- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palibá
tag
válasz
babkukta #239 üzenetére
Igazad van, én lehiggadtam, igazából nem is voltam ideges
Csak ha követted a CES-es közleményeket, olvashattad, hogy úgy jelentették be, és azon lovagoltak a SONY-sok a proomótáláson folyamatosan, hogy a legjobb kamera, a legjobb kamera...
Na ez az állítás megdőlt, de a világ azért nem dőlt össze
. Csak ha ezt harsogják, akkor elvárná az ember hogy legyen valami valóság alapja. Amúgy ha a legjobb telefont kéne összeállítani, tudom mindenkinek más lenne a kívánsága, a saját véleményem, nem fontossági sorrendben:
4"
kellő felbontás a szép képhez, de max. HD (akkuidő és költségek szempontjából optimálisabb)
nagyon pici keret (hogy ne legyen nagy, egykezes használathoz és pl autós tárolórekeszekhez, zsebhez)
fizikai kameragomb
808-as kamera (dudorral együtt is, mert a fizikát nem lehet becsapni)
Atomstabil, és gyors akadásmentes rendszer
Fizikai kezelőgombok a kijelző alatti vékony sávban
Bővíthető memória
Alap min. 16GB belső memória
IP67
Amoled megjelenítő
nem tudom mekkora akksi, de bírja ki legalább 4-5 napig (a vastagság mehetne a kameradudor alá
egyszintben vele)
Elegendő RAM a rendszernek
személyreszabható telefonmenü/kezdőképernyő
bőséges alkalmazáskínálat
FM-Transmitter
nagyon erős GorillaGlass
Microsim egy gyárilag hozzáadott normál sim átalakítóban
HDMI out,
DLNA képesség,
OTG képesség,
Jó mikrofon,
Korrekt hangzás csengéskor, és kihangosítva
Ingyen offline Navigáció világtérképpel
Esetleg NFC, Gyárilag hozzáadott tok és dokkolóállomás,Ami nem érdekel: Hány mag, hány csillió megapixel a kijelző, milyen vékony,
Aki ért hozzá már tudhatja hogy milyen telefonom van, legalábbis leszűrheti
Persze az sem tökéletes, mert nem mindent tud amit felsoroltam, vagy nem minden olyan benne, de a kritériumok többsége megvan. És tudom hogy másnak más a preferenciája, nekem ilyen lenne egy legjobb telefon.
Peace!
-
Palibá
tag
válasz
tasika16 #212 üzenetére
"bitang pusztulatosan" nem értek egyet, mert ezek a képek botrányosan sz*rok, mint írtam, a szélek elmosódnak, nagyon zajosak a képek, de mégsem élesek a vonalak. És nem lehet az időjárásra fogni, mert a beltéri képek is csapnivalóak.. És igen, lehet hogy ha nem nagyítasz bele, akkor csak a szélek életlenségét látod, de akkor minek a 20+ megapixel, és miért fotózol abba, ha soha nem fogsz belenagyítani. Igazából nektek elég lenne egy 3 MPixeles gép is, mert a FullHD-monitoron, és a fasza telefonotok FullHD kijelzője úgysem mutat meg több részletet. Akkor minek is lenne több mint 3 MPx? Csak ezeket a "ugyse nagyítasz bele a képbe" embereket nem értem, akkor ők miért nem rohanják le a boltokat, és vesznek csodás HTC-ket ultrapixelekkel... A másik fele meg aki nem nagyít bele, és ezt még hangoztatja is, az azért nem nagyít bele, mert csapnivalóan sz*r képekt csinál a telefonja, és akkor gondolja ha ott nincs értelme belenagyítani bármibe is, akkor minden telefonon így van, és egyébként is megvolt eddig is belenagyítás nélkül, akkor ezután is tök felesleges dolog. Ellenben a megjelenítő legyen minimum fullHD, és legyen benne 100mag*3000Hz, és 20GB RAM, hogy ne akadjon az android, meg legyen péklapát is, mert azt legalább messziről látják, hogy neki mekkora (és biztos drága) telefonja van (csak ez az utolsó érv kezd megdőlni a sok lapát méretű de olcsóbb telefonnal). Mindegy, azért az osztályban akkor is pistikéjé a legnagyobb és a legtöbb magos telefon. ja és 20megapixeles. Csak kár hogy az a 20 nem ér annyit mint mondjuk 5-8 de minőségi megapixel...
Persze aki facebookra fotózik, annak tényleg túl jó ez a kamera... Csak akkor reklámozzák úgy, hogy fészbúk-ra kiváló kamerával rendelkezik, ne úgy, hogy kiváló kamerával rendelkezik...
-
Palibá
tag
Mindegy, le sem írom, mert csak jön majd a nagy húrrogás, amire nem vagyok kíváncsi. Mindenki keressen a maga igényeinek megfelelő telefont, és szeresse azt. Véleményt nyilvánítani meg szabad egy fórumban. Nem rossz ez a telefon, csak nem ennyiért, és nem ekkora házzal, ja és nem ilyen pocsék kamerával.
-
-
Palibá
tag
válasz
tasika16 #173 üzenetére
de az piacon van mióta, ez meg modern technikával kellett volna megoldani hogy legalább olyan mini legyen, erre még nagyobb is. Műanyag. Az, de kinek tört már ketté a műanyag telefonja, attól, amit a fémházas kijelzőtörés nélkül kibírt volna? Úgyis a kijelző adja meg magát, nem a keret.
És ha már utánnaszámolunk, az az 1-1,5mm 2,4 és 3,6mm plusz vastagabb is -
Palibá
tag
Többségben vannak, és sajnos én sem tehetem meg, hogy cserélgessem, 3okból sem (bár a 3. ok az 1-ből adódik): 1.Nincs annyi pénzem feleslegesen, 2.Nincs igényem a manapság dívó fejlesztésekre, és hasznos dolgokkal nem igen találkoztam az elmúlt néhány évben technikai újítás fronton, 3. smucig lennék ennyit kiadni félévente egy olyan eszközre, amivel ugyan azt csinálnám nap mint nap, amit elvégez a "régi" okostelefonom is.
Viszont itt a fórumban mindig dívnak azok a júzerek, akik a kisebbség, és vagy rohadt gazdag családban élnek, vagy megelégszenek a kínai csodákkal, amin kb bolti gari sincsen -
Palibá
tag
és minek örökélet garancia egy olyan eszközre, amit félévente cserél mindenki aki megteheti? a nagy tartozékkínálat meg amit manapság adnak, a kutyának sem hiányzik 25-ezer forinttért. (1 vacak USB kábel, egy töltőfej, és max még egy füles (de mint látjuk ez már nagy extra manapság). Fél-Egy év múlva úgyis elavult sz*r lesz a snapdragon 800... Le kell majd cserélni olyanra ami 80.000pontot ér el a szintetikus tesztprogikkal.
-
Palibá
tag
Pedig nagyon nem vagyok az, nem tudom miből szűrted ezt le
Utoljára az I-es Omnia (i900) volt az a Samsung, amit a maga idejében kiváló, egyedi, és innovatív telefonnak tartottam.Ja, amúgy aki ostorozza a Samsungot, hogy az is ilyen nagy:
127.00 x 64.90 x 9.40 SONY
124.60 x 61.30 x 8.94 SAMSUNGPlusz jobban is kézbesimul. ja és 75-ért is van már, újonnan. De tényleg nem vagyok Samsungfan, és nem érdekel az sem hogy antutuban hányszor több pontot ér el a sony
-
Palibá
tag
Egyetértek Kecskebégető 74-es hozzászólásával, baromi fos képeket készít ez a telefon. De nem is csoda, ha 20,7Mpx van besűrítve arra a pici 1/2,3"-os érzékelőcskére. Persze hogy azjos lesz nagyon a kép, és biztos hogy próbálták, és el is tüntették már a nagyját a mérnökök, de ez ebben a konfigban ennyit tud. Sz*rból nem lehet várat építeni, és ha még többet mosnának a képzajon, még rosszabb lenne az összhatás, ugyani igy is sok minden mosott, és a fókusz sem mindig van meg, homályosak a képek, és a képek széle is bemosódik, hála a kis optikának és gagyi lencsének. Hát, kösznöjétek azoknak, akik a karcsú telefonokra buknak.. Ez egy olyan telefon, ami egy csúcsmodell házába (kb 4,7-5" is beférhetne) csúcsmodell hardverét tették (és nem zsúfolták!) bele, de csak 4,3-as kijelzőhöz, ami miatt kissebbnek tűnhet az adatbogarászoknak. A kezdőár az kezdőár, de ez akkor is nagyon sok. 2 jó tulajdonsága van a telefonnak, mindkettő IP-vel kezdődik. És aki örülni tud a 2 napos üzemidőnek, az biztos legalább 95 után született, és nem tudja, meddig illene bírnia egy MOBIL telefonnak.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest