- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajzal
őstag
-
bajzal
őstag
válasz
laci_csk #409 üzenetére
Sajnos azt látjuk, hogy míg a Z2/Z3-nak kiemelkedő akksi ideje volt, tényleg 2 napos, 6-7 óra kijelzőidővel addig az új X Performace már csak 4 óra körüli ami átlagos. Tehát az új X Performance-ban nem csak a kamera még rosszabb mint eddig, hanem az eddigi átlagon felüli akkumulátor időből lett átlagos és jó drága lett mellé. Aztán ki tudja ezek hogyan lehettek összeszerelve, milyen leggagyibb ragasztóval ami majd 1 év után elenged vagy milyen kijelzővel ami pár hónap múlva foltos lesz... aztán viheted a gusztustalan cordonba.
Hát úgy látszik, hogy az X-ekkel sem fognak rekord eladásokat és bevételeket megdönteni... -
bajzal
őstag
Igen amikor vettem a Z3-at akkor még én is kitartottam a sony mellett, mert a kamerán kívül úgy tudtam, hogy akkor még nincs semmi baja, aztán amikor foltos lett a kijelzője akkor utána olvastam és láttam, hogy a Z1c, Z2, Z3, Z3c telefonokkal csak a baj van. Kijelző foltosodás, előlap, hátlap leválás, egyéb hibák. És amíg a cordon-ban voltam 5x, mert hogy 5x kellett elvinnem szervizbe, hogy az ocsmánygusztustalanundorító cordon kicserélje a kijelzőmet, addig szinte csak Z szériás telefonokat vittek a cordonhoz, legtöbb Z3, Z1c, Z3c volt. Az még talán elmenne, hogy csak a baj van velük, de az, hogy egy nagy nulla szakszervizbe kell venni az már nem oké. Amikor írtam a panaszkönyvbe akkor láttam, hogy csak 2016 május vége óta 13 panaszt írtak.
És a sony-hoz is boztos érkezett már több száz e-mail és telefon de a sony is cs sz.rik rá, nem cserélte le még mindig. Mikor térnek észhez, hogy az undorító szerviz is csak elriasztja az eddigi sony-sokat.
Másik, hogy az újabb sony-knak már nem csak a kamera és a szerviz a baja, hanem az ár és az akksi idő is. Rettentően túl vannak árazva és e mellé még spórolnak az akksival is. Egyre kisebb akksikat raknak a csúcstelefonokba és így már nem igaz a 2 napos akkuidő mint régen, max akkor ha nem használod és áll az asztalon.
-
bajzal
őstag
válasz
#48873216 #380 üzenetére
Szerintem meg Z3-at vagy Z2-t érdemes venni ha sony.
Amiben jobb egy Z2 vagy Z3 az X Performance-nál:
- jobb kamera (tudom, mert z3-am van és nem mossa így szét az egészet majd élesíti túl)
- kevésbé melegszik
- akksi sokkal jobbhátrány:
- Gyengébb, de a Z2/Z3 hardvere is mindenre elég
- szervizigényes telefonok (gyakran szétesnek, leválik az előlap, hátlap, kijelzőfoltosodás stb...) de aztán lehet, hogy az új X-ek is ugyan ezek lesznek, majd kiderül 1 év múlva -
bajzal
őstag
válasz
Szabcsizz #376 üzenetére
Így igaz, de tök mindegy, lehet nézni youtubeon, bárhol, mindenhol látszik, hogy:
- szétmos mindent
- erre túlélesít
- szűkös dinamikatartomány
- szoftveres korlátozások: csak 8Mpx-nél lehet állítani mindent (de záridőt még mindig nem lehet)
- fókuszálás tragikus, az összes sony úgy fókuszál, hogy hiába autofókuszál valahova, vagy érintő fókusszal oda érintesz és ráfókuszál, ez oké, bár néha nem sikerül, de amint megnyomod az exponáló gombot, tehát fényképezel ÚJRAFÓKUSZÁL tehát sokszor bukod a makrót, mert előtte hiába fókuszálta be a témát az exponálás felülírja és sokszor homályos lesz a kép, mert elveszti a fókuszt. Továbbá a régebbi sony-k (kipróbáltam, az újabbak, Z5, X stb.. ezek jók) videó közben szinte egyáltalán nem tudnak fókuszálni. 10-ből kb. 5-ször tudnak ráfókuszálni egy tárgyra, rohadt lassú. Tudom mert 4 éve sony-m van, előző Xperia SP-m ugyan így fókuszált és a mostani Xperia Z3-am is.és a kamera mellett még ott van az is, hogy rosszul rakják össze őket legalábbis a régebbi a telefonokat pl: z1c, z2, z3, z3c és esnek szét, válik le a hátlap, meg a kijelző. Foltosodik a kijelző, sárga, világos foltok. Ja és viheted a remek márkaszervizbe, a cordonhoz. Akik magasról tesznek mindenre. De a sony is. Biztos, hogy már több száz e-mail, telefon érezett, hogy rossz a szerviz, de a sony-t sem érdekli. Pedig már jó régóta cordon a szerviz.
-
bajzal
őstag
Ez egy elég gagyi teszt. Egy kép kivételével az összes csak makró. Makróban meg jó a sony is amikor persze megtalálja a fókuszt. Sehol egy olyan téma ami mondjuk az utcán van és lehetne pl az utcaneveket olvasni, hogy milyen szépen mossa szét, vagy egy olyan kép, ahol süt a nap és meg lehetne csodálni a kiégett, túlexponált és túlélesített képeket. Vagy egy esti ahol megcsodálhatnánk ismét ahogy szétmos minden részletet majd túlélesíti.
-
bajzal
őstag
Nyereséges a Sony Mobile!
Noha az eladások visszaestek, a készülékek jövedelmezősége a költségcsökkentéseknek és átszabott termékmixnek köszönhetően javult, ezzel üzemi nyereség terén már meg tudta fordítani szerencséjét a részleg, míg tavaly 221 millió dolláros üzemi veszteséget könyvelt el, most papírvékony, de pozitív, 4 millió dolláros üzemi nyereséget produkált.
-
bajzal
őstag
-
bajzal
őstag
Nem de mondjuk egy S7 Edge ami annyiba kerül mint az X Performance, annak ezerszer jobb a kamerája, akksija, meg egy kicsit a szervize.
Az x performance még az eddigi sony-khoz képest is visszalépés, még rosszabb kamera, gyengébb akksi.
Az utolsó értelmes telefon a Z2 volt, ott még tényleg igaz volt a 2 nappos akkuidő AKTÍV használat mellett.Z2 3200 mAh 8,2mm
Z3 3100 mAh 7,3mm
Z3+ 2930 mAh 6,9mm
Z5 2900 7,3mm
X P. 2700 mAh 8,7mmtehát így alakulnak az akksi méretek és mellette a telefon vastagsága. Tehát a vákonyabb telefon sem indok egészen a Z3+-ig, mert a Z5 már olyan vastag mint a Z3 az X P. pedig még vastagabb is mint a Z2. Tehát akkor miért nem lehetett rakni a Z5-be 3100-as akksit az X P.-be meg minimum 3200-eset?
A Sony nagyon rossz irányba megy és erre rátesz még a gusztustalan ocsmány szerviz a cordon is. Főleg, hogy az eddigi Z-kel nagyon sok baj van, kijelző foltosodás, sárga, fehér, lila stb.. egyéb hibák.
Ezeket a tényeket úgy mondtam, hogy 4 éve sony-m van, most pl egy Z3!
-
bajzal
őstag
Én Sony-s vagyok még, mert Z3-am van és 4 éve sony-m van, de amit a Z3 óta művelnek az gáz. Ez az X Performance annyiba kerül mint egy S7 Edge, de a kamerája konkrétan használhatatlan, gyenge az akksija, főleg az eddigi sony-khoz képest is visszalépés. Az a rohadt kamera LED és miért olyan gyenge azt nem tudom, az az én z3-amon is nagyon halovány.
Ez így nagyon kevés, főleg 250 ezerért.
-
bajzal
őstag
én viccen kívül 1ft-ot nem adnék ezért (úgy, hogy 4 éve Sony-m van, most pl. egy Z3) ez a kamera használhatatlan! úgy túlexponálja a képeket, hogy egy nagy fehér valami a kép egyik fele a másik meg egy homályos elmosott valami.
Z2 volt az utolsó értelmes sony telefon (persze ennek is voltak hibái: képernyő foltosodás, fehér, sárga, lila foltok, volt olyan is, hogy magától elreped a kijelző vagy a hátlap illetve akik vízbe vitték azok sem örültek.)
Meg hát ott a cordon ami szerviznek vicc, nem is tudom, hogy mióta szervizeli a sony-kat, de már régóta, mert olvastam 2007-es panaszt is. Úgy látszik azóta nem változott a cordon hozzáállása
Z2 az még normális volt, adtak hozzá minőségi zajszűrős headset-et is, de a Z3 megint nem volt egy nagy dobás mert lényegében ugyan az mint a Z2 és a Z3-ban semmilyen hibát nem javítottak ami volt a Z2-ben.
Z3+ az nagyon melegedett és onnantól mélyrepülés. Z5-től még rosszabb lett a kamera, mert hogy az én Z3-amnál nincs ilyen túlélesítés és nem mos ennyire szét mindent a képen. De már a Z3-hoz sem adtak zajszűrős headset-et, hanem egyszerűbb szilikonost. Az X sorozat meg egy nagy vicc az ár is, a még rosszabb kamera is. De ha hibátlan lenne a telefon jó árral akkor sem vennék ilyet a cordon miatt. Miért nem cserélik le a cordon-t amikor a sony ügyfélszolgálatba is tuti, hogy már több száz e-mail, telefon jött, hogy gusztustalan a szerviz, nem értem miért jó ez nekik. -
bajzal
őstag
Igen, drága, de nagyon.
Kamera használhatatlan. de tényleg, Z3-am van, annál sokkal rosszabb, Z3 sokkal jobb ennél.
De azt ne felejtsük el, hogy ott van még a Cordon is!Sony Z sorozatból sok telefon pl z1c, z2, z3c, z3 tömegesen viszik vissza szervizbe kijelző foltosodással (sárga, fehér) kijelző leválással (elenged a ragasztó), nagyon megbízhatatlanok ezek a telefonok és ráadásul a Cordon-hoz kerülnek akik magasról sz.rnak az egészre! 6. hete kínlódok a Cordon-nal és még sokan mások is már évek óta.
Mikor cserélik már le a Cordon-t?
Ez így nem jó, úgyhogy sajnos 4 év után a következő telefonom nem sony lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó új modellcsaládjának legkomolyabb darabja is ellátogatott hozzánk, azonban nem csak a pozitívumokat hozza a testvéreitől, hanem néhány elég zavaró hiba is benne maradt.
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest