- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoflug
őstag
Valakinek van infoja,hogy hol lehet beszerezni ezt a verziót, hivatalos garival?
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
Szerintetek a magyar nyelvet rá lehet tenni erre a telefonra?
Language enabler +root?
Köszönöm. -
Tomessz85
tag
Jó kis teszt, jó volt végig olvasni. Egyáltalán ... sem a közel sem a távoli jövőben nem várható, hogy eu-ban is forgalmazni fogják ?
-
válasz
Parallaxis #95 üzenetére
Miért kéne jobban bírnia?
-
SoundBird
tag
Szerintem a G3-at nem kéne már ennyire akadozónak beállítani. Jöttek a frissítések és jók. Nem lehet állítani, hogy tökéletes, de szinte az. Ha az árát is figyelembe vesszük akkor meg főleg.
-
válasz
Parallaxis #92 üzenetére
Az S5?
-
Gicz
addikt
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Hát gyakori, hogy délután 4 kor 20%-on vagyok, akkor pedig már vigyázva használom h kibírja míg hazaérek.
Ha ilyenkor 5 percre bedugnám valahol és töltene rajta 50%-ot, azt nagyon díjaznám -
Te sem olvastad a tesztet.
1. A fHD-s S5-nek jó az üzemideje
2. A QHD-s S5-nek sem kevesebb(#84) Wynsent: olvasd már el a tesztet, hogy mit írnak az akkuidőről
(#81) Gicz: mert hamar tönkremennek így az akkuk. A telefonokat naponta, kétnaponta töltöd, pár hónap alatt cserélhetnéd az akkut, ha így töltenéd.
-
Kékes525
félisten
A felbontásával semmi gond, ahhoz képest, hogy van Knox és van bloatware dömping. Ezt senkit nem zavar? Csak a feleslegesnek tűnő nagy felbontás?
-
mrlujoak
veterán
Örülünk, a Samsung ezt is megcsinálta. N+1. Tök jó.
-
Gicz
addikt
fejlesztenék inkább az akkukat...
RC helizek, és ott egy 24V 5000mAh (120Wh) akkut (a heli 4 perc alatt meríti le, az aláírásomban látható ha valakit érdekel) és ezek az akkuk tölthetők 5C-vel biztonságosan. Ez telefonokra vonatkoztatva azt jelenti, hogy egy 3,8V 3000mAh (12Wh) akkut lehetne tölteni 15A-val. ami azt jelentené hogy 12perc alatt 0ról 100%-ra lehetne tölteni....
sőt nem is fejeszteni kell, hiszen a technológia kész (én is használom évek óta helikben) csak nem értem miért nem alkalmazzák telefonokban....
-
SkyLine3000
addikt
Régen mennyire király volt 2,4 collon a 240x320 pixel...
-
oszkarfincs
aktív tag
Most hogy ellőtték a QHD-t, nem tudom mi marad az S6-ra.
-
kalmani
tag
Van-e értelme hat lovat fogni a hintó elé, amikor a négy ló is ugyan olyan gyorsan fut?
Nincs, de sokkal elegánsabb. -
Kékes525
félisten
QHD felbontás hogy jó e vagy sem, ennél egy kicsit fontosabb hogy a Knox gondolom maradt, "a szoftveres rész bemutatásához ajánljuk Galaxy S5 tesztünket." és a bloatware dömping is.
Hogy ez mire jó?
-
d@vee
őstag
Hát ennek a felbontásnak aztán van értelme...semmi. Majd jön mindjárt valaki aki megmondja a tutit, mert a több mindíg jobb ugye, jó kis parasztvakítás. Jobban leterheli a hardvert és az a hülye akksi még fullHD mellett is alig bírja szuflával.
-
exelsior1
senior tag
Nem feltétlenül látom értelmét a QHD felbontásnak (G3-nál is alig érzékeltem az extrát amit nyújt, ill alapból nem tetszett az a kijelző), de végül is, legalább a Samsung megoldotta, hogy ne nőjön a fogyasztás, míg az LG az üzemidő harmadát minimum feláldozta. No meg tesztek alapján a QHD-s Samoled színei még jobbak, színhelyesebbek az alap S5-énél. Remek proci, végre 3 giga ram, ez most tényleg kéne
Végül is mi az a 190 ezer forint?
-
halkow
őstag
ennek a telefonnak nem sok értelme volt 190k-t meg abszolút nem ér...
G2,G3, note 4 jobb alternatíva
" A készülékház
továbbra is 142 x 72,5 x 71 milliméteres,
kellemes" -
mufi
senior tag
Turbózott de csak 1080p videó? Bakker...
Ez már erősebb mint a laptopom, a fene egye meg! Inkább a szoftveren csiszolnának, nem a magok számán.... -
hue2000
tag
ütős lett de nekem az Alpha sokkal jobban tetszik
-
ctvagyok
őstag
Bírom, hogy leírják, hogy látható a különbség a QHD javára. De mindenki bizonygatja, hogy felesleges , és hogy nem is látható.
Biztos, ha a ti telefonotok lenne QHD, akkor tuti legjobb felbontás lenne nektek is
Az ember ilyen, igazolnia kell, hogy helyesen költötte el a pénzét. Érezned kell, hogy tiéd a legjobb. Ha meg nincs a tiéden, akkor meg egyből felesleges fícsör. -
-
válasz
bulikavagyok #66 üzenetére
Köszi már kikerült, de ez nem nagyon érdekel...
-
Ma nem lesz ma-tv?
-
Az nagyon biztató, hogy nem rontotta le a teljesítményt a nagyobb felbontású kijelző (ettől tartottam egy kicsit). Kíváncsian várom a szerdai N4-es adást..
-
Wynsent
tag
Már csak az akku nem fogja bírni. .. 2800mAh...
-
válasz
energy4ever #59 üzenetére
Szerintem inkább a pentil-nél vesztik el a fonalat...
-
Szebb a kijelző?Igen.
Lassabb tőle a készülék?Nem.Akkor van értelme ennek.Örülök,hogy megcsinálták.Bár kétlem,hogy megvásárolnák egy telefont is ezért az árért,de a lehetőség adott
-
energy4ever
addikt
Szerintem mar az atlag felhasznalok aztse tudjak, hogy mi az a pixel.
-
-
fmin
csendes tag
Nagyon szép, nagyon gagyi, de én kiváncsi vagyok az iphone 9-re. Ilyeneket írtok, szánalom....
-
Y72
aktív tag
Engem az érdekelne, hogy hol lehet elolvasni a cikkben említett műanyag vs fém keret összehasonlítást:
" bár az elmúlt hetekben sok érdekesség kiderült a műanyagok tartósságáról a fém borítás ellenében"A kijelző mérete és felbontása csak akkor számít ha ezt figyeled, napi használat során nem ezzel foglalkozik az ember egy stresszes környezetben.
-
blueMerle
veterán
Teljesen mindegy milyen felbontása van a kijelzőnek ha egyszer ez a telefon annyira GAGYI mint egy 300Ft-os játéktelefon. Ott az Alpha, könyörgöm, házon belül van és egy napon nem lehet említeni a kettőt, mintha nem is ugyanaz lenne a gyártó. Pedig mindkét készülék prémium kategóriás termék -elvileg.
A témához pedig: én hatalmas pixelvadász hírében járok, megjártam már a szavannákat pixelekre vadászva (szóval nagyon zavar a pixeles kijelző) mégis egyértelmű túlzásnak tartom (bár ettől függetlenül észre lehet venni egy FHD és QHD felbontás közti különbséget még 5"-on is)
-
joey04
titán
Úgy álltam neki a tesztnek, hogy csak a kijelző, akksi és sebesség részeket futom át, de annyira olvastatta magát, hogy végigmentem rajta. Gratula Bone, ez eddig a legjobb teszted szerintem.
Az nem semmi, hogy mennyi extra jár a készülékhez. Ez lenne a minimum mondjuk a felsőkategóriában.
-
szzoo
tag
Nagyon ronda ez a telefon, ez hogy nem "presztízskérdés"
-
Stukker1987
senior tag
nagyonoff:
Már megint az a szöveg ebben a cikkben is mint a G3 tesztben,hogy azért laggolt a G3,mert QHD mellé Snapi 801,Andreno 330 gyenge,holott több más gyártó is ugyanezzel a párossal tudott megfelelő rendszersebességet produkálni,illetve a G3 is folyamatosan javul a frissítésekkel. (gyakorlatilag a kezdeti akadozások 80%-a eltűnt)
Nem azt mondom,hogy nincs igazság a dologban(extrém helyzetekben,extrém használat mellett),de a G3 fórum tele van az akadozásokról kérdezősködő leendő tulajdonosokkal,mivel úgy elültettétek bennük a félelem csíráját
,hogy valami akadozó k@kit kaphatnak csak és ez marhára nincs így.
-
wortz
tag
Kíváncsi lennék, hogy ha RGB-s lenne a panel, nem PenTile, akkor is látnátok-e különbséget a Full-HD és a QHD között??
Amúgy annyira iszonyatosan, elképesztően ronda ez a telefon, hogy ha ránézek már elmegy az életkedvem. -
Látnok
aktív tag
Érdekes!
Bevallom, Én szeretem ha "jó" a felbontás, igaz eddig nem merült fel bennem igényként egy ilyen telefon megvétele.... és jó darabig nem is fog.
Viszont az előttem szólóknak igaza van abban, hogy végre kellene egy kicsit optimalizálni a rendszert. Iphone 6 HW és e között kicsit durva a különbség, és sajnos a samu előbb fog belassulni mint az. (De Iphone helyett persze írhattam volna WP-t, vagy BB-t is)
Ha ez a probléma megoldódna, na az lenne az igazi droid mennyország...... persze nem fog.
-
babkukta
senior tag
Igazából semmi extra ebben a telefonban. Talán a Snapi 805, ami figyelemre méltó. Láttam már G3at, de abszolút nem mondtam volna meg (ha nem tudtam volna), h az QHD. Pont egy Z2 volt a G3 mellett, és semmi előrelépést nem tapasztaltam a G3on. Vkinek lehet tetszik, de szvsz FHD-nál nem kell nagyobb felbontás. A 400 feletti ppi tényleg egy olyan érték, amin túl felesleges energia megy el.
Oké, lehet h a Pentile miatt itt jobban lehet látni a FHD és QHD közötti különbséget, de RGB-nél kb semmi -
eventus
veterán
Akksi maradt ugyan annyi, kijelző és a hw teljesen felesleges, optimalizálni kellene nem hülyíteni a népet, hogy ilyen hw kell.
-
Devas
őstag
válasz
Parallaxis #4 üzenetére
A képletből csak azt felejtetted ki, hogy milyen messziről nézzük.
Ugyebár három tényezőt kell ilyenkor figyelembe venni: felbontás és képátló (ezekből megkapod a pixelek méretét) és a nézési távolság.
TV-t messziről nézed, ott nem feltünő a nagyobb képpontméret, míg egy telefont közelről babrálsz, ezért a pixeleknek kissebbeknek kell lenniük.Amúgy egyetértek veled, szerintem is elég akkora ppi egy telefonnak, ami 30-40 cm távolságból elég szép képet mutat. Ennyi erővel odaállhatunk a TV elé nagyítóval és megállapíthatjuk, hogy egy rakás szar.
-
moleculez
veterán
Van különbség, de tényleg nem sok. Írom ezt egy Tab S-rol. Napi szinten használom, nagyon szép, de nem a kijelző miatt választottam ezt. Nagyon jó teló, minden téren, itthon anyósomnak az fHD-s van, a kamera tényleg nagyon jó, de egymás mellé rakva... Semmi különbséget nem lehet látni.
-
aelod
veterán
Kellett mint egy falat kenyér
Bitang amúgy. Vajon mennyi tehet egy ilyenben a kijelző csere? -
Paul119
addikt
válasz
#42308056 #12 üzenetére
játékok alatt néztem meg
és nem a különbséget néztem elsősorban hanem mint egy átlag user ránézésre és külön külön is látszik nem csak egymás mellett de igen egymás me lett jobban elő jön a különbség ha huzamosabb ideig van nálad mind a kettő akkor pedig keresés nélkül is ki lehet szúrni
-
helixP
nagyúr
Egyetértek embe-vel, nekem nem érték ez a kijelző, én nem látom a különbséget, de jó, hogy vannak ilyen irányú fejlesztések, és megértem, hogy a Samsung minden piaci rést le akar fedni, mert el tudom képzelni, hogy van, akinek pont ez kell.
Legendd: Nem kérhetnénk egy fotót a doboz tartalmáról, ha már ilyen különleges?
-
Simi87
senior tag
válasz
kislaszlo83 #20 üzenetére
de sajnos ezeket el is adják, és ha betojik a telefon mit csinálnak szerinted? könyöröghetsz a gariért. Nekem nincs, és nem is lesz ilyenem, max ha lesz EU-s. Na az XXL tényleg sufni gsm.
-
kurtuzov
senior tag
-
kislaszlo83
tag
-
embe
nagyúr
Ok. Elfogadom amit mondtok.
Legfőképp amiatt, hogy bevallom töredelmesen, hogy nem használtam még ilyen felbontású kijelzővel szerelt telót.
Csupán mint korábban előttem írták, a fHD felbontású monitorom vettem alapul, és ebből - is - vontam le a következtetésem.
Bár igaz anno ennél a telefonomnál Ericsson T68 is azt hittem ez már a kánaán. 80x101 pixel... -
Simi87
senior tag
Na az ilyenek, mint az XXL GSM húzza le a szakma színvonalát pl. az ilyen AS régiós cuccokkal.
-
zkosaras
aktív tag
-
dreamdancer
őstag
Ugyanakkor a MA TV-ben te magad jutottál arra (ha jól emlékszem), hogy értelmet csak fotónézegetésnél nyer a kijelző. A rendszersebességet és az üzemidőz pedig nyilván érinti a felbontás, a következő évek combosabb appjai hamarabb érik el a hardver határait, az üzemidő pedig tuti hosszabb lenne FHD-vel (ugyanezen SoC esetén).
Persze, a piac "elbírja", a kérdés inkább az, hogy a témára kihegyezetteken túl hány "normál" júzernek mondanád azt, vegyél ilyet, öreg, megéri a felárat a sima S5-höz (bármi hasonlóhoz) képest.
-
-
törölt tag
Ha egymás mellé teszed és direkt azt nézed van-e különbség akkor persze hogy látszik. Normál használat közben nem hiszem el hogy szemmel látható, hogy most Full HD vagy QHD panel van egy telefonban amikor a térképen keresel egy címet vagy elolvasol három twittet.
(#13) kurtuzov: Nem tiltakoznék, eladnám és vennék olcsóbban valamit amiben nincs ennyi felesleges akku-hardver zabáló fícsör
(#14) Legendd: Szombaton nyomkodtam 830-at Mediában, egész meggyőző volt de nem vagyok benne biztos hogy megérné azt a +50k forintot amivel drágább a 730/735-nél.
-
pengwin
addikt
(#1) embe
Teljesen jó dolog a fejlődés, legalább jobban el lehet majd különíteni specifikációk alapján a csúcs- (QHD), a felső- (FHD), a közép (HD) és a belépőszintű (WVGA, qHD) készülékeket!
A nagyon különböző felbontások miatt valószínűleg az SoC-k is jobban el fognak különülni az új generációban, legalább nem ugyanaz a Snapdragon 400 lesz mindenben 50 és 140 ezer forint között.Lumia 730 / 735 / 830 tesztek mikorra várhatóak?
-
Fritz Teufel
addikt
Ha az akkumulátorok fejlesztésére várnánk, akkor a technológia megrekedne évtizedekre. Azzal kell gazdálkodni, ami van. Az pedig, hogy most nem szaggat, az nem jelet semmit. Az Android készülékek MINDIG lelassulnak (kivéve a gyári Android), ahogy tolják rájuk a 3th party szoftvereket ész nélkül. Ebben pedig éppen a Samsung az egyik élenjáró. Nekik kellene leginkább arra figyelni, hogy maradjon a készüléken fölös kapacitás, de sosem marad. Ráadásul a sok gyári Samsung-szemét el sem távolítható root nélkül. Szép ez a kijelző biztos, de hogy hosszútávon megmarad-e a gördülékeny rendszer, az finoman szólva is kétségeket ébreszt. Kisesebb felbontással akadt volna némi felesleges kakaó a jövőre nézve, de már most beáldozták. Sajnálatos
-
2ofthem
aktív tag
Mondanám hogy hú de jó, ha nem láttam volna élőben a G3-at. Semmi különbséget nem látni egy FHD-val szemben. KELL a fejlődés, csinálják csak, de jó lenne ha nem csak egy irányt látnának a gyártók.
-
csongi
veterán
válasz
Parallaxis #4 üzenetére
+1
-
Legendd
senior tag
válasz
Parallaxis #4 üzenetére
Ha ismernél, tudnád, hogy én aztán nem vagyok felbontáshajhász, nekem tökéletesen megfelel egy 4,6 hüvelykes HD kijelző is. Viszont igen, 40 cm-ről is látszik a különbség, nyilván, mint mondtam, nem kell ez, de nem is rossz tulajdonság ez. Nem a kijelzőfelbontást kellene egy szinten hagyni, hanem az akkumulátortechnológiát kellene fejleszteni, és habár hallani biztató híreket, kb. olyan érzése van az embernek, hogy ebből sohasem lesz semmi. Szóval oké, értem amit mondasz, egyet is értek félig-meddig, csak valaki azt nyilatkozza, hogy pfej 1080p-hez minek S805, amikor az S801 is bőven elég, aztán jön más, aki pedig ennek a szöges ellentétével áll elő...
-
Parallaxis
addikt
Közelről nagyon látszik a különbség
Max az nézegeti a mobilját közelről, aki rövidlátó, normál esetben a megszokott 30-40 cm-es nézési távolságból semmi különbség nem látható.
ha pedig sem a fogyasztást, sem a rendszersebességet nem érinti ez hátrányosan, akkor nem kell, de jó, ha van ilyen a csúcstelefonokban
Akkor gondold végig, hogy ugyanez a hardver egy fullHD kijelzővel mennyivel lenne gyorsabb és mennyivel bírná tovább az akksi. Máris sokkal kevésbé van értelme ennek a felbontásnak.
Én egyébként is csak mosolygok ezen, hisz egy 24"-os monitor, vagy egy 50"-os TV esetén megfelelő a fullHD (már csak azért is, mert nagyobb felbontású tartalom egyelőre nem igazán elérhető), akkor 5"-on mi a frásznak kell az égig emelni értelem nélkül a felbontást?
-
bollokcs80
Korrektor
Nagyon szép, nagyon jó, nagyon drága.
Kíváncsi leszek a Note 4 és a Nexus 6 elporolja-e majd teljesítményben....
-
Legendd
senior tag
Bármennyire is annak hangzik, nem tudom, láttál-e ilyen kijelzőt élőben, de több mint meggyőző. Közelről nagyon látszik a különbség a Full HD-s S5 és a QHD-s S5 között, ha pedig sem a fogyasztást, sem a rendszersebességet nem érinti ez hátrányosan, akkor nem kell, de jó, ha van ilyen a csúcstelefonokban
-
embe
nagyúr
Biztos van értelme ilyen méretben az ilyen felbontásnak ...
De mi is?
Csupán erődemonstrációra jó. Véleményem szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged