Hirdetés

Samsung Galaxy S5 LTE-A - hozd a mikroszkópot!

Bevezető

Ha a Samsung koreai döntéshozóit megkérdeznénk, hogy 5,1 hüvelyken tulajdonképpen van-e értelme QHD-s, azaz 1440 x 2560 pixeles kijelző felbontásra, valószínűleg furán és értetlenül néznének ránk, hogy már mégis miért ne lenne értelme. Odahaza ugyanis a másik nagy koreai gyártó, az LG elleni presztízscsatának legalább akkora jelentősége van, mint magának az eladásoknak, egyik óriás sem szeretne ugyanis egy technológiai lépéssel sem lemaradni.

A Samsung Galaxy S5 LTE-A ideális méretekkel rendelkezik
[+]

Ennek az eredménye volt tavaly, hogy gyakorlatilag egymást letaposva jelentették be és dobták piacra hajlított kijelzős készülékeiket, az LG a G Flexet és, a Samsung a Galaxy Roundot, de két új Android Wear okosórájukat, a G Watch R-t és a Gear S-t is néhány óra különbséggel leplezték le sajtóközleményben, meg sem várva a tulajdonképpeni hivatalos IFA-s bemutatót. Ami a QHD-s presztízscsatát illeti, az LG G3 előbb jelent meg, a Samsung viszont előbb mellékelte nagy felbontású Galaxy S5 variánsához a Cat.6-os LTE szabványt is támogató Snapdragon 805-ös rendszerchipet.

A Samsung Galaxy S5 LTE-A QHD megjelenítőt és Snapdragon 805-öt kapott
[+]

Az egyébként kitűnő G3 gyors piacra dobásának az lett a vége, hogy a régebbi, Snapdragon 801-es SoC mellett bizony maradt dadogás a szoftveres felületben, úgyhogy odahaza az LG-nél is piacra dobták addigi legsikeresebb készülékük LTE-A változatát is, már a 805-ös Snapdragon variánssal. Mindebből mi, európaiak persze nem sokat tapasztaltunk, a Galaxy S5 LTE-A az XXL GSM jóvoltából mindenesetre ellátogatott szerkesztőségünkbe, és ha már az LG G3 és a Full HD-s Galaxy S5 is karnyújtásnyira volt, érdekelt minket, hogy mire megy egy QHD Samsung mobiltelefon az említett készülékek ellen.

A Samsung Galaxy S5 LTE-A az S5 kiköpött mása
[+]

Hosszabb távon ennek azért lehet jelentősége, mert a G Flexet és, a Samsung a Galaxy Note 4 szolgáltatói forgalmazásban ugyancsak QHD / Snapdragon 805-ös kombinációban jelenik meg, de a Nexus 6 és az elkövetkező fél év több csúcsterméke is hasonló párossal érkezhet, magyarán tesztünkben az említett SoC és az Adreno 420 is levizsgázik. A koreai készülékdobozok általában vaskosabbak a többi piacra szánt változatnál, és ez az S5 LTE-A esetében sincs másképp: a készülék, a töltő, az USB-kábel és a leírások mellett egy csereakkumulátort és egy akkumulátortöltőt is elő lehet varázsolni a papírszerkezetből, ami minket, európaiakat némi irigységgel tölt el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés