- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
up! esetleg valaki ?
-
flash-
veterán
tudja vki hogy hány mah ennek a telónak a max töltési sebessége?
most kaptam ilyet cégesen de 980mah-nál gyorsabban nem tölt, így jópár óra sajna.. -
Spityek
csendes tag
Privát vagy vendég módot be lehet állítani ezen a készüléken? Én sehol se találom ezt az opciót.
-
mokus18
tag
Sziasztok!
Hogy tudok root jogosultságot adni a telefonnak? -
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Hát ezen videón nagyon elcsodálkoztam. Az A10 nem villog, az A20e meg mint a nyolcvanasévekbeli bolti világítás. Köszönöm, marad akkor az A10. Durva a kijelző közti minőség különbség.
-
Angelotti
tag
Korrekt lett a hazai árazás.... [link]
-
janeszgol
félisten
50k alatt van hivatalos viszonteladónál is. És hardveresen csak egy picit marad el az A40-től, és csak órajelben, amúgy ugyan az az SoC van benne. Bár ez ma már, ha játékról van szó, akkor inkább közepes vagy az alatt picivel. A Kirin 710 jobb.
-
marquuard
veterán
Vásári gyerektelefon, annak nem rossz.
-
Lacok
őstag
Elég gyengére sikeredett de cserébe legalább drága.
-
*Mukeey*
addikt
Az egy 2017es modell, ahogy a nevében van. Akkor okés volt, anyámnak is az van, 65k volt újonnan. Viszont 2019 lassan második felében 2gb ram a jövőt nézve nagyon gyenge már. Egy fb+chrome kombó már nem marad benne. És mondhatod, hogy kit érdekel a fb, de párszáz millióan használják. Ennyiért legyen benne jobb kijelző is!
-
Noukoum
veterán
válasz
janeszgol #57 üzenetére
Emaggal még soha nem volt bajom, és a környezetemnek se. Sem szervízzel, sem visszaküldéssel, semmivel. Pedig az évek alatt bizony rengeteg termék jött onnan, nem ragozom.
Tudom hogy volt akinek volt problémája velük, és meg is értem hogy az nem vesz onnan. De ez jelenleg nem befolyásolja nagy mértékben az én véleményemet. -
MrOomen
tag
Hivatalos partneren kívül, ahol normális gyártói garancia van, nem vennék semmi pénzért sem telót.
-
-
pulyka jocó
senior tag
válasz
Parallaxis #49 üzenetére
Én akkor se látom értelmét, de tiszteletben tartom amit te mondasz
Mindenki úgy használja a mobilt ahogy akarja.
Akksit 20-90% között tartom kb minden esetben. -
helixP
nagyúr
Aki nem akar csúcstelefont, annak is van olyan bőven, ami jobban megéri.
32GB kártya kb. 5 éve számított érvnek, olyan 3000 Ft-os tételről beszélünk.Pulyka: nyilván, ha nincs készüléked,amit lehetne BT-n párosítani, nem fizetsz NFC-vel, akkor nyilván nem érdemes járatni, de nem észrevehető ezek fogyasztása.
-
janeszgol
félisten
válasz
pulyka jocó #47 üzenetére
Ha te nem használod,. akkor természetesen kapcsold ki, ebben igazad van. Én sem használom a wifit, így nincs is bekapcsolva. Az appokból azokat szoktam kilőni, amiket ritkán használok...nem szeretem a hosszú listákat, ennyi az oka. A BT azóta nincs kikapcsolva, amióta rátértem a vezeték nélküli fejesekre. Van olyan hét, amikor nem használom, de akkor sem kapcsolom ki, mert nem számít.
Biztonsági okokból az automatikus csatlakozásokat (wifi, BT) kapcsold ki. Majd te kézzel elvégzed a kapcsolást. (Az általad mentett hálózatokra felmehet automatikusan, ha a hatókörbe ér.) -
elfelejtette
veterán
Ennél még egy Honor 7A/8A/P Smart 2018 is jobb választás, vagy az említett Redmi 6/7 is...
-
MrOomen
tag
Alapból van a dobozban egy 32GB-os memóriakártya. Persze ez kimaradt infó.
50 ezer aktuálisan.
Akik J3-akat, meg Galaxy core-okat cserélnek (napi szinten látom), nekik teljesen jó.
A40 éri meg igazán (függetlenül már 80), de nem mindenki akar csúcsszuper telefont. -
Parallaxis
addikt
válasz
A rengeteg háttér adattal dolgozó appnál kell kikapcsolni a háttértevékenységeket. A wifi-t értelmetlen kapcsolgatni, hisz az az értelme, hogy fellépjen rá a készülék, ha elérhető.
Este meg simán tölthető a készülék, nincs értelme az aksit szivatni a teljes lemerülésig (az aksinak az a jó, ha 35-80% között van a töltöttsége).
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
nem kell kilőnni hidd el, csak akkor ha pl beragad
-
pulyka jocó
senior tag
Android 6-os Huawei volt. Azon is mindig kilőttem az appokat és egyéb teendők. Nem magamtól találtam ki amit írtam.
Parallaxis: nem szeretnék veled vitát kezdeni, de egy két dolgot tisztáznék. Mindenkinek mást jelent a ,,vacak", szerintem egy sincs a telefonon. Snapchat, insta és hasonlók pedig rengeteg háttér adattal működnek, muszáj őket kilőni. Másik, nem vagyok kisgyerek, akinek nincs jobb dolga nyáron, és a telefont nyomja. 2 nap alatt jön össze ennyi kijelző idő, greenify és a hasonlók nélkül nem hiszem hogy ennyi lenne. Bt nfc és egyebek fogyasztása hidegen hagy, egyiket se használom, minek legyen bekapcsolva?
Wifi ugyan ez, nem kell 0-24 kapcsolódva lenni szerintem -
Parallaxis
addikt
válasz
pulyka jocó #40 üzenetére
Ha valami vackot telepítesz fel akkor kapcsolgathatsz nyugodtan...
Nálam semmi nincs kikapcsolva, nem lövöm ki az alkalmazásokat és éjszaka 1-2%-ot merül a készülékem.
SOT-ot nem figyelem, mert délután 55-60%-al rakom töltőre, de kb. 3-4 óra lehet, többet nem használom, van életem a mobilon kívül is. 8-9 órát szerintem max. egy gyerek tud összehozni, akinek nincs más dolga a szünidőben...
-
helixP
nagyúr
válasz
Csak mert amiket írsz, az a 2.1-es droidnál volt szükséges.
A GPS sem megy folyamatosan, ha a parancssorban engeded neki. Az csak azt jelenti, hogy engeded az appok hozzáférését. Ha ennyit merült, akkor van egy szarul megírt app, ami beragadt, az ok-okozathoz kéne akkustat.
NFC és a 4.0 feletti BT minimálisat fogyaszt, ezzel sem spórolsz szinte semmit. Pláne ha nagy akkumulátoros telefonod van ,ezeket észre sem veszed. Sőt, én a WiFi be és WiFi ki kapcsolgatásnál sem látok lényegi eltérést egy nap.
Galaxy S9-cel szenvedek akksi téren, de az is a fantasztikus Exynos + az alulméretezett akksi miatt van. -
TunerJoe
senior tag
válasz
Ha nem zárod be az appokat, azzal pont aksit spórolsz, mert sokkal egyszerűbb a telefonnak az alkalmazást a ramból előszedni, mint újra elindítani. Annyi energiát meg nem fogyaszt a háttérben való futtatás egy egyszerűbb alkalmazásnál. A nagyobbakat viszont talán lehet tényleg érdemesebb bezárni.
Szerk: Ja most nézem, hogy már írta ezt valaki -
lalakov
senior tag
válasz
Csocsesz75 #32 üzenetére
Köszönöm.
-
pulyka jocó
senior tag
8.1-et.
Többieknek: hát én eddig a legtöbb helyen csak azt olvastam, hogy ha nem használja az ember a BT-t, wifit, GPS-t stb, akkor legyen kikapcsolva. Minek legyenek ezek folyton bekapcsolva, csak az akkumulátort meritik. Előző telefonomnál véletlenül bekapcsolva hagytam a gps-t, az este alatt 50 százalékról csontra lemerült...
Az appok kilövése nekem logikus és alap, greenify-t is bevetettem erre. Várni kell mig betölt egy app, úristen, 2mp
Nekem az a fontos hogy sokáig birja a mobil, ezért is vettem nagy akkumulátoros telefont. 6-7 akár 8 óra kijelzőidő simán megvan. -
ujvendeg
tag
Ugyan-ugyan: mire jók az ilyen kategorikus kijelentések?! S miért ne lehetne kiadni telefont 2 GB operatív memóriával? Ott a példa házon belül: A3 2017 (nekem három is volt), de egy most is van a családban. Tulajdonképpen semmit mást nem kellene csinálni vele, mint belehelyezni egy 3000-es akkut, egy arcfelismerő szenzort, és kellene egy értesítésjelző (ez mégiscsak kevesebbet fogyaszt, mint az AOS),
s máris adva lenne egy 2019-es, igazi kompakt: igen bő vevőköre lenne,
ezt egy közelmúltbeli felmérés világosan bizonyította. Ráadásul az A3 ma sem lom vagy régiség, az egyik legszebb Samsung, és a megmosolyogni való 2300 mAh-nál alig-alig nagyobb akkujával két napon át javában használható. De a Mobilaréna kitűnő szerkesztésének hála: éppenséggel példa lehetne a minap tesztelt Redmi Go is: telefonnak (!!) prímán megteszi, 1 GB-al. Fogadjuk el végre, hogy nem mindenki akar játékgépet hordani magával. Különben meg a Samsung is csak azt gyakorolja, mint annyi más nagy gyártó: néha-néha alaposan mellényúl. -
Noukoum
veterán
Tessék ebbe 2gb ram van, és ugye mennyivel gyorsabb mint a redmi go, ugye hogy ugye! Cserébe az árcímke is háromszoros.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez a készülék tipikus példája annak amikor az antutu pontszámok hogyan nem viszonyulnak a valósághoz.
Itt vélhetően nem csak a 2gb a szűk keresztmetszett. -
törölt tag
Nem értem.... Elektronikai hulladékból már így is rengeteg van, erre egy újabb nagy adag jön ezzel a minősíthetetlen vacakkal. Lehet "vacak kínaizni," de ez túltesz rajtuk bőven.
-
Ricardo
titán
Ez ílyen formában harmat gyenge. Ennyiért meg főleg. Mit csinál a Samsung? Ilyet a HTC szokott csinálni.
-
zozzo72
aktív tag
Feltűnöen kevés komment, hétvégi teszt ide, neves gyártó oda...
Egy Xperia L3 már hol járna
-
*Mukeey*
addikt
Najó, ez full kuka. 10essel többért ott a Note7, vagy árában kb bármi más. 2gb rammal nem lehet kiadni telót manapság, a 4gb-nek alapnak kellene lenni droid fronton!
-
Šolaire
veterán
válasz
pulyka jocó #12 üzenetére
Appokat minek bezárni? Az a jó ha memóriában van. Erre való a ram. Nem kell újra betöltenie, gyorsabb fluidabb a működés. Ha meg elfogy a ram akkor sorba kilövi a rendszer az appokat.
-
Lincoln6echo
tag
Egynek elmegy...otthonra....fél év múlva.
Olvashattunk már rosszabbról is... -
m1lan
őstag
válasz
Mobilszolgáltatónál dolgozom üzletben. Hidd el, elsősorban mi sem ezeket a lomokat próbáljuk meg rásózni az emberekre, de sokaknál pár száz forint is számít a törlesztőben. Hiába mondom el, hogy az A40 alá nem szabad menni, mert ha nagyon húzzák rá a szájukat, kénytelen vagyok kihozni a raktárból az A20e-t, de végső esetben akár az A10-et is. Arról nem is beszélve, hogy rengetegen jönnek be "kevés a tárhely" problémával, de nem akarják lecserélni a telefonjukat, mert egyébként imádják, és amire nekik kell, elég is. Nagyon sok korábbi készüléknek lehet ez alternatívája, gondolok itt többek között az elmúlt évek Galaxy J szériájának aljára, de a Huawei Y és Lite szériájából is elég sok van még forgalomban, ami használhatóság szempontjából bőven rosszabb, mint az A10.
-
törölt tag
Kapuralövés és.. mellé.
Nem rég olvastam a Redmi Go tesztjét hát elképedtem.Komolyan 55k ezért?
Vicc... -
lalakov
senior tag
Az A70 tesztje mikor várható? Az jónak tűnik, de a tesztetek nélkül nem venném meg.
-
helixP
nagyúr
válasz
Megkérdezhetem, hogy milyen verziójú droidot használsz?
-
ates
aktív tag
-
androgay
kezdő
válasz
Parallaxis #16 üzenetére
Akinek válaszoltál nagy valószínűséggel szolgáltatónál sales-es (vagy volt); nem, nem használják az nfc-t, mert azt se tudják mi az, bluetooth-t talán, de inkább nem, és az app, ami nyitva "maradt" véletlen nyitotta meg, kb 3 hete. Ez tapasztalat. A chrome-ban adott esetben 100+ oldal nyitva (nem viccelek), és ez nem csak idősekre igaz... ez az értékesítési folyamat során elmaradt/felszínes edukáció "eredménye", igaz persze, hogy ezt mindenki aki itt fórumozik nem képes elhinni, amit megértek. Nem igazán való a mai telefonok számítógép szintű tudása minden ember zsebébe.
-
janeszgol
félisten
A kamera jó. Szépek a képek, jó a videó hangfelvétele. Az 5.0-ás BT használatáért jár a plusz pont. Az SoC elmegy. A jackre jutó hang használható, élvezhető. Hát ennyi.
55 ezret semmilyen formában nem ér. -
Parallaxis
addikt
válasz
nem zárják be az appokat, bekapcsolva a wifi, nfv Bluetooth meg minden egyéb,
Mert mondjuk nem is kéne?
Ha az appokat kilökdösöd, azzal pont nagyobb fogyasztást érsz el, mert kevesebb energiát igényel a benntartás, mint a betöltés.
A WiFi, GPS, NFC, Bt meg konkrétan semmit nem fogyaszt, ha nem használod, ha meg használod, akkor nem igazán jó ötlet kikapcsolni -
Plug Life
senior tag
Kb. 20e a márkajelzés, úgy tűnik...
-
strogov
senior tag
válasz
"appokat, bekapcsolva a wifi, nfv Bluetooth meg minden egyéb, aztán néznek hogy miért lassú miért merül"
Mondjuk az appok békénhagyása pont google ajánlás. Ha többi egy modern telefonnak gondot okoz az már régen rossz.
-
-
pulyka jocó
senior tag
És az a nagy baj... Boltokban lenyomják a marketing rizsát, aztán megveszi a tudatlan vevő. Utána meg megy a szitkozódás, hogy miért lassú és az egyebek.
Mondjuk az utóbbi időben szoktam figyelni, hogy elsősorban nők és idősebbek nem zárják be az appokat, bekapcsolva a wifi, nfv Bluetooth meg minden egyéb, aztán néznek hogy miért lassú miért merülEttől a falnak tudnék rohanni
-
törölt tag
Na ez az a telefon, amit a szolgáltatók arra fognak rá sózni, akik azt se tudják mi az ram, rom stb. De a neve Samsung ezért csakis jó lehet. A Samsung meg direkt kér érte többet, mert tudják, hogy egy picit magasabb ár, egy hangzatos márkanév, és megkötett az üzlet sokak fejében. Kb annyira hulladék, mint annó a j1 volt.
30-35 ezret még én is adnék érte. Anyósnak tökéletes. De 55? Ugyan mennyémá' Samsung. -
Hallosz
senior tag
Hát ez bizony mellé ment. Bármit csak ezt ne érzésem van tőle.
-
Mr.Grincs
veterán
Ingyen sem kéne, nagyon nokedli. Tényleg ha ingyen adják előfizetéshez akkor talán megéri valakinek, de amúgy nem.
-
nyisziati
veterán
A10-20-30: nem éri meg egyszerűen.
Max. előfizuhoz, ingyen, minimumfelhasználóknak."Óriási blama, hogy nincs se iránytű, se giroszkóp,"
Mondjuk ez nem tudom, kinek számít, ilyen felbontás mellett a VR nemigazán opció, iránytűt meg az életbe nem láttam még embert, aki használta volna.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Plasztik ház, 2 GB RAM, HD kijelző, régi USB port és zéró ujjlenyomat-olvasó – ez a belépőszint definíciója, a legolcsóbb Galaxy A mégis eggyel feljebb próbál vásárlót halászni.
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest