- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooly
aktív tag
Sziasztok!
Siekrült már valakinek Philips TV-vel működésre bírnia a TV távirányítójával való irányítást HDMI-n keresztül? A P-men ICS van, a TV pedig tudja a HDMI-CEC szabványt (EasyLink néven) ami be is van kapcsolva a TV menüjében, illetve a P menüjében szintén a HDMI-CEC vezérlés. Rádugom a készüléket, a kép és a hang kimegy, de a távirányítót hiába nyomkodom nem történik semmi (a telefonnal). Kell még valamit állítgatni esetleg? Vagy csak bizonyos programokban kell ennek működnie, vagy hogy megy ez?
Köszi!
-
zooly
aktív tag
A közép európai ICS frissítést fel lehet tenni flashtool-al, mi is (legalábbis a T-sek) azt fogjuk kapni, csak később. Gari nem ugrik, mivel csak annyi a különbség, hogy nem a Companion flashel hanem egy másik program. Amúgy teljesen jól muzsikál, az "Xperia Cosmic Flow" live wallpapert érdemes lecserélni, nekem szaggatott tőle a főképernyő, minden más live wallpaperrel szép gördülékeny. Akksi idő valamivel jobb lett (10-20% talán), illetve a GSM hívások stabilabbak (van pár hely ahol nagyon gyenge térerő mellett telefonálok, 2.3-as ROM-al néha megszakadt, ezzel a 4-essel pedig csak elnémul 1 másodpercre de nem bont).
-
zooly
aktív tag
Még néhány tapasztalat:
- A "death grip" működik, ha a bal tenyeredben tartod és szemből nézve a bal alsó sarkának nagyrészéhez hozzáér még a tenyered akkor lemegy olyan 2-3 pöcköt a térerő. Jobb kezeseknek beszélgetés közben ezt szinte képtelenség reprodukálniuk, csak gyenge térerő esetén, megmarkolva, szemből nézve zavarhat be.
- A gyári weather widget írja is (!), hogy ha jobbat akarsz tölts le a play storebólÉn még vettem anno egy Beautiful Widgetset, az teljesen jó itt is erre.
- A kijelzőn van gyárilag mm pontosan illesztett buborékmentes védő fólia az először lehúzandó instrukciós fólia alatt (t-pontban rám akartak beszélni védőfóliát, szerencsére nem kértem). Igaz a minősége kérdéses (lehet jó, nem tudom), de mivel maga az üveg is ellenálló így még egy rossz minőségű is megvédi.
- T-mobilnál (t-pontban) amúgy 80 ezer ha előfizetést hosszabbítasz meg (vagy 18k + 12*5x00), webshopból még olcsóbb. T-pontos vásárláskor 2 év teljeskörű gari jár rá, Webshopos esetén 1 éves korlátozott, erre érdemes figyelni! -
zooly
aktív tag
Én 1 napja használok egy Xperia P-t (ezüst színű), X10-ről váltottam.
Néhány tapasztalat:- A felső műanyag izé tényleg nem 100%-osan van a helyén, van kb. 0.1mm difi a két oldalsó illesztésnél, de nem lötyög vagy ilyesmi.
- Az alsó műanyag kupakot csak óvatosan próbáltam leszedni de nem jött le, szóval jó passzentos és szintén nem lötyög. A színe szinte ugyanaz mint a fémváznak, nem üt el (a felső műanyag cuccnál sem feltűnő vagy zavaró).
- A megjelenített színekkel nekem nem volt bajom, a kijelző besz@rás jó, nem bírok ezek után ránézni az X10-re
- A kijelző fényerejét fokozatmentesen lehet állítani (néhány reviewban nem ezt írják), 3 mód van: automata (power saving), automata (bright), manual (fokozatmentesen állítható). Az automatáknál ha napfényt érzékel magától felteker 100% körénykére. De 100%-on szobában használhatatlan, kiégeti a szemet.
- A kijelzővel kapcsolatban emlegetett "moire" vagymi effekt a gyakorlatban nem vehető észre, csak ha a tengelye körül forgatod a telefont fehér háttérrel akkor olyan mintha egy halvány tükörkép mozogna a kijelző tükröződésében.
- A multitouch biztos, hogy nem csak 4 pontos, 6-ot nekem simán felismert és összevissza tudott követni (a másik 4 ujjammal fogtam a telefont, nem tudom többet tud-e).
- Sebességet tekintve nekem egyszer sem akadt eddig, pedig telepakoltam programokkal és widgetekkel. Stabilitást tekintve még egyszer sem fagyott.
- Jó pont, hogy lehet uninstallálni az összes T-mobile által felrakott vackot.
- A kamera szerintem nagyon jó képeket lő és 1mp-n belül fókuszál, fotóz, elment (X10-hez képest mintha 2050-ben lennék). -
zooly
aktív tag
Instantget, egy X10-et használok pár éve, erre fogom lecserélni.
Az ICS frissítéssel kapcsolatban csak annyit, hogy azért készülnek relatíve lassan az új verziók mert a jó munkához idő kell... X10-en is sokat kellett várni a 2.3-ra, de máig a legstabilabb/használhatóbb firmwarek egyike, amióta felraktam egyszer sem volt FC-m vagy random rebootolásom.
A kijelző a most elérhető legjobb, külalak csillagos ötös, a HW bőven elég arra amire egy telefont használni lehet (nem játszok), az akku idő szintén felső kategória, a fotók/videók minősége pedig elegendő facebookra posztoláshoz (nyaralást úgysem telefonnal fotóz az ember).
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest