Hirdetés
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rutyika68
őstag
válasz johnny82 #31026 üzenetére
Ez csak cache-re teszi át a dalvikot, nem az SD-re. Itt az SD-t nyugodtan kiveheted megy tovább minden.Cashe (80MB), Data=Dalvik+telepített apk+ a maradék tárhely=ram (145MB). A dalvikot áthelyezi a cashe-re, így felszabadúl 30-50MB-t, mert a maradék ram-ot használja belső memóriaként, tetszőleges(ram) vagy soros hozzáférésű ram
" Az az igazság, hogy nincs igazság, és ez az igazság"
-
mm89
őstag
válasz johnny82 #31026 üzenetére
jaaaaah! akkor bocs, azt hittem arra a memóriára gondolsz.
Amúgy a RAM az amire te gondolsz.
Én is szegedi vagyok.
Marketről telepítsd a MinFree nevű progit, azzal tudod szabályozni hogy mennyi szabad memóriád legyen. (jobb mint a taskkiller mert ugye az csak kilövögeti az appokat, de a minfree az android alap memóriafigyelőjét állítja át)
Nekem ezekkel a beállításokkal volt a legjobb:
6
8
16
70
80
96[ Szerkesztve ]
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
-
-
sssz
őstag
válasz johnny82 #27574 üzenetére
a lapok szàmàt be lehet àllitani. bal felsö gomb, az adwsettings mellett van egy edit gomb. utàna feljön az összes kezdöablak, ott tudod törölni ami nem kell.
szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
legiaap
félisten
válasz johnny82 #26648 üzenetére
De ext2-re konvertálás után maga a telefon is gyorsabb lett jelentősen vagy nem számottevő?
Amúgy azt a kovertálást, merre lehet megejteni?
Recoveryben?
A másik, hogy a progik áthelyezését SD-re azt merre?Maximum1: És mi van ha Task Killerrel megnézem mi indul el az elején?
Mit tudok azokkal kezdeni?[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
mm89
őstag
válasz johnny82 #26563 üzenetére
Én CM-eket használtam (7.0 - 8.0 ig kb egy hónapon keresztül), de aztán meguntam a kompromisszumokat (divx, youtube néha, bluetooth se ment nekem). Felraktam egy főzött 2.1 et és nagyon elégedett vagyok vele.
Beépített sd-re telepítés hiányzik, app2sd-t nem akarok felrakni. Meg az hogy a CM sokkal testreszabhatóbb, de inkább ezeket adom fel a stabilitás kedvéért..
Szerintem próbáld ki, használd egy ideig, aztán ha nem tetszik visszaraksz valami főzött 2.1-et.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
sssz
őstag
válasz johnny82 #26566 üzenetére
szerintem azért próbáld ki az új kernellel főzött 2.1-es romot. ha régebben volt fenn kitchenes rom, akkor az még a régi kernellel volt. 1- 2 hete kerültek be az újak. lényegesen gyorsabbak.
egy próbát az is megér
amúgy ha mindenképp 2.2-t akarsz, akkor csakis a CyanogenMod-6.1.1-Spica-alpha8.1.
a leshak féle froyo még nem annyira kiforrott.
szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
sssz
őstag
válasz johnny82 #26563 üzenetére
ettől még nem kell rögtön a 2.2-t felraknod. főzz a kitchenben egy új romot, én véleményem szerint az uj kernelekkel az is olyan gyors mint a 2.2. csak bug és kompromisszum nélkül.
szerintem...
-
privatposta
tag
-
tibz03
őstag
válasz johnny82 #26285 üzenetére
Nem, 2.1-et használok, de ext2-re konvertáltam én is a data-t. Tegnap még én se tudtam, hogy nem jó úgy.
Nem hinném, hogy a naplózást külön fel lehet rakni. (Pontosabban ez az fsckdata nem is naplózás, hanem valami ellenőrző algoritmust futtat le minden boot során, de ez most mellékes.) Én újrahúzom az egész rendszert; jobban bízom benne, ha tisztán teszek fel mindent, mintha külön telepítgetnék modokat (ez egy amolyan windowsos berögződés ).Sajnos szerintem mindenképp újra kell húzni a rendszert neked is, mert ha átkonvertálod a data-t ext4-re, akkor ott lőttek az adatoknak (hacsak nem csinálsz biztonsági mentést, aztán töltöd vissza, de én sose csináltam így - az imént leírt okokból -, szóval nem tudom ennek a pontos menetét).
Ha a gyári 2.1-et akarod visszatenni, akkor Odin-nal újra kell flashelni a telót (mivel a fájlrendszerek így fognak visszaállni RFS-re). Ha 2.2-t akarsz feltenni, akkor azt elég a recovery-ből telepíteni (Apply and zip from SD), de előtte a fájlrendszert mindenképp rakd rendbe.
-
tibz03
őstag
válasz johnny82 #26253 üzenetére
Igen, elég simán újrapartícionálni. De egyébként lennie kell olyan lehetőségnek is, hogy "Delete second partition", ez törli az app2sd partíciót (persze ilyenkor minden adat törlődik a memóriakártyáról, az elsődleges partícióról is).
A teló újraindítása után (miután bekapcsoltad az app2sd-t, és újraindítottad a telót) írja ki normálisan a szabad területet a Samdroid Tools menü.
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
válasz johnny82 #26251 üzenetére
Nem tudom, hogy az milyen swap partíció akar lenni. Általában (legalábbis PC-s körökben) minél nagyobb a swap, annál jobb, ebből kiindulva én 256-osra állítottam. De könnyen lehet, hogy a 128 is bőven elég.
(#26250) Kephamos: Itt a Hardveraprón találsz pár igen jó fülest olcsón, ha aktuális lesz a csere, akkor nézz szét. Az én Sennheiser CX-400-am is innen van (a bolti ár feléért), és nagyon ütős.
-
tibz03
őstag
-
tibz03
őstag
válasz johnny82 #26243 üzenetére
- Igen, konvertáld át ext2-re mindet (system + data + cache). Ha újfajta kerneled van (márpedig az lesz, mert a főzött ROM-ok azt tartalmaznak), akkor először telepítsd a ROM-ot, utána mikor újraindítod a telót, megkapod az új recovery-t, abban már tudsz konvertálni (nem kell hozzá külön zip; mounts/format/convert menü -> convert system + data + cache -> to ext2 through format, ezt megcsinálod mindhárommal). Megcsinálod a konvertálásokat, és utána megint újratelepíted a ROM-ot (mert nem fog elindulni a rendszer az újrakonvertált fájlrendszerek miatt, csak ha megint újrahúzod). Ezután factory reset, és kész. Az első boot el fog tartani pár percig.
- Megéri, gyorsul tőle a rendszer.
- Igen, partícionáld az SD-t, de szerintem 512 bőven elég lesz.
- Miután bejött a rendszer, első dolgod legyen bekapcsolni az app2sd-t a Samdroid Tools menüben. Szerintem érmes feltenni a LauncherPro-t is, azzal gördülékenyebb a menü, mint az ADW.Launcher-rel.[ Szerkesztve ]
-
sssz
őstag
válasz johnny82 #26039 üzenetére
én használtam egy ideig, simán, csak rootolva a gyári 2.1-et, app2sd-vel és én se éreztem semmi különbséget. sőt, nekem (legalábbis szemre) mintha a főzött rom lenne a gyorsabb a Cm-nél. de ez csak az én véleményem.
-
sssz
őstag
válasz johnny82 #25632 üzenetére
állítólag az xp-hez kell, benne van a spica android drivere. nem tudom hogy valójában megy e nélküle, mert én rögtön feltelepítettem, nem néztem hogy nélküle felismeri e az odin a telefont. van olyan aki azt mondja hogy a kies-t is elég felrakni mert abban is fenn van a szükséges driver.
-
sssz
őstag
válasz johnny82 #25499 üzenetére
nekem a jd1-el is gond nélkül működött. viszont tényleg jobb ha újraflasheled, akkor biztosan gyors lesz és nem lesz semmi gond.
viszont ha használsz app2sd-t, akkor én javaslom hogy mielőtt még elkezdesz bármit, kapcsold ki és recoveryben töröld a particiót a kártyáról. nekem így jobban szerette a rendszer.szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
tibz03
őstag
válasz johnny82 #25080 üzenetére
Köszi a választ, akkor nem ez lesz a fő szempont.
Egyébként szerintetek melyiket lenne érdemesebb választani: Spica vagy Galaxy 3? 5 ezer Ft a differencia, szóval elhanyagolható, de a Galaxy 3 külsőre nem igazán tetszik. Más jelentős különbség nem igazán van, ha jól tudom (Spicában 800 MHz CPU, 3-ban 667 MHz, de újabb típus). Végül is a Spicából is ki lehet hozni a lényegesebb dolgokat egy főzött ROM-mal, nem? Gondolok itt pl. a mulitouch-támogatásra. Mert ha nem marad el semmiben a Galaxy 3-tól, akkor a Spicát választanám, lévén hogy sokkal jobban tetszik. Vagy van valami olyan plusz a Galaxy 3-ban, ami a Spicában nincs meg?
-
r.zozoka
aktív tag
válasz johnny82 #24380 üzenetére
elvileg nem lehet, már csak azért sem mivel leszedni nem tudja mert a systembe van rakva az ami a főzöttből van! (esetleg módosítani tudja, de az a data/app-ba fog kerülni)
mity89: az lenne a legjobb ha újra húznád a jd1-et és arra csak a cm modot tennéd amit korábban linkeltem is!
DE: ha nincs ext mod fenn a telodon felteheted a reconveryből elvileg akor sem lesz gond!(frozen eclairra is felteheted akkor sem lesz gond, mivel átírja azt is)
én azért mégis csak azt javaslom tiszta romra tóld fel!
sok sikert![ Szerkesztve ]
-
sssz
őstag
-
sssz
őstag
válasz johnny82 #24039 üzenetére
nem egyedi jelenség, másnál is gyakran előfordul. két oka van: az egyik, hogy sz@rul van megcsinálva az igo androidra, a másik, hogy kevés a memória mikor elindítod az igot.
-
r.zozoka
aktív tag
válasz johnny82 #22948 üzenetére
pxa bővebb, mint asima standert. szerintem nem lasabb.
a launcher pro rátudod majd tenni késöbb is, és minden más launchert is.app2sd menete: kari beteszed a foglalatbe telo fel ismeri ujra indítod reconvery módba és ott particionálok a kártyádat. utánna újra índítod a telót, bemész a samdroid toolsba és ott aktiválod az app2sd-t. ezután örö van:-)
ehhez rootolt telo kell csak akkor megy az meg mindegy hogy milyen rendszer van rajt, mert megy az ext2/4-el + fe8 v9.
amire figyelj hogy karin 850mbt legyen szabad és dvm arm11-t hagydd ki a főzésbőlsok sikert
flash lite: kezdetleges adobe flash player már a reklámok megjelennek, de a videókat nem. magyarul még felesleges:-(
-
rutyika68
őstag
válasz johnny82 #22941 üzenetére
Először is SamdroidMod Version 1.3.1.deodexed, amit itt főzhetsz
Itt
(a főzésből hagyd ki DVM ARM11 optimized)
(telepítés recovery)
Fagyasztott Eclair8 BETA9 verzió
Itt
(telepítés recovery)
Beta 9 támogatja Xmister által készített System ext2 modot
I / O teljesítmény növelése érdekébe, RFS partíciót átalakítja EXT2 partícióvá
Legyen (850 MB)szabad hely az SD kártyán!A frissítés eltarthat több percig , ne szakítsd meg a folyamatot!
Ha valamilyen oknál fogva nem működik megfelelően, akkor FULL REFLASH!
Kezdés az elő lépésektől.MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSÉGRE!!!!
[ Szerkesztve ]
" Az az igazság, hogy nincs igazság, és ez az igazság"
-
Thome
veterán
válasz johnny82 #22603 üzenetére
4:3.
640x480 az jó, csak amikor beállítod háttérképnek, akkor ugyebár leakarná vágni a közepét. Na azt a kis négyzetet, ami vágna, annak az egyik szélét megfogod, és kihúzod a képernyő széléig, így megnő az a négyzet (átméretezed), így nem vág le semmit belőle, de majd rájössz hogy mit beszélek!
vadászcsiga: Köszi, majd átnyálazom!
-
-
r.zozoka
aktív tag
válasz johnny82 #21902 üzenetére
ha elsőre nem érted próbáldm eg úgy hogy mindent leszedsz és csinálod magad is csak sohan em nyomsz rá a startra igy pofon egyszerű lesz feldolgozni jah az app2sd nem ajánljuk sokan azt hagydd ki, kivéve ha nagoyn sok progit akarsz rá tenni és soha nem veszed ki a memkarit, bár még ekkor is lassítja a a progik betöltését( elvielg a rendszer viszont gyorsabb lesz mert nem tudod túl terhelni )
sok sikert és az alapozot is böngészd meg nem árt az semszerk.: a sim és az sd maradhat! ez azért jo mert akkor még a hátlapot sem kell bántanod, megspórolsz magadnak némi időt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest