- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MrCsiT
addikt
válasz
Diokhan #6021 üzenetére
Semmiképp sem az.
Ha gps+bluetooth egész éjjel ment, még akkor se.
Ellenben, a beállítások/akkumulátor alatt meg tudod nézni, mi fogyasztott?
Az segíthet.
Ha nem egy program, akkor egy gyári visszaállítást ajánlok, ha pedig új nálad a teló (használtan vetted pár napja - update: látom, januárban vetted, hm..) akkor attól tartok, aksicserés lesz.A 7-es droid mindenképp előrelépés lenne. Már csak a biztonsági funkciók javítása miatt is, illetve, a gyári víruskereső miatt.
Nálunk hibátlanul fut a telón.Közben visszaolvastam, és látom, hogy knox nem -s rajta, azaz, vagy custom rom volt, vagy az VAN a telefonon.
Azt javaslom, tölts le egy odin 3 alkalmazást, valamit a Sammobile/firmware oldalról a legújabb magyar FW-t, és odinnal tedd fel a telóra.
Érdekességképp, írd meg légyszi, hogy a Samsung Phone info alkalmazás szerint, milyen CSC kódos a telefon? Ugye, XEH lenne a független magyar.
Mivel nem garis, így ha felteszed a magyar függetlent rá, és tegyük fel a gyári CSC nem XEH, akkor is működnie kell vele elvileg: ugye, bármilyen szoftvercsere kockázatos tud lenni, azért így írom, de nekem sosem volt gondom odinos frissítéssel. -
MrCsiT
addikt
válasz
Markizmark #5883 üzenetére
Hogyan lehet ellenőrizni, hogy aktív-e a VoLTE?
-
MrCsiT
addikt
Vagy 2 napja csak kinyögte magából a Voda a 7-es főverziót.
Eddig rendben lévőnek tűnik. Kicsit talán gyorsabb lett vele a teló, de lehet, hogy ez csak beleérzés.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Vodás S6 edge+ -ra tett innen valaki fel 7.0-s FW-t? (voda úgy tűnik sosem adja ki, de független magyar sincs kint, ha jól láttam.
)
Ha igen, melyiket?
CSC kóddal mi történt?
Knox gondolom 0x0 marad, ha gyári Samsung FW került az eszközre? -
MrCsiT
addikt
válasz
Markizmark #5842 üzenetére
VDH 2016.06 hó óta nincs.. Ügyfélközpontúság a jeligéjük a Vodánál.
-
MrCsiT
addikt
Vajon, ha VDH FW-re feltenném a 7.0-t, akkor mi történne?
..csak mert a korábban is linkelt FW nem tartalmaz VDH CSC-t.
..akkor, vajon hogyan változna meg? -
MrCsiT
addikt
válasz
Markizmark #5753 üzenetére
Ok, hogy feltehetem, de örültem volna, ha a Vodafone képes megfelelni azon "túl magas" elvárásomnak, hogy figyelnek kicsit a dolgaikra, az ügyfelekre, a támogatásra.. de nem.
Mondjuk, azt nem tudom, hogy a CSC-vel mi lenne a voda FW-s telón, ha az odin-os "OTA" frissítés nem tartalmazza a VDH-t, csak az XEH-t ugye?
-
MrCsiT
addikt
válasz
kazanka #5749 üzenetére
Vodafone Magyarország a januári frissítést sem volt képes kiadni az eszközre. Mikor az Ügyfélszolgálattal történt kb. 5 email váltásból kiderült, ha az egyébként a Samsung által kiadott, elérhető legmagasabb biztonsági szinten szeretném használni az eszközt, akkor
- a Vodafone Magyarország tesz magasról az ügyfélre;
- az Ő hibájukból 2016.09 havi frissítéssel futó eszközt én függetlenítsem, fizessek ki 10e Ft-ot, csak mert anno tőlük vettük a telót.Többet semmit nem veszek egy ilyen társaságtól, az biztos.
Ennek fényében, vagy sosem, vagy majd talán júliusra kiköhögik az új FW-t szerintem.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Markizmark #5725 üzenetére
Ha nem a hardver, akkor a kényelem (hiánya) zavar, de köszi a megnyugtatást.
Ez a dupla védelem egy marhaság, emiatt sokan fogják nem-használni az ujjlenyomatos azonosítást szerintem.
Miért nem jó ez úgy, ahogy a Note4-nél is működik, nem értem. -
MrCsiT
addikt
ok, 7.0-nál a biztonsági mentés elég részletesen paraméterezett, kikapcsolható a "Felhő és fiókok" menüben. - ez már rendben van.
Az ujjlenyomatos kérdésre viszont jó lenne, ha lenne valami jó megoldás, mert még mindig sokszor kényelmesebbnek - és a hardver szempontjából is hasznosabbnak - tartom egy app ikonján tappolni a lezáráshoz, mint a teló szélén keresgélni és nyomkodni a fizikai gombot, aminek azért nem végtelen az élettartama szerintem.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Próbálok ujjlenyomatot használni az edge+ -on. Működik is, azonban 2 dolog fura nekem:
1., a "Képernyőzár típusa" mellett nem azt látom, hogy "Ujjlenyomatok", hanem, hogy "PIN,Ujjlenyomatok" és valahogy nem tudtam úgy megadni ujjlenyomatot, hogy - bár megértem, hogy kell biztonsági kód, ha valamiért nem működne, vagy épp indulna - egyedül csak az "Ujjlenyomatok" maradna ott, mint zártípus;
Az alábbi cikk is azt írja, hogy ez nem igazán jó változás.2. valószínűleg az 1-es pont a ludas abban, hogy a kedvenc Lock Screen appomat nem tudom futtatni, mert ha azzal zárom le a telót, akkor feloldáskor nem az ujjlenyomat kérés jelenik meg, hanem a biztonsági pin-t kéri a telefon, ami így nem jó.
Használtam ezt a Lock Screent vagy 5-6 féle telóval, pl. Note 4-el még ujjlenyomat lezárással is, teljesen jól működött, itt meg nem.
El tudom valahogy érni, hogy ne pin+ujjlenyomat legyen a lezárás típusa?
más:
7.0 tapasztalat ujjlenyomathoz kapcsolódóan: korábban nem egy jelszavamat mentettem böngészőbe, és ujjlenyomatos azonosítással léptem be. A 7.0 meg azt mondja, hogy ehhez innentől Samsung szolgáltatást vesz igénybe, és "mentheti" a Samsung szervereire a jelszavaimat. Nem jöttem még rá, hogyan lehet kikapcsolni ezt a funkciót, de nem biztos, hogy távoli szerverekre szeretném szinkronizálni az akárhová is történő ( semmiképp sem fontosabb helyre) belépési adataim.. -
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #5565 üzenetére
Akkor talán, ha az is menne, hogy RELEVÁNS választ adj, hidd el, lenne is mit megköszönnöm.
Kiemeltem, hogy a VDH-s FW érdekel, hogy ABBÓL van-e valakinek szept1-nél újabb (valami csoda folytán, mert én azt gondolom, nincs) erre írogatsz a függetlenről?! Cuki vagy, de olvasással hogy állsz?Ám, örülök, hogy neked független van, de nekünk - nincs..
Pulsar: Ha gyorsul, az épphogy "látható" lesz, már, ha észrevehető. Abban igaza van guriga1234 fórumtársnak, hogy az 1% senkit nem fog érdekelni, ha semmi jele.
-
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #5559 üzenetére
Hehe. A független készülék alapból NEM VDH-s firmware-t kap, hanem XEH-t ugye.
Ez esetben, mindegy, hogy Neked "milyen jó", a mi telónk VODÁS vásárlás, és az VDH-s CSC-s FW-vel jött és ARRA nem jönnek frissítések, úgy tűnik.
Ne hasonlítsunk almát a körtével..
vebbful: kerestem én már mindenhogy, szerintem, nincs. Levelezek erről a Samsunggal, de még az "FW" is magas nekik eddig, nemhogy a "CSC", a "biztonsági frissítések" kifejezés meg tökéletesen ismeretlen számukra..
Arra nem akarnak/hajlandóak válaszolni -amiben eltér a Samsung pólus szervizpont és a Vodafone véleménye - hogy egyáltalán, ki adja ki a VDH-s FW-t? Voda ügyfélszolgálat szerint a Samu, Samu szervizpont szerint a Voda, ezért kérdeztem rá, egyszer és mindenkorra tisztázandó, a Samsung Ügyfélszolgálatnál, de már ötödször kérdezem, és nincs (egyelőre) válasz. Nem adom fel.. -
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #5553 üzenetére
..akkor az elvileg hivatalos (szerviz tette fel) VDH-s FW-re mi vajon miért nem kapjuk ezt meg OTA, miért szept.1-nél tartunk még mindig ?!
-
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #5542 üzenetére
A január 26-i előtt, mikor volt a legutóbbi biztonsági frissítés kiadás ? ..csak mert a miénken szeptemberi a meglévő. Ez normális? VDH-s FW, egyébként.
-
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #5515 üzenetére
No, ma este kiderült számomra, hogy a Vodától vett S6 Edge+ az nem független telós FW-s - bár, hogy más simmel menne-e, azt nem próbáltam, nem is érdekel jelenleg - hanem VDH-s CSC-s FW van rajta.
Úgy tűnik, bármiféle FW-n megy a 4G+, kivéve a Voda sajátját, ez lenne a helyzet?
(egy darab vodás, rosszul(?) működő eszköz alapján - ugye, 4G+ -t nem használja a készülék, holott a *#0011# -nél látszik, hogy csatlakozik a 2. band-hoz - nem szeretnék általános következtetést levonni. )Olyan van itt esetleg, akinek a Phone Info alapján, szintén VDH-s FW-je van, és működik neki a 4G+, azaz, ki is írja fent a telefon, pl. netezés közben?
-
MrCsiT
addikt
Bár szerintem nem ezen múlik, valami más gond lesz, hibás beállítás (nem gondolom még hardver hibának, mert látja a teló a 2. sávot, csak nem használja), de ez egy független teló, épp tegnap kértem manuálisan frissítést, akkor hogyan térhet el az FW, nem értem, főleg, hogy a Tiéd tűnik újabbnak?!
Update: a teló szervízben volt, és dec 20 után kaptuk vissza. A Sammobile szerint, dec 19-i build a BPJ3, amit 12.28-n töltöttek fel, nálunk meg akkor mégsem frissül? Ez egyre érdekesebb..
-
MrCsiT
addikt
Na, akkor ez egyre érdekesebb...
Leírnád kérlek, hogy az adat hozzáférési pontok-nál az internet.vodafone.net csatlakozási pont-nál mik azok a sorok nálad, ahol van beállítva valami? (egy csomó adatnál a "nincs beállítva" szerepel, az nem fontos most)
Hátha találnék valami eltérést?
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Van a családban egy S6 Egde+, meg egy Note 4.
Mostanában, hogy a Voda (Bp-n mindenképp) használja 4G-re az 1800 Mhz-es sávot, a Note4-em ezt "4G+"-ként jelzi, és valóban, a sima 4G 35Mbps-ével szemben, 60Mbps jön - a Note4-en. Az S6 Egde+ ugyanott, a Note4 mellett nem lát 4G+ -t, és nem is tudja azt a sebességet.Milyen beállítással kellene rábeszélnem, hogy működjön?
Tehát, a sima 4G jön, az be van állítva, azt meg nem hiszem, hogy a Note4 elverné hálózatkezelésben, vagy igen? -
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #5222 üzenetére
Eszetlen felhasználási mód?! Te magadnál vagy, mikor ilyet írsz? Kellett beszedned valamit, vagy alapból megy a tajparaszt?!
Arról, hogy az eszköz energiatakarékossága helyenként megkérdőjelezhető, a felhasználó tehet??
(Elvileg) Közismert TÉNY, hogy wifin kevesebbet fogyaszt a teló mint mobil adatkapcsolattal, ezért célszerű és egyben ajánlott is a wifit bekapcsolni. Olvastál már erről, vagy kimaradt, vagy elfelejtetted?Nem lehetne, hogy kapcsolja ki, netán adja is el, mert az neked jobban tetszene?!
-
MrCsiT
addikt
válasz
Markizmark #4051 üzenetére
no. tokban van. A mostani tokjában ezek szerint, mégis a kamera ért le először.
Vettem egy Samsung Glossy Covert rá, meglátom, ezzel mi lesz.
A rohadtul kiálló kamera a papíranyag üveggel ettől még véleményem szerint konstrukciós hiba.Az, hogy mikor teszed le, 40 cm-ről leejtve ér oda, annak bele kéne férjen, mint neked az értő olvasás: sehol nem írtam, hogy direkt dobáltuk, de ez így azért siralmas az eszköztől.
-
MrCsiT
addikt
Ha van itt szervizes, írja meg legyen kedves, hogy az S6 edge+ -nál a hátlapi kameraüveg törése típushiba?
Párom telója leesett a közelmúltban kb. 1 méterről, és javíttattuk (biztosítás keretéban 20k önrésszel), már ezen sem röhögtem túl jót, de ma kb. 40 cm-ről kézből kicsúszva csempére esett a teló, és ismét pókhálósra tört a kameravédő üveg!
Nem egy, és nem egy fajta telefonom volt már, de ennyire papírból lévő eszközt én még nem láttam, ezért merül fel bennem a kérdés, hogy egy típushibába futottunk?Esetleg ötletet is szívesen várok, hogy hol javítják ezt megbízhatóan, megvárhatóan. (nggabira ráírok.)
-
MrCsiT
addikt
válasz
KonZumo #3750 üzenetére
Beállítások /akkunál kapcsold ki a gyorstöltést, töltsd fel teljesen, majd írd meg kérlek, hogy hozott-e a dolog változást a SOT-ban.
eladogeppc: Te is..
A gyorstöltés funkció egy checkbox (jelölőnégyzet) állításával szabályozható, ami csak akkor jelenik meg, ha az eszköz nincs töltőn.
-
MrCsiT
addikt
válasz
lalika740 #3461 üzenetére
kérem a topicgazdát, vagy egy moderátort az ilyen off-okat, mint amire választ nyomtam, ha kérhetem, takarítsa. Hozzászólás gyűjtésen kívül, semmi értelme. A topichoz meg végképp nem tartozik, tartalmában helyes volt a korábbi véleményező ez irányú felvetése..
A többieknek megköszönném, ha maguktól befejeznék az offolást, ezzel némi önkritikát is gyakorolva.. Lol
( ..akinek nem inge..)
-
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #3168 üzenetére
..csak tanácsot kért. Lehetne, hogy azért, életben hagyjuk?
-
MrCsiT
addikt
Vodás teló felajánlotta a frissítést.
Lassan le is tölti, aztán, települ.
-
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #2699 üzenetére
ez relatív: azt sosem tudod meg, hogy gyorsabb lenne-e az eszköz, ha mégis újra belaktad volna.
(hiszen, sosem csináltad.) -
MrCsiT
addikt
Vodánál volt tegnap a kezemben egy S7 edge. Az s6 edge+ -t mellétettem, valóban kicsivel kisebb a kijelzője, de valahogy nem volt zavaró az 5,5"-os méret sem, nem volt az a "hú de sokkal kisebb" érzésem.
Gyorsnak gyors, a nagyobb aksi nem rossz, és vodánál 281-re van beárazva most. Fura, hogy ahogy nézem, az S6 edge+ már nincs is fent a voda shop-ban.
kérdés: valaki itt, aki vodás, kapott már az edge+ -ra frissítések keresésével 6-os droidot? Én tegnap este néztem, de még nem ajánlotta fel a rendszer.
-
MrCsiT
addikt
Sajnos, nagyon is el tudom képzelni, hogy
- vagy az ügyfél;
- vagy az ügyfélszolgálat
annyira sietett, hogy üzembe helyezték az eszközt gmail fiók nélkül.Azért sajnos, mert a mai kor egyik legrosszabb velejárója, hogy mindent gyorsan akarunk, vagy "kell" csinálni, nincs idő ( még ha igény lenne is) arra, hogy pl. egy új telót normálisan elindíts, konfigurálj (ha teljesen nem ért hozzá a tulaj, akkor az ügyfeles segíthetett volna, de neki meg a "feldolgozott ügyfél db/nap" mutatója romlana, ha emberként viselkedne, segítőkész volna, stb..
)
Ügyfél oldalról a "jó van' az, már bekapcsol, mennem kell a "gsgsgfs" helyre, nincs több időm most erre, mennék már, mit állítgassak rajta ennyit?!" mentalitás a totálisan hibás: ezek a készülékek már nem a "ződ gomb - hívás, piros gomb - hívás vége" funkciókörben mozognak. Okostelefonok. Ez azt is jelenti, hogy
- konfigurálást igényelnek, ami pedig időbe telik;
- úgy, mint ahogy megtanult biciklizni, autót vezetni, úgy az eszközt is meg kell tanulni, türelmesnek lenni az esetleges problémákra, nyitottnak az újdonságokra.Ha ez nem megy, kell venni egy "ződ gomb - piros gomb" eszközt, és csókolom. Az sem gond, a lényeg, hogy a legnagyobb elégedettséggel használhassa a T. tulaj az eszközét, de értse meg, hogy ez nélküle nem fog menni..
-
MrCsiT
addikt
válasz
guriga1234 #2351 üzenetére
kicsit offtopic itt egy chrome, szerintem, nem?
ezzel együtt:
az egyik legfejlettebb, naprakész, leghasználható védelmi megoldásokat kínáló böngésző - már, ha a user nem akkora balf*sz, hogy kikapcsolja a frissítéseket, ezáltal
- az esetleges biztonsági réseket kihasználókat magára húzza;
- ha valami hiba vagy javítás jön a termékre, azt nem kapja meg.. no comment.
- a profilokról, újdonságokról természetesen nem fog tudni, hiszen noob és nem is érdekli..Ez már nem a tört win98, aminél megúsztad egy ideig, hogy kikapcsolod a frissítést
- főként, hogy a termék ingyenes.
Alapvető mentalitásbeli probléma. Aztán meg, pislog a T. tulaj, hogy "jééé, blokkoltak itt-ott és botnet hálózat része vagyok".. ehhez csak gratulálni tudok.
(analógia: autón addig használod a gumit, amíg a felni is lekopik a kerékagyig, ugye? Hiszen, a böngészőt is addig használod javítás nélkül, míg csak nem lehet rá panaszkodni, hogy sz*r, lassú..)
más, kérdés: 6.0-ról semmi hazai hír?
ismét más: Darko: ha a T. tulaj szánna 3 percet arra, hogy eltöprengjen a "miért felejtem el a 17. fiókom jelszavát és mit lehetne tenni" igazán bonyolult kérdésen ( miért "igazán bonyolult?" mert a Gmail.com account egészen szépen kéregeti, hogy ugyan, adj már meg biztonsági adatokat a fiókhoz, ugyan szánj már rá 3 percet..) meg lehetne oldani: nyilván, van egy olyan, régi e-mail címe, és van egy mobilszáma, amit meg tudna adni biztonsági e-mail-nek és mobilszámnak: máris KÉT megoldás lenne arra, hogy hogyan jut be a fiókba, ha elfelejti a jelszót.
(ha ezen a ponton parázva, hogy "jajj, megtudják az e-mail címem, jajj, megtudják a mobilszámom") - akkor fejezze be nyugodtan: egy ismerősétől már nyilván tudja a google ezeket az adatokat róla, szóval ez nem érv ma már. ()
-
MrCsiT
addikt
Köszi..
egyéb kérdés: új telónál, el lett indítva az Edge képernyő, erre jelezte, hogy van frissítés, le akarom-e tölteni.
Volt más funkció, ami egyből az update-hez fordított.Van valami frissítő alkalmazás, vagy hely a menüben, ami ezeket a - mondhatni rendszerkomponenseket - egyszerre megfrissítené? Csak azért, mert még ismerkedünk az eszközzel, és inkább wifin megfrissíttetnék a rendszerrel mindent egyszerre, mint később, pl. út közben nézegetve a telót, ahol esélyem se lesz egy nagyobb appot letölteni, vagy, nem szeretném, mert a mobilnet erősen korlátos..
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Kérdés: több személy ujjlenyomatát meg tudom taníttatni a telóval? (csak mert páromé az eszköz, de nem szeretném kizárni magam belőle.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest