Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
Imi1981 #1489 üzenetére
Nekem se volt még ilyen gondom, egyszer fogadott kikapcsolva, de az lehet áramszünet miatt volt. A RAM kezelés botrányos, de ez sajnos általános hiba. Elvileg a Pro verziót is (ami 3 GB-os) érinti, csak talán kevésbé(?). Én már megszoktam fél év alatt, együtt tudok élni vele. (ebben talán segít, hogy telefonomon a MIUI is aggresszíven kezeli a memóriát, ott is minden újratölt folyton
)
-
Sordoran
addikt
válasz
Imi1981 #1455 üzenetére
Csak nincs elírva a termékoldalon, nem lehet a kábel vagy a másik oldal (router/switch) a korlátozó tényező? Bár felőlem lehet 100mbit-es is, csak játszon le mindent.
A távirányítóban 2db AAA elem van, ha leszeded hátlapot ott vannak. Tölteni nem lehet távirányítón keresztül, de ha újratölthetőset veszel azt maganak megoldod. -
Sordoran
addikt
válasz
Imi1981 #1452 üzenetére
Hivatalos oldal szerint gigabit-es. Nekem 30 cm-re a routertől akadt kicsit wifi-n a 4K lejátszás, de kábellel semmi gond, tökéletesen fluid.
-
Sordoran
addikt
válasz
Imi1981 #1419 üzenetére
Nincs talpa, viszont ha bedugod táp kábelt, a HDMI-t, és esetleg az UTP kábelt is, akkor ezek úgyse hagyják gurulgatni. Van egy bekapcsoló gomb rajta, de azt csak egyszer benyomod, utána a távirányítóval kezelheted már. A távirányító bluetooth-os, szóval nem kell rálátni, teheted TV mögé is. Egyedi, de amúgy nem nézegetni kell, elhelyezed TV mögött és rá se kell nézned többé.
-
Sordoran
addikt
Sajna nekem továbbra is bezárja. Azt hittem megjavult ezzel, de nem. Mi Box S-nél ez szépen ment, sorozat nézésnél azért jó dolog. Este befejezem, megnézek esetleg 1-2 yt videót, másnap dolgozom, hazajövök, és a kodi-ban ugyanonnan indul. Itt viszont főképernyőre ugrok, elindítom yt-t, majd vissza kodi és már az is nulláról indul.
-
Sordoran
addikt
válasz
konigjanos #1138 üzenetére
Külföldi fórumon is találtam hasonlót, és bár van aki azt írja a pro +1 gb-jával 6 app is háttérben marad, de van akinek azzal is kilövi. Most átraktam a performance-t max performance-ról optimized-re, ezzel nem lövi ki úgy néz ki azonnal. (3 perces youtube videót után vissza tudtam lépni kodi-ba) Tesztelem még, hátha ez a megoldás.
-
Sordoran
addikt
válasz
Sordoran #1136 üzenetére
UTP kábellel már simán lejátszotta 4K-t is. Viszont most másik problémám van. A készülék nagyon agresszíven lövi ki futó appokat. A Mi Box S-en simán megmaradt háttérbe Kodi, youtube is. Tehát tudtam váltogatni, és ugyan onnan folytattam. Ez főleg kodi-nál volt fontos, hogy nem kell ugyanahhoz a mappához elnavigálni újra és újra. Na most shield-en ez nem megy. Ha kodi használat után belépek youtube-ra, azonnal kilövi a kodit. Erre van megoldás? Nem találok memóriakezelési beállítást, se appok memóriában tartására opciót. (vagy csak rosszul keresem)
-
Sordoran
addikt
Minap megjött az alap verzió nekem is. Még csak röviden ismerkedtem vele, de eddig rendben van, fullhd 10bit videót (ami szaggatott előző eszközön) szépen viszi, a 4K teszt videót viszont nagyon lassan pufferelte 2.4GHz-es wifi-n, ezt majd kábelen is megnézem. Ott gondolom rendben lesz már.
Ami kicsit zavar, kérdés bennem, hogy hogyan lehetne jól "elhelyezni". A hengeres forma miatt már kis fejvakarás volt, de most stabilan el van helyezve. Viszont tegnap alvó módba raktam (távirányító kikapcsoló gombja), reggel kézzel megfogdostam és enhyén meleg a felső harmada. Ez gondolom normális, de van hozzá valami állvány amivel jobb, stabilabb pozícióban tarthatom? (pro verzióhoz tudom van hivatalos) -
Sordoran
addikt
válasz
konigjanos #1117 üzenetére
Köszönöm a választ! Be is rendeltem egyet. Bár márciusig akartam várni vele, de tegnap megint megakadt a Mi Box S lejátszása és felhúztam magam rajta, és feladtam a rendelést.
(valamiért gyakran megakad mostanság pufferelésre, amit a box újraindítása old meg, tehát nem NAS hiba)
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Új médialejátszot tervezek venni, és jelen pillanatban az Nvidia Shiled (2019) tűnik befutónak. ITT írtam/kérdeztem részletesebben váltásról, bár nem kaptam választ ott, de sebaj.
Ami viszont érdekelne, és ti tudtok segíteni, hogy a sima vagy Pro verzió között mennyire lenne kompromisszumos az alap verzió? Igazából van játékra célgépem, NAS-ról mennének filmek SMB-n KODI-val, később esetleg Plex, ezen felül csak Youtube, twitch, HBO Go esetleg Netflix lenne használva. Ami miatt váltanék főleg az a 10bit-es videók, ezt a régi Mi Box S-em nem kezeli sehogy, valamint a saját kamerámmal készült felvételeket se (4k-s 100 mbps-es videók). LAN port úgy látom ezen is van, így adatátvitellel se kellene gondban lennie. Erre elegendő a kis "cső"? Illetve alza-n kívül máshol lehet találni itthon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest