- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
mono7806
tag
válasz
darvinya #8088 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Mindent végigcsináltam úgy, ahogy a szoftver kérte. Szólt, hogy mentsem az adataimat, mert elveszhetnek, letöltött valami 340MB körüli adatot, feltolta a telefonra, az első bekapcsolás lassan ment, majd elindult a telefonon a varázsló, ami ilyenkor szokott (nyelv, wifi, miegymás).
Amikor elindult, akkor látom, hogy a galériában levő egy szem képem, illetve a szolgáltató specifikus alkalmazásaim is jelen vannak. Ellenben minden beállításom törlődött, biztosan történt valami reinstall szerűség. Kicsit úgy tűnik, mint amikor a Sony PC Companionnal raktam fel a 4.0.4-et.
Lett volna itt elvileg módom még mélyebb szintű törlésre, formázásra az újratelepítés előtt? Én nem láttam.
Most kb. 10 próbálkozásból 1x, legelőször volt az, hogy rányomtam a tárcsázó ikonra, felvillant alatta a háttér, egy rövidebb ideig és nem indult el. Ez után ha újra rányomtam, akkor hosszabb ideig maradt felvillanva az ikon háttere és elindult a tárcsázója. Most figyelem...Arra az esetre, ha megint előjönne, csak kérdezném, van mód arra, hogy a fenti módnál"jobban" újratelepítsem az ICS-t?
-
mono7806
tag
válasz
nintendojet #8067 üzenetére
Egy óra után már hiába pingelem, nem válaszol, tehát lekapcsolta a wifi-t. Hol lehet beállítani ezt a 15 percet? Vagy ez fix érték?
-
mono7806
tag
válasz
razorka777 #8083 üzenetére
Hülye kérdés jön: Mi az a SUS?
Van erről esetleg valami leírás valahol? Nagyon megköszönnék egy linket hozzá -
mono7806
tag
válasz
razorka777 #8076 üzenetére
Köszi!
Két dolog miatt kérdeztem:
1) Ha teljesen behal a telóm és vissza kell vinnem garizni, elutasíthatják-e emiatt a garanciát? - rövid történet: Anno 2001 magasságában vettem - amúgy szintén ettől a szolgáltatótól - egy Ericsson T10-es telefont. Volt nagyobb testvére, ami tudta a hangvezérlést, de nem lehetett akkor itthon kapni, ez volt a T18-as. Tudtommal csak szoftver difi volt a kettő között, bele lehetett tenni ugyanis a T10-esbe a T18-as szoftverét. Aztán kiderült, hogy szériahibásak: töltőáramkörük hibás a telón belül, nem vett fel töltést, be sem kapcsolt. Bevittem gariba, majd szóltak, hogy nem garis a történet: "Illetéktelen sw. update miatt garanciát vesztett" szöveg díszelgett a garijegyemen. Még egyszer nem akarok így járni, vagy erre eshetőséget adni. Nem hittem volna, hogy megnézik ilyen mélységben, csak cserélik, "oszt' jó napot!" - Hát nem így jártam...2) Van egy-két "szolgáltatós" dolog telepítve a telefonra, ami gondolom ilyen rom feltöltés után elvész. Ezért kérdeztem azt, mennyire gond a gari esetén. Ha annyira megmakkan a teló, hogy vissza sem tudom tenni a szolgáltató által adott dolgokat, ők meg beindítják, meglátják, hogy módosítva lett, vagy csak hogy hiányzik a saját cuccuk, már elhajthatnak, nem? - mert ennyit nem ér, nem akarom - egyelőre legalábbis - rootolni sem, egy "gombos" telefon után ez alapból is nagy lépés, 27 szervert, kb. 150 munkaállomást felügyelek napi szinten, a "mókolós" perverzióimat van hol kiélnem
- csak bosszant ez a "tárcsázó" nem mindig indulása...
-
mono7806
tag
válasz
razorka777 #8072 üzenetére
Éreztem, hogy valami ilyesmi a dolog, szolgáltatói, "függő" telefonom van, amibe belepakoltak ezt-azt. Ha így csinálom, akkor:
- hozzá tudok férni - legálisan - a teljes ICS-hez?
- garancia vesztéssel jár ez?
- "szolgáltatói ICS" visszatölthető később?Bocs, de sosem foglalkoztam ilyen mélységben ezzel, három napja foglalkozom okostelefonnal, majd' 20 éve informatikával.
-
mono7806
tag
válasz
razorka777 #8069 üzenetére
Mit értesz tiszta telepítés alatt?
-
mono7806
tag
Lenne még egy kérdésem: van-e valakinek gondja a fő képernyő alsó sorában levő "tárcsázó" indítóikon reakciójával?
Android 4.0.4-es, már gyári visszaállítást is csináltam, de nem segített, több alkalommal ha rábökök, akkor csak felvillan a háttere, de nem történik semmi. 3., 4., max. 5. rányomásra behozza a tárcsázót. Minden más ilyen parancsikonra tökéletesen reagál a telefon.
Ha bemegyek a programok közé és onnan indítom a tárcsázót, mindig reagál az ikonjára, mindig elindul.
Amúgy minden más gyors, nem akad, nem hülyéskedik. Két napos a telefon, én frissítettem 2.3-asról, amit nem nyomkodtam szét előtte.Van valami tippetek? Láttatok már ilyesmit?
-
mono7806
tag
válasz
Ferenczi Áko #7995 üzenetére
Próbáltam ezt a "Bővített készenlét" opciót arra vonatkozóan, hogy amikor a kijelző lekapcsol, akkor - elvileg, azt hirdetik - lekapcsolja többek között a wifi adaptert is.
Tettem egy próbát: megnéztem a routerben, milyen IP címet kapott a telefon, simán pingelhető az IP címe, jóval az elalvás után is, ergo megy a wifije. Kell még állítani valamit, amire esetleg nem figyeltem? -
mono7806
tag
válasz
Ferenczi Áko #7995 üzenetére
Köszi, igen, végülis talán ez a legjobb megoldás...köszi!
-
mono7806
tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, a téma címében szereplő telefon tulajdonosa lettem. Sosem volt előtte Android okostelefonom, igyekszem nem sok hülyeséget kérdezni, de emiatt talán becsúszhat majd egy-egy amatőr kérdés
Első körben kérdeznék is, remélhetőleg egy nem túl nagy hülyeséget: van-e mód arra, hogy a telefon wifin keresztül ütemezetten kapcsolódjon ki-be? Pl. óránként kapcsolódjon fel 2-3 percre, majd bontson. Ez idő alatt - reményeim szerint - bizonyos internetet igénylő alkalmazások szinkronizálnának egy egészségeset, majd az akku kímélése végett bontaná a kapcsolatot. Nekem elég lenne, ha a naptáramat, időjárást, levelezést ilyen gyakorisággal szinkronizálná.
Tudtok ilyesmiről? Vagy esetleg valami miatt nagy hülyeség ez? Mobilnetem nincs, egyelőre nem is tervezem, a legtöbb helyen pedig van wifi, ahol járok, csak sokat fogyaszt ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest