- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiro
senior tag
válasz
torreador22 #21978 üzenetére
Ha telefonálás után nem teszel megjegyzést a hívóra, akkor nincs akkora gond
-
Smiro
senior tag
válasz
torreador22 #21976 üzenetére
Valószínűleg, de a közelségérzékelő nálam 4.3-nál zavaróbb volt. Akkor ugyanis nem sötétítette el hívás közben a képernyőt sok esetben, és amikor hozzáért a fülemhez a teló, elkezdtem másokat is hívni. Most vagy kivárom néha, hogy a hívó szakítsa a vonalat, vagy a bekapcsoló gomb és a beszélgetésből kilépés. Nálam még így is messze jobb, mint a 4.3. Azt sajnálom csak, hogy a fényképező beállításainak tárháza szűkült - rosszabb lett. De ezzel is együtt lehet élni. Számomra.
-
-
Smiro
senior tag
Valahogy kikerült a nyitóképernyőre a zseblámpa. Így nem kell feloldani, ha be akarom kapcsolni. Valaki nem tudja, hogy csináltam ezt, vagy észre nem vett frissítés csinálta
Mert ha nem, akkor kiraknám a zenelejátszót, fényképezőt is például...
-
Smiro
senior tag
válasz
MaxxDamage #21183 üzenetére
http://clickshop.hu/sony-smart-handset-sbh52-fekete-headset--13391/?ref=arukereso
Innen vettem a lányomnak, szuper... Ha lesz fehérben ennyiért, veszek még egyet és csere. De az első a gyerek. Szuper dolog kis eszközön telefonálni, így a Z-t Nem kapják ki a kezéből.
-
Smiro
senior tag
Nálatok a gyári lejátszók látják az sd kártyát? A zenelejátszó teljes lemezt sem tud lejátszani, vagy több számot. Oké, hogy töltöttem le progikat, de akkor is... ráadásul most jött egy filmlejátszó frissítés is, na az sem látja az sd-t.
-
Smiro
senior tag
válasz
Roland861010 #20796 üzenetére
A kodekeket külön le kell tölteni hozzá?
-
Smiro
senior tag
Swype-t (+ Dragon) használ valaki? Nálam a 4.4 felrakása után azonnal dobott hibaüzenetet, hogy nagyon leterheli a rendszert. Az alapbillentyűzeten javítottak már? Vagy mi ajánlott ehelyett?
-
Smiro
senior tag
4.4-hez kis észrevétel: úgy tűnik, lassabbam tölt, mint a 4.3-nál. Nem is kevéssel... Egyébként - nem tiszta frissítéssel - minden oké, üzemidő is. Éjjel szép vízszintes csík, semmi nem ébresztgette a telót. Egy napot ugyanazon használat mellett ez is viszi.
-
Smiro
senior tag
NFC ikon végre kint mókolás nékül.
-
Smiro
senior tag
válasz
MaxxDamage #19242 üzenetére
Mert az még a frissítés előtt ment rá
-
Smiro
senior tag
Az SBH 52 fülhallgatót használja valaki? Info kéne róla, mennyire jó telefonálásra, zenehallgatásra. Ez a cucc az, amelyik önálló telefonként is használható fülhallgató nélkül.
-
Smiro
senior tag
válasz
csiziktomi #18251 üzenetére
Mert az mivel jobb
-
Smiro
senior tag
Kezdem is.
-
Smiro
senior tag
Segítséget szeretnék kérni wifi ügyben. A házamban 2 wifi elérhetőség van, az alsó szinten setup boxos router, ami t-online csatlakozású, ebből kábelen a ház másik végébe egy routert telepítettem, az emeleten pedig ennek a routernek van egy jelerősítője (TP Link mindkettő) Az én telefonom normálisan kapcsolódik és az udvaron is annak megfelelően veszi a jelet, ahol amelyik routeren tudja fogni. A lányom Z-je viszont nem tud kapcsolódni a routerhez és értelemszerűen a jelerősítővel sem ér semmit az emeleten. Kb egy hete állt be ez a probléma, képeken kívül mást nem töltött le.
Megoldásban tudna valaki segíteni
Vagy abban, hogy merre érdeklődjek
(sürgős lenne, mert mivel nem müxik a telóján a net, lenyúlja a laptopom
)
-
Smiro
senior tag
válasz
Firstaye #17676 üzenetére
Bocsi a válaszért, de az sem feltétlen evidens, hogy akinek Z van, ismeri az SP kijelzőjét. Tényleg lehet kapni több helyen, ezt nem helyetted kell megállapítani. A saját szemednek kell hinned. Csak ezt magyarázni, valahol óvodás szint, de ha csak meg akarod magad győzetni, hogy vedd-e, azt is rosszul teszed. Dönts, ha tetszik a kijelző, vagy ha nem. Számomra kifogástalan teló, a következő akkor lesz, ha nagyot lép a technika.
-
Smiro
senior tag
Dekrer ha unatkozol, egyszer összeszedhetnéd az "aranyköpések" mintájára az "aranykérdéseket" is
-
Smiro
senior tag
válasz
Firstaye #17670 üzenetére
Nem. Mi az, hogy "fakóbb"? Mint ha sötétben néznél autósmozit, közben meg leszáll a köd? Na az fakó. Meg a Levi's gatyám a Wranglerhez képest, ami nem "fakított", na az fakó.
Láttál már fakó prémium kategóriás telefonkijelzőt? Sonyban nem fogsz. Még Bravia Engine nélkül sem, ami állítólag dob is kijelzőn, de szerintem annyira nem vagyok "vájtszemű", hogy észrevegyem. Ha csak emiatt hezitálsz, ne vedd meg, a Samu jobb lesz neked, az tuti nem fakó.
-
Smiro
senior tag
válasz
a.sebi #17339 üzenetére
Én csak amitt várom, mert legutóbb nem tiszta telepítést nyomtam, hogy majd a "végleges" után szórakozzak a visszarakással. Csak akkor még közelebbinek tűnt a 2K... de gyanúm, hogy ez a "frissítés" inkább fog gondot okozni és váltáskára sarkallni, mint csúcsragadozót faragni a Z-ből. (bár ez lehet, csupán összeesküvés elmélet
)
-
Smiro
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #17045 üzenetére
Nálam le van tiltva, így nyilván nem is frissít és mégis...
-
Smiro
senior tag
Hol olvastad, hogy vannak röccenések
Miért akarod egyből javíttatni
Miért akarod egyből leszedni a gyári fóliát, amikor még össze sem karcoltad
Miért aggaszt 1-2 dolog, amikor nem is ismered a telefont
Miért nem olvasod el az összefoglalót az oldal tetejénHa Sony márkaboltban veszed, gari adott. Ha nem függetlenben, akkor is. Ha meg szürke importból, akkor lesz is min aggódni. Bocsesz, de a kérdéseidre csak ilyen választ lehet adni
-
Smiro
senior tag
válasz
barnabasss #16628 üzenetére
Te ezt ugye direkt csinálod?
-
Smiro
senior tag
Kérdésem nekem is lenne: telefonálás közben, ha elveszem a fülemtől a készüléket, "feléled" a kijelző, és ha újra a fülemhez rakom, akkor tuti elállítódik valami. Általában a vonal szakad meg, de van, hogy lenyílik a gyors menü és bekapcsolódik - nyilván az érintésra - a bt, a gps, vagy hangerő le, stb. Emiatt már minimalizáltam a gyors menüt, de a vonal-bontást nem tudom megoldani. Az meg nehezen megy, hogy a beszélgetés alatt ne vegyem el a fülemtől, mert egy kéz/fül váltás, vagy jegyzetelés telefonálás közben indokolja, hogy a fülemtől - ha csak egy pillanatra is -, de elvegyem a telót. Az irodámban pedig csak nem ülök fülessel - ha netán ez merülne fel megoldásként. Megoldásért
-
Smiro
senior tag
Már volt róla szó, hogy a nem tiszta frissítés-telepítés okozhat ilyet. Idáig én sem tiszta telepítéseket csináltam - majd a véglegesnél -, de nálam sem ilyen, sem más hiba nem jelentkezett.
A futó progik közül meg állítsd le azokat, amik nem kellenek és rend lesz. (szerintem) Miután hasonló okok miatt kilőttem a Viber, Skype, helymeghatárózó és egyéb nem használt progikat, jóformán csak telefonként használva 3 napig is kibírta töltés nélkül. (2 G-n és root nélkül) De ez csupán teszt volt korábbi frissítés után, hogy mennyit bír, ha nem buzerálom folyton.
-
Smiro
senior tag
válasz
barnabasss #16365 üzenetére
Én is jót nevettem, akkor mindenki örömködik
Szóval ha azt írod, melyik a legjobban ajánlott számológép, gk. hibakód kiolvasó, média lejátszó, szótár, könyvolvasó, vagy bármi, akkor kapsz autentikus választ. Ugyanígy játékok terén is, hagy ne soroljam a típusokat - sajnos már nagyon kinőttem belőlük, illetve bele sem...
Amennyit meg én szólok hozzá... viszont minden nap olvasok, okulok, és vagy jókat röhögök, vagy bosszankodom a stupidság miatt. Most már nem tudtam megállni, hogy ne válaszoljak, és a reakciódra ismét
-
Smiro
senior tag
válasz
barnabasss #16357 üzenetére
Erre nem csoda, ha beindul a pszichiáter...
Amilyen progira szükséged van és amilyen játékkal akarsz játszani. Tényleg fura, hogy csak azért, hogy "jelen" legyen valaki és több hozzászólást gyűjtsön, ennek érdekében értelmetlen kérdést is képes feltenni.
-
Smiro
senior tag
-
Smiro
senior tag
válasz
barnabasss #15671 üzenetére
Ha a "sima" hátoldalas műanyagra gondolsz, a kollégámnak a samun olyan van. Szerintem nagyon jól néz ki, pár perc múlva meg tudom írni, hol vette és mennyiért - ha szükséges...
-
Smiro
senior tag
Látva, hogy csinál olyan képeket, mint egy jobb bridge, vagy belépő szintű tükrös, én meg azon a véleményen vagyok, hogy inkább a telefonomat használom ki, mint hogy több kacatot cipeljek. Ráadásul külön mikro sd tárolóhelye van, önállóan is lehet használni - bár akkor nem látjuk, milyen kép készült -, felhőbe nyomhatjuk a képet, stb. Oké, egyes fényképezőgéppel is lehet felhőbe nyomni, csak ahhoz más jellegű hálózati kapcsolat kell, arról nem is beszélve, hogy egy powerbankkal szükség esetén tölthető, akárcsak a teló. Míg egy géphez pótakku kell arany áron. No de a lényeg az, hogy van választási lehetőség és ettől színes a világ. (Lányomat szintén nem lehet meggyőzni, most nyitom a buxát egy haladó tükrösre 2 kit obival, vagy utazóval. Én vigigjártam ezt az utat - amióta fotózgatok 45 év eltelt lassan - és rájöttem, hogy hobbi szinten egy erősebb zoommal ellátott bridge bőven jó (a Sony nagy érzékelős bridge gépe a legjobb, de az kb. 350 ezerben fáj), amióta pedig kijött a Sony újdonság, nálam az lesz a favorit. Mondjuk a kereső akkor is fog hiányozni, de meg lehet szokni.
-
Smiro
senior tag
válasz
eladogeppc #15638 üzenetére
Ősszel végigfotóztam vele PAG-ot, az éjszakai képeket kivéve verte a Fuji bridge képeit. Ha a DSC QX 100 ára kissé lejjebb kúszik - vagy IP 58-osítják a házat - rögtön veszem. Szerintem a QX 100-zal a fényképezőgépet el lehet felejteni, felesleges.
-
Smiro
senior tag
Ez meg volt már?
-
Smiro
senior tag
Szerintem is, a teljes cikk elolvasása alap, a kamera használat miatt pedig szinte kötelező annak, aki fotózásra is használja az okost. Mellesleg a cikk óta a képminőség is csak javult
Nálam a bridge gépet nyugdíjazta, főleg az utóbb megjelent "motion"-féle progikkal lett szuper. Ha meg majd lejjebb viszik a QX 100 árát, vagy kidobják az IP változatot, na akkor lesz csak az igazi! Volt módom kipróbálni, szerintem a belépő szintű tükröst veri, a felhasználhatóság (távirányíthatóság, stb.) pedig számomra egyértelmű irány a jövőt illetően a hobbifotózás terén.
-
Smiro
senior tag
válasz
Norberto666 #14869 üzenetére
Beállítás - Megjelenítés - Alvó mód. Rakd feljebb, 15 sec lehet beállítva nálad.
-
Smiro
senior tag
A zenei duplikátumok törléséhez, illetve az összefoglalóban leírtakhoz kell root
-
Smiro
senior tag
Off kérdés: lányom gépében 32 gb-os Kingston 10 class memóriakártya van. Eredetinek tűnik, bár occó volt, mobil boltban vettem számlával. (emlékezetem szerint 7.500 HUF) Csóró átmentette a gépről a képeit-videóit, és sajnos csak egy része nyitható a képeknek, videóknak, zenének. Bárhová másolom a tartalmat (XP, Win8), nem tudom megnyitni.
Van valamilyen okosság arra, hogyan lehet visszanyerni a hiányzó adatokat? Igazából a Windowsra való áttöltésnél hibát ír ki és át sem tölti a "sérültnek" írt fájlokat. A gyerek rohadtul el van keseredve az elveszett dolgai miatt. Előre is köszi a segítséget
-
Smiro
senior tag
Így ez nem ad rendes képet természetesen arról, hogy ért-e valamit a 4.3 ezen a fronton, bár Te korábban is így használtad. Root nélkül én is kilőttem, amit lehetett, most töltöttem másodszor, de nem használom olyan ütemben a telót a szabi alatt mint egyébként. Így nekem is van javulás. A fotót meg szoknom kell, kíváncsi vagyok, hogy a képek jobbak lesznek-e és ha igen, miben.
-
Smiro
senior tag
Akku idővel mindenki elégedett? Tapasztaltok valami javulást? Őszintén!
-
Smiro
senior tag
Én most nem tiszta telepítést raktam. Majd a 4.4-nél. Kíváncsi lennék, hogy konkrétan mi a különbség a tiszta és a cwm között. Azt, hogy mi lehet, azt esetleg tapasztalhatom, ha valami akad, vagy nem indul. De ha minden korábbi progi müxik és az új szoftver minden része is, miben nyilvánulhat meg a különbség
Talán az akku idő
Érdemes lenne egy 100%-ra töltött telóval ugyanazt a játékot nyomni mondjuk fél órán át, hogy kiderüljön, van-e eltérés.
-
Smiro
senior tag
84 % akku idő = 12 perc 2 mp akkuhasználat. Baj is lenne, ha így lenne...
-
Smiro
senior tag
Hmm....
-
Smiro
senior tag
"Meg alapvetően, mi az, hogy a fólián van a márkajelzés... pofám leszakad... "
Ez speciel engem nem érdekel. Jocivárosban árult "Sony" cuccost pédául vennél csak azért, mert arany betűkből lenne rávarrva
Ha majd fóliacserére kerül sor és netán nem lesz rajta Sony logó, akkor is ugyanaz a teló lesz a kezemben és ugyanúgy fogom szeretni. Legfeljebb az almacsutkásoknak megmutatom, hogy ez az új 7-es, próbahasználatra kiadott verzió és csöpöghet a nyáluk
-
Smiro
senior tag
válasz
trickymoon #12781 üzenetére
Délután kipróbáljuk.
-
Smiro
senior tag
SOS kérdés a lányomtól: frissítette wifin az albumot arra, amit a napokban adtak ki. A képei és a videói egy részét nem tudja megnyitni. Azt írja ki, hogy a fájlt nem tudja megnyitni, holott maradt a kiterjesztés. Sajnos számítógépre csatlakoztatva sem lehet a gépen keresztül megnyitni. Nem csinált mentést a frissítés előtt, hogy lehet helyreállítani?
-
Smiro
senior tag
Gyári fólia (Sony-s) van rajta és arról. 2. kérdésre pontos választ nem tudok. Folyadék, fehér trutyi. Egy csepp, szétkenve megszárad, fehér maszat lesz belőle. Ez után puha ronggyal tisztára törlés (elkerülve hangszórókat, mert finom por alakban jön le). Bárhonnan nézem, tökéletesen tüntetett el minden karcot a lányomén is, na ő kevésbé kímélte, nem is a dugipénzén vette... Biztosan jó lehet rá más, hasonló cucc is, de írtam az okot, hogy miért ez került - mert a kocsira ezt használom - rá és bevált. Ezt meg nem tartom titokban, amikor ennyien bosszankodunk a karcok miatt és ilyen egyszerűen eltüntethető.
-
Smiro
senior tag
válasz
#03372544 #12508 üzenetére
WS Platinum. Évek óta használom a kocsimon, mondjuk olyan is, mint ha most hoztam volna ki a szalonból, de nem akarom reklámozni a céget. Lesd meg a neten, a vízcsapból is az folyt egy időben. Enyhe karcokat eltüntet a karosszériáról is, gondoltam egy próbát megér, legfeljebb lemosom. (Évente 2x használom a kocsira, egy flakon az üvegtetős kombi kocsimra 4 x elég. Egy csepp pedig a Z kijelzőre szinte sok is
) Szóval meglepett az eredmény... ha ezt tudom, le sem bajszintom az acconyt a féltett telóm megkarcolásáért
-
Smiro
senior tag
Tegnap kocsit raktam rendbe, szokásos tél előtti Platinumos kezelés. Gondoltam, ha már kezemben a rongy, kenek kicsit a kijelzőre. És láss csodát, mikro karcok eltűntek. Nem tudom, mennyire tartós, de a nejem fülbevalója okozta karc eltűnt és vele a kisebb egy-két apró is.
-
Smiro
senior tag
válasz
darvinya #12406 üzenetére
Hito:
Nana! a pengető mellett lehet még egy Cordon-logós dobozból származó tapadókorong is, amivel szétcuppantják. Ilyen célszerszám meg nem akárkinek van... legfeljebb aki használ még budipumpát. Arról meg tesznek, hogy ne ragadjon csak úgy vissza, és ettől kezdve örökös ügyféllé válj
-
Smiro
senior tag
A Z-re nem akar a Sony kiadni RAW funkciót
Jöhetne már a 4.3 is, máshol már 4.4 kopogtat
-
Smiro
senior tag
Túúúúdom, nem erre találták ki az okost... de 16 % van még, 4 napja és 40 perce
volt köldökzsinórra rakva. Minden nap csatlakozik a netre, frissítést töltötte, de most nem volt időm buzerálni, csak hívás kezdeményezések és fogadások voltak, némi sms, na meg a szokásos passziánsz a klóóón. Ennyit még nem bírt, lehet az is jót tett, hogy töröltem a Vibert, és mivel nincs adatforgalmas kártyám, megelégszem a 2 G-vel. Szóval jóformán csak telefonként használva úgy gondolom, semmi panasz nem lehet, annyit az előd kis xperia soha nem bírt. Jó tudni, hogy mennyi tartalék van a kütyüben.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest