- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
Múlt héten jött egy pár 100MB-os frissítés a telekom-os i9506-hoz, végül frissítettem.
Tapasztalt valaki változást? -
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
válasz
zekk007 #67401 üzenetére
Most mit akarsz? Újra particionálni (ahhoz pit file kell)?
Miért nem jó a többi rom? Melyik verzió kell? (4.2.2, 4.3, 4.4.2....., xeh....)
Mit akarsz, mi a cél, mi a gond?
A 4.2.2-t nem tudod visszatenni a bootloader miatt (a partíció is más), mert azt nem lehet downgradelni. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Vyndree #67316 üzenetére
"Az "S" a felső, a "J" az alsó közép a Samsungnál"
Nem. A "J" az alsó kategória, az "A" a középkategória, látszik az anyaghasználaton és az extrákon is. Persze már volt olyan, hogy a közép kategória alja gyengébb hardverrel rendelkezett, mint az alsó kategória teteje pl: A3(2016) vs J5(2016). -
ArthurShelby
addikt
Gyári Rom van használatban, de a kikapcsológomb megnyomása után sok idő, mire előjön a kijelző?
Erre van valami orvosság? Vagy csak a főzött rom? Melyik a legstabilabb? (stablilitás kell csak, meg hosszú akkuidő) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Raul227 #67214 üzenetére
Nem biztos, hogy a telefonnal van a baj, lehet, hogy sim kártyát kell cseréltetni.
A telefonon kb csak adatok lementése, és aztán gyári beállítások visszaállítása lehet szerintem, mint opció. (de nem biztos, hogy ez megoldja, én első körben egy új sim kártyát buliznék ki a szolgáltatónál) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Vyndree #67195 üzenetére
Én csak leírtam a tapasztalatim, illetve azt, amit az xda-n olvastam.
Mint mondtam simán lehet, hogy a blue star egy jó, minőségi gyártó (és kilóg a sorból), de ettől még szvsz. a kínai akkuk (általában) kétes minőségűek (tudom, a blue star nem kínai, hanem lengyel gyártó). Egyébként nem is a blue star-ra kérdezett rá a kérdező. Ráadásul abban is egyetértünk, hogy nem feltétlen azt vesszük meg, ami rá van írva (főleg ebay-en, ilyen kisebb összegű termékeknél), így nem értem hol a vita.Szép napot!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Vyndree #67190 üzenetére
Miután valószínűleg már egy elhasznált rossz akkuról váltottál egy újra, így a minőségérzetbeli javulás megvolt. De lehet, hogy a blue star tényleg jó akkukat gyárt, de lehet hogy olyan hullámzó a minősége, mint az ebay-es utángyártott kínai akksiknak.
A ráírt mAh-nak tényleg nincs sok jelentősége (főleg, mert annyit írnak rá, amennyit nem szégyellnek). Én már vettem ebay-en eredetinek árult/kinéző akksit, de szerintem nem volt az (sosem fogom megtudni, mert nem nagyon lehet leellenőrizni). -
ArthurShelby
addikt
válasz
FireShadow #67188 üzenetére
Csak eredeti akkut, a többi átverés, kamu!
Az alza-s elég jó áron van, megéri (ha tényleg eredeti). -
ArthurShelby
addikt
válasz
overclockerr #67179 üzenetére
Szerintem a függetlenítés mindegy.
2.4GHz-es wifin csinálja ezt? Mennyi környező (zavaró) wifi jel van, mennyire vannak azon a csatornán, amit te használsz?
Egyébként a #0011# módszer alatt nem tudom mit értesz. 4.2.2 alatt ott lehetett pl függetleníteni a telefont, szóval ez így elég tág. -
-
ArthurShelby
addikt
Nálatok hogy bírja a 9506 üzemidővel?
Normál (csak telefonálás, wifi/gps/mobilnet bekapcsolva, legújabb gyári rom) használat mellett meg lehet a 2 nap, vagy csak 1/1,5nap? -
ArthurShelby
addikt
Talán én a taiwan-it ajánlom. Annyi, hogy a legelején át kell állítanod a nyelvet magyarra (és esetleg a recovery sem lesz magyar).
Ha több időd van, akkor a németet innen. (mégis csak nemzetközibb nyelv). Csak az több idő mire lejön.
Ahogy nézem ez a verzió Mo-n és UK-ban sem volt hivatalosan. (nem hinném, hogy a csc-vel bajod lenne)Bocsi, eddig nem voltam itthon.
-
ArthurShelby
addikt
Letöltesz egy firmware, és ráteszed odinnal. Esetlegesen kell factory reset is (ami nyilván adatvesztéssel jár) a recovery-ből. Ha olyan fw-t teszel fel, ami előtte is rajta volt (pl 5.0.1 volt rajta, és azt teszed vissza), akkor nem biztos, hogy kell factory reset.
Én innen ajánlom a letöltést, mert itt nem tart egy fél napig, mint a közismert sammobile-on -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #67040 üzenetére
Próbálkoztam odin helyett heimdall-lal, de úgy sem sikerült (szerintem ez egy szemét, bár annak jó lehet, akinek csak linuxa van).
Viszont ez a flashfire alkalmazás nagyon tetszik. Ez sem oldotta még meg a problémám, de ez egy tényleg jó app.Pár dolgot azért még kiderítettem, rájöttem:
rpm (primari bootloader), sbl1 (secondary bootloader), aboot (secondary bootlader ap), hidden (preload), persdata (persisted data)De találtam egy nagyon jó firmware letöltő helyet, amit gondolom ők üzemeltetnek. Itt van repair firmware is (amitől most sokat várok)
-
ArthurShelby
addikt
A winrar a tar-t csak olvasni, kicsomagolni tudja, tar fájlt nem lehet vele létre hozni (ellenben a 7-zip-pel).
Viszont az odinban használt tar-nak, és a recoveryben lévő zip-nek más a fájlrendszer struktúrája. Szóval nem annyiból áll, hogy kicsomagolom, becsomagolom és a fájl formátum kész van és akkor már jó is.
Az odinban használt fájlok így néznek ki:
aboot.mbn,
boot.img,
chache.img.ext4,
hidden.img.ext4,
modem.bin,
non-hlos.bin,
recovery.img,
rpm.mbn,
sbl1.mbn,
sdi.mbn,
systemimg.ext4,
tz.mbn
Az mbn fájlok a bootlader részei, bin fájlok a kommunikációért felelősek (modem-mobil kommunikáció, non-hlos-wifi, bluetooth, infra, 4g, az img-k megy egyértelműek.
Itt mindegyik fájl kb egy-egy partíció szerintem.A recovery-ben flashelhető zip fájloknál, meg van install, metainf és system mappa, boot.img.... (ezt nem ismerem annyira).
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #67045 üzenetére
Kipróbáltam az sbl1-es verziót, de mintha ott sem lett volna, ugyanúgy aboot-tal kezdte az odin (és azt dobta ki problémának).
Viszont az odin egész hülye biztos (még mindig nem tégla, és jól használható a telefon) -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #67044 üzenetére
+megfigyelések:
- cf autoroot 4.3 alatt nem működik (recovery hiba lesz)
- twrp sem volt jó mindenhol+ötletek:
- esetleg twrp-ből zip formában flash-elném a 4.2.2-t és akkor hátha jó lenne (probléma, hogy fogalmam sincs, hogy alakítsam át a tar-t zippé
-mobile odin (probléma, hogy a i9506 nem támogatott, csak a i9505)
- ezen cikk alapján csc hiba is lehet, bár ezt kétlem (viszont akkor probléma, mert t-mobilos 4.2.2 sosem volt, csak 4.3). Viszont akkor, ha egy német (DTM) 4.3-mas Rom fölmegy, akkor a 4.2.2-nek is föl kéne. Ha fölteszem a német romot, akkor megváltozik a csc, és utána már az lesz az érvényes (és nem az eredeti)? -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #67041 üzenetére
Közben végig próbáltam. Ha legalább az egyik bootlader fájl (aboot, rpm, sbl1, sdi, tz) benne volt a tar-ban, akkor fail lett.
Kipróbáltam csak bootloader nélküli fájlokkal, úgy végig ment, viszont a recovery-ben csak egy csík volt, betöltéskor először kék, majd fekete volt a képernyő (a led kéken pulzált), szóval ez sem nyert (bár furcsa, hogy boot-olni tudott, viszont mintha kb driver gondok lettek volna, egyszer még fel is villant a helyes boot kép).Már csak az a lehetőség maradt, hogy egy későbbi ROM-ból hozzáadom sbl1-et a 4.2.2-eshez (más ötletem már nincs). Csak ezzel a bootladert hack-elem, ami azért elég necces (bár így is kész csoda, hogy eddig nem lett tégla a telefonból).
Biztos a sbl1 azért kell, mert bejött az a fránya knox is képbe 4.3-tól (bár a franc tudja).
Kezdek kifogyni az ötletekből
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #67040 üzenetére
Az új bootloader az aboot, rpm, sbl1, sdi, tz fájlokat tartalmazza.
Valaki (aki nagyon okos) le tudja nekem írni, hogy mik a kiemelt fájlok? (mire valók)Azt fontolgatom, hogy az sbl1 fájlt átteszem a 4.3/4.4.2-es romból a 4.2.2-esbe. De lehet ezzel téglásítanék, vagy ugyanúgy fail hibaüzenetet kapnék az odinnál.
(igazából a 4.2.2-es modem kéne csak, de az nem működik az újabb op rendszerek alatt) (próbáltam, de fagyás, és újraindulás lett a vége)
(gondolom 4.3-nál jött be a knox)
-
ArthurShelby
addikt
Hali.
Ha jól látom az i9506-nak nincs külön topikja.
Már 2 napja azzal küzdök, hogy vissza tegyeem a gyári 4.2.2-es Rom-t (tudom, a bootloader lehet a hiba). Eddig a 4.4-2, és a 4.3 is simán sikerült (lolliról indultam). Már letöltöttem pár rom-ot (ami ugye rengeteg idő), hogy hátha a CSC miatt nem megy.
Sőt, anno barátomnak sikerült az i9505-sön a 4.2.2. Szóval nem értem az egészet.
Odinban a log:<ID:0/004> Added!!
<ID:0/004> Odin engine v(ID:3.1005)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Get PIT for mapping..
<ID:0/004> Firmware update start..
<ID:0/004> SingleDownload.
<ID:0/004> aboot.mbn
<ID:0/004> NAND Write Start!!
<ID:0/004> FAIL! (Auth)
<ID:0/004>
<ID:0/004> Complete(Write) operation failed.Illetve a telefon ezt írja ki: SW REV CHECK FAIL : Fused 1 > Binary 0
Amit megfigyeltem: más a rom fájlfelépítése (a különbségeket kiemeltem)
i9505 4.2.2:
boot, cahce, hidden, modem, non-hlos, persdata, recovery, systemi9506 4.2.2:
aboot, boot, chache, hidden, modem, non-hlos, recovery, rpm, sdi, system, tzi9506 4.4.2:
aboot, boot, chache, hidden, modem, non-hlos, recovery, rpm, sbl1, sdi, system, tz
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest