Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SQX_Barto

addikt

A 300 wattos táppal szkeptikus vagyok, főleg, hogy az SZ77R5 500-assal jött...
    Az előlapon variáltak kicsit, egyébként totál az R5-re épül a ház designja. (R5 nekem jobban bejön)
    Nem találtam sehol infót, hogy ez is mITX kompatibilis-e, mint az R5, de remélhetőleg igen.
    Külsőre régóta tetszenek a Shuttle-ök. Bios támogatás oltári gyenge (SZ77R5-nél volt egy olyan blamázs, hogy nem volt jó az első BIOS az Ivy Bridge procikhoz, ezért csak SB-vel lehetett életre kelteni)
    Tápokban sokan nem bíznak, meg a hűtésben, halkságban sem.
    Van némi felára a kompakt és ügyes megoldásoknak.
    Ha mini PC-ben gondolkodnék, akkor inkább mITX rendszer, ami sokkal jobban konfigurálható, jobb Bios-szal, jobban megoldható hűtéssel.
    Shuttle egy teszt lehetne (sok pénz esetén), hogy bele lehetne-e moddolni egy ATX-es tápot, SFX simán belemenne, akár előre is mITX lap esetén.
    SZ77R5 sokkal jobban tetszik (persze drágább is)
    Alapban én a Haswell-nek nem sok értelmét látom (persze nem én vagyok a célközönség)

#ceaser:
    A Shuttle alaplaphoz ritka fos ósdi Bios-ok vannak, az egyetlen előnye mITX-szel szemben, hogy 4 memória slotos. Shuttle alaplapot nem fogsz venni (talán ebay-ről aranyáron) és mivel sűrűn váltogatják a designt, valószínűleg a különböző házakba különböző alaplapot sem fogsz tenni. Míg az mITX egy szabvány, nem valami saját gyári kitaláció, ami évenként változik.

Az meg hogy a komoly VGA lelóg az mITX-ről, szerintem nem sokakat zavar. A fennmaradó helyre lehet tenni kompakt vízhűtést, vinyókat, akármit, nem fog kárba veszni az a rész. Az Asus csinált egy nem lelógó 670-es VGA-t. (de minek :D)

Új hozzászólás Aktív témák