- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Edge - Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérünk olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Üdv mindenki!
5 napja cseréltettem akksit az S6 Edge-ben, de nem vagyok teljesen elégedett.
Az előzőt naponta 2x kellett tölteni, a mostani érezhetően jobb, de ha reggel 6-kor leveszem, délután 5-kor már 20% körül vagyok, aztán nem is függök rajta folyamatosan. Tudom, hogy nem akkubajnok a készülék, de talán többet kellene bírnia új akksival.
Ami furcsa, 15% után nagyon gyorsan lemerül (kikapcsol), majd amikor töltőre teszem, egyből 15%-on áll az akksi...
Amit még észrevettem, hogy sokkal lassabban tölti fel, mint az előzőt, kb 30 perccel tovább tart.Az OS a régi, gyári, nem rootolt 7-es android.
Akik cseréltek akksit, mi a tapasztalat?
Van 6 hó gari az akkura, de nem akarom visszavinni, hátha valamit én nem csináltam jól.Köszi a válaszokat előre is!
-
Akkuidővel mi a baj? 1 napot elmegy, de van, hogy reggel 6-tól masszívan használom, délben már fel kell tenni töltőre, de ez ilyen volt szerintem újonnan is. NFC-t kikapcsoltam, a többit nem tudom nélkülözni.
-
-
-
-
Üdv mindenki!
Kérdezlek benneteket, hogy az S6 Edge egyszerre hány bluetooth eszközhöz tud csatlakozni? Azt szeretném elérni, hogy a BT fülesen csak a telefonálás menjen, viszont mellette beraknék a kocsiba egy BT hangszórót, amin a Waze hangja szólna. Az addig oké, hogy a BT hangszórón csak a média szól, a fülesen meg csak a hívás, de egyszerre a kettő működik vajon?
Ja ki kell próbálni, de az most nem kivitelezhető, mert nincs még meg a füles, csak a hangfal.
Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
tomee007007 #9549 üzenetére
Szerintem titokban tölti.
-
Én is gyengének gondolom, de ma már egyik telefon sem megy el egy hetet, mint anno, és figyelembe kell venni azt is, hogy az S6 széria a non plus ultra volt akkor. A kijelző se egy akksibarát, de azért bőven használható a telefon, még ha egy húzósabb nap során meg is kell biztatni kicsit.
Persze, a kínai mobilokba benne van egy 5000mAh akksi, és kb ennyi, ami említésre méltó, az összes többi paraméter középszerű. Ami olcsó, az általában nem jó, nem prémium. Nem vitaindítónak szántam.
-
Ne fikázzátok már, kb az akksi az egyetlen gyenge pontja. Apró trükkökkel, ezt azt kikapcsolod amit sose használsz, akkor azért el lehet vele lenni 1 napot. Este feldobom a párnára, reggel 100%-on leveszem.
Waze hamar meríti, de nem csak ezt a készüléket...Ár érték arányban az egyik legjobb használt telefon a piacon. Ezerszer veszek inkább egy ilyet 40-50-ért, mint himihumi kínait újonnan ugyanennyiért.
-
-
-
Üdv mindenki!
Feltelepítettem azt a frissítést, amit a márkatárs posztolt, nyilatkozni érdemben nem tudok még róla, de lefrissült, az biztos.
Téma volt a tok, én egy Spigen Rugged Armort használok. A telefon idén (2018) januárban került hozzám, szóval kb fél éve nyüstölöm ezt a tokot - meg vagyok vele elégedve. Télen a hidegben is frankó passzos volt, nyáron a melegben kicsit kilazul (pláne, hogy ha Waze-t használok, eléggé melegszik is a telefon), de még bőven fogja a telefont. Nem szoktam dobálni a mobilokat, ennek ellenére párszor ejtettem már le, a pofára eséstől jól védi, persze csak ha vízszintes felületre esik.
Amennyire feelinges ez a lekerekített kijelző, annyira használhatatlan is, vágja az ember kezét, ezzel a tokkal teljesen barátságos.
Korábban S6-om volt, sajnos alaplaphibás lett, de annyira megszerettem a készüléket, elégedett voltam a tudásával, hogy beruháztam egy Edge-re. Remélem, sokáig fog menni még.
-
-
-
Üdv mindenki!
Bluetooth headsetről váltanék vezetékesre, jelenleg a gyári fülest használom, de be szeretnék szerezni egy mono, "1 fülesest".
A problémám, hogy bár a headsettel szuper a hangminőség, ha pl vezetés közben navigálok, a Waze hangja csak a fülesen hallható. A telefon csörgése rendben van, azt hallom a telefonból, de a navi hangját is szeretném. Néztem a beállításokat, de nem találtam olyat, mint a BT-s fülesnél, hogy csak a media vagy csak a call audio szóljon belőle...Van erre valami megoldás? Mert ha a navit nem hallom, megbukott az egész dolog.
Köszi a segítséget előre is!
-
-
-
válasz
Attila8006 #9370 üzenetére
Üdv!
Ha elfelejteted vele, akkor se jegyzi meg aztán?
-
válasz
Marquess #9360 üzenetére
Üdv!
Az Edge egy olyan teló, amit a mai napig megnéznek. Nem mintha ez lenne a fontos persze.
A sima S6 szerintem használhatóbb, volt olyanom is, kényelmesebb, de pár nap alatt ráállt a kezem a lekerekítettre is.Ezek minőségi, prémium telefonok, ezerszer veszek inkább egyet használtan, mint ugyanennyiért új droidost.
El kell fogadni, hogy olcsón nem lehet ilyen minőséget kapni. -
Azzal a lassítós frissítéssel kapcsolatban vannak hírek? Mindenki be volt tojva a biztonsági réses dologtól korábban...
-
-
válasz
tzsolesz #9347 üzenetére
Nem biztos, hogy ez akksi gond. Én 1 évesen vettem, 3 hónapja van nálam, de 1 napot el szokott menni. Ha nagyon nyomom neki, akkor 1x fel kell tennem napközben, de ha reggel 6-7 körül leveszem, estig ki szokott tartani.
Alkalmazások körül nézelődj, nem ragad-e be valami?! -
-
Üdv!
Érintősáv elrendezés: 2 ujjal lehúzod a rolót, ráböksz jobb felül a pöttyökre, szerkesztés.
Automatikus fényerő gomb: biztos a beégés minimalizálása miatt vették ki. Nekem tök jól ráállt a kezem, hogy én magam állítom be, megszokás kérdése, nem hiányzik.
A többi is szubjektív, edge panelt én talán párszor, ha használtam. S6-om volt korábban, azon nem volt ez a lehetőség, lehet azért nem is hiányzik.
Üzemidő, hát, S6-on végigjártam én is a főverziókat, nagy csodát ne várj, ennek a készüléknek (talán egyetlen) igazi gyengéje az akksi.
-
válasz
Marquess #9330 üzenetére
Üdv!
Páromnak LG G6-ja van, nagyon meg van vele elégedve. A kamerája szuper, a kijelzője régebbi technológia, mint az S6 / S6 Edge, de cserébe nem ég be, és sokkal élethűbbek a színek - nekem nem jött be a Samsung túlszaturált kijelzője. Alap színmódban azért élvezhető az is.
Akksija is jól bírja, gyors, nem fagy, de ha prémium telót veszel, kis eséllyel nyúlsz mellé, a baj inkább az olcsóbbakkal van, márkától függetlenül. -
-
-
-
-
-
Nekem 1 konkrét tapasztalatom van ilyen melegedéssel: tavaly nyáron mentem úgy, hogy navigáltam, vezetékes (szivargyújtós) töltő volt a telefonba dugva, és egyszercsak kiírta a készülék, hogy a töltést leállította, mert a telefon túlhevült. Hát, valóban volt vagy 60 fokos, szinte égette a kezem!
Szerintem melegszik a sima töltés közben is, plusz van a kocsiban alapból 30 fok, meg ugye süti a nap a készüléket...minden összeadódik.Felmerül a kérdés, hogy akkor hogyan töltsem? Mert az akksi annyira harmatos, hogy ha rendesen igénybe veszem, napi 2 alkalommal kellene tölteni.
Úgy szoktam áthidalni, hogy ha hosszú ideig csak megyek megyek, akkor a kijelzőt kikapcsolom, ilyenkor elég jól visszahűl.
Tudom, marketing, de a linkelt ebayos töltőben van valami temperature control, jelentsen az bármit, mindegy is, valahogy töltenem kell, miközben a telefon fel van tapasztva a szélvédőre. Qi gyorstöltést amúgyse tud az S6 Edge, szóval bízom a sikerben!
Megrendeltem, de tesztet nem találtam róla, szóval ha megjön, és lesz időm, írok róla egy kisebb szösszenetet.
-
-
Üdv mindenki!
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy az összes Qi képes töltő tudja tölteni az S6-okat? Szemezgetek egy ilyen autós tartóval/töltővel, de S7-től felfelé írja a Samsungokat, hát nem tudom...
Anno az S6-ot töltöttem ilyen kínai noname Qi párnán, ment vele szépen.
-
-
-
Üdv mindenki!
S6 Edge-hez keresek olyan, szélvédőre rögzíthető tartót, ami tud Qi töltést (szivargyújtóról). Ha valakinek van feleslegben, írjon bátran, mert vevő lennék rá.
Persze ha van egy bevált típus, jöhetnek linkek is róla.Köszönöm a segítséget előre is.
-
-
-
-
válasz
#20749568 #9204 üzenetére
No várj csak. A gyakorlat azt mutatja, hogy az N-es Windows nem ismeri fel a droidos mobilokat. Pontosítok, felismeri, de nem tudod megnézni, mi van rajta. Azt ugyan nem tudom, hogy egyáltalán fel se ismeri a fórumtárs készülékét a rendszer, de ha N-es Windows van a gépén, akkor alapból biztosan nem fogja látni a tartalmat rajta.
MOD: Bocsi, eltévedtem. Itt flashelésről van szó, nem képek másolásáról.
-
válasz
tomkranich #9199 üzenetére
Üdv!
Milyen oprendszeren próbáltad? Az N-es Windows verziók nem ismerik fel a droidos telefonokat alapból, telepíteni kell hozzá pár dolgot. Célszerű megnézni mindenek előtt egy Win7-en, abból ha jól tudom, nincs N-es verzió.
Bár ettől még felismeri a készüléket, csak érdemben nem tudsz vele mit kezdeni.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Üdv mindenki!
S6 Edge-re tudtok ajánlani olyan tokot, ami körbeveszi a telefont, és így a vékony kávája nem vágja el az ujjamat? Ezt nézegettem, de nem találok sehol készleten. Gyártótól lehetne rendelni, de annyi a szállítás, mint a tok ára, fele ennyi lett volna Magyarországon, csak hát nem kapható...
Nem ragaszkodom pontosan ehhez, de valami ilyesmi "komolyabb", igényesebb tok kellene, nyitósat nem akarok. Nem szoktam dobálni, de azért a sarkait védje rendesen, illetve legyen egy kerete fent és lent, ha arccal lefelé fordítom, ne érje el a kijelző az asztalt.
Köszi a tippeket előre is!
-
-
-
-
Üdv!
Telekomos Edge most jelzett valami frissítést: G925FXXS5ERA7/G925FTMH5EQJ1/G925FXXS5ERA3, mindez 51,09 megabájtért. Valakinek van vele tapasztalata? Ez még nem az Oreo.
-
válasz
Hardver Arc #9123 üzenetére
Üdv!
Mindenképp vedd kézbe, mielőtt megveszed! Kinézetre nagyon vagány a telefon, de nekem pl kényelmetlen a vékony káva miatt, az S6-nak sokkal jobb a fogása.
Tokban persze ez eltűnik. Van, akit az edge-kijelző zavar. Győződj meg róla magad. -
Hát én valahogy nem tudtam sose rápörögni ezekre a frissítésekre. Amíg a 6-os volt rajta, addig azt használtam, de a 7-essel is elvoltam, lényegi dolgok nem változtak benne, akksi esetleg jobb lett, de lehet csak placebó...
Bár ahogy fejlődnek az appok, nem is tudom, most talán a 4.4-es droid az elvárás a legtöbbnél, így az Oreóval nyerhetünk max pár évet, de félő, addig megadja magát a hardver.
-
válasz
soedapet #9109 üzenetére
Üdv!
A kék LED pislákol, de a telefon képet nem ad? Ha a kijelzőt nem indítja be, akkor nehéz lesz a helyzet...valahogy el kellene jutni a recovery-be, vagy download módba.
Igazából azzal lehet próbálkozni, hogy a power + hang le-vel újraindítod, akár többször is neki lehet futni, nekem az S6-os nem mindig kapta el elsőre, de ha erre totál nem reagál, az passz, lehet akksi bajos. Bár furcsa lenne, ha pont most menne el.Próbáljátok meg a mysamsung.com-on beregisztrálni, arra szoktak adni + 2 hónapot, de ha ti is egy külföldről behozott telefont vettetek, akkor az 1 év sajnos eléggé fix.
-
-
válasz
#20749568 #9102 üzenetére
Én is úgy tudtam, hogy szög egyforma a két készülék, de inkább kérdezek.
Knox-ot csak download módba tudom megnézni, ugye? Onnan kilépni (enyémen legalábbis) csak a power + hang le gombbal tudtam, remélem nem rontja el a készüléket.
Kétszer talán nem nyúlok bele a darázsfészekbe.
-
Persze, ezekkel tisztában vagyok, hogy akinek semmi baja, nem ír ide, és ezért tűnhet úgy, hogy a széria rossz.
Igazán az érdekelt volna, hogy garanciában foglalkoznak-e az ilyen jellegű problémával, vagy újraszoftverezik, aztán örüljön a júzer...?
Garanciálisat kerestem mindenképp, pont emiatt. Igazából már bánom, hogy nem fizettem ki akkor azt a plusz ~40.000 forintot. Nem véletlen volt olcsóbb a sufniGSM-es, nem feltétlen azért, mert az rosszabb, de azokra 1 év gari van, míg a Samsung által Magyarországon értékesített (MediaMarkt, Edigital, mobilos boltok...stb) telefonokra 2 évet vállal.Ha a knox 0x0, akkor nagy baj nem lehet, jól gondolom? Mármint a gariztatással, ha persze elromlik. 2 ismerősömnek van Edge, egyikük 2 éve, másikuk 3 éve használja, nincs problémájuk vele.
Amúgy ez statisztika is, mivel ebből a telefonból sokat eladtak, persze sok problémát talál az ember fórumokon, de ha beírom, hogy "xy restarts randomly", biztos kiad rengeteg típust.
-
Üdv mindenki!
Van egy sima S6-om, ami újraindulgat, és kellene neki egy utód. S6 Edge-t néztem ki, de beírtam ide a fórum keresőjébe az "újraindul" szót, és elég sok találatot dobott, nagy részük ugyanarra panaszkodik, mint ami nálam az S6-nál is fennáll: random újraindulás, melegedés, bootképernyő befagyása, bootloop.
Azt hallottam, hogy az Edge-ek jobban össze vannak rakva, hát nem tudom... A kérdésem, hogy ez a hiba mennyire gyakori, illetve valaki gariztatott-e már ezzel a jelenséggel telefont? A készülék, amit kinéztem, még garanciális (feltéve persze, ha a knox 0x0, de ezt majd ellenőrzöm), és nincs semmi hibája, bár az S6-omnak se volt új korában, havi 1x talán újraindult, de nem percenként, mint ahogy most teszi...
Esetleg ha valaki talált megoldást a dologra, azt is szívesen látom, enyémen már volt gyári visszaállítás, kapott új szoftvert (bár a build szám és úgy általában semmi sem változott, csak másik régiós került rá), de nem oldódott meg a probléma. Gondoltam arra, hogy elküldöm reballoztatni, de egyelőre embert keresek a feladatra.
Köszi a válaszokat előre is!
-
-
-
Üdv!
Tegnap nyomkodtam az S6 Edge-t, és nem tudom, a MediaMarkt-ban valami hibás darab lehetett-e, de nekem olyan érzésem volt, mintha vágná a kezemet a széle, illetve annyira vékony az oldalán a ház, hogy ezt én naponta dobnám le.
Vagy csak én vagyok béna, de engem nem győzött meg. A sebessége igen, de a fogása abszolút nem jött be.
-
válasz
szentkuti11 #6219 üzenetére
Az mondjuk igaz, hogy ott az üzletben napi 8-10 órát biztos ment, főleg hogy már 1 éves a készülék, biztos benne van a kilométer.
-
Üdv!
Ma tapiztam egy S6 Edge-t a Telekomnál, kiállított darabot, de nagyon rondán be volt égve a kijelzője. Mennyire jellemző a típusra?
Tudtok valamit arról, mikor lesz kapható? Azt mondta az ügyintéző hölgy, hogy készlethiány van és online sem rendelhető. -
-
válasz
bounty123 #6206 üzenetére
Ja oké, csak zavar, ahogy pl PC-s Windows-on is zavar, hogy bizonyos gyártók felteszik a saját baromságaikat, Lenovo előszeretettel rakja tele a saját előtelepített notijait.
Ezeket törölni nem lehet? N8-on nem lehetett.
A gyári Samsung romot nem lehet rátenni garivesztés nélkül?
-
Üdv mindenki!
Akik a Telekom-nál vettek S6 Edge-t, mennyire van telefosva a Telekom baromságaival a telefon? Magyarán, mennyire nyúlnak bele a romba?
Ha vannak ilyen appok, törölhetők?
Esetleg, a Samsung romja rátehető a készülékre garivesztés nélkül?Köszi a választ előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Fujifilm X
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest