Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"csak ilyenkor felmerül a kérdés, hogy ezen a vason melyik rendszer fut jobb hatásfokkal, a WM6.x, vagy az Android?"
bennem ilyenkor az merül fel, hogy ha megválaszolják a kérdésed, miért kezdesz azonnal más irányba kapálózni, azon kívül, hogy mindenáron bebizonyíthasd a Windows Mobile életképtelenségét...
-
erdoke
titán
Az új, L2 cache-t is tartalmazó Qualcomm MSM7227 chipseten pl, amivel most sok gyártó elkezdte kidobni a középkategóriás készülékeit. HTC Legend, SE Aspen, stb. Ez a (most 600-as procival szerelt) chipset év végére vagy jövőre már 768-800 MHz-en futhat, ami bőven elég lesz a 3rd party felületek futtatásához is.
-
moonman
titán
"Milyen hardveren fut a jelenlegi WM6.5.5 elfogadható sebességgel?"
bármelyik 528-as Qualcomm-on. bármilyen hihetetlen, a 6.5.x jobban gazdálkodik az erőforrásokkal és így gyorsabb, mint a 6.5, ami meg gyorsabb, mint a 6.1... ugyanez válasz a "Már a 6.5 sem volt alkalmas az elavultnak számító hardvereken való futásra" felvetésre is. attól függ, mit számítunk elavultnak. tény, egy 200 MHz-es TI OMAP-on lehet, hogy nem menne túl jól.
-
erdoke
titán
Továbbra is nehezményezem, hogy a témába abszolút nem vágó hozzászólásaidat nem jelölöd OFF-nak. Sokan el se olvassák az OFF-ot, ha látnák ugyebár, hogy nem ide tartozik.
Másrészt nem ártana indokolni, hogy egy WM6.5.5 (illetve a tovább "csiszolgatott változata, ami az év végétől mehet készülékekre) miért is alkalmatlan egy (alsó) középkategóriás okostelefon meghajtására. Mert a papagáj módjára ismételgetést nehéz indoklásként felfogni...
-
moonman
titán
te nem érted. a 6-os sorozat egyáltalán nem elavult vack, szinte hetente jönnek ki új build-ek, aktívan fejlesztik. le kéne szállni erről az elavult meg halott témáról, mert messze nem az. még jó egy évig fognak kijönni 6.5.x-el telefonok és a jelenlegi állás szerint a 7-es megjelenése után is forgalomban marad az alacsonyabb kategóriás gépekhez.
"A MS akkor tenne a Nokiához hasonlóan, ha a WP7-ből lenne Classic és Starter edition, vagy készítene másik rendszereket a WP7 mellé."
"Instead of letting Windows Mobile 6.5 die in order to promote its latest Windows Phone 7 Series, Microsoft has decided to rename it to Windows Phone Starter Edition, probably directed to the entry-level smartphone sector."
-
Inarus
addikt
"A jelenleg használt Symbian^2-es rendszert mindenestől kukázzák, nem viszik tovább."
Csak tudném miért mondogatod ezt ilyen győzködő stílusban, mikor rajtad kívül senki nem beszélt itt eredetileg a Symbianról...A lényeg összefoglalva még így is ez: például a Nokia is több rendszert futtat, miért ne tehetné ezt a Microsoft is?
-
Inarus
addikt
Most nem ugyanazt mondtad, mint én?
Vagy szerinted a 3 különböző rendszer csak felső kategóriában lesz elérhető?
Nem említettem a Symbiant... A Nokiáról is csak általánosan beszéltem, mint példa.
Az általad vázolt elképzelés előtt tudtommal a Symbiant akarták az alsó-közép kategóriáig letolni, a Maemo-t pedig a felsőben hagyni. Azelőtt meg S40 - S60 (Tudom, előbbi nem egy nyílt rendszer, de csak manapság az a trend, hogy próbálnak minél szélesebb réteget lefedni nyílt rendszerrel.) -
Inarus
addikt
A kis nevű kínai gyárak már az Omnia 1 szintű cuccoknál járnak önerőből. Megjegyzés: valamiért sokkal több kis kínai mobilgyártó használ valódi wm-et, mint androidot, még úgyis, hogy az előbbi ügye (még) nem ingyenes...
Valóban nem a wm-et másolják előszeretettel. Inkább használják, míg a többit koppintják.
Amúgy meg miért is ne lehetne két rendszere egy cégnek? Egy a felső, egy a középkategóriában (alá Nokia).
-
kaller1
veterán
Téves, szinte 0 a kereslet, mert saját platformot használnak.
A gondolatod a téves, mert raklapszámra vehetik az olcsó winmo-s készülékeket (veszik is), teljes kínai nyelv támogatással.
Gondolom nem láttál mostanában winmo-s kínai fórumot, abból is annyi van mint égen a csillag... -
erdoke
titán
A találgatásaiddal nem sokra megyünk, annak viszont már az egyik felét megerősítették, amit én írtam.
Pár info, ami alapján illene kapiskálnod a dolgokat:
- Legnagyobb piac az érintőképernyős, kézírás felismerős okostelefonoknak: Kína.
- Google és Kína viszonya: gázos.
- Olcsó WinMo készülékekre a kereslet arrafelé: hatalmas.Szoftvertámogatás? Szerinted a meglévő 10+ ezer WinMo-s alkalmazás nem elég, miközben arrafelé (különösen az alsóbb- és középkategóriás készülékekhez) szinte senki nem vesz egy darabot se?
Teljesen mást jelent az elavult egy almamániás, pénzes nyugatinak, mint egy belépő szintű, cerkával firkálható készülékre vágyó keletinek. Tudom, hogy számodra ezt nehéz felfogni, mert csak az előbbiekkel találkozol, ha kilépsz a kapun, de próbáld megerőltetni magad.
-
erdoke
titán
Olvass híreket, és inkább ne kommentelj, ha ennyire tájékozatlan vagy. Mivel két különböző termékként fog tovább élni a WM6.x vonal, amiből ráadásul az egyik ingyenes lesz a fejlődő piacok számára, szerintem 2011-ben több 6-osra épülő készüléket fognak eladni, mint WP7-est.
-
vehement69
senior tag
egyrészt nem halott a 6.x, főleg hogy még nincs is itt a WP 7 (azért néha végiggondolhatnád, amit írsz tényleg, pl a WM7-et sem értem minek a rövidítése
), másrészt az ilyen szemét cég, aki a felhasználói jelentős részére ilyen magasról ilyen görbét szarik az nem éri meg, hogy piacon legyen. én is fentebb hozzászólóval értek egyet, dolgozni büdös nekik, fuj fuj fuj fuj fuj Skype
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest