- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
-
mrlujoak
veterán
Én is inkább az 5"-osban látok rációt, pláne, hogy a Japan Display nemrég jelentette, elkészültek egy új, nagyfelbontású kijelző kifejlesztésével.
Ez 5"-os, és remélem ez kerül majd a cúcsba. Bár nekem az is sok, de nem én vagy/leszek a közvetlen célcsoport..."A Japan Display Inc. (JDI) - a Sony, Hitachi és a Toshiba közös vállalata - tegnap bejelentette, hogy felkészültek az új kijelző generáció gyártására, és akár már 2012 október végétől képesek egy 5"-os kijelző változat szállítására a gyártók felé.
A bejelentéssel együtt a gyártóknak bemutatott 5"-os kijelző egyesíti az LTPS technológia nagy felbontását és az IPS (In-Plane Switching) technológia nagy rátekintési szöget biztosító látványát, és ezt alacsonyabb energiafogyasztással valamint vékonyabb méretben valósítja meg mint a konkurens gyártók a hasonló kijelzőknél.
Az 5"-os (12,6 cm) képátlójú Transmissive IPS kijelző nem hétköznapi specifikációkkal rendelkezik. FullHD felbontást - azaz 1080x1920 képpontot - jelenít meg (443 ppi), 1000:1 kontrasztaránnyal és 500cd/m2 fényerővel. A betekintési szög minden irányból 160°. A kijelző vastagsága mindössze 1,4 mm.
A kijelző publikus bemutatója 2012. október 31-én lesz Yokohamában a FPD International 2012 kiállításon.
Forrás: JDI."Seria.hu
Valami hasonlóban el tudom képzelni:
-
mrlujoak
veterán
...és akkor egy újabb adag pletyi a 2013-as paletta egy részéről:
"Az Odin kódnéven emlegetett, Jelly Bean-t futtató csúcsmobil (C650X) állítólag négymagos Qualcomm APQ8064 típusú processzorral és 2 GB RAM-mal rendelkezik, és kijelzője nem kevesebb, mint 6 inches, melynek felbontása 1080p (Full HD/ 1080 x 1920 pixel). "
"Yuga, melyet Odin közeli testvérének mondanak."
"Dogo lesz az év elsőnek bemutatott csúcskészüléke, melynek leleplezésére a január eleji CES kiállításon kerül sor, az első negyedévben kerül piacra, és kijelzője 4,65 inch-es, HD felbontású panel lesz."
-
mrlujoak
veterán
A tipo, miro, és J idei modellek. A C150x és C160x majd a jövő évi alsósok lesznek.
Középkategóriában meg idén is "sok" versenyző van. P, U, sola, go, neo L...
Idén az ion(ok) mellett az acro S, az SL, a T és V modellek a húzó modellek az S után. Ezek folyamatos frissítése az egyik fő csapásirány. A középkategóriás modellek az egyre kedvezőbb áraikkal adják el magukat, míg a zászlóshajók az újabb specifikaciokkal...
-
Vadmeggy
aktív tag
De nem értem, hogy a tipo meg a miro mellé minek megint egy újabb low end készülék?
Az Xperia U egy nagyon jó telefon, csak nagyon kevés a beépített memória. Igaz ott a sola, ami bővíthető, de engem nem győzött meg.Ha kiadták az SL-t, akkor miért nem csinálnak egy frissített U-t vagy P-t 1Gb rammal és bővíthető memóriával/kedvező árral.
-
vinibali
őstag
a név nagyon ütős, ez biztos
-
mrlujoak
veterán
visszaolvastam:
"Örültem, amikor kijött az első xperia család, mert azt hittem hogy végre megtalálták a jó irányt. Erre sorra jönnek ki az xperia U-nál sokkal gyengébb telefonokkal. Miért fejlődnek vissza?"
Ebből kiindulva reagáltam a U-nál erősebb, és későbbi modellekkel.
Ebből egyáltalán nem az jött le, hogy a U-szintjét keresed?!Eleve nem is értem miért. A cikkben szereplő modellek egyikét sem a középkategóriába várjuk - hiába is van tévesen a cikkben az - így teljesen irreleváns a középkategória emlegetése.
Egyszer már linkeltem a forrást, de megteszem mégegyszer-
Tehát a zászlóshajó Odin mellett: -
mrlujoak
veterán
Nem hát! nem is középkategóriát írtam.
Hiszen miért is kellene a középkategórát "erőltetnünk"?Az Odin felsőkategóriás lesz, míg a C150 és 160 alsókategóriás...
A U mellett pedig értelmes középkategóriás modell még az Xperia sola is, ami ráadásul a U után jött ki.
Középkategóriában a U a nyerő.
(#33) gzbotii :
Ma is van - igaz nem Sony, hanem pl LG - ami a JB idején GB-el jött ki, és marad is azon.
De ez alsókategóriás.Hasonlóan, mint a cikkben szereplő, ám hibásan középkategóriásnak titulált C160 és 150.
Az általad nagyon sérelmezett C160 és hardvere alsókategóriás lesz jelen infóink szerint.2013-ban sem lesz szentségtörés ICS-vel alsós mobil, pláne, ha még a pletykált 4.2 előtt jön ki.
-
gzbotii
nagyúr
Meg kerem szepen HVGA..mar most az also-kozep kategoriaba tartozik a WVGA (480x800) meg az 1GHz
Akkor jovore, amikor jonnek az 1.6Ghz 4 magos gepek FullHD felbontassal. Ja es mar kilessz adva a 4.2..ez olyan mint most egy uj model 2.3el erkezne.Na ez, hogy nez ki?
Tudom tudom,
SESony mindhalalig de lassunk tul az o logojukon is -
gzbotii
nagyúr
2013ban HVGA es 1ghz...4.0..
Es akkor adnak ki 4.0 amikor mar kintlessz a 4.2 -
ADAM1337
nagyúr
Nem értem én se ezt a soc-ot hogy miért használják még mindig, amúgy.
Remélem árazás terén nem fog majd a sony elszállni mint a htc, és versenyben marad mondjuk fő ellenfele szerintem a samsung bár a sony-nál nálam már átláthatatlan az elnevezés ami szerintem gond is, ezek az 1 betűs megoldások nem a legjobb teljesen átláthatatlan csak névről. -
ADAM1337
nagyúr
Nem értem én se ezt a soc-ot hogy miért használják még mindig, amúgy.
Remélem árazás terén nem fog majd a sony elszállni mint a htc, és versenyben marad mondjuk fő ellenfele szerintem a samsung bár a sony-nál nálam már átláthatatlan az elnevezés ami szerintem gond is, ezek az 1 betűs megoldások nem a legjobb teljesen átláthatatlan csak névről. -
mrlujoak
veterán
Igen, az irány az az. Csak épp a mérték nem.
...és szerintem ez több, mint fontos.Hiszen egy gyártó termékkörének bővítése nem ördögtől való gondolat, ámde annak már kordában nem tartható növelése igen.
Még a nagy Apple is emellé a tendencia mellé állt, amikor az iPod mellé odatette az iPhone-t és az iPad-et... -
Fkris
őstag
Csak azt mondom, hogy a Bladeben(Blade 3, és cirka 40 lesz, amit Sony telefonról nem mondhatsz el) is egy MSM 7227A van, Adreno 200-al, és ha a Sony berak egy szintén 1Ghz-es processzort, a KÖZÉP kategóriába Androiddal a fedélzeten, akkor elég nagy gonban leszenk, optimalizálás ide vagy oda...Szvsz.
-
Fkris
őstag
Biztos hogy nem.Ha abból indulsz ki, hogy mind a HTC, mind a Samu kiadott egy csúcsmodellt(2012ben) 4 maggal, mellé kaidtak egy középkategóriás telefont 2 maggal, és egy "olcsóokost" 1 maggal, akkor Sonynál elgurult valami, mert ha igazak az információk, és középmezőnyben akarnak egy utolsó 320x480 kijelzővel, és minimum 2 éves SoC-al kerülni, akkor jól pofán lesznek röhögve a Balde által.(Ezekszerint mégis van esélye megismételni a kistesó sikerét, ha ilyen "minőségű" telefonok jönnek középre?)
-
mrlujoak
veterán
"Bocs, de Neo L az 2011-es és az Ion(március) előbb jött mint a tipo és a miro.
És Arc és Neo 2010-es."no-no
!
A neo L az bizony kérlek 2012-es modell, mégpedig az első, gyárilag ICS-vel érkező modell!
A 2011-es a neo és neo V!A linkelt blogbejegyzésemben nem feltétlen időrendi a sorrend, de nem is annak szántam.
Ami időrendben a U után van, de erősebb, az pl:Xperia SL
Xperia T
Xperia VRáadásul az Xperia ion HSPA is ide sorolható, mert bizony későbbi, mint a U.
2010-ben Te nem tudtál Xperia arc-ot venni - hiszen a hivatalos Xperia arc a 2011-es januári CES-en mutatkozott be...
Az Xperia neo meg még később, a 2011-es MWC-n mutatkozott be februárban. -
darvinya
titán
Nehéz belegondolni, hogy a vásárló miért vesz meg egy alsó kategóriás telot.
Mert kell villogni és elmondhatom, hogy nekem ilyenem van.(aztán jön a hülébbnél hülébb kérdés)
És ha nem vennék ezeket?
Akkor ismét lenne középkategória.(#20) mrlujoak
Bocs, de Neo L az 2011-es és az Ion(március) előbb jött mint a tipo és a miro.
És Arc és Neo 2010-es. -
mrlujoak
veterán
A tavalyi paletta*** 11 modellből állt.
Az idei 14+2 (a +2 az Xperia ion és a tipo modell miatt. Itthon ugye megy az LTE és HSPA ion verzió is, és a tipo dual azaz a dupla SIM-es verzió is)Szerintem jócskán nem a Samsung módit mutatja. Samsung egy hónapban dob ki ennyit
-
youngboy
senior tag
Lehet arra gondol, hogy úgy tűnt jó irányba indul a Sony és nem árasztja el egy valag telefonnal a piacot. Jobban átgondolt termékpaletta nézett ki. Most úgy tűnik a Samu útját akarják járni. Egyébként nekem az a bajom mostanában, hogy komolyabb vasat (nem a csúcsra gondolok) 3,7-4" környékén nem nagyon lehet kapni. Pedig ez a méret nálam a normális használhatósági kategória.
-
-
-
moleculez
veterán
neha a hsz-ekbol tobb info kiderul mint a cikkbol. Xd
-
Vadmeggy
aktív tag
Én nem értem mit művelnek a sonynál. Örültem, amikor kijött az első xperia család, mert azt hittem hogy végre megtalálták a jó irányt. Erre sorra jönnek ki az xperia U-nál sokkal gyengébb telefonokkal. Miért fejlődnek vissza?
Nem hiszem el, hogy nem tudnak egy tisztességes középkategóriás telefont összerakni.
-
moleculez
veterán
tenyleg nincs mas ehelyett az alapokon nyugvo helyett? Adjunk par szinonimat? Azert egy ujsagironak legyen mar szokincse. Foleg soknak, mert mind ugyanezt irjak.
-
Tigerclaw
nagyúr
320 x 480 mint középmezőny? Ez inkább belépőszint.
-
M3oH
addikt
Igen, jo lesz az alsonak is. Kozepmezonyben mar most is csak az alja lenne, foleg ilyen felbontassal.
-
shaddam
aktív tag
Ez inkább olcsójános kategóriás telefon lesz, nem a james bond telefont überelő flagship.
-
istnag
addikt
Szerintem a Sony a C150X-el megalkotja a "legalja" kategóriát...
-
mrlujoak
veterán
Jó lesz az alsókategóriának is, nem kell verni a fejet a falba...
"A Sony C160X-nak (C1604, C1605) is kiszivárgott az UAProf adatfájlja, ő az alsókategóriába tartozik majd. A fájl szerint 320 x 480 pixel felbontású kijelzővel és Ice Cream Sandwich szoftverrel rendelkezik. Több információ nincs róla, de annyi valószínű, hogy egymagos Qualcomm Snapdragon MSM7227A processzorral és Andreno 200 grafikus gyorsítóval szerelték.
Ezenkívül állítólag lesz még egy C150X is, ami egy belépő szintű okostelefon lehet."
még pár forrás a hírhez:
Sony C650X ‘Odin’ model number uncovered [2013 flagship]
és
-
atike
nagyúr
Nesze semmi fogd meg jól...
Na jó, kis túlzással. Ez onnantól lesz igazán érdekes, hogy ha egy csöppet több adat áll majd rendelkezésre....
-
Dany007
veterán
Ez konkrétan inkább alsókategória ma már...
A középmezőnyben szerintem még az Xperia P beleférhet. Ami a Sony-t illeti.
Egyébként kíváncsi vagyok az új design-ra. Számomra a Sony volt az egyetlen gyártó tavaly - meg talán előtte is - akik képesek voltak valami tényleg design-nak nevezhetőt alkotni a telefonok - és a tabletek - terén. -
MazsolaTade
tag
Arról esetleg nincs valami hír, hogy az xperia PRO-t felöltöztetik az új köntösbe?
-
RaveForce
veterán
kozepmezony es adreno200? 2013?! waaaah
-
ADAM1337
nagyúr
Ezek vajon már 4magosok lesznek, és ha igen vajon milyen soc lesz bennük ?
Én tippem tegrara esne, mint a tablet s-nél -
törölt tag
Középmezőnybe 320 x 480 kijelzőt és egymagos processzort?
Csak szerintem tűnt el a használható és megfizethető középmezőny a piacról?Ja, és első
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó jövőre debütáló triójáról érkezett néhány apró hírmorzsa.
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest