- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- A Microsoft a céges Copilot Chattől reméli az AI terjedését
- Friss rendereken a Galaxy S25 Slim
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin topik
- Mobil flották
- Ekkora lehet az iPhone Air és a Galaxy Slim akkumulátora
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
Elvileg igen, de mivel csak fat32-t támogat, max 4 gigás fájlokat lehet rá tenni.
Egyébként ez a határ amitől DLNA-n nem lehet ugrani a videoban. 4 gigás fájl alatt lehet ugrani, afölött (gyak az összes hd film) nem lehet.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
pont erről az akciós TV-ről írtam előbb. Smart része a youtube-on kívül használhatatlan(bár az is siralmasan lassú egy 3 éves samsunghoz képest is). Filmeket nagyon válogatósan viszi, srt felirat nincs, hangsávot nem lehet választani.
nyilván sima 50/60hz-es mint minden tv 120 ezer alatt, nincs interpolálás.
Ha sima tv-nek akarod használni, megéri, mert ekkora TV-t csak drágábban kapsz. De ha smartozni akarsz, akkor vagy tv felokosító kütyü, vagy egy márkásabb smart tv.
Erre szoftverfrissítés sem lesz többé.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
hzx0
aktív tag
válasz pakriksz #696 üzenetére
Pont ugyan ezeket a problémákat lehet olvasni Samsung, lg forumokon is. "Viszi/nem viszi a feliratot. Lehet/nem lehet léptetni. Nyilván más perifériánk van. Ezért nem lehet kijelenteni hogy " Aki smartozni akar rajta, felejtse el. DLNA-n nem képes srt, sem beépített feliratokat lejátszani, csak SD filmnél lehet léptetni, és szinkronhangot sem lehet váltani." greenhead0-ál és nálam is jol müködik. Hang csatorna váltást még nem probáltam, de hétvégén keresek valami fhd filmet amin 2 nyelvü hang csatorna van.
-
pakriksz
őstag
akkor nem működne minden ugyan arról a szerverről a samsung tvken... de azokon furcsa mód van szinkron választás, ugrás, és több féle felirat...
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Levmen
tag
Sziasztok!
Most a Tescoban akciós egy Technika full hd smart tv 107cm-es 95e ft.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes e beruházni rá? Használ valaki már ilyen készüléket? Valamint hány Hz-s lehet a tv, mert sehol nem találom.
Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv.: Levente
-
hzx0
aktív tag
válasz Mercutio_ #693 üzenetére
Ezt irtam én is. De akár a media kiszolgálo szerver program is lehet a hiba oka. Nem mindegy hogy milyen megosztó program oszt tartalmat a hálozaton. Pl a twonky nem lehet rá venni az srt továbitására. Dlna, minidln szerver viszont jol kezeli a tartalmakat. Valoban nem tul acélos a böngészés a tvn. Viszont ez nem is egy 8 magos telefon. Ha gyorsan nagyba kell valamit megnézni egyszerüen kidobom a telefon képernyöjét wiraless displayen a tvre. Sokkal gyorsabb mint a tv beépitet böngészöt youtubeot használni.
-
pakriksz
őstag
nem lehet rosszul csinálni, mert nincs semmi beállítási lehetőség a feliratoknál, azon kívül hogy milyen betűméret, hova rakja, és hogy legyen/ne legyen felirat. Tallózási lehetőség nincs. srt feliratot nem játszik le.
Időalapú léptetés pedig mint írtam, csak SD felbontású filmeknél van, a full hd-nál "nem támogatott". A gyorsított lejátszás pedig a tv lassúságából adódóan olyan lassú, mint a sima 1x-es lejátszás
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
családba lett egy 42"-es smart változat.
Aki smartozni akar rajta, felejtse el. DLNA-n nem képes srt, sem beépített feliratokat lejátszani, csak SD filmnél lehet léptetni, és szinkronhangot sem lehet váltani.
Böngésző használhatatlanul lassú, ami úgy nagyjából elmegy, bár szintén borzasztó lassú a menü, az a youtube.
-
ezso
tag
Esetleg próbálj meg egy reset-et. (a beállítások elvesznek)
Menü-->4725
Benne vagy a szerviz menüben. (ha elsőre nem sikerül, próbáld újra)
Diagnostic-->OK-->Factory reset-->OKTáv elenged és vársz.
TV kikapcsol, újraindul és kezdheted újra beállítani.Egy próbát megér. Ha továbbra sem jó, akkor sajnos szerviz.
Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
MolGabi
aktív tag
Nem Smart-os egyik TV sem, full HD, a 40"-oson egy HDMI, a 42-esen 2 HDMI a különbség, egyébként tudásra ugyanaz mindkettő, ugyanolyan Vestel panel stb.
A kisebbnél ilyen problémák nem jelentkeztek, ami most 1 éve van meg, a másik ami még durván csak féléves már 2-3 hónapja tapasztalható néha ez a fura jelenség/jelenségek.
-
czanga
őstag
Ennél sajnos bonyolultabb a helyzet. A Time Capsule nem DLNA képes, így smart TV nem fogja látni, plusz ott van a HFS+ partíció is. (10 éve vagyok Mac-es, plusz ez a munkám is, nehéz róla leszokni) Namost ez, pár plusz kütyüvel a hálóban van, egy régebbi Mac mini társaságában ami ma már csak torrent és Kodi szerverként fut. Erről lehetne futtatni PLEX szervert is, ezért kérdeztem.
Napok óta agyalok ezen, de majd kitalálok valamit. Lehet majd megnézem élőben is, hogy milyen "appok"-at írtak meg erre a tv-re.
-
Hequila
őstag
2 hete vettem egy Technika SM50-240-es TV-t ("X" lábú, 50"-os).
Tetszik: a képe - árkategóriához képest - rendben van, betekintési szögei, színei jók. A design szerintem nagyon rendben van, modern.
Nem tetszik: SMART funkciója lassú, netezni csak korlátok között lehet vele. A lassúság a menüknél is észrevehető.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
MolGabi
aktív tag
Hello mindenkinek !
Egy olyan észrevételem/problémám lenne a tavasszal vásárolt 42'-os Technikával, hogy:
- spontán belassul csatorna váltásoknál
- ugyancsak spontán lefagy (?), nem reagál utána semmire, áramtalanítani kell, hogy újra használhassamEgyelőre ennyit vettem észre, de a tavaly ilyenkor vett 41'-os TV-nek semmi baja.
Ha fontos infó, a 40-es még a narancssárgás dobozos, ez a 42-es meg már a kékes dobozú, újabb szállítmányból való ( mivel hónapokig nem volt kapható egy Technika sem a Teckóban ).
Köszönöm előre is a segítséget. Az érdekelne, hogy valami gyári szarság van vele és egyszerűen rosszat fogtam ki, vagy ... nem tudom mi a gond tényleg.
-
hzx0
aktív tag
Én sem bántam meg a 42" smartot. Minden formátumot visz a nas-rol. Lehet tekerni léptetni feliratot is kezeli. Olvasva hogy mit szivnak a márkásabb készülékekkel ezen a téren.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Nekem az, mert meg kellett volna vennem, de nyílván ez az én hülyeségem.
Megnéztük szombaton élőben, és nagyon tetszett , és hiába 133 000 , még mindíg jobban megéri, mint márkásabb tásaik, ugyanúgy 2 év garival, és kategóriában majdnem azonos panellel, és elektronikával. Most arra hajazok, hátha lesz belőle akció, és akkor egyből megvesszük, de ha nem lesz akkor karácsonyi őrület elött tuti elhozok egyet.
-
plaszy
őstag
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok !
Egy 50 collosra pályáznék,de
nem tudom melyik az újabb széria.Az X talpas vagy a téglalap alakú ?
előre is kösz.
üdv
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
rattan
tag
Szia,
Így megtalálja, kiírja a tv-n hogy miracast eszköz beállítása, és nem hajlandó összekapcsolódni.
Kipróbáltam több routerrel is, de nem a routerek a hibásak.
Windows phone nem is látja a hálózaton.
Aztán átmegyek tesómékhoz, és egy LG tévén hibátlanul látja az összes eszközt a hálózatukon.
Ugyanolyan dlink router.Ez volt az egyik oka, hogy smart tv-t vettem, ez ennyit tud?
Üdv.
-
hzx0
aktív tag
-
rattan
tag
Sziasztok,
Abban segítstek lsz, hogy hogyan tudok lejátszani videót telefonról DLNA-n keresztül?
(42-es smart TV)
Hálózaton fent van látja is, beállítom a wireless displayt, de csak képeket tudok megosztani a kijelzőn.
A videó nem indul el, próbáltam már Androidos tabletről Localcast-tal, Windows phone-ról Lumia Play to-val, de nem indul el a videó.
LG smart tv-n semmi gond, mert ott van olyan menü ahol kiválasztom a telefont és kapcsolódnak.
Itt csak a telefonon tudom kiválasztani, a tv csak a Wifi-s képernyőt mutatja.Valamit rosszul csinálok?
help pls...
-
ezso
tag
válasz gaben1117 #654 üzenetére
Ha van ilyen lehetőséged:
Média Tallózó-->Beállítások--> Lapos/Mappa nézetet mappába kapcsolni.
Ilyenkor megjelenik egy "Összes" gomb is a menüben és már könyvtárak szerint látod a fájlokat.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Egy 40"-os asszem 904A modell esetében szerintetek lehet valahogy az USB-t mappa nézetben tallózni? Elég nehézkes az ömlesztett videók között lépkedni.
Üdv
-
sztgyi
csendes tag
válasz #81556480 #649 üzenetére
Üdv Laci!
Nekem is van egy ilyen tévém, és a távirányítója így néz ki:
[/L]
Remélem a képfeltöltés sikerül
Az elemtartó fedelétlevéve, egy cetli látható, megpróbálom lefotózni. -
törölt tag
válasz KurtCobain #648 üzenetére
megvétel után vagy 1 hónappal elhagytam valamelyik parkolóba ( kamionos tv-nek vettem ) 2014-ben .azóta nincs meg. viszont arra sem emlékszem már mit játszik le. igazából mindent tudok vele csinálni, a hátsó gombokkal, csak filmnezéshez (külső hdd-ről ) lenne jó a távkapcs . Ez amugy olyan modell ami elég kevési ideig volt ilyen tesco akcióban.
Még a google sem dob ki ilyet, ez valami első széria lehetett, mert nem úgy néz ki mint ami a képeken van. Ez 4 ágú talpu, a google találatok meg sima téglalap.
nemtok fényképezni:
-
törölt tag
nemtudjátok hol lehet venni a 20 colos fhd technika tv-hez távirányítót ? 904A
[ Szerkesztve ]
-
jimmy5
aktív tag
Néztem a Tescoba én is egy 50" -at.SM50-240 tipus
Most nem tudom eldönteni hogy csak HD-ready vagy 1080p ?
Valaki tudja pontosan ?köszi a helpet
üdv
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
Jamy01
csendes tag
Sziasztok!
Aktuális Tesco újságban van egy Technika 42"-os LED csoda. Full HD, USB-ről média, 2 HDmi...semmi más infó, típusszám, semmi....
Valaki így ránézésre nem tud róla esetleg valami infót, vagy nincs esetleg valakinek már ilyen TV-je?
Ránézésre pont ilyen: [link]
Köszi!
Így gyorsabb: O6 2O/8OO8-444!
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
A TV-vel kapcsolatban most olyan gondom lenne, hogy erősítőre kötve (TV-SCART-2 RCA (fehér-piros) --> Erősítő - CD (fehér-piros) RCA-jába dugva) csak az adások hangja megy át, ami tökéletes. Viszont amikor elindítom USB-ről a videókat, azok csak a TV hangszóróin szólnak, ugyanolyan beállítások mellett. Visszaváltok TV-műsorra, megint szól az 5.1. Hogy lehetne ezt az USB-s dolgot is az erősítőre vinni?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
plaszy
őstag
Pont árulok 1 ilyet. Igen, X alakú talpa van, az előzőhöz képest vékonyabb káva. Kék a LED állapotjelzője, ami középen, alul van. A SMART része nem csúcskategóriás, de amire kell, megfelelő, szerintem. Ugyanúgy Vestel paneles, legalábbis a 4725-ös kód alapján. Új ára azt hiszem 129.900.- Forint volt, de lehet már olcsóbb lett.
-
czanga
őstag
Tudja valaki a mostani szériából, ami már SMART (azthiszem) mennyibe kerül egy 50"-es? Smart még nem is lényeges, csak érdekel mennyiért lehet 50-est venni most. Az újnak már talán X alakú talpa van, nem tudom, nem vagyok Tesco közelben sajnos.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ezekben Technika és Vestel tévékbe milyen panel van ? Van esetleg va panelos? Felhősödés mennyire van jelen? És mennyire megbízhatóak? Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
-
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Technika tv-kre rá lehet valahogyan kötni 5.1 es házimozit vagy mini hifit?
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
ezso
tag
Nem szokták plombálni. (de azért nézd meg!!!)
A szervíz partner cégnél találkoztak 2-3 ilyen hibával (Igaz Telefunken 65"-osnál, de az is Vestel, csak nem Törökországban, hanem Németországban gyártott).
Itt egyik sem szoftver hiba volt, hanem egyszerű kontakt hiba a wifi csatlakozónál.Nyilván nem 100%, hogy nálad is ez a gond, de jó esély van rá.
Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
hzx0
aktív tag
Probábol kikapcsoltam egy fél orára. Bekapcs után megint dobálta az üzeneteket kb 1 percig. Kikapcsoltam a wifit utána a tvt. Ismét vagy fél orára. Bekapcsolás után egyböl aktiváltam a wifit. Minden hiba üzenet nélkül egyböl csatlakozot. Ez inkább szoftver probléma nem? Persze se a rajtalevő se frissités nem elérhető.
-
ezso
tag
Beépített wifis?
Ha igen (és nem akarod szervízbe vinni), akkor hátulja le és azon a panelen ahol a a processzor, tuner, stb van, az egyik oldalán van egy magányos csatlakozó, 4-vagy 5 pólusú, már nem emlékszem, az szokott kontakt hibás lenni.
2, Ha nem oldja meg, akkor szervíz.
3, Csatlakozó lehúz, veszel egy veezy200 wifi adaptert és többet nem dobálja.Az első megoldás 90%-ban működni szokott.
-
hzx0
aktív tag
Elö jöt az elsö hiba. Második nap csinálja ezt. Hosszab idö után ha bekapcsolom (1nap kb). Dobálja felváltva egy ablakba hogy wifi hardverkulcs eltávolítása / wifi hardverkulcs csatlakoztatva. Azt kb ugy 10 percig. Utána simán felcsatlakozik. Nektek is csinál ilyet?
-
zsloti
senior tag
Nekem a falon van szembe az ággyal de megdöntve
Az amerikai mesterlövész beraktam 720p be de nem voltam elájulva
Jön lefele a szörny rt
Kíváncsi leszek,de csak vasárnap tudom megnézni mert indulunk Szoboszlóra és nem fog lejönni addigra
ZsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
plaszy
őstag
Hát...nem tudom, Tesco központi számát fel kellene hívni, és megkérdezni, bár nem tudom, hogy az ottani ügyintézők mennyire vannak képben ezekkel a dolgokkal.
Nekem is 50"-os van, bár oldalról fakóbbak a színek, tehát a betekintési szöge szerintem jóval kisebb, mint a "nagyobb" márkáké, van otthon 42-es LG, az még majdnem 180 fokból is tökéletes képű. De nekem nem számít, egyedül vagyok, szemből tökéletes, ágyból meg pláne! Nekem TV állványon van, nem falra szerelve, meg ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
zsloti
senior tag
Köszönöm megnézem ncoron milyenek vannak
Gariügy: Hm... ez nem egy kis zsebtévé 50" nem olyan könnyű oda vissza cipelgetni ,a másik meg hogy törvény van rá hogy x súly felett háznál történő javítás van...
ZsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
zsloti
senior tag
" Szarok a színek vagy életlen?" Mindkettő
Letöltök majd valami hd animációs (talán ott jó sok szín van)filmet és szerzek nagyobb pendrive-ot és kipróbálom
Ha akkor se lesz jó jöhet a szervíz...
Bár nem tudom kihez kell fordulni mert a garilevélen nincs rajta semmi infó
zsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
beller
aktív tag
Sziasztok! A következő (július 23-29.) Tesco reklám újságban van egy 42 colos TV. A típusa SS15-42-278B ful HD LED TV. Valaki tud róla valamit, mert 80 ezerért nem lenne drága. Vagy egyáltalán a Technika TV-k milyen minőségűek?
-
hzx0
aktív tag
Meg vettem a 40" smartot. Van benne wifi ami igencsak jó vételi képeségekel bir. Képe nagyon szép. Az appok közöt nem találtam olyan alkalmazást amivel csatolhatnák egy nast. Ha valaki használja a hálozat megosztást megirhatná melyik appot keresem.
-
ezso
tag
Attól Smart, hogy tudja azokat a funkciókat. Nem csak wifi-n lehet az internetre csatlakoztatni egy tévét, hanem LAN kábelen keresztül is.
Ha mondjuk a router és a tv közel van egymáshoz, akkor nem feltétlenül kell a wifi.Van beépített wifi-s és wifi ready készülék. Az utóbbinál, ha a kábel nem megoldás, akkor egy megfelelő wifi stick-kel lehet csatlakozni a nethez.
-
hzx0
aktív tag
Tv smart funkciót kihasználni (Youtube Dlna, stb).
-
ezso
tag
Ok, rendben.
Egyébként az összes Vestel által gyártott Smart tv-be ez kell, Pl. JVC, Hitachi, Telefunken, Finlux, Polaroid, Saba, Orion, Waltham és persze az ismeretlenebb, vagy saját márkás termékekbe is, mint a Technika, Aya, Celcus, Techwood, Grandin......és még sok-sok néven futó modellekbe.
A régebbiekbe kellett Veezy100, de ezek már a kifutott, 3-4 évvel ezelőtti időkben voltak.Most épp egy ilyet bámulok, és a 21.mp-ben látszik a wifi adapter.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- BestBuy topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3580 - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Acer Swift SF16-51 16" 3K OLED Intel Ultra 7 256V Arc 140V 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar