, nem minden ROM-nál van), és bepipálod a No final vertificationt.
Ezután OK gomb, előkészíti a fájlt, aztán mikor kéri, hogy csatlakoztasd a telefont, akkor kikapcsolt állapotban rádugod, miközben folyamatosan nyomod a hangerő LE gombot, és el fog indulni a flashelés. Kb 5-6 perc és kész is, kihúzod és bekapcsolod a telefont. (Az első indítás hosszabb időt vesz igénybe.) -
válasz
naturepalmer #2699 üzenetére
Alapból van egy ilyen gyári app a telefonon: Biztonsági mentés / visszaállítás.
Ezzel le tudod menteni külső SD-re egy fájlba az egészet, és utána wipe után vissza tudod állítani. Szelektálni is tudod, hogy mit mentsen le és mit ne.(#2698) torrente777
Nagyon jó! -
válasz
naturepalmer #2696 üzenetére
Sajnos normális, ebbe na régióban még nincs kiadva, így a Sony oldalán sem tudja frissíteni, mert ehhez a régióhoz nézi.
Én már felraktam flashtoolal XDA-ról egy elvileg global ROM-ot, és szebbek lettek a színek is, mert kalibrált a Sony a fehéregyensúlyon. (Ez még ne ma manuális dolog.) Szerintem szebb fényképeket is készít, és ez a frissítés orvosolja az esetleges halált a kikapcsolás után.
-
Magyar leírás nincs viszont Itt le van írva minden lépésről lépésre, videó is van hozzá. A kijelző kalibráció most még, hogy nincs benne a ROM-ban így csak roottal megy, viszont a következő (a 434-es utáni) frissítésben már alapból benne lesz.
Gari vesztést úgymond eredményez, viszont a root egy visszaállítható dolog, tehát ha esetleg szervizre kerülne a telefon, flashtoolal egy gyári ROM-ot visszaflashelve, már nyugodtan vihető gariztatni.
Ahogyan az XDA-n is írják mindenki a saját felelősségére babráljon, esetleges károkért nem vonható felelősségre senki. -
Az XDA-sok megoldották, hogy a ZL-ben már benne lévő kijelző kalibrációt ráültették egy Z-re.
Az eredmény:Elég meggyőző.
Itt a post, meg egy videó róla. -
válasz
fpatrik17 #2668 üzenetére
Ez nem segített?
"Just a reminder for anyone having an issue with games / applications not being full screen. I have heard this can cause an issue with older software but have yet to run into an issue. Download spare parts from the market (free) and run the app. Scroll down to the bottom and uncheck compatibility mode. Reboot the phone and your applications should now be full screen." -
-
válasz
spawn21 #2630 üzenetére
A frissítés és a legújabb szoftver egyébként szerintem is fontos, mert stabilabbak, biztonságosabbak stb.. Csak annyit jegyeztem meg, hogy amíg nincs is 5.0 kár vele foglalkozni, mert nem tudhatjuk, hogy milyen rendszer követelménye lesz, milyen újdonságok, esetleg hátrányok jönnek vele...
-
válasz
Rooney87 #2627 üzenetére
Mikor kiveszi az ember a dobozból, akkor 2 fólia van mindkét oldalon. a felső gond nélkül könnyen eltávolítható. Az alatta lévő kemény fólia egyáltalán nem zavaró, annyira nem, hogy többen ne mis tudták, hogy van rajta, csak akkor lehet észrevenni, ha nagyon megnézi az ember a széleket, egyébként nem. Szóval nem érdemes levenni, már csak azért sem, mert ha az előlapról is leveszi valaki, akkor lejön a Sony logó is.
(#2628) SzőkeKapitán
Ne aggódj megkapjuk, de mit idegeskedtek előre? Még a 4.2 sincs itt...
-
válasz
Rooney87 #2625 üzenetére
Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak, van néhány bug még a szoftverben, de ezek majd javításra kerülnek remélhetőleg. Az akksi normál használattal 1 napot bír.
A karcállóságra sincs panasz, alapból van kemény fólia mindét oldalon.
A frissítésekre sincs panasz, elvileg a héten jön a 4.2.x.
Az 5.0-t valószínűleg megkapjuk, de erről értelmetlen addig beszélni míg a google be nem mutatja.. -
Igen. Viszont ha nagyon testre szeretnéd szabni ezt is (ahogy én is tettem), tedd fel a LightFlow-t. Ezzel minden ilyen eseményt, SMS, nem fogadott hívás, e-mail, merülő akku..stb be tudsz állítani, hogy milyen színnel villogjon, a LED. Még a villogás intenzitását is tudod állítani, sőt azt is be tudod, hogy pl ha 1 adott személy hívott akkor neki más színt definiálni, stb.. Hasznos, próbáld ki!
-
válasz
torrente777_ #2596 üzenetére
Az XDA-s NL firmware-t raktad fel?
-
válasz
naturepalmer #2587 üzenetére
Reméljük hamarosan itt lesz.
(#2588) a.sebi
Flashtool-al lehet felrakni. De még ne mtaláltam hozzá global ROM-ot, csak különböző nemzetek gyári ROM-jait.(#2589) torrente777
Köszönjük szépen!(#2591) baleee89
Nincs. -
válasz
heidrich #2585 üzenetére
Ezért várom, hogy legyen XDA-n egy global ROM, és akkor arra egyből jönnek a frissítések. De még csak a C6602-höz van fent.
Annó a T-mre is egyből raktam global ROM-ot, és egy percig nem kellett várni a frissítésekre.
(És mivel gyári szoft, nem veszik el tőle semmi gari..)
-
válasz
heidrich #2580 üzenetére
Miután használtad, akkor a multitaskingból kilőtted a DLNA klienst? Mert ha ott maradt, akkor jó hogy fut és fogyaszt továbbra is. Az Android csak akkor zárja be, ha elfogy a RAM amit itt azért nehezebb elérni normál használattal.
Nem tudom, nálam nincs gond a GPS-el, eddig mindenhol szinte egyből talál jelet, 3-4 műholdat mindig lát fedett helyen is. Kint meg többet. -
válasz
heidrich #2577 üzenetére
A DLNA-s cucc normális, hogy ennyit fogyasztott, mert az akkor volt amikor próbálgattad, mivel után nem is nyúltál a telefonhoz, se kijelző nem működött meg semmi, jó hogy az maradt a legnagyobb fogyasztó. Kicsit megtévesztőek ilyenkor a százalékok, mikor még pl 2% ment le az akksiból. Ha megnézed mikor feltöltöd a telefont, és megnézed ugyanígy akkor meg kiírja hogy ~80 vagy még több az Android rendszer fogyasztása. Szóval ezt úgy értelmezd, hogy annak a 2%-nak a 43%-át fogyasztotta, ami tök normális, mivel használtad...
A GPS meg jól működik nálam. Eleve ne mértelek, miért beltérben akarsz GPS-t meghatározni, kültéren működik, vagy akkor ha a beltérben nagy ablakok vannak... Fedett helyen mégis, hogy határozzon meg pontos helyet?
-
válasz
Takashi #2503 üzenetére
Ameddig nem jön el a március vége, amit ígértek, nem lesz más infó, maximum majd az, hogy kiadták..
Nyugalom, a Sonyban eddig nem csalódtam frissítés téren. Annó a T-re, február vége, március elejére ígérték a JB-t és erre február elején kiadták... Itt lesz hamarosan.
A Samsungosokra nem reagálok, mert még kimoderálnak.Ők is ugyanúgy sírtak, hogy mikor kap már az S3 JB-t... Csak a szájuk jár, agyukra ment a műanyag.
-
Egyébként a PCC hamarabb fog jelezni, mint a telefon, az OTA (Over the air) frissítéseket később szokták kiadni, és ha a telefonon nézed, akkor ne az alkalmazás, hanem a rendszerfrissítések fülön nézd.
A PCC-hez ha nem lenne meg, találsz letöltési linket az összefoglalóban, vagy ha engedélyezve van ,a telefon is feltelepíti a gépre, mikor rácsatlakoztatod. -
Talált már valaki global ROM-ot ftf fájlban? XDA-n eddig csak a 6602-höz találtam.
-
válasz
naturepalmer #2468 üzenetére
Általában igen. Az OTA frissítést kicsit később szokták kiadni.
-
válasz
naturepalmer #2462 üzenetére
Szia!
Ha van időd, esetleg tudnád figyelni, hogy napi 1x mondjuk rádugod a gépre a telefont és megnézed, hogy a PCC jelez-e frissítést. Innen tudod letölteni.
Előre is köszi! -
válasz
HuaweiU8500 #2453 üzenetére
Igen. Köszi az észrevételt, az elején meg jól van, elütöttem.
-
válasz
gabeszka1989 #2446 üzenetére
Na látod..
Ha 5 percen belül írsz hozzászólást, légy szíves használd a szerkesztés gombot.
Szerk: Van itt valakinek független telefonja? Ha igen, kérem jelezze!
-
válasz
gabeszka1989 #2442 üzenetére
Ezért mondom, az a fólia amit te leszedtél az nem a kemény fólia. Amit Te leszedtél, annak még kis füle is volt felül, hogy könnyen le bírd szedni.
Magyarul mikor kiveszed a dobozból, akkor 2 fólia van rajta, egy kis vékony vacak, meg egy kemény amin a logó is van.
Magyarul Neked most jelenleg 2 fólia van mindkét oldalon a telefonodon...Szerk:
Ezen a videón látszik, hogy mennyire nehéz leszedni a gyári fóliát. Ezzel jön le a Sony logo is. Te ugye nem ezt szedted le...?
(#2445) gabeszka1989
Mindkét oldalon ugyanilyen fólia van. Kár volt rárakatni a plusz fóliát...
-
válasz
torrente777_ #2440 üzenetére
Azért aki fel akarná tenni azt vegye figyelembe hogy ez nem global változat, hanem holland.
Persze attól van benne magyar nyelv, csak holland régiós.
Egy global generic ftf- kellene, mert azokra szokott jönni elsőként a frissítés. -
-
válasz
gabeszka1989 #2429 üzenetére
A gyári fólia annyira jó, hogy pl Te szerintem észtre sem vetted, hogy rajta van.
Van Sony logo a telefonodon? Ha igen, akkor bizony gyári fólia is van rajta. A matt gyári fóliát csak instrukciók adása miatt rakják fel, valamint plusz védelem a szállítás alatt. Ez alatt van még egy kemény fólia, amit nagyon nehéz eltávolítani, mert rendkívül kemény, és strapabíró. -
válasz
darvinya #2395 üzenetére
Valamit félrenéztél nem ez a gondja a kollégának. Ő kikapcsolja magát az NFC-t és csak úgy tudja bekapcsolni újra, ha újraindítja a telefont.
kyru74 (#2389)
Nem tudom egyébként mitől lehet, ha nincs nagyon belakva a telefon akkor egy gyári visszaállítás (factory reset) talán segíthet.
-
Nekem is van, nagyon hasznos kis kütyü, és tényleg nem drága.
(#2384) mrlujoak
Ezért Sony a Sony...
Egyből orvosolják a gondokat. Annó mikor kijött a T, akkor videófelvételnél belehallatszódott a fókusz kerregése, és ezt is felvette, aztán kb 1-2 héten belül egyből jött egy frissítés amivel ezt javították.
-
Én pendrive-ot meg egeret próbáltam, mindkettő tökéletesen megy vele. Ráadásul a T elég sok pendrive-ot nem kezelt túlzott áram fogyasztásra hivatkozva, de a Z az összes pendriveomat kezeli.
USB OTG kábel kell hozzá. ~500-1000 Ft környékén árulják őket.
HDMI-hez pedig MHL kábel kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PayPal
- Windows 10
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 5
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest