Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Google Pixel topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonElvis
aktív tag
Szia,
Az egyik hozzászólásod után egy másik topickban (kínából érkezett valakinek egy csomag, amiben volt egy pók. Ezt kellett volna azonosítani, erre írtad, hogy a f@szzopók osztályába tartozik a jószág, amin még mindíg felröhögök ha eszembe jut) ezért mégnéztem a többi blogbejegyzésed, így jutottam ide.
A váltó kérdésben kapcsolatban, az említett három fogaskerekes megoldás járható út. Pér évvel ezllőtt énis csináltam hasonlót, igaz az egy veritkális ventillátor volt, de a gondom nekem is ugyanaz volt. Esetemben adott volt egy járókerék amit meg kelle hajtani igen nagy fordulatszámon. A megható motor is adott volt, leginkább a rögzítések miatt. Viszon hiába volt a moci magas fordulatú, mire meglódult lement a nap.
Erre volt megoldás a két fokozatú válltó.
Az első fokozatot hívtuk lódítónak, a másikat meg rettentőnek ;D. A lódítóval lendületbe hoztuk a járókereket, utána már lehetett rettentőbe válltani, mert onnan tudta gyorsítani a motor.
A megoldást a sokak által favorizált bronz helyett, az olajban kifőzött danamid fogaskerék adta. Az ebből készűlt fogaskerekekkel évek óta működik a ventillátor.
Fontos lehet még az, hogy a szervó ne direktben csatlakozzon a fokaskerekekhez tartozó mechanikához, hanem valamilyen rúgózaton keresztűl. A kopásra való hajlam akkor a legmagasabb, amikor a váltás megtörténik, és a két eltérő kerületi sebességű fogaskerék találkozik, de ezt tudod. Ha még szervó karja ilyenkor mág nyomja is a fogaskereket, akkor jöjn a szemmel látható darálás. Ha viszont a rugótzat segítségével hagyjuk, hogy a két fogaskerék egymásra találjon, akkor a darálás elkerülhető.
Az is sokat segíthet a dolgon, hogyha az a fogaskerék amelyik mozog a kettő fogozat között valemilyen módon vezetve van, egész pontosan a fogaskerék tengelyének van fixen definiált pályája.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Spatha X Wireless Gaming Mouse (Csak kábel) Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Glorious Gaming Model O Egerek Fehér/Fekete (Pici hiányosság) Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- (Pici hibával) ASUS ROG Keris Wireless AimPoint RGB Bolti ár:35k INGYEN FOXPOST
- Logitech G Pro mechanikus gamer billentyűzet, kék Clicky kapcsolók, RGB , igény esetén G903 egér
- Huawei P30 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Kijelzőn beégés
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest