Samsung Galaxy S6 edge+: plusz méret, plusz tudás, plusz pénz

Bevezető + tartozékok

Gyakran mondjuk, hogy a mobilok tesztelése számunkra egyszerre munka és hobbi, azt viszont ritkábban hozzuk szóba, hogy környezetünknek mi a véleménye a több napra megjáratott készülékekről, hiszen azokat nem zárjuk el a szerkesztőségben. Van ismerősöm, aki mindig érdeklődik, hogy épp mi lapul a zsebemben, és van, akit az egész mobilvilág hidegen hagy, a Samsung Galaxy S6 edge mindenesetre olyan készülék volt márciusban, amely minden tekintetet magára vonzott. Nem véletlen: a mutatós fém és üvegházas készülék és a két oldalán lehajló, tű éles AMOLED kijelző olyan alapvető váltás volt a korábbi évek „Samsung plasztik” formavilágához képest, amely az MWC-s visszajelzések után optimista eladási becslésekre sarkallta a koreaiakat.

A Galaxy S6 edge+ egy másik mutatós Samsung, a Galaxy A8 felett
A Galaxy S6 edge+ egy másik mutatós Samsung, a Galaxy A8 felett [+]

Az S6 és S6 edge mégsem fogy a várakozásoknak megfelelően, sőt: manapság a legtöbb tradicionális gyártó küzd az előrevetített számok teljesítésével, csak az Apple tud igazán kiemelkedő eladásokat felmutatni a feltörekvő, ígéretes kínaiakkal szemben. Éppen ezért volt fontos, hogy március után az augusztusi Unpacked esemény is nagyot szóljon, sokan mégis fejüket vakargatva álltak fel a műsor végén. A Samsung csúcskategóriás phabletei ugyanis a hardcore telefonnyomogatók kedvencei közé tartoztak: ott volt a nagy és cserélhető akkumulátor, a tárhely bővítési lehetőség és az S Pen, valamint az infra és a kapcsolódó szoftverek, erre idén a styluson kívül a Note5-ből ezek mind kimaradtak, a méretesre nőtt S6 edge+-ból pedig még az S Pen is. Jelen állás szerint pedig idén ez lesz a nálunk kapható csúcs Galaxy phablet, a Note5 ugyanis csak később érkezik.

Az S6 edge+ a második két oldalán lehajló kijelzős Galaxy
Az S6 edge+ a második két oldalán lehajló kijelzős Galaxy [+]

Mégsem baj, hogy augusztusban tulajdonképpen egy nagyra nőtt, S Pennel felszerelt S6-ot és egy nagy tenyérre formált S6 edge-et mutatott be a Samsung, hiszen a márciusi készülékek kiválóak voltak mutatós megjelenéssel, piacvezető hardverrel, letisztultabb szoftverfelülettel és remek kamerákkal. Azért problémák is becsúsztak a gépezetbe: hiába a gyors tároló, a microSD hiánya akkor sem tetszett sokaknak, az üzemidő nem javult az elődhöz képest, pár hét használat után pedig sokaknál memóriakezelési gondok is előjöttek. Éppen ezért fontos hír az újabb gigabájt memória, a nagyobb telep és a kibővült kamerafunkciók, amelyek egy jó alapkészüléket tehetnek még jobbá.

Az S6 edge+ is világos dobozban, gyorstöltővel vásárolható meg
Az S6 edge+ is világos dobozban, gyorstöltővel vásárolható meg [+]

Az év második felének samsungos innovációjából idén tehát méretes finomhangolás lett ismerős alapokkal, éppen ezért a tesztben az S6 edge+ a szoftverek részletezését rövidebbre fogjuk. Ezúttal viszont dobozával együtt látogatott el az új edge: a fehér dobozból egy fülbe simuló, extra gumiharanggal érkező mikrofonos füles, egy villámgyors töltésért felelős adapter, egy microUSB kábel, némi leírás és a SIM-tálca eltávolítására szolgáló apró tű foglalt helyet. A gyártó nem mellékelte, azonban az opcionálisan megvásárolható vezetékmentes töltővel úgyszintén a szokásosnál fürgébben lehet csurig pakolni a 3000 milliamperórás telepet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés