- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolto
őstag
-
Zsolto
őstag
válasz
viewdetails #5572 üzenetére
...és a legtöbb úgy folytatódott, hogy "...most már csak azt kell megoldani, hogy..."
-
Zsolto
őstag
válasz
generic #5486 üzenetére
Teljesen, mert a mini kb. negyedannyi képpontot hajt egy modernebb architektúrával. A processzor meg a grafikus chip típusát nem vágom most fejből, de az X10i tuti elavultabb, hiába 1 GHz az is. Én is ezt hittem, de nagyon nem vált be. Ha végigolvasod itt a topikot, fogod látni, hogy rengeteg nyűgje van, amikhez ma már kevébé van türelme az embernek, mint két évvel ezelőtt. És ezen a ROM-cserék se segítenek, aki az enyémet megvette, puhára főzte ezerféle ROM-mal, aztán egy hét múlva ő is eladta.
De lesznek, akik majd kiállnak mellette, ne csak az én huhogásomat hallgasd meg. -
Zsolto
őstag
válasz
ricshard444 #5430 üzenetére
Na, használd egészséggel, úgy láttam, a fórumuk is nagyon pörög, lesz mit utánaolvasnod
-
Zsolto
őstag
válasz
kirusz1 #5421 üzenetére
Igaz, kimaradt a W a típusszámból. Nekem a Telenor adta hozzá, méghozzá úgy, hogy se a telefonos üfsz, se a boltban dolgozó hölgy nem tudott róla, hogy ott lesz a csomagban, sőt, azt mondták, nem lesz. Nagy öröm volt, mikor kibontottam a dobozt és ott lapult az alján.
Ricshard444: A ZTE Skate nem egy rossz darab az árához képest, de a minősége nem egy kategória az X10i-vel, és annak is nagyon kevés a RAM-ja. De az ACE-helyett még mindig inkább azt választanám, mert nekem nem kéne 320x480-as kijelzőjű telefon.
-
Zsolto
őstag
válasz
ricshard444 #5415 üzenetére
Nekünk mindkettő volt a családban, nem is pár napig, és egyértelműen az X10i-t venném, de csak ha a kettő közül kéne választani. Sokkal szebb kijelző, igényesebb külső, és ha megy (nem akad), akkor (összességében, valamivel) gyorsabb is, mint az Ace. Ha megkapod hozzá a 8 gigás kártyát és az M600-as sztereó bluetooth headsetet (mindkettő eredeti tartozéka), akkor egy jó kis szetted lesz.
Az Ace-nek a fő baja a nagyon kevés RAM, a lassú proci és a mérethez képest ratyi felbontású kijelző -- ja, és hogy csúnyán kopik a füstszínű ezüst kerete, akármit csinálsz vele.
-
Zsolto
őstag
kirusz1:
1. Állandóan másodpercekre megállt, gondolkodott, nem történt semmi, aztán egyszer csak utolérte magát. A tárcsázó képernyőre például gyakran 5-10 (!) másodpercet kellett várnom, mire megnyílt. A névjegyzékre dettó. Fotózás? Néha már el is felejtettem, hogy megnyomtam a fotó gombot, mire megjelent az élő kép.
Navigálás közben ha hívás jött, az teljes káoszhoz vezetett, fél perces tetszhalott állapotokkal (nem hekkelt iGO volt rajta, hanem jogtiszta Navigon).2. A hozzá kapott (!) sztereó BT fülessel folyamatosan szakadozott a zenelejátszás és képtelen volt kiírni a füles kilejzőjén a szám címét. Megcsináltam a patchet, nem segített.
3. Még az Angry Birds se futott rajta akadásmentesen. Nem a világ, de azért az AB nem az a brutál 3D kategória, ráadásul jópofa is, szóval nem bántam volna, ha működik.
Nem volt telezsúfolva programokkal, nem tettem rá semmi hekkelt, mókolt programot, a végén már inkább nem volt rajta semmi, csak menjen normálisan. Nem ment. Pedig szép volt, és nagyon nekem való telefon lett volna.
Viewdetails:
Én szimpatizálok az X10i-vel, szeretni való telefonnak tartom, de igyekszem objektív is lenni, ezért sorolom így utólag főleg a hibáit, mert az is sokat segíthet másoknak, akik most akarják megvenni.
1. "Tervezéskor legjobb hardver": Igen, csak mire megjelent, már asszem a 2.1-nél tartott a világ, ez meg kijött az 1.6-tal, és nagyon sokáig nem volt rá frissebb, pedig akkor még nagyon a "milyen verzió van rajta?" őrületben pörgött a publikum, és tényleg sok fontos újítás került bele a későbbi szoftverfrissítéssel. Amiből aztán az is lett az utolsó, a SE magára hagyta szegény X10i-t. Ezért írtam, hogy ellentmondásos volt a helyzet, nem bántásból.
2. "Nem hinni kell" -- ezzel nem tudok mit kezdeni, mi mást csinálhat az ember, amikor megvesz egy telefont? Reménykedik, hogy jó lesz. Ez tavaly novemberben már egy egzotikum volt, a Telenornál bennragadt példányokat szórták ki menekülőáron, így vettem egyet én is. Arra az átlagembernek nemigen van lehetősége, hogy pár napig próbálgasson egy telót, mielőtt megveszi, tehát elolvas róla minden hozzáférhetőt, bújja a fórumokat (ezt is, és elolvassa az önzetlen guruk (Viewdetails
, Patr0n
) hozzászólásait, mérlegel, oszt, szoroz és ennek alapján dönt. Én is így tettem, azt mondtam, "annyira nem lehet rossz". Nem is volt, végülis fél évig volt nálam, de a második három hónap már nem a szerelemről szólt, hanem a kiútkersésről.
"Az SII volt a sztár" -- jaja, de nekem arra egyelőre nem telik, hogy mindig a legújabb sztárokat vegyem meg, tehát ez olyan, mintha azt mondanád, ne vegyek Citroent, hiszen az Audi/Mercedes/Volvo stb. sokkal jobb. Mindenki tudja, melyik az adott pillanatban a leggyorsabb teló, csak éppen a legtöbbünknek nincs rá pénze.
Nyilván fontos a kémia is, hogy kinek mi jön be, milyen típusú hibákkal/hiányosságokkal tud együtt élni, de a vége felé nekem már tényleg hullott a hajam attól, hogy az X10i-re állandóan várni kellett. Pedig megadtam neki a számomra még elfogadható összes esélyt: nagy nehezen rászántam magam az 1. hsz.-ben leírt óvatosabb praktikákra is.
A megoldás végül az lett, hogy jó áron tudtam kiszállni belőle, és jó áron kaptam meg a másik kiszemelt típust, és szerencsém is volt, mert azzal a jelek szerint még jó darabig együtt tudok majd élni. Ezek szerint nekem nagyobb szerencsém volt az X10i utódjával, mint neked.
Szóval nincs itt vita közöttünk, én csak leírtam a véleményemet és továbbra is hálás vagyok a sok hasznos infóért és bátorításért, amit itt a topikban kaptam tőled.
-
Zsolto
őstag
Viewdetails, kirusz1:
A lényeg az "anno" szón van... aki ma megveszi, már nem lesz olyan elnéző, mint ti voltatok "anno"... szerintem. Már a megjelenésekor is felemás volt a helyzet, azóta pedig egyre egyértelműbb, hogy eljárt felette az idő. Ezt mutatj az is, hogy az itt még mindig jelenlévő topictagok jó részének már szintén nincs ilyen telefonja.
Ezt csak azért akarom leírni, mert én tavaly novemberben hittem azt, hogy "hú, de jó lesz ez nekem" -- és nem lett. Ettől a csalódástól akarom megkímélni azokat, akik most vágnának bele ebbe a telóba.
Én Motorola Milestone2-t vettem helyette, pár ezressel drágábban, és egy csapásra minden gondom megszűnt. De persze nem vagyunk egyformák, ez csak az én véleményem, tapasztalatom.
Zsolto
-
Zsolto
őstag
Attól tartok, úgy sem leszel elégedett vele. Én türelmes voltam, nem vártam tőle irrális dolgokat, de a vége az eladás lett, mert hekkelni nem akartam. A srác, aki tőlem megvette (Joe.36, keress vissza itt, 4889 hsz-től), azonnal rátolt minden létező főzött romot, de egy-két hét után ő is (f)eladta, mert sehogy se volt jó.
-
Zsolto
őstag
válasz
Winchester95 #5248 üzenetére
Nagyon nem volt jó a belépőd, de látom, ezt már mások elmondták. Egy többezer hsz-t tartalmazó topikban nem tűnik jó ötletnek általános összefoglalót kérni egy telóról, hiszen arról szól a topic, ovasd át és szűrd le a tanulságokat. Ne másokkal írasd le ugyanazt, amit már többször leírtak.
De hogy ne csak "kötekedő és lenéző" legyen a hozzászólásom:
Sajnos a BT-n keresztüli sztereó zenelejátszást az 1. hsz-ben leírt módszer sem orvosolta, nekem volt, hogy öt másodpercenként akadt a zenelejátszás a _hozzá kapott_ MW-600-as sztereó BT headseten (ami nem volt képes kiírni a számok címét, pedig láss csodát, a Motorola Milestone2-vel szépen kiírja őket...).
Emellett őrjítő lassulásokat produkált (legújabb gyári rom) --, volt, hogy csak a tárcsázóra 5-10 másodpercet kellett várnom, és ha valami "komolyabb" művelet (levélírás, zenelejátszás, navigálás) közben jött a hívás, néha nem tért magához az alatt a 20 mp alatt, amíg az átlag hívó vár, hogy felveszed-e.
A névjegyzék betöltsése is horror lassú tudott lenni -- szóval hiába volt viszonylag stabil és nagyon szép készülék, a lassulások miatt képtelen voltam együttélni vele.
-
Zsolto
őstag
válasz
HawerKing #5215 üzenetére
Ha bemész a beállításokba, törli a GPS cache-t, utána letölti a netről az A-GPS adatokat és sokkal gyorsabbá teszi a pozícionálást. Kalibrálhatod vele a mozgásérzékelőket és az iránytűt is, ezek is segítenek a navigálás során.
De ha elromott a GPS-chiped (ami persze nem valószínű), azt nem fogja újra cserélni, és az érzékenységén se javít, csak segít kihozni belőle a maximumot. -
Zsolto
őstag
válasz
HawerKing #5212 üzenetére
Tedd fel ezt a progit, ez majd helyrebiccenti.
-
Zsolto
őstag
Üdv mindenkinek.
Hát, én eladtam, és már a vevőm is továbbadta. Szépni szép vót, de a mindennapokban ennél többet vártam tőle.
Most két hónapja egy Milestone2-vel tolom, és azóta nem érdekelnek a mobilok
Évek óta az első telefonom, amit nem kell hergelni, hogy normálisan működjön. Szép, gyors, stabil. Van hozzá gyári aktív asztali dokkolóm és gyári aktív autós tartóm, minden élethelyzetben tökéletesen kiszolgál. Ajánlom mindenkinek
Már csak nosztalgiából olvasgatok itt, nekem az X10i volt az első droidos telóm tavaly novemberben, és nagyon akartam szeretni. Talán azért ült le a topic, mert elmúlt egy vásárlási hullám, amit a Telenor gerjesztett az utolsó példányok olcsó áruba bocsátásával. Innentől már csak a szórványos kérdések jönnek majd.
-
Zsolto
őstag
De igen, akadt sajnos. Feltettem a patchet, attól valamivel jobb lett, de igazából csak a normál lejátszás; a BT-n kerersztül maradt a rapszodikus akadozás. Néha félórát ment gond nélkül, néha meg tízmásodpercenként megakadt. Arra gondoltam, hogy talán a környékbeli egyéb WiFi és BT adókkal akar kapcsolódni, azért gondolkodik el, de hiába kapcsoltam ki a WiFi-t zenehallgatás idejére, nem segített az sem.
Nekem nem volt elég elszántságom ahhoz, hogy custom romokkal mókoljak, és igazából itt a topicban is azt láttam, hogy ha egy dolog megoldódik, jön a következő probléma.
Ez most így utólag kíméletlenül hangzik, de sajnos tele van a net ezeknek a dolgoknak a leírásával, és nem létezik rájuk üdvözítő megoldás. Az van, hogy az X10i egy nagyon szép, igényes teló, de túl korán adták ki, valahogy nem forrt egybe a szoftver és a vas.
-
Zsolto
őstag
Joe.36
Na, jó nagy vakegér vagyok, hiszen te vetted meg az X10i-met
. Tegnap éjjel write only módban voltam. De most visszaolvastam, hát te aztán tényleg nekiestél, remélem, azért sikerül összehoznod, hogy úgy menjen, ahogy te szeretnéd
Szóval én szinte soha nem kapcsoltam ki a telót, csak újraindítottam néha, ezért nem tudok hozzászólni a kikapcsolt állapotban töltőre dugás kérdéséhez. Lehet, hogy a szoftver olyan, hogy a tápfesz egyből a bootot is indítja?
Zs
-
Zsolto
őstag
Üdv a Topictársaknak,
bár nem sokat írogattam ide, de annál többet olvastam, és okultam az itt összegyűlt tapasztalatokból az elmúlt öt hónap során, amíg SE X10i-m volt. Mindenkinek köszönöm a sok tanulságos infót és segítséget.
Nagyon vágytam egy Milestone 2-re helyette, és végül megléptem a dolgot. Az X10i egy nap alatt ment el itt, 47-ről 45-re engedtem az árát, full hibátlan, karcmentes, dobozos, másfél év garis állapotban, az MW600-as füles nélkül.
A Milestone 2-t nagyon élvezem, elsősorban a gyorsasága és a billentyűzete miatt, de tény, hogy már a M1-hez is nagyon vonzódtam, szóval eleve elfogult vagyok.
A jövőre sok sikert, jó topikolást mindenkinek!
Üdv:
Zsolto -
Zsolto
őstag
válasz
atillaahun #4049 üzenetére
Mja, kérem, esz ety prémijum kategórijjás készüllék
-
Zsolto
őstag
válasz
atillaahun #4047 üzenetére
Kétféle fülest:
MW-600-as Bluetooth fülest benne egy HPM-78-as rövid drótos, féloldalas agybadugós, sztereó fülessel és
MH-500-as bass reflex, rövid drótos agybadugós sztereó headsetet a hozzá tartozó, felvevőgombos hosszabbítóval, valamint
egy 8 gigás kártyát és
egy bőrtokot.És természetesen töltőt, amibe USB-n keresztül dugod be az USB-kábelt, tehát ennek kombinált üzemmódja van: kábel és hálózati töltő.
-
-
Zsolto
őstag
válasz
viewdetails #4030 üzenetére
Hú, eszméletlen klassz leírás, én is köszönöm, bár egyelőre nem készülök erre, de tudom, hogy eljön még az én időm is
Nagyo klassz vagy, hogy ezt így leírtad
-
Zsolto
őstag
Hát, jó lenne kipróbálni, de én egyedül tuti nem állok neki hekkelni, nincs hozzá elég vér a pucámban. De ha lenne valaki, aki tudja, mit csinál, és megnyugtatna, hogy nem vész el a gari, helyre tudja állítani, ha valami rosszul sül el, az adott rommal nem csak jobb lesz a sebesség, de nem is jönnek elő egyéb, eddig nem létezett problémák, és mindezt pár sörért vállalná, akkor elgondolkodnék rajta...
-
Zsolto
őstag
válasz
atillaahun #4014 üzenetére
Az előző kérdésedet halványan érintve annyiról tudok beszámolni, hogy nekem egy telenoros X10i frissítése a gyári állapotú 1.6-ról a gyári 2.3.3-ra az én laptopomon át nem működött, egy másikon viszont simán sikerült. A tieden már biztos fenn lesz a frissítés, ha nem újonnan veszed, szóval ez nem konkrét tanács, de általánosságban készülj fel arra, hogy esetleg hasonló jelenség előfordulhat a PC Companion használata során.
Amúgy a teló nekem bejön, bár 1GHz ide vagy oda, azért a(z egészségesen megpakolt) főképernyők közötti lapozásnál és az Angry Birds 1-nél be-beszaggat. Érdekes, hogy a RIónál már nem.
-
Zsolto
őstag
válasz
atillaahun #4003 üzenetére
Szia! A Telenort faggasd, én két hete vettem egyet tőlük. Igaz, a Mammutban lévő boltban ez volt az utolsó, de talán máshol van még nekik. A 1220-at hívd és kérd meg, hogy nézzék meg, van-e valahol raktáron még. Vagy nézd meg a webshopjukban, bár ott az utóbbi napokban nem láttam már.
-
Zsolto
őstag
válasz
Winchester95 #3983 üzenetére
Na, szorítok, írd majd meg, mit tapasztalsz.
-
Zsolto
őstag
válasz
Winchester95 #3981 üzenetére
Hm. Milyen verzió? Függő, független? Függetlenített? Hátha mások segítenek majd, ehhez nem értek
Nekem telenoros van, 1.6-tal vettem két hete, egyből frissített 2.3-ra.
-
Zsolto
őstag
válasz
Winchester95 #3979 üzenetére
Akkor tedd fel mielőbb
Elvileg a telón is fenn van a PC Companion, vagy ez már valami mókolt példány?
A linken, amit beírtál, egy 25,6 MB-os fájl lakik, nekem szépen elindul a letöltés. -
Zsolto
őstag
válasz
Winchester95 #3977 üzenetére
A PC Companion kell hozzá a számítógépeden.
Amúgy számíts rá, hogy a 2.3-mal szakadozni fog az MW600-as headsettel a sztereó bluetooth hangátvitel, nekem is így van, és egy barátomnak is, akinél 2.1-en ez nem fordult elő. Most néha félóránként egyszer, néha egy perc alatt többször is egy-egy másodpercre megszakad a zene. Nem tudom, milyen előnyei vannak a 2.3-nak, de a barátom, aki 2.1-gyel is használta a sajátját, azt mondja, az volt rá a legjobb ROM (főzöttet nem használt). -
Zsolto
őstag
Lányok, Fiúk, használta valaki az X10i-t a SonyEricsson MBW-150 bluetooth karórával vagy annak valamelyik változatával? Működött rendesen?
-
Zsolto
őstag
Köszi, egy másik laptopon sikerült
-
Zsolto
őstag
válasz
balika21 #3926 üzenetére
És te honnan szednéd le? Keresem, de ami normálisnak tűnik, az a SE-ra mutat, ott pedig 404-es hibát kapok. 2005-ös meg 2006-os linkek vannak csak...
Nem létezik, hogy ez ilyen bonyolult legyen, a PC Companion szépen megfrissítette magát, letöltötte a frissítést, csatlakozik a telefonhoz, mi a halálért nem tolja át rá? -
Zsolto
őstag
-
Zsolto
őstag
A PC Companion megtalálta a friss szoftvert a telefonhoz, de onnan nem lép tovább, amikor a kikapcsolt telefont lenyomott Vissza gombbal csatlakoztatni kell a számítógéphez. Láttam, hogy másnak is volt már ilyen gondja, mi a megfejtés?
Beizzítottam a wifit is, a teló a Szoftverfrissítésre kattintva is megtalálja a neten a frissítést, de ő is PC-s kapcsolatot kér, szóval elakadtam. Valakinek van ötlete?
-
Zsolto
őstag
Hát, én belevágtam
Van, aki már szénné unta, én meg most örülök neki, tiszta karácsony
A Telenornál vettem meg, két év hűséggel 29k-ért. A csomagban ott lapult az MW600-as füles, a 8 gigás kártya és -- aminek külön örültem -- egy pont olyan lapos bőrtasak, amilyet amúgy is vettem volna hozzá.Ha valakinek kérdése van ezzel az új típussal kapcsolatban, ne habozzon, szívesen válaszolok majd rá
-
Zsolto
őstag
válasz
#21559296 #3918 üzenetére
Egy ismerős srác MW600-zal kapta, igaz, nem a Telenortól. Na, majd megpróbálom kideríteni. A neo 28 450 ficcs lenne -- kérdés, hogy azért, mert újabb, megéri-e a durván 9,5k árkülönbözetet. Arra jönnek majd a frissítések, az biztos, de nem olyan igényes, mint az X10.
-
Zsolto
őstag
Uraim,
felmerült, hogy vehetnék a Telenornál egy X10-et bónusz programban, elég jutányos áron. Tudom, öreg modell, de azért nekem tetszik. Kérdésem:
Ha most megveszem, vajon még az ős 1.6-os szoft lesz rajta, vagy azóta már a Telenor is újabb szofttal adja ki őket? És ha kiveszem a dobozból, akármi is van rajta, akkor minden mókolás, rootolás, bootloaderezés nélkül milyen verzióra frissíti meg magát?
És a másik kérdés: most is lesz még benne az MW600-as füles?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós kamerák
- Vicces képek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest