- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Folyamatban a dolog, úgy néz ki lesz egy másik G5 quad, a kettőből pedig össze tudok legózni egyet. Első körben megkeresem majd a problémás hardvert, aztán szerintem kerítek ebayről egy cseredarabot, így lesz két gépem, az egyiket pedig eladom a végén.
A másik viszont be lesz fogva, régi álmom volt egy ilyen masina. Még a mai napig tökéletesen megfelel szinte minden feladatra. Azért 2 processzor és 4 mag nem fog rosszul muzsikálni 8GB ram mellett. Tervezek bedobni egy SSD-t is. Az egyetlen hátránya a G5-nek az az, hogy az utolsó OSX, amit fel tudsz tenni rá az a 10.5.8, sajnos az újabb verziók már nem támogatják a PowerPC processzort. Ezen okból kifolyólag az alkalmazás is kevesebb, de azért még mindent fel lehet lelni erre a platformra is.
Sokat olvastam a témában és a dual/quad G5 gépek még mindig szépen teljesítenek. Ha jó áron tudsz hozzájutni, akkor jó vétel lehet. Persze kell hozzá kitartás és egy kis kísérletező kedv, de szerintem gyönyörű a G5 ház és a teljesítményre sem lehet panasz. Hiába van egy erősebb asztali gépem, mégis vonz valamiért és ahogy magamat ismerem ezt fogom használni az i5-ös PC helyett.
Ha lesz időm és életerőm, akkor írok majd tapasztalatokat is és frissítem ezt a bejegyzést is.
-
The DJ
addikt
Hmm, ez azért érdekes infó. Azt írja, hogy kicserélte a batteryt, de ez nem vezetett eredményre, viszont utána csinált egy PMU resetet és életre kelt a gép. Ezt így ebben a formában nem tudtam még tesztelni, mert nincs új battery. Rendeltem már, de idő kell mire ideér. Ha megjön, akkor kipróbálom. Jó tipp, köszi
-
The DJ
addikt
Megvolt, próbáltam HDD nélkül és egy memória modullal, próbáltam memóriák nélkül is, VGA nélkül is, teljesen csupaszon, ventik nélkül is, de semmi, el sem jut a gép addig, hogy életjelet adjon.
(#10) ^Boss: Elvileg igen, szalagkábellel csatlakozik az alaplapra és még csak fordítva sem lehet rátenni, hülyebiztos. Ettől eltekintve én is gyanakodtam erre, próbáltam mozgatni, tekergetni picit a bekapcsológomb kábelét, de semmi reakció.
Fejlemények: Volt PMU reset (kis gomb az alaplapon), indítási problémáknál ezt szokták ajánlani. Eredménye sajnos semmi. Találtam utalásokat arra is, hogyha lemerül az elem (PRAM battery), akkor az is csinál furaságokat, kivettem, kimértem... hát 0V, úgyhogy az biztosan halott. Bár ettől még indulnia kellene a gépnek szerintem, csak éppen a dátumot, időt, beállításokat felejti el.
Az eddigi próbálkozások után ismét a tápra gyanakszom. Ha nincs bekötve és áram alá helyezem akkor is kettőt kattan. Ilyen tipikus relé hang gyors egymásutánban. Click-Click. Ha kihúzom ugyanez. Ha találnék valami útmutatót, hogy hogy kell kimérni, akkor nekiesnék multiméterrel. Lehet nem is kapja meg az alaplap a kellő feszültséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest