- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Nem, az AV es az EDR ket teljesen mas logika alapjan mukodo termek. Az AV altalaban egy reaktiv vedelem, mig az EDR proaktiv es utobbinak resze az AV, de visszafele ez nem igaz. Abban a kontextusban sem igaz, hogy otthonra nem hasznalsz EDR-t, ott inkabb egy AV a cimborad. Az AV elsosorban szignaturak alapjan dolgozik es szinte csak es kizarolag a file-okra fokuszal, addig EDR eseteben egy sokkal szelesebb koru operaciorol beszelunk. Meg lehetne folytatni a sort a kulonbsegekkel, de szerintem ennyi boven eleg.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Hieronymus #41 üzenetére
Ez most felrement reszedrol, de sebaj
-
sh4d0w
félisten
válasz
Donki Hóte #38 üzenetére
En sem tudom, ez ki a f.sz, de nem vagyok megvadolhato azzal, hogy kovetem a mainstreamet
-
sh4d0w
félisten
válasz
Donki Hóte #36 üzenetére
Sima mezei usernek nem kell, de nem velted semminek, mert nem hallottal rola es en ezt ertekelem. Mas sem hallott rola es a piacvezeto EDR-t scamnek veli.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Donki Hóte #32 üzenetére
...es scamnek sem velted
-
sh4d0w
félisten
válasz
Drótszamár #28 üzenetére
Koszi.
-
sh4d0w
félisten
Nem kell ehhez rosszindulat, a vezeto technologiai cegeknel mindenhol AI-t hasznalnak a fejlesztesre. Nezd meg a Cody AI-t, brutalis, mire kepes. Benyomtam 4 file-t kontextuskent, kertem, hogy irjon hozza dokumentaciot; analizalta a kodot es pontosan megmondta, mire valo es hogyan kell hasznalni.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Hieronymus #23 üzenetére
Igen, de ez nem ok, hanem recovery - egyebkent mar bedobtam a masik topicba is es nem is en voltam az elso. Azt nem hiszem, hogy ne teszteltek volna, ezert merult fel bennem, hogy esetleg mellenyult az operator es nem a vegleges frissitest kuldte ki, hanem egy korabbi/masik verziot.
A System32 orokseg es feltetelezem kompatibilitasi okok miatt letezik meg, hiszen az x64-es rendszerek 3 fele modban is tudnak futni (32bit/64bit/hibrid).
-
sh4d0w
félisten
válasz
angyalpc2 #21 üzenetére
"De igazándiból mit rontott el a frissítés szoftveres oldalon az OS-ben?"
Errol nincs jelenleg publikusan elerheto informacio. Azert vazoltam fel a biztonsagi gyuruk koncepciojat, mert az magyarazatot adhat, hol tortent a hiba. A Crowdstrike azt allitja, hogy a frissitett channel file nem kernel szinten fut, viszont a hatekony es gyors vizsgalatok erdekeben mindenkeppen a ring 0-ba kell nehany hookja az agentnek. Tulkeppen magara iranyit nehany rendszerhivast, mielott az OS tenylegesen elkezdene vegrehajtani a kodot, majd a sajat vizsgalatai befejeztevel visszaadja a vegrehajtast az OS-nek. A ring 0 kivetelevel, ha egy program mellenyul - peldaul illegalis memoriaterulethez nyul -, a Windows lelovi a processt. Mivel itt BSOD tortent, a hibanak a ring 0-ban kellett tortennie."És miért nem miden windows 10 gépet gépet?"
Ezt a kerdest nem egeszen ertem, nincs minden Windows-os gepen Falcon Sensor. A Falcon egy ugyanolyan security platform, mint a SEP, vagy a Defender, vagy barmelyik masik EDR. -
sh4d0w
félisten
válasz
Gargouille #13 üzenetére
+1
-
sh4d0w
félisten
válasz
Hieronymus #10 üzenetére
ChatGPT.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
Nyilvánvalóan nem a helyes frissítés ment ki, viszont az ok sokféle lehet:
- mellényúlt az operátor
- nem tesztelték eleget
- manageri nyomásra ment ki a frissítés az éppen akkor aktuális állapot.Aligha hiszem, hogy megtudjuk a valódi okot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Nintendo Switch 2
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EAFC 25
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Nintendo Switch Pro Controller (16000 Ft / db)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest