- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Netfone
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Visszatér a Pebble
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 12 - az izmos 12
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, van közöttünk Dex expert?
Adott egy S10 (sima), gyári, legfrissebb FW, adott egy Lenovo laptop.
A Dex mintha kissé laggolna. Van némi delay az animációkban, illetve 4K videókban is. Megy, nem döcög, nem áll meg, de némi frame skip, vagy röccenés azért adott.Amit már csak azért se értek, mert az összecsatlakozást épp nemrég emiatt újítottam meg. A gyári adatkábel ugyanis csak USB 2.0, hisz a plusz érintkezők nincsenek bent.
Amit vettem, az egy approved, 10 Gbps USB C - USB-C kábel, a Lenovo portja pedig egy 40 Gbps sebességű Thunderbolt port, ami két 4K monitort is elvisz.
De mintha semmi improvement nem lenne a gyári kábelhez képest.Szerintetek ez ilyen, vagy valami más oldalról kell a probléma forrását keresnem?
Tehát a gondom: egy drága, 10 Gbps kábel és egy 700 ezres prémium laptop 40 Gbps portja mellett elvárnám, hogy a Dex olyan sima legyen, mint a laptopra (ugyabarra a portra) kötött 4K monitor. Nagy elvárás?#34299 jack982
Ahh akkor szerintem a teló hardvere lesz a szűk keresztmetszet. Pedig a Samsung hogy reklámozta, hogy akár egy laptopot is kiválthat a dex
Köszi az infót[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Srácok valamelyik fw frissítés óta a megosztásnál összevonja a Fb messenger a story és a chat ikonokat, de annyira hülyén, hogy először kettő jelenik meg (akkor épp nyomnám a gombot), utána meg már csak egy, és rányomok a jobbról mellette lévőre tévesen, mire az ujjam leér a képernyőre, már két messenger ikon helyett csak egy van. Egyikkel se lenne gond (összevonás, külön), ha ezt nem minden egyes alkalommal, némi késéssel csinálná.
Hogy tudom kikapcsolni az összefésülést? Jó nekem a két külön ikon.
Köszi! -
Keem1
veterán
Srácok, S10-hez érdemes Qi autós tartót/töltőt használni? Jelenleg szivargyújtós gyorstöltőről használom (az bevált, viszont dugdosni kell), de láttam Xiaomi wireless chargert. Itthon már régóta használok asztali Qi töltőt, de nem tudom, hogy autós használat (zene, navi, képernyő bekapcsolva) alatt vajon tud-e annyi kakaót felvenni vezeték nélkül a telefon, hogy pozitív legyen az energiamérlege (töltés ellenére ne kezdjen el merülni).
Van valakinek gyakorlati tapasztalata? -
Keem1
veterán
válasz dkovizoli #31416 üzenetére
Ezt a verziót simán valósnak tartom
Mind a Samsungból kinézem ezt a viselkedést, mind pedig a magyarázat így összevág.31418 Isaac76
Bakker.. Tehát nem vagyok egyedül dkovizoli kommentje szerint nem biztos hogy új töltővel (hacsak nem Samsung) megoldódna. Nekem van itthon egy Samsung is, azzal nem csinálja. Csak hát az szinte mindig foglalt, nekem a Xiaomi jut -
Keem1
veterán
Srácok, hátha van valakinek használható ötlete, tippje a következő szitura.
Adott egy S10 és egy Xiaomi wireless töltőpad. Az van, hogy úgy kb egy éve (szerintem pont egy FW frissítést követően) az S10 igen érzékeny/finnyás lett arra, hogy hogyan teszem rá a töltőpadra.
Ugyanis ha nem mérnöki pontossággal a neki megfelelő pozícióban dobom fel a töltőre (és még ez a közepét se igazán jelenti), akkor pár perc/pár 100% után leáll a töltés, a töltő pedig hibajelzést villog.Viszont:
- más Galaxyval nem ez a helyzet, pl. a régi S7e telómat bárhogy feldobhatom rá, szélén, közepén, lelógva, az fel lesz töltve
- régen az S10 se csinálta
- az S10 más töltővel nem csinálja (van még egy Samsung Qi charger itthon, igaz, az álló helyzetű és minden oldalán túllóg a telefonon, szóval nehéz lenne rosszul bepozicionálni)Tele vagyok kérdőjellel, mert ahogy írtam, a töltő nem hibás: más telefonnal nem csinálja. Az én telefonommal se csinálta mindig. És az én telefonom más töltővel se csinálja. Ami még fura, hogy nem melegszik túl, még konkrétan a töltő is és a telefon is hideg (sokszor a tenyeremet rátéve onnan tudom hogy nem tölt, hogy jéghideg a telefon), hisz hamarabb leáll a töltés. Még csak az se mondható, hogy azért áll le a töltés, mert a pozícióból vagy más okból kifolyólag nem jutna töltés a telefonhoz, mivel pár százalék ilyenkor belemegy. De akkor meg miért áll le? Pro tipp, ami növeli a furcsaságot: ha ilyen helyzetben kihúzom a töltőt a dugaljból és vissza, megint elindul a töltés és tölt pár %-ot. Ha elég türelmes lennék és 5 percenként, összesen 50x ki-be dugdosnám a töltőt, feltölthetném így
Van bármi magyarázat a fentiekre azon túl, hogy a telefonom épp menstruál/most éli második gyerekkorát/finnyás/szemétkedik velem/most épp olyanja van?
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
"Egyébként szerintem maga az usb-c alapból usb 3.0"
Sajnos nem. Amilyen egyszerűnek szánták, végül annyira bonyolult lett. Az USB C önmagában végül "csak" egy fizikai csatlakozó lett. Aztán hogy mi van mögötte (USB 2 vagy 3, Thunderbolt, Displayport [Alternate Mode for USB C], Ethernet over USB, stb.), azt mindig a két kommunikáló eszköz szolgáltatásainak közös pontjai határozzák meg.De a sebesség megerősítést köszönöm, rendelem a jelzett kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Srácok, gyakorlati tapasztalat érdekelne. Az tiszta sor, a telónkban USB C port van. Azt esetleg tudjuk, hogy milyen szabványokat támogat? Displayport? USB 3.0? Ez utóbbi amiatt lenne fontos, hogy céges a telefon, vennék a gyárinál strapabíróbb és gyorsabb kábelt. A gyári kábel USB 2.0-ás végű, de ha az eszköz ki tudja használni, vennék egy USB 3.0-ás kábelt (tudjátok, a kék csatlakozós).
Az irodai dokkolóba sokszor kell dugdosni, így én ezt a kábelt néztem ki. Az nem vitás, hogy egyéb funkcióiban jobb, mint a gyári, de vajon adatátviteli sebességben is fogok előrelépést tapasztalni? Van valakinek tényleges infója, vagy esetleg a gyári és egy minőségi USB 3.0 kábel is akadna otthon, hogy letesztelje?[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Ez a pentile matrix hátránya: kevesebb a valós pixelszám. Ezért vannak látszólag értelmetlen felbontások.
Egyik kijelző se tökéletes. Nekem pl az IPS kevésbé homogén, és az se tetszik, hogy ha fekete a téma, a kijelző olyankor is láthatóan világít.
De nem vagyunk egyformák, mindenki talál megfelelő kijelzőt. -
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
válasz Tomi0703 #21664 üzenetére
Ha tényleg MM, akkor arra elvileg 2 év gari lesz. Sőt, ha 1 év lenne, akkor ha csak nem a legelsők között vette az embered, akkor még amúgy is kellene lennie garinak.
Csak kipróbálva. Tegyél bele saját sim kártyát, a szervizmenüben kijelzőt, egyebeket nézz meg.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
Hasznos, köszönjük!
Azt egyébként tudja valaki, hogy ilyen fájlmásoláskor (akár hálózaton belül, akár SD kártyáról/ra) miért a másolás időbélyegét kapják a fájlok a sajátjuk helyett? Pusztán kíváncsiság, én is észrevettem, hogy rámásolok a telefonra egy fájlt és a fájl eredeti dátuma helyett a másolás pillanatának ideje lesz a másolt fájl időbélyege.
És ráadásul régóta van így. -
Keem1
veterán
válasz mSchumi87 #21375 üzenetére
Otthoni VPN szerverhez OpenVPN, cégeshez Cisco Anyconnect.
A PPTP klienseket a biztonsági elavulás miatt érdemes kerülni, emiatt maga a gyári beépített kliens is kerülendő, ha lehet.Ha a szervert is te üzemelteted, mindenképp az OpenVPN szerver-kliens javasolt.
De a kérdésedre úgy lehet igazán felelni, ha tudjuk, szerveroldalon mi várható. -
Keem1
veterán
válasz TODI1111 #21158 üzenetére
Mert LG. Az én Samsung 4k UHD tévémet (QE49Q60RA) lehet vezérelni. Lassan minden a saját ökoszisztémájában lesz tökéletes: ha iPhone-od van, PC-vel meg egyéb dolgokkal tök fölösleges hülyéskedni, ha Apple TV-vel, iMac/Macbook-kal, Apple Watch-csal tudod csak kiaknázni a lehetőségeket. Ugyanez várható másnál is, a Samsungnál is. Nekem S10-em van, Samsung tévém, Samsung mikróm, porszívóm, mosógépem, fülhallgatóm.
-
-
Keem1
veterán
válasz laci1892 #21145 üzenetére
Arról már volt itt szó, hogy az akku egészségének szoftveres megállapítása nem akkurátus, hanem szoftveres, használaton alapuló becslés. Ez mind a kondíciójára, mind a kapacitására igaz. A szoftverek a használati statisztika alapján algoritmusok segítségével "tippelik". Hétköznapi használatra jók, de a túl szélsőséges állapotok durván hibásak lehetnek.
Az én 4 éves S7 edge telefonom félévente változik 75 és 85% között az egyik app szerint.
Hiteles eredményre csak a készülékből kivett akksi feszültségének mérésével jutsz. A Li-ion akku cellafeszültsége 3.65 V, egy csumára feltöltött akkué picivel fölötte van, 4 V fölött durva túltöltésről, 2,5 V alatt pedig súlyos kisütésről van szó, mindkettő káros az akkura nézve (bár egy modern akksi egyiket se hagyja).
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz RoryBreaker #21121 üzenetére
Nem, de nekem is késik időnként, ami az elmúlt 10 évben egyszer se fordult elő.
-
-
Keem1
veterán
válasz james008bond #21081 üzenetére
Ha nincs használatban, kvázi lekapcsolja magát. Az IC idle fogyasztása elhanyagolható (nem 0, de nem fogod észrevenni. Pár percnyi kijelző használat (pl. ma két cikkel többet elolvasol a villamoson, mint tegnap) több fogyasztást produkál. Kb. olyan, mintha a magától záródó (mágneszáras) ajtó manuális zárását akarnád mindenáron elérni
-
Keem1
veterán
Nem, dehogy. Attól, hogy valaki felvilágosít, ha hülyeséget írok (de nem bunkó stílusban teszi), nem szoktam megsértődni.
Mondanám, hogy tökéletes vagyok és sose hibázom, de ez nem lenne igaz. Ember vagyok, én is tehetek/mondhatok olyat, ami szándékaim ellenére helytelenek. Ez van. De az tegye bunkó módon, aki eddig még nem hibázott. Szóval no para! -
Keem1
veterán
Teljesen igazad van, de próbáltam már rendesen elmagyarázni laikusoknak, és semmit nem értettek belőle
Néha sajnos muszáj pongyolán fogalmazni, hogy az is megértse, aki nem ért hozzáÉs igen, ott tényleg kevertem, ugyanis nem mV-ra, hanem mA-ra gondoltam.
A BT 4.0 LE IC-k idle fogyasztása 0,01 mW, így a gyakorlatban elhanyagolhatjuk a fogyasztását.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz MegaNorby #21064 üzenetére
+1
Sőt, a wifit és a bluetooth-t is fölösleges kapcsolgatni, használaton kívül semmit nem fogyasztanak. Az órám éjjel nappal a telefonon van (bt), és ha épp otthon hagyom, semmivel sem bír többet a telefon (statisztikai hibahatáron belül van a megtakarítás).
Ezeket a chipeket úgy tervezték hogy állandóan be legyenek kapcsolva. Olyan pici csíkszélességgel készülnek (nanométeres nagyságrend, a milliméter milliomod része), hogy a chipekben lévő "vezetékeken" keringő feszültség a Volt töredéke.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz mazsiii92 #20729 üzenetére
Az tény hogy vállalati környezetben még mindig egyeduralkodó a szifon, ennek pedig nem csak a cégek az okozói, hanem közösen, karöltve a Google és a telkó gyártók. Nálunk is sok az i8, illetve idéntől az iXs, de akadnak Samsungok is, külön enroll page van mindkét platformra a vállalati siteon.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz mazsiii92 #20721 üzenetére
Hát nem is tudom... Mi is S10-et használunk céges telónak. EMM-re ott a VMWare Hub, levelezésre a gyári kliens (titkosítással, digitális aláírással), VPN-re a Cisco Anyconnect, és még egy sor házon belüli szoftver.
Az EMM hubnak igazából még csak GUI se kellene, csak nyilvántartja, hogy az eszköz online-e, meg minden frissítés fent van-e. Ha nem vagyok x napig online, már jön az email, hogy legyek (különben +x nap múlva automatikusan unenroll procedure indul).
Ráadásul a Samsungnál ott a Knox, így érzékeny céges dolgok a plusz titkosítású privát mappában vannak. Amire meg ez a telefon nem jó, arra ott a pár percen/órán belül elérhető céges laptopom is, amin tényleg minden ott van, home officeból is tudok teljes körűen dolgozni.
Ja, és nem egy sufni vállalatnál, hanem egy ismert amerikai multinál dolgozom, ahol az első hetem úgy telt, hogy angol nyelvű policy videókat kellett nézni, majd ezekből tesztet kitölteni. -
Keem1
veterán
válasz laci1892 #20715 üzenetére
"És lelövöm a poént nem, nem tudsz állvány nélkül hosszú expóval kézből stabil képet lőni az s10-el"
Ne is akarjon senki, semmilyen telóval. Sem a fizikát, sem a biológiát nem írhatja felül semmilyen AI. Hosszú záridős expóra továbbra is legalább APSC méretű szenzor, megfelelő optika és stabil állvány kell. Ezt senki ne akarja megmásítani, mert nem lehet. A marketing bullshitek se.
-
Keem1
veterán
Srácok, régebbi telefonjaim (pl S4) tudtak olyat, hogy a gyári Samsung video player lejátszotta a DLNA/UPnP eszközök videóit. Tudom, a VLC lejátssza most is. De ez a gyári lejátszóból kikerült, vagy csak én nem találom?
-
Keem1
veterán
válasz Markizmark #20260 üzenetére
Huhhh... ez már tényleg perverziónak számít
Nyugi, egy liítum akksit egyik telefon se tartja folyamatosan 100%-on. Nem állok nekik papolni, de ha lesz egy kis időd, guglizz rá arra, hogy "how lithium-ion batteries charge".
Meglepő dolgokat fogsz tapasztalni.Néhányan túlspilázzátok ezt. Töltsétek amikor jó, ne fossatok hogy lemerül-e (konnektor a lakatlan szigetek kivételével van, de egy power bank se nagy összegű beruházás), és nyugodtan rajta hagyhatjátok éjjel is. A töltőt nem kell kihúzni használaton kívül (az idle fogyasztás minimális), a kapcsolóüzemű tápegységek nem "üzemelnek" folyamatosan, fogyasztás nélkül is.
Egyszerűen csak használjátok és ne aggodalmaskodjatok mindenen, higgyétek el, a mérnökök se hülyék, akik ezeket tervezték
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz vatafakk #19927 üzenetére
Csak halkan szólok, hogy ha nem szürkeimport a készülék, akkor arra bizony még 1 év és 3 hónap gari van
Amennyiben nem Sufni GSM-ben lett vásárolva, és az importőre a Samsung Electronics Magyar Zrt.Alapjótállás időtartama: 12 hónap
Kiterjesztett jótállás időtartama: +12 hónap[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz bandi0000 #19806 üzenetére
Annyival egészíteném ki az általatok leírtakat, hogy a 3 napos csere/pénzvisszafizetés csak akkor mérvadó, ha a hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Pl. telefon esetén tipikusan a pixelhiba nem ilyen, tehát ott a rendes garis procedúra megy. Épp ezért ildomos egy telefont minden esetben neten megrendelni, még akkor is, ha személyesen vesszük át. Rajta a pixelhiba? Mármegy is vissza 14 napon belül, még csak indokolnom se kell.
Üzletes vásárláskor 3 napon belül ezzel elhajtanak, mondván a jobb felső sarokban x>pixelhiba nem akadályozza a rendeltetésszerű használatot. -
-
Keem1
veterán
Ez sajnos nem ennyire egyszerű Ha valami paraméter (nem tudom mi, talán kábel átviteli képessége?) nem stimmel, beállítás ide vagy oda, csak képernyőtükrözés megy. A Dex (mint felület/szolgáltatás, és NEM mint dokkoló) azért jó (szerintem), mert egy egész kezelhető felületet ad teljes méretű monitorra az Android rendszerből. Nem lepődnék meg rajta, ha az éjszakai mód, az osztott képernyő és sok más dologhoz hasonlóan a Google ezt is betenné az alap rendszerbe. Aztán már csak pár év, míg a jelenlegi középkategóriás telók megadják magukat, plusz minden háztartásban olyan tartozék lesz a multiport adapter, mint most a töltőkábel (helló haver, elfelejtettem otthon tölteni a telefonomat, ...) és kb. bárhol a tévé elé ülve a saját cuccaimmal dolgozhatok, megmutathatom nagy képernyőn a családi fotókat, beleszerkeszthetek az e-mailjeimbe, satöbbi.
#19682 laci1892
Nekem a Dex pad csak az USB 2.0 miatt nem alternatíva. Van nagy pendrive-om, céges Samsung SSD-m is, és hát a gyors adatátvitelhez nagyon gyorsan hozzá lehet szokni. Utána ezeket USB 2.0-ra lógatva már kibírhatatlanul lassúnak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz laci1892 #19680 üzenetére
A második egy remek kérdés, mivel ezen már én is sokat gondolkodtam.
Alapvetően ennél már nem kell a klasszikus dokkoló, egy USB C -> HDMI kábel is elég, csak pár hasznos dolog így kimarad a képletből. A legfontosabb a töltés.
Én néztem egy gyári Samsung multiport adaptert, amin volt HDMI, USBC (táp) és egy USB 3.0 csati (a gyári Dex dokkolón lévő, ma már gyenge USB 2.0-val szemben). Ezt most sehol nem látom készleten, olyan 22-25 környékén volt az ünnepek előtt.
Egy másik hasonló multiport adapter még egy gigabit RJ-45 csatit is tartalmazott, az olyan 30 környékén volt, de az már decemberben se volt sehol.
Aztán néztem teszteket. Elég rapszodikus a különböző olcsó-drága adapterek beválása, van amivel csak kilövi a telefon képernyőjét a tévére/monitorra, mással meg rögtön indul a Dex.
Szóval van választék, csak van amiből a töltés maradt ki (Hama), van aminél nincs USB 3.0, van aminél a Dex nem megy... Egyelőre feladtam
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz mSchumi87 #19574 üzenetére
Sajnos a Samsungnak nincs, pedig jó lenne egy tökéletes, gyári megoldású AirDrop klón (tudom, vannak 3rd party próbálkozások).
Alternatíva: Solid File Explorer. Én évekkel ezelőtt megvettem a pro verziót, így telefonról elérhetők a PC megosztott mappái, vagy fordított irányból van benne FTP szerver (egyszerűbb. lényegretörő opciók a dedikált FTP szerverekkel ellentétben), így nagyon egyszerűen megy az oda-vissza másolgatás wifin. -
Keem1
veterán
válasz bedibazsa #19265 üzenetére
Én értem, csak a választ nem tudom.
Csatlakozni akar egy olyan wifire, amin nem jön net (pl. egy okoshűtő, csak egy fiktív példa), de közben kellene neki net is. Alapesetben ha wifin vagy, akkor mobilhálózaton nem használ netet a telefonod. Neki mégis kéne, mert a "hűtő" kapcsolata alatt nem kap.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Cruzolka #18585 üzenetére
Ahogy a tesztben is benne van, nem acélos az S10 akkuideje. Keresőbe írd be, fogsz találni infót - nagy a szórás amúgy.
Ha tényleg az akkuidő a fontos, én mégis a +- venném. Én a B opciót használom: az előd S7 edge-et használom navira, benne van egy korlátlan digis kártya. Így a telefonom menetközben is bevethető másra.
De ha csak a navi miatt félsz az akkuidőtől, akkor C opció: autós töltő, olyanom is van. Az S7e amúgy is mindig töltőn van a kocsiban. -
Keem1
veterán
válasz Evil Snowman #18346 üzenetére
Fognak, csak senki nem lesz olyan marha, hogy a feléért elpepecseljen úgy, hogy ha a művelet közben mégis törik a kijelző, akkor bukja még azt is.
Elég macerás és veszélyes művelet. Megoldható, de épp az előzőek miatt nem fogja senki 20-30 ezerért vállalni. -
Keem1
veterán
válasz NavySeal #18253 üzenetére
Az a vicces, hogy nekem kb. konstans mindegyik telefonomnál, így okkal merem feltételezni, hogy maga a készülék, illetve a szoftver nem a nagyobbik részét adja az akkuidő kihasználásának. Egy kevésbé húzós napon, mikor aznap nem merítem csutkára (értsd: nem a kijelző a fő fogyasztó, hisz keveset használom), rendre 2,5-3 óra jön össze. Ellenben ha használom rendesen, akkor aznap vagy estére lemerül, vagy már délután körül etetni kell, de a kijelző 4-5 óra is lehet.
És ez így volt az S4, S7e és a mostani S10 esetén is. -
Keem1
veterán
válasz Axda14 #18234 üzenetére
Ez applikáció hiba. Ha Chrome játszik le videót, Android 10 alatt nálam is ott a navibar. 9-nél még nem volt. Rosszul optimalizálták ehhez a rendszerhez. Minél többen jelezzük, annál hamarabb orvosolják.
A YouTube vagy a gyári video player esetén nincs ilyen issue.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz pzoley #17861 üzenetére
"Én 9 éve foglalkozom Androiddal, fejlesztettem rom-okat, programokat a mai napig de amit leírtál abból szinte semmi nem fedi a valóságot"
Csak ezt ne írtad volna, akkor nem néznék rád csúnyán Segítek, jó? A maradék 3 GB egy tök más rendszer fájlja. Mivel szerintem meg neked nincs fogalmad az Androidról, egy hétköznapi példával fogok élni: van egy Suzukid, amiből kicseréled csupán a motort egy újabb verzióra. Mi lesz belőle?
Az Androidot minden új főverziónál újraírják, semmit nem tartanak meg belőle az előzőből."Az Android az egyik legjobban optimalizált rendszer, nem hagy maga után szemetet a flash-ben, pl mikor törölsz egy programot, mindent letöröl amit a telepítéskor feltett!"
Az a baj, hogy csak a telepítéskor feltett fájlokat. De ha egy app szarul van megírva, akkor marad szemét. Ez nem az Android bűne, de én, mint felhasználó, nem fogom az okokat keresni, ha a telefon teleszemeltelt, nem érdekel, hogy a rendszer csinálja-e vagy applikáció.Amúgy őszintén: azon kívül, hogy kényelmetlen (de ez is csak egy ideiglenes állapot, főleg, hogy egy S mindössze két főverziót kap, tehát bőségesen tűréshatáron belül van), mi hátránya van egy FR-nek? Ha semmi, akkor már megéri csapatni egyet, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Srácok, nem szeretnék vitát generálni, de mivel ez a 6. Galaxy S telefonom, már összegyűjtöttem pár évnyi tapasztalatot.
Az évek során egyre kevésbé okoztak anomáliát az FR nélküli főverzió frissítések. De még most sem elhanyagolható az eshetőség. Nyilván nem lesz mindenkinél, de akinél igen, az ne halogassa az FR-t (kivéve, ha mazochista és sz*oni akar). Régen gyakorlatilag kötelező volt, most már inkább csak ajánlott.De mi van, ha semmi probléma, mégis csapatunk egy FR-t? Semmi, bebiztosíthatjuk, hogy tuti nem lesz összeférhetetlenség a régi rendszerrel és kapunk egy tiszta rendszert is cserébe az elmúlt közel egy év alatt frissítésekkel, telepítgetésekkel, használattal teleszemeltet rendszer helyett.
Az OTA frissítés mérete 1,9 GB, a full image pedig 5 GB. Szerintetek mi a maradék 3 GB? Nem 0-kkal telerakott .txt fájl.
Ha tuti bosszúságtól akarjátok megkímélni magatokat, akkor: FR + Odin 10-es felrakás + FR.
Ha ezzel nem értesz egyet, ne kezdj el velem vitatkozni, nem fogsz tudni meggyőzni (ne is akarj, ignorálni fogom a nem építő jellegű válaszaidat), használd ahogy akarod. De ne itt siránkozz, hogy OTA után merül/nem működik/lassú. Dönts józan ész szerint, vagy maradj csendben.Köszönöm a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Nitrous888 #17442 üzenetére
Legközelebb rendeld online, ilyenkor pedig kérdés nélkül visszaviheted (14 napon belül) és visszaállítják az eredeti állapotot. Én már évek óta minden tartós fogyasztási cikket online rendelek, még akkor is, ha személyesen veszem át, épp emiatt.
E**gitalnál rendre (a raktáron lévő terméket) odafelé rendelem, mire megérkezem, már megvan a visszaigazoló e-mail is -
Keem1
veterán
Srácok, az S10 alapból titkosítja a belső tárhelyet, ugye? Legalábbis nem emlékszem, hogy nekem kellett volna bekapcsolni. Az enyém egy vállalati eszköz, következésképp céges appokkal, adatokkal. A legérzékenyebb fájlokat a secure folderben tárolom, de azon kívül is vannak céges fájlok.
-
Keem1
veterán
válasz penge101 #17410 üzenetére
Csak tipp, de az AoD-nak van egy olyan megjelenítési funkciója, hogy képernyőérintésre 10 másodpercre felvillan az AoD, aztán ki. Esetleg csekkold le, de ez tényleg csak tipp, mivel sem az AodNotify-t, se ezt a funkciót nem használom. Nálam az AoD 0-24-ben megy, hozzászoktam és megszerettem az S7e készülékkel, nem mondanék le róla és nem cserélném le másra, még értesítési ledre se.
-
Keem1
veterán
Nyilván ront. Minden ront, amit a képérzékelő elé teszel. Csak két dolgot érdemes tisztázni: mit teszel elé (műanyag = sokat ront) és az adott képminőség csökkenés téged zavar-e.
Nem pont ugyanez, de hasonló... Fényképezőgépek UV szűrője, eléggé megosztó, de egy jó minőségű szűrő kevésbé vehető észre, leginkább éjszakai fotóknál ront annyit a képminőségen, hogy olyankor érdemes legyen lecsavarni az objektívről. A 2-3 ezres UV-filtereket meg bárki csak mazochizmusból merje felcsavarni. Ez utóbbi mondat igaz a telefonokhoz készült fóliákra. Ha Hoya, esetleg Zeiss gyártásúak lennének, csak-csak megérhetné, de amik a piacon általában kapható üvegek, azok bizony mind a fényerőből visszavesznek, mind zavaró becsillanásokat okozhatnak. -
Keem1
veterán
válasz gyuri81 #17240 üzenetére
Én csak reklámblokkolásra. A VPN szerver otthon egy Raspberry Pi 4-en fut, ahol a hosts fájl segítségével blokkolom a reklámokat. A telefon nincs mindig rákapcsolódva, inkább akkor, ha várakozás, vagy egyéb miatt hosszabb egybefüggő netezésre számítok telefonon.
Paranoiás viszont nem vagyok,.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Viper26 #17226 üzenetére
Semmi. Pixelre ugyanannyi marad a telefonon, csak több pixel "mutatja" ugyanazt az információt alacsonyabb felbontáson. Esetleg játékoknál, amiatt, hogy a GPU kevesebb pixelre számolja ki a képet. De egyébként semmiféle hatása nincs az akkuidőre.
"As many of you might have noticed, however, there’s no perceivable battery life difference between Full HD+ and WQHD+ (2960×1440 pixels)"
Forrás"Lowering the display resolution in software saves power by reducing the load on the GPU"
ForrásAzt már korábban is írtam, én nem baszakodok, BT/WIFI/egyebek állandóan bekapcsolva, felbontás maximumon, sőt, tőlem sose lehet azt hallani, hogy "nem nézem meg a videót/nem játszom azzal a játékkal, nehogy lemerüljön a telefon". Hadd merüljön, az a dolga, meg az, hogy engem maximálisan kiszolgáljon. Ha az energiával jár, ám legyen, majd feltöltöm.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz rbertkrl #17100 üzenetére
"volte meg eszi az akksit"
Szerintem a 2G óta nem volt semmi a 4G+VoLTE kombináción kívül, ami ilyen energiatakarékos lett volna.
Épp az a lényege a VoLTE-nek, hogy a szuperül sikerült 4G-t kiegészíti azzal, hogy nem vált vissza 3G-re híváskor (a hálózatváltás rendkívül sok időt és energiát felemészt). Maga a VoLTE külön nem fogyaszt áramot, hiszen a 4G-re épül, azt egészíti ki. Ha ebben az esetben nálad mégis ez történik, akkor inkább a gyenge 4G lefedettség játszhat közre (pl. folyamatosan küzd a 4G hálózaton maradásért a készülék).Szóval szerintem ha a kávé az istenek itala, akkor a 4G+VoLTE pedig az istenek mobilszolgáltatása
-
Keem1
veterán
Srácok, vendégem egy sörre, aki elárulja, hogy kapcsolható ki az, hogy a telefon ujjlenyomat helyett időnként csak kóddal enged feloldani (nem bekapcsoláskor, hanem csak úgy). Kezd felidegesíteni
-
Keem1
veterán
válasz akooos #16814 üzenetére
Megnéztem több TeCső videót a dologról, alapvetően menni fog, de a nem 16:9-es képernyőkön is ugyanez lesz a képarány, alul-felül csíkokkal
Mindegy, remélem, a szoftver ezen részét majd még reszelnek, de így is jó lesz ahhoz a karácsonyi fotónézegetéshez azon a régi D-SUB LCD monitoron. -
Keem1
veterán
Skacok, kicsit off, de hátha van DEX-es sorstársam a topikban. Szerencsére a DEX már elég sok esetben ki tud váltani egy plusz felesleges hordozható eszközt, ha a telefon és a kábel nálad van. Itthon adott a HDMI-képes képernyő, rokonság nagy részénél is. Mi a helyzet a nagyival, ahol csak VGA monitor van? A hozzá tartozó őskövület gép már nincs is használatban, de karácsonykor fotók mutogatása gyakran elő szokott kerülni Ehhez idén már nem vinnék laptopot. Ha veszek egy HDMI-VGA átalakítót, az megoldja a problémát? Nyilván kép lesz, ehhez nem fér kétség. De mi lesz a felbontással? Le tudja a DEX skálázni? Valakinek esetleg van gyakorlati tapasztalata?
-
Keem1
veterán
válasz xEon1337 #16701 üzenetére
Kérlek-kérlek mondd, hogy ez az első Galaxy telefonod. Ugyanis az S(1)-től kezdve az összes Galaxyn ugyanúgy működik: hangmód ikonon két tapicskolás (első a csak rezgés). Vagy vizuálisan: hosszan rajta tartod az ujjad és bejön a mindhárom hangmódot választható menü.
Extra tipp: a rolómenü majd' összes ikonjának van részletes, hosszú nyomásra bejövő menüje.
[ Szerkesztve ]
-
-
Keem1
veterán
válasz HoldfenyLuna #16677 üzenetére
Ha túl tudsz esetleg lendülni azon, hogy átlátszó, nézd meg az MSVII tokokat. Irtó kényelmes, pazar vékony, mégis bírja a strapát, koszt, ha nem kijelzőre esik, akkor a telefont is védi. A gombok nincsenek fedve, így a benyomásuk nem problémás, fóliabarát (nem gyűri fel), a karcsú telefon az is marad, és a kamerát is védi egy épp annyira kiemelkedő karima, hogy a lencséhez semmi ne érjen fel.
Már az előző telefonomon is ezt használtam, és egyértelmű volt, hogy az S10 is ugyanezt kapja. Van sima és van "rücskös" verzió is, most az utóbbit használom. -
Keem1
veterán
válasz Ákos45 #16525 üzenetére
Nézegesd az MSVII tokokat. Kecses, formás darabok, a gombok helye ki van hagyva. Ha nem kijelzőre esik, meg fogja védeni (kijelzőre esést még a jó isten se).
Ha a recéset veszed, garantáltan nem fog csúszkálni.S7e telefonom többször repült már ebben a tokban, 3,5 év után is köszöni szépen, kiváló testi-lelki állapotnak örvend.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Na mindegy. Szemétség... Ezért kell konkrétan mindkettőt beszereznem. Az általad írtat is, meg az USB+táp multiport adaptert is.Ha már neked megvan ez a 60 Hz-es dongle, meg tudod erősíteni, hogy 4K-n sincs semmiféle késlekedése a képnek? Ez fontos lenne nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Ez a gyári engem is érdekelne, de ilyet nem találtam. Erre gondolsz? Ez "csak" 30 Hz-et tud 4K-n. De ha a neked lévő tudja a 60-at, az nagyon-nagyon érdekelne engem.
Ez szintén gyári, újabb, de kicsit ++ és -- is egyben, mivel nincs ethernert, ellenben az USB 3.1 lett. A 4K itt is 30 Hz.
Szerk: azt hiszem, megtaláltam azt, amiről beszélsz. Ha ez az, hiába 60 Hz, nincs rajta power in
Nem értem, hogy egy ilyen drága gyári multiport adaptert miért kell elcs*szni. A házra ráférne még egy USB 3, és a 60 Hz-en se kéne spórolni. Több, mint 30 ropi az első linkelt adapter, ennyibe már ennek a két hiányzó dolognak bele kéne férnie.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Dani46 #16425 üzenetére
Nos, akkor ez megválaszolva.
Ha ez az app az (Galaxy Wallpaper), akkor tudd, ez nem Samsung és semmi köze a Samsung Galaxy brand-hez, hanem egy reklámokból élő (akár ártalmatlan is lehet) app, a reklámok terén viszont több hasonló applikációhoz hasonlóanelqrv... izé, elszaladhat velük a ló.Nem vírus, csak agresszíven reklámozó app (nekem ez már elég a törléshez).
-
Keem1
veterán
válasz ricsike_p20 #16317 üzenetére
Nekem semmi bajom vele, a rózsaszín szolgáltató sokszor adott úgy kamatmentesen telefont. Csak a ph-n divat szidni/utálni a rabigát, és mikor régebben a másik topikban ajánlottam, lehurrogtak. Aktív vagyok ott is, mivel a privát számom odaköt. A céges meg a piroshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz NavySeal #16284 üzenetére
Nem emiatt nem vállalnak. Ebben a helyzetben magas a user-faktor, nehezen bizonyítható, hogy nem gyártási hiba okozta a beázást, a bizonyítási teher pedig a gyártóé.
Te vállalnál garanciát a munkádra úgy, hogy a végfelhasználó könnyen hibázhat, te pedig nehezen (vagy semennyire sem) tudod bizonyítani, hogy te mindent jól csináltál?Az S7 óta él az emberek fejében, hogy azért nincs garancia, mert beázhat és a gyártó ki akar bújni a felelősség alól Nem, nem ezért van. És mivel te se tudod, hogy miképp működik ez (hiszen akkor nem kérdezted volna), így könnyen belátható, hogy a legcsekélyebb odafigyelés se feltételezhető a felhasználóktól, és ez még fokozottan lenne igaz, ha nyíltan kommunikálná a gyártó: nyugodtan vigyétek vízbe, mert garanciát vállalok rá. Na ekkor hirtelen mindenki elfelejtené, hogy tengervíz, nagy nyomású víz, tartós víz alatti használat, résnyire nyitva hagyott SIM tálca, stb. mind túlmutat az iparági szabványon. Dolgoztam végfelhasználókkal 10 évvel ezelőtt, 90%-uk olyan, hogy azon is csodálkozom, hogy élte túl a kisgyermekkort.
Mindenkinek jobb, hogy vízbalesetbiztos a készülék, persze rá vállalt garancia nélkül, így azért kicsit jobban odafigyelnek. Hülyék mindig is lesznek, de talán kevesebben.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Nem fog beázni. Az S7-em elmúlt 3,5 éves, minden évben velem nyaralt a Balatonban, nyári zivatar alatt se tettem le a hívást, ha egy özönvíz kapott el és alsógatyáig áztam, a zsebemben lévő telefon is kapott. A mai napig az ujjlenyomatokat, ráöntött kávét a vízcsap alatt tüntetem el. Köszöni szépen, remekül van.
Az IP 68 egy ipari szabvány. Nyilván az elvi esélye sohase 0% arra, hogy beázzon, de egy ipari szabványt nem rámondás alapján adnak meg valamire. Lottóötös megnyerésére is van esélyem, de annyira csekély, hogy józan ész alapján nem kell azzal számolnom, hogy holnap bemegyek a munkahelyemre, leköpöm a főnökömet és kifelé menet one-way jegyet rendelek a Bahamákra.
-
Keem1
veterán
válasz HoldfenyLuna #16031 üzenetére
Nem lesz XEH egy Telekomos készüléken, de kb. 5 perc alatt felrakható az összes Galaxyra (amelyikre létezik, de az S széria épp ilyen).
Ráadásul független az összes készülékük. Ha nem bánod a 2 éves rabláncot, nyugodtan vedd a T-től kamatmentes részletre. Van az az eset, amikor megéri (nálam is volt többször).
És ott még a biztosítást is megkötheted a szerződéstkötést követő 30 napon belül.A különálló biztosítások annyira drágák, hogy nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz ghiottone #15964 üzenetére
Mit számít? Töltő van a közelben, nem? Ha lemerül, feltöltöd. Akkor meg nem mindegy, hogy teljesít?
2 sim, egy voda és egy telkom, 1 napot eddig még mindig kibírt, habár az esetek 80%-ában otthon is töltök egy kicsit, munkahelyen is. De ha nem töltöttem, akkor 4 óra SoT-tal 25% körül értem haza[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
válasz guriga1234 #15510 üzenetére
A wifi, BT, GPS szentháromság közül csak az és akkor fogyaszt, ha használatban van Édes mindegy, hogy be van kapcsolva ÉS nincs használatban VAGY ki van kapcsolva, mert az idle fogyasztása ezen chipeknek konvergál a nullához. A 3,5 éves S7 edge készülékem is 88%-os akku kondícióval bír, többször leejtettem betonra, járólapra, de a természetes használatból eredő nagyítóval keresendő karcok kivételével semmi baja sincs se testileg, se lelkileg.
Kapcsolgassa ezeket a fene, épp akkor vinné a nyúl a puskát. Én csak használom és kész. Jó, nem kötelező megfogadni a tanácsot, de a 4. (vagy 5.?) Galaxy S telefonom a jelenlegi és eddig tökéletesen meg voltam elégedve az üzemidőt és a működést illetően is. Az S7e-t se cseréltem volna le, ha nem ad a munkaadóm S10-et céges telónak korlátlan privát használattal.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Igen, az azt jelenti, hogy egy korábban már jóváhagyott app épp pozíciót kér le. Kismillió ilyen app lehet, kezdve a Google Helyelőzményektől kezdve, a BKK app, vagy valamelyik carsharing app. Bármi, aminél már jóváhagytad a pozícióhasználatot. Nincs ezzel gond, és nem csak S10-en, hanem bármelyik androidos telefonon így van. Megkapta a pozit, kész, le is cuppant a GPS modulról. Sőt, ha úgy általában jóvá van hagyva a Google Helyelőzmények, akkor (mivel a pozíciód szinte minden időpillanatban pontos) sokkal rövidebb ideig használják az appok a GPS egységet, és így kímélik is az akkut (van, hogy annyira gyors a pozíciókérés, hogy az ikonnak nincs is ideje felvillanni). Ezért nem értem azt, aki kikapcsolja a helyelőzményeket. Amit megspórol azzal, hogy jártában-keltében nem keres jelet, azt elveszíti, ha indít egy Maps-et és percekig keres holdakat az eszköz és szipkázza az akksit. Legyen minden ilyesmi bekapcsolva, azért van - ez már úgy egy általános, mindenkinek szóló tanács.
-
Keem1
veterán
Egyrészt, kell 1-2 hét, míg beáll az akksi (a rendszer "megtanulja" használni, felismeri, hogy ettől eddig tart a kapacitás. Az nem mond az OS-nek semmit, hogy x000 mAh).
Másrészt 2019-ben vagyunk, szerintem néhány, nem mindennapos esetet kivéve mindannyian konnektor közelében vagyunk a nap legalább 20-50%-ában, így ez nem jelent problémát.
Harmadrészt, a tesztben is benne van feketén-fehéren:
"Az üzemidő sajnos egyáltalán nem kiemelkedő, de abszolút elfogadható"
Ez azt jelenti, hogy lesz akinek kibír egy napot, de lesz akinek nem. Több napot meg végképp nem (ha mégis, akkor 24 óra után minden másodperc felfogható ajándéknak).Saját esetem: én nem foglalkozom sem az akkuval, sem a telefon paramétereivel. Wifi, BT, 4G, adat, stb. bekapcsolva állandóan. Fényerőt állítsa ő maga. A telefon van értem, nem fordítva. Kettőnk közül az egyik névmása ő, a másiké az. Van powerbank-em, van nálam mindig kábel (minden telefonhoz adtak, még ahhoz is, ami utóbb kimúlt, így a kábelhiány se lehet valós probléma). Nem várom meg, hogy lemerüljön, nem is aggódom amiatt, hogy bizonyos esetekben repülnek lefelé a százalékok. Munkahelyen ha 50% alatt van, töltök rajta, akár 10%-ot, akár többet, de sose stresszelek. Ha kirándulni, túrázni, egyéb, szintén nem hétköznapi esetű konnektortól távoli teendőm van, arról időben értesülök és megteszem a szükséges lépéseket. Éjjel nem is töltöm, mert legrosszabb esetben is 80%-os akkunál ébredek (sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy egyhuzamban 3 napot aludjak, pedig jó lenne, marad a 6-8 óra, ami alatt meg nem tud vészesen lemerülni).
Ne stresszeljünk rá az akksira, használjuk a telefont, azért van. Töltsük, ha tudjuk/kedvünk tartja, a töltés is azért van, hogy használjuk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan Iphone 13 128 GB Éjfekete Kártyafüggetlen Okostelefon 100%-os akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest