Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
Érezhetően kevéssé izgul a szerviz szolgáltatásuk az S4-es problémáira. Eddig 3x gariztattam, minden alkalommal helyszíni javítást kértem. A netes kérelem után szinte mindig azonnal hívtak és még korábbi időpontot kaptam, mint kértem eredetileg. Most szintén megjátszottam, mivel már nem nagyon használom a telefont (OPO lett helyette) de szeretném a kijelzőjét egy beégés mentesre cseréltetni még gari időben. Mára volt javítás kérve, szerelő nem jött, hívni nem hívtak. Látszik, hogy eljárt már a telefon felett az idő.
Nincs harag, csak megjegyeztem, mint ahogy eddig minden kiváló és azonnali szerelésnél, hogy a Samsungnak ez a prémium szolgáltatása egyedül álló és minden cégnél ilyen kéne legyen.
Azért remélem előbb-utóbb hívnak és jönnek szerelni. -
sparks
senior tag
Az újaknak írom, hogy ha root kell, akkor érdemes megnézni, hogy nem ugrasztja-e a knox-ot, mert ha 0x1 lesz belőle, akkor a garancia azonnal ugrott. Jó eséllyel nem rootolhatóak a mostani verziók, persze gondolom típus függő is. Minden esetre csak óvatosan. Sajnos az S4 híresen romlandó (nekem 3x szervizelték az elmúlt évben).
-
-
sparks
senior tag
Nekem ott romlott el, amikor hagytam a SuperSU-nak, hogy a knox-ot letiltsa, onnantól kezdődtek a problémák. Xposed alá érdemes pár modult felrakni, nekem fent van DVSF Disabler, Cool Tool és Wanam is, de van jó pár modul, ami hasznos lehet még.
Ezzel csak az a baj, hogy ha kapunk egy nem rootolható verziót, akkor nagyon fognak hiányozni a fentiek -
-
sparks
senior tag
válasz
Lézerparaszt #41582 üzenetére
Garanciád nincs már? Nekem anno kijöttek házhoz (Samsung prémium garancia) és cserélték ingyen, plusz cseréltettem a kijelzőt is, mert nekem is már nyomta az aksi és féltem, hogy a feszültségtől szépen elreped majd. Elég annyi nekik, hogy kicsit beégett és már cserélik is a kijelzőt...
-
sparks
senior tag
válasz
torreador22 #41165 üzenetére
"de úgy nézem ez a helyszíni javítás is megfog szűnni!"
Ezt valami hivatalos forrásból származik? Mert, ha így lesz, akkor már biztos, hogy nem Samu lesz az S4-em utódja...
-
sparks
senior tag
Sziasztok!
Engem is utolért a fagyogatásos móka (köszi Samsung!)
Szerencsére az innen összecsipegetett infókkal megoldódott a porbléma, de azért leírom, hogy nálam mi történt.Nem szoktam a telefonjaimat még csak rootolni sem, ha működik valami, akkor számomra az jó megoldás, használni akarom nem tökölni vele.
De ugye a kedves Google kitalálta, hogy a szabadság nem jó dolog és ne engedjünk a külső SD kártyára írni (minek is, amikor a Google Nexusokban nincs is külső SD).
Köszönöm, nemes gesztus. Így jött a Towelroot, ami egy mozdulat a német NF1-es romon és a Knox (kabbe Samsung) is maradt 0x0.
Aztán SuperSU, ami meg minden indításnál szólt, hogy a Knox szabadon garázdálkodik, nyírjuk már ki. Mivel olvastam, hogy ez restartokkal járhat, így hosszú heteken át nem is öltem le, nem is volt gondom (leszámítva a lassulásokat és a néha merevre fagyásokat, ami után pár másodperccel már ismét ment minden tovább - elvégre is zászlóóóóshajóóó, ússzon az simán...)
Viszont tegnap este, amikor egy szerencsétlen pillanatban a SuperSU elindítása után azonnal OK-ztam valamit - amire azonnal rá is jöttem, hogy a Knox tiltása volt - szinte perceken belül újraindult a telefonom. És innen 30 percenként folyamatosan újraindulgatotott. Próbáltam unroot, ismét root, Knox bizurgálás, de semmi eredménye.Aztán jött a jól bevált fórum és olvastam, hogy Xposed keretrendszer és hozzá SSCF (Samsung SystemServer Crash Fix). Először elbutultam a dolgot és csak az utóbbit raktam fel, akkor még nem jött le, hogy hogyan működik az egész. Újra is indult, szidtam is a koreaiak összes kínai felmenőjét, de megvilágosultam, hogy kell a keretrendszer, hiszen azon belül fut a jóság.
Felraktam és voilé, már minden rendbe is jött. Persze vérszemet kaptam, úgyhogy azonnal felment a DVFS disabler, ettől a rendszerem olyan újszerűvé varázslódott, hogy nem is emlékszem mikor volt ilyen smooth a cucc utoljára. Na de akkor már ne álljunk le és felment a Wanam is, ezzel meg kicsit pofásítottam a rendszeren.Tehát a rosszban lett egy csomó jó, hála a fórumnak és az XDA-nak. Egyelőre bekapcsolva hagytam az újraindulások naplózásának megjelenítését és látom, hogy 30 perc nem sok, de mindig restartolna a kis hamis. Nem is értem a Samut, hogy hogy lehet ilyen kókler munkát végezni.
Persze értem én, hogy Knox tiltás és ettől szarakszik (legalábbis nálam tökéletesen látszott, hogy a Know letiltása hozta a csodás eredményt), de akkor is. A rendszert alapból elkúrva kapjuk.Tehát akinek reboot, restart, újraindulás van (4.4.2 - NF1 német rom, de az eddigi egyéb verziókra is jó lehet)
1. root Towelroot (ha Knox 0x0 és garis, akkor csak körültekintően)
2. Xposed framework
3. Samsung Kitkat SystemServer Crash Fix (keretrendszeren belül. Letöltések és onnan install).Azért írtam így le, mert nekem is időbe telt, amire minden infót kigyűjtöttem, hátha segít valakinek a jövőben.
Köszi a fórumnak -
sparks
senior tag
válasz
Arween #40519 üzenetére
Ilyenbe beleszaladtam én is. Kamu a 12A. Jó, ha egyszer képes feltölteni a telefont, de inkább még annyi sincs benne. Van igazi 12 amperesem is, az legalább 4x telenyomja. Most nyaralok épp Lisszabonban és marha nagy szükség is van rá, mert nélküle fél napot sem bírna a teló intenzív használattal.
-
sparks
senior tag
válasz
ProdyG #38895 üzenetére
Nekem van egy óra ikon a programok között, ott lehet az ébresztőt (jelzés a neve) és egyéb órás dolgokat beállítani.
Sajnos jó ideje kiiktatta a Google a háttértárként csatlakoztatási lehetőséget. Vannak hozzá segédprogramok win alá, de arról majd más beszámol, hogy hogy működik (ha még van).
-
sparks
senior tag
Én sem bírtam tovább, felraktam a sokat dicsért német romot (DBT NF1). Végre ismét vannak ruszki műholdjaim is
De most, hogy felraktam biztos 1-2 nap és jön a magyar független rom isMindegy, nálam egyelőre ez marad. Igaz, hogy felrakott pár német szemetet is (Bild, stb.) de azokat le is pucoltam gyorsan.
Linux alatt nem mertem nekilátni, van egy Heimdall nevű program frissítéshez, de inkább fogtam az asszony laptopját és az Odinnal megcsináltam
Szerintem már csak akkor megyek vissza magyarra, ha a következő szoftververzió (4.4.3) elérhető lesz. -
sparks
senior tag
válasz
mgTerminator #38381 üzenetére
Samsungnál ez sem tuti, mert szinte szerencsekerék szerűen terítik a frissítéseket
Hol az egyik, hol a másik kapja meg előbb. Lehet, hogy gondolják ez így fer, mindenkinek jó lehet egyszer
(#38380) Maxentius
Igen köszi tudom, de nem szeretnék szórakozni vele. Régebben még a knox előtt felrakosgattam idegen gyári romokat, de azóta már azt sem meremEgyszer csak 0x0 helyett más virít ott és akkor
(#38383) Luser2000
No ezt látod nem tudom, egy vodás lenne a megmondhatója, hogy volt-e nekik eddig 4.4 -
sparks
senior tag
Nem tudom mit csinálnak a Samsungnál, de valamit nagyon elbénázhattak, hogz a vodás már kijött, a független meg sehol. Én is várom, mint a megváltót, hogy végre ismét teljes értékű legyen fél év után a GPS/Glonass a telefonomban, amit a cég egyszerűen elbaxott
(#38378) mgTerminator
És akkor az a megoldás, hogy majd felrakok egy régióidegen szoftvert? Persze tudom, hogy tök ugyan az, de akkor is, milyen már ez? -
sparks
senior tag
válasz
Bigboy30 #37017 üzenetére
Őszintén szólva nem figyeltem, hogy nézte-e, de mondta, hogy knox ugrásnál ugrik az alaplapi garancia. Pont a szoftver visszatöltés miatt beszéltünk róla. De úgy vettem ki a szavaiból, hogy alaplapcsere esetén nézi a knoxot és kijelzőnél nem foglalkozik vele. Persze gondolom ez is változó lehet szerelőnként
-
sparks
senior tag
Itt volt a szervizes. Glonass problémában nem tudott segíteni (én magyaráztam meg neki mi az a Glonass
) De a recsegő home gombom miatt ismét új kijelzőt kaptam. Lassan betelik a garanciapapír, még egy hely maradt
Csak bízni tudok benne, hogy a következő szoftverfrissítésnél megoldódik ez a Glonass probléma is. De meg kell jegyeznem, hogy mind a mai napig lenyűgöz, hogy ilyen szerviz szolgáltatás létezik. Hétvégén jeleztem a problémám, hétfőn hívtak telefonon és ma reggel 9 órakor már itt is volt a srác és 15 perc alatt elvégezte a cserét, le a kalappal
-
sparks
senior tag
Glonass szervizeltetés fejlemény:
Hívtak a samutól. Holnap jön a szervizes, de nem fog tudni semmit csinálni vele, mivel ők sem downgrade-elhetik a szoftvert, ez nekik is tilos... Kemény. Azért a recsegő home gombom megcsináltatom legalább. Az igazi übergáz, hogy ez már a harmadik szervizelése lesz az S4-emnek. Ennyi bajom telefonnal még nem volt, pedig már 1997 óta van mobilom folyamatosan... -
sparks
senior tag
Persze, hogy Glonass nélkül is működik a GPS és sima navigációhoz több, mint elég. Én azonban használom olyasmire is, ahol szükség van a Glonass támogatásra - magas épületek között vagy hegyes-völgyes terepen - itt a sima GPS elvérzik és 30-50 métereket képes tévedni, míg Glonass támogatással igen hatékony ilyen helyeken is. Amikor ezt a telefont vettem 180 ezerért, akkor fő szempont volt a GPS+Glonass páros megléte. A samsung pedig ezt tönkretette és hónapok óta szarik a vevők fejére, pedig nyilvánvalóan tud a hibáról, mert a külföldi fórumokban is rengetegen panaszkodnak erről....
-
sparks
senior tag
válasz
Tesztelo.hu #36784 üzenetére
Nem rossz ötlet, én most kértem is helyszíni javítást a probléma orvoslására. Megírtam, hogy a Glonass nem működik benne és kérek javítást, ha ez nem megy, akkor elfogadom a pénzvisszatérítést is
Szerintem ezt minden héten meg fogom játszani... Kapja be a samsung, hogy hónapok óta nem javítanak egy ilyen hibátJavaslom, hogy mások is tegyenek így, kérjetek helyszíni javítást, hagy érezzék a törődést...
-
sparks
senior tag
válasz
caska1991 #33980 üzenetére
Nekem éppen ilyeneket csinált a gagyi kínai aksitól. No para, megy a szervizes, kiveszi az aksit, megnézi és látni fogja, hogy ha csak minimálisan is, de púpos. Ad egy szép új koreait és minden OK lesz
nekem annyira pupos volt, hogy a kijelzőmön is láttam egy szép kis domborulatot, azt is cseréltettem azonnal, nehogy szépen fogja magát és eltörjön. Azóta mindenki boldog. -
sparks
senior tag
Gyári független 4.4.2 (I9505XXUFNB9) alatt Glonass másnak sem működik? Nálam így néz ki:
Látszik, hogy látja a holdakat, csak éppen nem használja -
sparks
senior tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ennél a gyári szoftvernél a push üzenetek nagyon sokat késtek.
Akár Gmail levelek, akár Hangout üzenetek de még a Skype is kikapcsolt kijelzőnél képes volt közel fél órát késni. Akit szintén zavar, az rakja fel a Push Notification Fixer programot és voilà, már működik is, mint a régi szép időkben. Van külön rootolt telefonokhoz is.
Én beállítottam 1 percesre a heartbeat intervalt, nem vettem észre, hogy jobban merülne a telefon (Battery Monitor Pro figyeli).
Nekem a munkám miatt fontos, hogy az e-mailekről azonnal tudomást szerezzek és ne egy fél óra múlva, mivel 5 percen belül már érkezik is hozzám az ügyfél az email után, így ez elengedhetetlen... Végre ismét működik rendesen! -
sparks
senior tag
Nekem is jön le OTA-n a 4.3
678 mega, uhh ez szép méretes lesz... Aki már feltette attól kérdezem, hogy ez sem törölt semmit, tehát minden felrakott dolog megmaradt? Nekem eddig minden OTA frissítés így ment, nem szoktam visszaállítani gyárira semmit (S2 alatt sem tettem soha és 2.3-tól folyamatosan frissítve mindig hibátlan volt a rendszer, sose wipe-oltam). -
sparks
senior tag
Én évek óta használom az AutoGuard Blackbox programot, éppen ezt tudja, kiváló minőségben.
-
sparks
senior tag
válasz
gatto_ #19525 üzenetére
Őszintén szólva nem nagyon kérdeztem, mert én is melóztam közben, nekem ügyfelem volt, ő meg szerelt
Lehet, hogy a múltkori szerelés áldozata lett, nem tudom, bár lehet már előtte is kezdett gyengülni. Az utóbbi napokban már alig rezgett és halkan zizegett is, mintha egy bogár költözött volna belé. De a javítás kb. 15 perc volt, motor csere és kész.
-
sparks
senior tag
Nálam 2 hét után ismét járt a szervizes. Múltkor kijelző és aksi csere volt, most pedig a rezgő ment benne tönkre.
Tegnap kértem helyszíni javítást, péntekre volt időpont, de már este hívtak, hogy tudnának ma is jönni, természetesen örömmel elfogadtam. Tegnap este vicces volt, mert a múltkori javítás miatt hívtak először a Samsungtól, hogy elégedett voltam-e mindennel. Én meg azt hittem, hogy az új javítás miatt hívnak.
A szervizes srácnak mondtam is ma, hogy felhívnak és érdeklődnek a munkájuk iránt, amin meglepődött, nem tudott rólaBár eddig sem volt gond velük, így nem hiszem, hogy emiatt még jobban kéne igyekezniük
Azért nem örülök neki, hogy ennyiszer kell hívnom őket, de legalább érzem, hogy ez a szolgáltatás nagyon megéri az árát -
sparks
senior tag
Sziasztok!
Volt a szervizes srác nálam, kaptam új aksit, púpos is volt már és szépen kikapcsolt 50%-nál, remélem ilyen probléma nem lesz több. A kijelzőm is kicserélte, most ismét nincs beégés és az üveg is szép sík, nem olyan kis domborműves
Le a kalappal a Samsung garanciális ügyintézése előtt, ennél kényelmesebb és gyorsabb nem is lehetett volna. -
sparks
senior tag
válasz
Daryl Dixon #17883 üzenetére
Az lehet, de ha feszültség van benne és ne adj isten ezért valóban elreped, azt már nem javítják gariban. Péntekre kértem helyszíni javítást, mivel a felső része be van égve szépen, így arra kértem cserét, illetve az aksit is cseréltetem. Jobb a békesség, drága telefon volt ez ahhoz, hogy csak úgy elrepedjen a kijelző...
-
sparks
senior tag
Sziasztok!
Olvastam ezeket a "magától eltört a kijelzőm" sztorikat és ránéztem az enyémre, hogy hogy is néz ki. Egy picit elkezdtem aggódni, mert a képernyőm nem teljesen sík. Valahol az alsó 2/3-ad részénél egy nagyon enyhe púp látszik. Ha kikapcsolom a kijelzőt és a tükröződést nézem rajta, akkor szépen látszik, hogy nem sík az egész, hanem megtörik rajta a fény és torzítja a látványt. Egy sík vonalzót a kijelzőre helyezve pedig szépen látszik ez a dudor. Na most nem tudom, hogy ez természetes-e és mindenkinél ott van, vagy van egy frankó feszültség az üveglapban, ami ha egyszer nem bír ellen állni, akkor reped?! Nézzétek már meg, hogy nektek is van-e benne domborulat.Mondjuk szerintem amúgy is hívok egy szervizest, mert az aksim 40% körül nagyobb terhelésnél csodálatosan megadja magát és kikapcsol a telefon. Visszakapcsolás után pedig lesz egy 10% benne, majd egy mondjuk kamera elindításnál ismét kikapcsol, ezután viszont 0% marad benne és már csak töltővel lehet bekapcsolni. Ezt eljátszotta az utóbbi napokban/hetekben jó pár alkalommal. Először azt hittem valami szoftveres probléma, mert még vissza tudtam kapcsolni és működött ismét, de az utóbbi eseteknél már szinte 0-ra merül azonnal... Mindezt 1-2 óra intenzív használat után eljátsza 100%-ról. Tehát mondjuk egy képernyős, GPS-es használattal nem bír 2 órát sem és lehal. Remélem tényleg csak az aksi vacak és kicserélik
-
sparks
senior tag
Nekem most jött OTA-n egy frissítés független magyar S4-re. Még nem tudom új verzió vagy csak valami egyéb szépítés. Ha felment megírom mi lett.
-
sparks
senior tag
válasz
jagelo #14414 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve: 50i --> interlaced, azaz félkép, ez kb. 25p-nek felel meg. Ez még a régi képcsöves tévék hagyatéka, ahol a megjelenítés félképenként történt... A lényeg, hogy 50i az 25p-vel majdnem egyenlő.
Kicsit jobban leírva itt. -
sparks
senior tag
Sziasztok!
Bár nem 100%-ban S4-hez kapcsolódik, de hátha valakit érdekel itt is.Régebben vásároltam egy PowerBank 6600 mA teljesítményű külső aksit. A hozzáadott kábellel viszonylag gyorsan is tölt, de az egy toldós, igen rosszul érintkező vacak volt. Utánanéztem a neten és azt találtam, hogy a sima USB kábel nem jó, mivel a telefon azzal csak USB módban töltődik, azaz maximum 500 mA-t vesz fel, ami nekünk kevés. Ahhoz, hogy ezt kikerüljük olyan kábel kell, amiben az adat kapcsolat meg van szakítva és a telefon felőli részen rövidre van zárva. Találtam a youtubeon ezt a videót, aminek alapján házilag egyszerűen elkészíthető a kábel.
Fontos, hogy egy kis műszaki érzék nem árt hozzá.
Az én kábelemben a színek nem ugyan azok voltak, de kék és fehér található volt, így ezeket vágtam el. Multiméterrel kimértem, hogy ezek valóban az adatkábelek (a 2 középső az USB csatlakozóban), így elkészítettem a videóban látható módon (annál kicsit szebben) a sajátom, így végre a külső aksim bőven le tud annyit adni a telefonnak, hogy akár 100% képernyő és egyéb használat mellett is töltődjön.
Tesztelni a Battery Monitor Widget Pro alkalmazást használtam, ez talán a legprofibb aksi infót adó app.
FONTOS: ezt a kábelt ne használjuk többet a számítógép USB portján, mert adatkábelnek már többé nem használható, de esetleg beterhelheti az USB portot annyira, hogy kárt is tehet gépünkben.
Egyébként ilyen kábel az ebayen 4-5 dollár körül szállítással együtt megrendelhető, tehát ilyen probléma esetén az is megoldás lehet (nekem hirtelen lett rá szükségem, így ezért kellett házilag).
Sok sikert! -
sparks
senior tag
Üdv!
Egy kis tapasztalat a géppel.3 hete én is áttértem S2-ről S4-re.
Az első tapasztalatok vegyesek voltak, nem feküdtem ki a készüléktől, de mára szép lassan -nagyon- megszerettük egymást.
Most voltunk nyaralni és olyan frankó videókat és fényképeket készített a kicsike, hogy attól teljesen beleszerelmesedtem
A hangja is szépen szól CX500-al egész egyszerűen tökéletes (számomra).
A GPS pedig... Na erre már szavakat sem nagyon találni, a GPS/Glonass páros olyat tud, amit eddig csak a Garmin GPS-em produkált, de az sokkal gyengébben. Repülőgépen menet közben 1 perc alatt talál jelet és nem csak az ablak mellett működik, hanem beljebb is. Csodás volt nézni, hogy éppen hol járunk, imádomGoogle térkép offline letöltve és mehet a móka...
Most jött hozzá egy ilyen tok, fizettem érte átszámítva 1500 forintot és kaptam mellé egy stylust és egy kábelt is.
Egész pofás kis tok, az S2-n is egy Otterbox volt, most erre raktam egy ilyet, ez szépen megvédi. Bár van hozzá egy sima bőrtokom is, ami rácsukódik, de jobb szeretem az ilyen egyszerűbb páncélokat.
Engem meggyőzött, ha ez is kiszolgál 2 évig, mint az S2, akkor nagyon elégedett leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest