- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
Markizmark #14898 üzenetére
mi is most csináltuk meg kis családunkban a NAS-t
Így már nekünk sem "felhőtlen" a boldogságunk -
GML
őstag
válasz
Markizmark #14898 üzenetére
Milyen progival?
-
Impressa
őstag
válasz
Drughi #14894 üzenetére
Én telefon keresztül aktíváltam, és pár órával később a gépre is feltelepítettem. Nekem kb. pár óra múlva átváltott 2,5-ről 50-re. Ha esetleg itt nem kapsz választ, akkor a felhő alapú adattárolás topic-ban elmondják, hogy is megy ez.
-
komarci
tag
Ha fotót,videót küldök viberrel,fb mesengerrel akkor az adatforgalomnak számít,nem pedig mms-nek,ha jól tudom. Tegnap kaptam egy félreérthető sms-t 1430-as t-mobile számról.
-
Drughi
addikt
Nekem speciel nem sikerült aktiválnom a free 50GB-ot.
Valaki írna egy szösszenetet, hogy hogy kell?szerk:
Itt tartok:
1Take the Dropbox tour Complete!
2Install Dropbox on your computer Complete!
3Put files in your Dropbox folder Complete!
4Install Dropbox on other computers you use
5Share a folder with friends or colleagues
6Invite some friends to join Dropbox
For every friend who joins and installs Dropbox on their computer, we'll give you both 500 MB of bonus space (up to a limit of 16 GB)! If you need even more space, upgrade your account
7Install Dropbox on your mobile device Complete!szerk2:
Vicces, mert a 4. pont alapján a gépen van a dropbox alkalmazás -
GML
őstag
A meglévőn felül, vagy összesen?
-
zsolt501
nagyúr
Felvetődött bennem egy kérdés a dropboxal kapcsolatban, mégpedig ugyebár a cég 50 GB tárhelyet ad a telefonhoz, csak számomra az nem tiszta, hogy ezt a tárhelyet mennyi időre is adja, mert ez ugye nem mindegy, és nem szeretnék pórul járni és azon kapni a dropboxot, hogy már csak 2,5 GB csak a tárhelyem újra.
Szóval szép hogy ennyit adnak a telefonhoz, csak nehogy pofára essek...Most összeszámoltam és összesen 140 GB tárhelyem van a telefonhoz, ezzel már el lehet lenni egy darabig
-
komarci
tag
válasz
lugosi #14886 üzenetére
Az erős használat az én szintemhez képest erős.Kedden van a legtöbb munkám,majd 2 óra telefonhasználat,call recorder,internet,email de csak 1óra 50 perc kijelzőhasználat.Mások írták a 5-7 óra kijelzőhasználatot.Ha ilyen napon este 8-9-kor 30%-on van az aksi az nekem tökéletes.Csak aggódtam hogy másnál 5-7 óra kijelzőhasználat van nekem tegnap 1óra 50 perc volt,de ezt nagyon sok minden befolyásolja.(játék 0 perc,videózás, filmnézés 0 perc)
-
MurdR
veterán
Zuhant, csúszott, mindent csinált a noteIIm. Terepjáróból kiszállva repült, pattogott a sarkain, majd csúszott egy métert kijelzővel lefele a járdán. A tok és a fólia tette a dolgát, semmi baja.
-
MurdR
veterán
válasz
Nightfall75 #14872 üzenetére
Én a Note3ba 8 magot akartam
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
Davzone #14875 üzenetére
Nahát. Nem mertem volna rá fogadni, hogy adnak kettőt, azt hittem egy darabos kiszerelés. Nem csúfítja el a telefont, hogy fekete lesz az eleje? Bár, ha fekete a flipes tokod, akkor valószínűleg végeredményben kapsz egy fekete telefont. Gondolom.
vebbful Add el a dokkolót a fenébe, és élvezd a technikát
(Nem mintha a dokkolóval baj lenne, mielőtt még valaki félreérti, csak adott felhasználási területen több potenciált látok a dongle-ben.) -
-
Robi86
senior tag
válasz
Davzone #14852 üzenetére
Szóval az Allsharet támogató Samsung tvken megy a screen mirror a doungle nélkül is? Mert nekem olyan a tvm, de nem valami felhasználóbarát a menüje (vagy inkább velem van a baj
) és eddig nem találtam ezt a lehetőséget, csak a médiafájlok otthoni hálózaton keresztüli lejátszását számítógépről, telefonról.
Na csak érjek haza, addig nem alszok amíg rá nem jövök, hogy lehet erre rávenni a tvt...
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
Markizmark #14866 üzenetére
Naigen. Soha nem is gondolkodtam dokkolóban. Note1-en hdmi kábel, átalakító, és mini usb billentyűzet volt jobb híján. Előtte a telefonnal távirányítottam a laptopot, de az allshare cast, lett volna a lényeg eddig is. Ez a dokkolósdi nálam teljesen diszfunkcionális. Ennyi erővel a gépet is lerakhatnám a TV mellé, max annyival lenne jobb géppel, hogy nem kell odamenni, és kivenni a telefont, ha már nem kell a nagy képernyő, csak kikapcsolni a gépet.
Amúgy, ha jól emlékszem, a dokkoló is jóval 10K fölött van. -
Nightfall75
tag
A Samsung pletykarovat legfrissebb híre:
-
Nightfall75
tag
-
stilo18
addikt
válasz
Ferenczi Áko #14857 üzenetére
Utálom az ilyen faxxxopókat...
-
Fradipuma
tag
Valami ip változtató progi létezik playen? Skóciában vagyok és 1-2 oldal kiírja, hogy külföldiipvel nem léphetek fel. Valakinek valami tipp?
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
Markizmark #14862 üzenetére
Elvileg igen. Nem kicsit kényelmes megoldás. Nincs kábel, nem kell odamenni a dokkolóhoz, ha filmet néznél, nincs külső beviteli eszköz., etc.
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
Nem?
Nekem csak allshare cast dongle-om van, bekapcsolom a telefonon, kapcsolódik, és minden ott van. Facebook, böngésző, film, minden, amit a telefon képernyőjén látsz, vagy csinálni tudsz. Furcsa lenne, ha nem lenne teljes értékű az eleve beépített holmi...
S e t h Jajmár
Implementálni kéne a helyesírás-ellenőrzőt a fórumba, de na.
-
Dr V
őstag
Üdv!
Apám tvje tudja az Allsharet, amit most frissítettem és most samsung lino névre hallgat. Hogy tudnám megcsinálni, hogy élőben menjen át a kép? Video, kép zene megy, de pl a böngésző nem.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Davzone #14852 üzenetére
Azt a csomagot én is elfogadnám!
Más: Láttátok márEzt a videót? van baj, nem kicsi..
-
Parallaxis
addikt
válasz
Markizmark #14845 üzenetére
Most egy odex DMC3-as rom van fent, ami csak rootolva van (előtte ARHD 17 volt, de voltak vele fagyások, így most egy sima gyári romot toltam fel, amivel semmi gubanc nincs).
A számomra felesleges hubok és egyéb vackok tiltva és azok az alkalmazások, amiket nem akarom, hogy a háttérben fussanak, azok egyrészt az Autorun Managerrel letiltva, így maguktól nem töltődnek be, másrészt ha én indítom el és háttérbe küldöm, akkor a Greenify-vel hibernáltatva.
Így csak a rendszer processek és a számomra fontos alkalmazások (gmail, Hangouts, Viber, Total Recall stb.) futhatnak a háttérben.
A TB szerint 171 alkalmazás van most a készüléken, szóval belakott rendszerről van szóWifi-t nem kapcsolgatom, az állandóan működik, BT-t nem használom, GPS-t csak akkor aktiválom, ha szükséges, szinkronizálások névjegyeknél, naptárnál, g-mailnél, időjárás appoknál aktívak. A mobil net, amit 2G/3G között váltani szoktam attól függően, hogy kell-e nagyobb sebesség, vagy sem (e-mail-hez, hangout chet-hez elég a 2G).
--
Simán beszélgetéssel egyébként nagyjából 17 órát képes elmenni a készülék egy töltéssel, szóval az nem nagyon meríti az aksit.
-
Markizmark
addikt
válasz
AliceWake #14848 üzenetére
Kb 4 órát elérek én is full fényerőn Ingressezéssel (GPS+H+), netezéssel, játék stb, de olyan még nem volt, hogy estére még 80% legyen rajta úgy, hogy van mellette majdnem 1 óra kijelző és 1.5 óra telefonálás. Ja amúgy 90 általam föltelepített app figyel a telón. (igen, használom őket) Legjobb esetben óránként 1%ot merül, ha nem nyúlok hozzá. Nem repülő módban, wifin, szinkronizálásokkal.
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
Markizmark #14845 üzenetére
Én ma, sima netezéssel (wifi és gyári böngésző) 4 és fél óra kijelzőt bírtam elérni, 9 és fél óra alatt. 2%-on nyöszörgött egy fél órája. Már töltöm. Egy percet nem telefonáltam. Érthetetlen.
Basszus. Elfelejtettem ellenőrizni a BatteryStatot, mielőtt rádugtam töltőre
-
komarci
tag
válasz
Parallaxis #14843 üzenetére
Akkor nem értem hogy hogy van csak 1óra 55 perc kijelzőidőm 14 óra 47 perc akkuidővel.a lényeg hogy este 9 óra és még mindig 31%-on van, és nyúztam rendesen.Amíg késő estig kibirja egy töltéssel addig nekem jó.Holnap csinálok egy gyári visszaállítást minimális app-al,(most 46 van) és meglátom.
-
Markizmark
addikt
válasz
Parallaxis #14843 üzenetére
Uristn. Mit használsz? Milyen appokat? Szűz még a rendszer? Milyen ROM? Miket tiltottál le
Sosem értem még el ilyen minimális fogyasztást. -
Parallaxis
addikt
válasz
komarci #14842 üzenetére
A beszélgetés nem nagyon használja az aksit (legalábbis én alapból 2G-re állítom, mikor nem netezem rajta).
Reggel 8 óta volt 1 óra 41 perc beszélgetésem és 44 perc képernyőhasználatom és 81%-on állok.
Kijelzőhasználat meg függ attól, hogy mit csinálsz, netezésnél, hírolvasásnál nálam 5-5,5 órát kibír, de e-book olvasásnál már volt, hogy 9 órát is elment úgy, hogy 15% még maradt benne
-
komarci
tag
válasz
andrisms #14778 üzenetére
6-kor vettem le a töltőröl 14óra akku használat,1óra 45 perc kápernyőidő!!,39% ,hanghívás 1óra 30perc 19%.A beszélgetés ezek szerint nagyon használja az akku-t. Most 33%-on van az aksi.Nekem így jó hogy egy erős munkanapot kibir az aksi.Kiváncsi lennék aki1óra 30 percet beszél annak hogy teljesít az aksija.Hétvégén nem volt sok beszélgetésem és 4-4és fél óra kijelzöhasználatom volt.
-
fdisk
őstag
Nektek működik az aut.fényerőszabályzás normálisan?
Mert nekem mintha nem úgy működne ahogy kell.
HA rávilágítok lámpával erősebb a fénye a kijelzőnek.ez eddig oké.
De ha letakarom a szenzort,akkor úgy marad világosan,és nem áll vissza sötétebbre egyáltalán.
Mi lehet a bibi?Mert amikor beüzemeltem a telót elsőnek ,akkor az aut.frissítés leszedett vmi 50 mega körüli cuccost.
Az befolyásolhatja ezt a jelenséget nálam?És még vmi.
Ha be van pipálva az aut.fszab és húzogatom a mellette lévő csúszkát,akkor is állítódik vmit a fényerő.
Igaz nem annyira látványosan élesedik a kijelző mint nem automatában,de nem kellene ennek teljesen érzéketlennek lennie? -
bacus
őstag
válasz
Koczó93 #14732 üzenetére
Én már egy hónapja vettem 10db nfc taget, tasker mellé nem kell a taget programozni, mindent tasker csinál.
Sajnos csak bekapcsolt képernyő mellett. Igy viszont nem egyszerübb, mint ha rákattintok egy parancsikonra.
Van rá moddolt nfc.apk, de még nem sikerült beüzemelnem idő hiányában. -
axlfsi
veterán
válasz
Nightfall75 #14829 üzenetére
Köszi! Megeresem ezt az appot azt jol szajonvagom a szettingszet
-
axlfsi
veterán
Mas: par napja valamit nyomogathattam (vagy xposed fw, esetleg simlistic fw kavarhatott be), de par napja arra vagyok figyelmes, hogy habar nem tollal oldom fel a kepernyozarat, megis kek tintacsikot huzok az ujjammal a vizen.
Annyira nem zavar, de idegesito, mert ugy tudom (es ez ugy is volt korabban), hogy csak a tollal kellene festenie a vizet.
Mit benaztam el szerintetek? -
Paszkal3
tag
válasz
Nightfall75 #14809 üzenetére
Azt irta smsben, hogy maradt még 20százalák a keretből. Telenoros vagyok akkor is működik a netről az i fó?
-
Robi86
senior tag
válasz
nggabi #14816 üzenetére
Még csak most szántam rá magam, hogy cseréltessem a kijelzőt, mert nem volt annyira feltűnő helyen a repedés, nagyrészt "csak" a gombok fölött (meg ugye a pénz nagy úr, voltak fontosabb dolgok is amikre inkább költöttem
)
Egyébként Szolnoktól 50 km-re vagyok mostanában. Nem tudom ez mennyire számít nekik kieső helynek. Mindegy, elviszik 1-2 napra, és visszahozzák természetesen futárdíjat nem kell fizetni. -
axlfsi
veterán
válasz
gyuri2008 #14818 üzenetére
Na igen. Es ezert is gondolom, hogy itt valami nem kerek. Nehezen tudnam elhinni, hogy lakhelyfuggo, vajon kimennek-e ingyen vagy sehogyan sem. Nem kicsit hatranyos megkulonboztetes.
Valamit mi itt meg nem tudunk, ami kozrejatszott (vagy egyaltalan nem cserelnek kijelzot a vasarlo otthonaban; nem tudom. kerdezem.). -
Robi86
senior tag
Most hívott a Telemaxos néni, hogy nem tudják háznál cserélni a kijelzőt, be kell, hogy vigyék
Szóval nem megy ez csak úgy...
-
Frozzy
őstag
válasz
Nightfall75 #14809 üzenetére
5,99" ????????????? uristen mi a f@sznak már ekkora ?
ha a NOTEII kicsit volt kényelmetlen de elfogadható akkor ez már talán a használhatatlan szintjét súrolja.. enyi erővel a fonepad 7col.. és ugyan az szinte.. ez már nem telefon :/ maradhatott volna az az 5,55" azzal még meg lehet barátkozni..
(#14810) AliceWake: na az még nem is lenne olyan rossz. úgy TALÁN el tudnám képzelni
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
frozzyZTE: Elvileg a készülék mérete nem fog sokat változni a Note2 méreteihez képest, csak a kijelző. Olyan faltól falig lesz, mint az S4. Gondolom.
-
Nightfall75
tag
válasz
Paszkal3 #14807 üzenetére
Ha 21-én aktiválták a netet, nem lehet hogy az 1GB időarányos részét aktiválták erre a hónapra? Lehet érdemes lenne egy telefont megereszteni az ügyfélszolgálathoz.
Egyébként ha küldesz smsben egy G betűt a 1730-as számra, válasz sms-ben visszakapod az adott hónapban elhasznált egyenlegedet. És ez az infó a T-Mob rendszeréből jön, ez alapján számláznak. !!!Az adatforgalom lekérdezése nem ingyenes!!!
-
Fradipuma
tag
[link]
Új kamera szenzorral érkezik a note 3! -
Paszkal3
tag
válasz
Levente #14803 üzenetére
Köszönöm a segítséget nektek.! Néztem a telefon adatszámlálóját, de közelsem eggyezik a Valósággal, vagyis kevesebbet mutat. Ez a dühítő, hogy semmi olyat nem csinálok,aminek ezt pörgetni kellene. Korábban is így voltam, hogy 1gb netem volt és volt olyan, hogy 4nap alatt elfogyott, hol ott netezési szokásaim nem változtak. Most is így vagyok. Mi lehet ami ennyire zabálja a háttérben?
-
Nightfall75
tag
válasz
gyuri2008 #14805 üzenetére
Alapesetben ez a program nem fut a háttérben, hanem csak kérésre (ha elindítod) összegyűjti a wakelock (események amelyek felébresztik a telefont kikapcsolt kijelzőnél) infókat és emészthető formában kijelzi. Ezeket a wakelock eseményeket maga az adroid beépített diagnosztikai modulja (logcat) rögzíti, ami minden egyes telefonon mindig fut, és csak root-al lehet kikapcsolni.
Tehát sem a logcat, sem a BetterBatteryStats kikapcsolás/eltávolítása nem fog látványos üzemidőjavulást hozni. A BBS-nek van egy Active Monitoring funkciója a pontosabb méréshez a beállításokban. Alapból ez nincs bekapcsolva, ha ezt engedélyezed, akkor lehet kihatással az akku üzemidejére. De szerintem erre a legtöbb esetben nincs szükség.
-
gyuri2008
veterán
válasz
Nightfall75 #14791 üzenetére
A programon belül le is tudom állítani az app-ot?
-
Stimpy001
aktív tag
válasz
Nightfall75 #14794 üzenetére
Köszönöm ez volt a megfejtés. Nem volt bepipálva a Call audio....nem emlékszem hogy ebben a menüpontban valaha is jártam volta. Magától hogy tud kikapcsolódni? Persze költői kérdés volt, még 1x köszönöm a választ!
-
Levente
aktív tag
válasz
Paszkal3 #14796 üzenetére
A Data Usage (gondolom adathasználat a magyar megfelelője) menüben meg tudod nézni, melyik program zabálta fel. Ehhez már nem is kellenek külsős progik és ott még a háttérforgalmat is le tudod tiltani egy programra.
Javaslom még esetleg a Network Monitor Mini Pro progit, ami egy diszkrét real-time megjelenítést ad a forgalomról.
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
Paszkal3 #14796 üzenetére
Én az esetek túlnyomó többségében wifin vagyok, de amint kiérek alóla, mobilnet. Nem takarékoskodom, face, maps, böngészés (ráadásul gyári böngészővel), fórum, időjárás, e-mail, és képtelen vagyik elhasználni 500 megát, pedig már gondolkodás nélkül megnyitok mindent, hátha megközelítem a limitet, de nem. Még akkor is, ha egész nap úton vagyok... Nem eszik ott valami nagyon sokat? (De lehet, hogy csak többet vagyok wifivel, mint amennyinek érzem.)
-
Nightfall75
tag
Csak a telefonszámot írja ki, annak ellenére, hogy szerepel a telefonkönyvben. A hívást viszont szépen le tudja bonyolítani. Zenelejátszásnál kijelzi a számcímeket, azzal nincs gond.
Lehet érdemes megvárni az SE MW600 új tesóját az SE SBH50-et, hátha nem lesz olyan drága.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ha valaki azt hitte, hogy a Galaxy S III nagy, akkor most le fog esni az álla. A Note 2 ugyanis óriási, ugyanakkor finom szolgáltatásokkal rendelkezik.
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest