- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Balzsika47 #43555 üzenetére
Amúgy a SIM kártyámat én is egy Galaxy S8-ban hordom már több mint egy éve, a Note túl nagy tepsi volt
Használtan, de fóliásan vettem itt aprón, az első tulaja többnyire fiókban tartotta.
Gyári az akkumulátor és még kb. 2300mAh megvan a 3000-ből, bloatwarekat mind letiltottam rajta, szóval háttérbe nem futtat semmit feleslegesen. Illetve a netet nem tartom bekapcsolva feleslegesen, ha nem kell akkor off.
Így 24 óra alatt 85%-ról lemerül kb. 65-70%-ra, szóval nem panaszkodom. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Balzsika47 #43552 üzenetére
Igen, egyetértek.
Van nekem itthon Galaxy Note 4 és Note 5, mindkettőben Sony IMX 240 kamera van, valós 16MP. A Note 5 RAW-ban is tud fotózni.Van egy Note 20 ultrám is, de ha nem zoomolok vele akkor fényes nappal a régi Note 4/5 szebb, élesebb képeket készít mint a 20 Ultra, gyakorlatilag minden szempontból.
A Note 20 valamiért nem adja, agyondolgozza a képeket, a felbontása is láthatóan kisebb, közelre nem jó vele fotózni mert elmossa a képet.
És az S22 U-ig ugyanez a fő szenzor bennük, tehát az S22 Ultrával is ugyanezt kapod, kipróbáltam.
Összehasonlítottam az iPhone 13 Pro-val is, a Note 4/5 kamerája ettől is élesebbnek bizonyult. Persze az iPhone sötétben lát, a régi Sony meg nem, mindegyiknek megvan az előnye/hátránya.Kipróbáltam az S23 Ultrát is, az már TÉNYLEGesen jobb képet készít, mint a 11 éves Note 4-em. De miért csinálja ezt a Samsung? Ebben mi a jó?
Szerintem ez szánalmas. -
zelos
aktív tag
válasz
Ne eröltesd a telefonok elemzését hogy melyik a jobb, mik a változások, egész egyszerűen nem értesz hozzá!
-
dnelb
veterán
válasz
az S8 után rendeltem S21 Ultrát, 2 nap után ment vissza. Semmivel nem nyújtott többet érdemben, mint az S8
ezen hangosan felröhögtem, ugyanígy váltottam s8->s21u, hogy a fenébe lehet ilyen hülyeséget írnigyakorlatilag mindenben 5 kategóriával jobb
Mindig megdöbbenek mennyi delusional ember van
-
arcitec
addikt
válasz
Való igaz amit #43556Rinocerosz ír. A fényképekről annyit, hogy nem a 100x zoom a csoda, hanem úgy általában a képek minősége, ami azért láthatóan jobb. Sokszor használom a 3x zoomot pl tárgyak leírások(apró betűs) megnézésére. Azon túl az Android újdonságai közt sok hasznos praktikus van mára már. Az akku idő meg valóban jelentősen javult, van úgy, ha neem igazán használom, 4 napig is bírja.
Nézz be az S23U és S24U topikba... -
Rinocerosz
őstag
válasz
Tegyél egy próbát az s23 szériával. Nekem nagyon bejött... snapdragon processzoros, ami azért sokat számít főleg az akkumulátor időben.
Mostanára már az ára is elfogadható és ott már azért csak lehet érezni valami különbséget.Az s8/s9 azért már nagyon régi és ki tudja mikor adja meg megát. Hiába adnak egyre kevesebbet az új telefonok azért a szoftver és az új hardverrel már lehet nyugodtabb lennél. Egyszer úgy is váltani kell valamire
.
-
arcitec
addikt
válasz
Nincs igazad, mert sok mindenben ott a fejlődés, kamera, hardver erőben, android tudás / biztonság. Mekkora marhaság egy S8 után visszaküldeni egy S22-t egy elavult készülék
után. Arról meg ne is beszéljünk, hogy jó pár S9 kijelzője zöldült stb ...
Zöldségeket nem kell terjeszteni ... -
bmt50
senior tag
válasz
Facebook Marketplace-en kapásból hozott fel 5-öt keresésre.
35 és 45 közötti árakon nem rossz vétel.
Ugyanebbe az összegbe belefér még az S10e. Az is nagyon jó telcsi még, android 12-ig ment. -
csorbajeno
veterán
válasz
Balzsika47 #43542 üzenetére
Ha a sima S9 anno kap 2x zoomot, akkor egy akkucserét követően még mindig azt használnám. De így már csak másodtelefon, főleg DEX-módban fut.
-
bmt50
senior tag
válasz
Szerintem még a mai napig egy jó telefon az S9. Nekem törött kijelzőt leszámítva tökéletesen működik. Van most egy Redmi Note 13 Pro+ -om, de hiába a jobb a specifikációk szerint, még mindig az S9-et érzem jobbnak. Az A3x-A5x szériát felejtsd el szerintem. Hiába a sok éves támogatás, ha már a támogatás felénél belassul rajtuk a OneUI. Kell a rendszernek a vas, és ezekbe már új korukban se a legerősebb kerül, ami akkor elérhető. Én pl. A55-öt tuti nem vettem volna.
-
ACE-
addikt
válasz
Ha visszaolvasol, sorra halnak meg ezek a telók az S7-ekkel együtt, szerintem jelentős gyorsulást nem fogsz elérni...
-
csorbajeno
veterán
válasz
Balzsika47 #43360 üzenetére
Mindennapi használatra, ha nem játszol és nem ragaszkodsz az azonnali cselekvéshez a telefon részéről, akkor szerintem simán jó még. Nekem az S21 cseretelefonja és elvagyok vele, ha azt kell használni. Az akkunál arra gondoltam, hogy az S9 egy évvel fiatalabb, így igen jó esélyjel nagyobb lesz az akku effektív kapacitása, mint egy S8-ban. Lehet, hogy az S8-ban is volt írisz-szkenner, de az S9-ben tovabb lett fejlesztve, talán kombinálhatóvá vált az aecazonosítással ötvözve.
-
csorbajeno
veterán
válasz
Balzsika47 #43362 üzenetére
Az nem S10e volt? Mert az S10 és az S10+ ugyanúgy lekerekített, mint az S8 vagy S9.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Balzsika47 #43360 üzenetére
S10 miért nem jó?
-
csorbajeno
veterán
válasz
Balzsika47 #43358 üzenetére
Az S8 vs S9 összevetésben szerintem akkuméretben, keretvastagságban, kamerafunkcióban és egy verzióval újabb Android szól az S9 mellet.
Az S9-ben vékonyabb a keret, mégis elfért a felső kereten egy íriszszkenner, ami +1 lehetőség a feloldásra a hátlapon jobb helyre került ujjlenyomatolvasó mellett. Az akkukapacitások pontos értékeit nem ismerem és S8-at nem használtam, de azt gondolom, hogy ennyi év távlatában ebben is jobb az S9 már csak a -1 év miatt is. Az S9 rekesze állítható, f/2,4 vagy f/1,5 állasban(ez meg az S21-emben is nagyon hiányzik nekem). Mivel ilyen koros telefonokról beszélünk, szerintem neked az Android főverzió nem számít, de a kiadása okán az S9 eggyel újabb Androidon van. Ennyi év utan szerintem a hardveres teljesítménykülönbség marginális, illetve ami nekem S9 óta esszenciális, az a DeX, de azt mindkét telefon tudja.
Azt hiszem ennyi, de ha kihagytam valamit, akkor majd kiegészítenek a srácok -
bmt50
senior tag
válasz
Balzsika47 #43279 üzenetére
Van egy pár dolog, amit ezek az S9-ek tudnak, aztán max még az S10 szériába került bele. Ilyen a VR szemüveg támogatás az 1440x2960-as felbontással, a pulzoximéter, vagy éppen az írisz szkenner az ujjlenyomatos feloldás és az arcfelismerés alapú mellé.
A kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó sokszor hisztisebb konstrukció. Kicsit koszosabb az ujjad, megkopik a bőrredő, és már regisztrálhatod újra. Ha volt banki app a telefonon, az is kapásból érzékeli hogy biometrikus azonosítót cseréltél, és új jelszóval szivat.
Emellett csak akkora, mint a mai flagshipek, de terhelés alatt nem melegszik 'annyira" mint az S22 vagy az S23 Snapdragon 8 gen2, és nem kerül 300++ ezer forintba. -
RandomName
senior tag
válasz
Balzsika47 #43277 üzenetére
Súrolja a használhatóság küszöbét:
Ez érdekes kérdés, és jelentősen függ attól, hogy ki, és hogyan használja a készüléket.
Pl én volt, hogy 9 hónapon át port extenderrel használtam DEX módban amikor nem volt laptopom, akkoriban még volt rá hivatalos Ubuntu is, vagyis teljes értékű asztali linux/majdnem teljesértékű asztali android módban használtam a készüléket. Mára ez már nem annyira olyan....
4+ évesen már csak a másodtelefonom, de pl a biztonsági frissítések hiánya miatt banki appot biztos nem telepítenék rá, de kiváló eszköz arra, hogy ne az elsődleges telefonomra érkezzenek azok a 2FA jelzések, amiket ott vagy pc-n használok.
Szoktam játszani, és van olyan játék, ami mindkét telefonon fent van, az azonos HW ellenére is az S9+ lassabb, melegedősebb...
Ha csak telefonálásra, sms-re, Smart things tv/klíma/lámpa távirányítónak kell, akkor ok, de ha valami komolyabbat akarsz vele, akkor inkább gondolkozz egy frissebb A széira tetejében. Gyakorlatilag volt olyan, hogy a saját felvett videójától kifagyott amikor szerkeszteni akartam...Ennek ellenére imádom, mert az ujjlenyomatolvasója fizikai eszköz, és nagyon jó, az általam azóta próbált képernyőbe építettekhez képest (főleg, ha üveg is van rajta) Az egészségügyi szenzorai pontosak, (pulzus, véroxigén, stressz, stb..) Rengeteg TB adat átment rajta, mert csak mobilnetet használok használok otthon is a laptophoz, XBoX-hoz, tv-hez, stb, és ennyi évesen is vállalható az akkuja. (Ok, a pontosság kedvéért, addig ment át rajta havi 300-1600Gb amikor még hűség alatt volt. A következő hűségre kihozott készülék átvette ezt a szerepet is.)
Ja, és a legnagyobb pozitívum, hogy orgonalila változatban van meg, és a mai napig megdicsérik, hogy ez milyen szép. -
RandomName
senior tag
válasz
Balzsika47 #43270 üzenetére
Nem. Akármit olvasol róla, hogy pl a Note 10 Lite ugyanez a HW+ceruza, (Van az is) de nem. SW frissítésben ez halott, az nem.
Ha 2021-ben vetted az S8-at, az már akkor éppen a vállalható küszöbét súrolta.
Ha telefont akarsz venni, ami sok évet bír, akkor sajnos ma már rövidebb időablakban kell gondolkozni.
Ha most akarsz venni bármit ami 4-5 évet tud, akkor 1-2 évnél messzebb ne nézelődjél.... -
TaaT
nagyúr
válasz
Balzsika47 #43274 üzenetére
S8-ban úgy tudom nincs stereo hangszóró, az nálam deal breaker lenne.
-
csorbajeno
veterán
válasz
Az a telefon állapotától nagyban függ, mert szervizeltetni már nemigen fogod tudni. Magának a telefonnak szerintem még mindig jó képességei vannak, nálam mind a mai napig az asztalon van tartalék telefonként. És bármikor, amikor be kellett ugrania gond nélkül megtette.
-
vihartigris
őstag
válasz
Már nincs rá biztonsági frissítés, így pl. banki aplikációk használata már kerülendő, gyereknek játszani jó lehet.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Attól függ mennyiért, milyen állapotút.
Én jól elvagyok vele, az akksi az egyedüli hátrány (már nem az igazi, reltíve gyorsan merül). Nyilvan nem egy szélvész, de szerintem okés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest