Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyote2000
őstag
válasz
blueMerle #16 üzenetére
nem valoszinu, hogy a kijelzo-szelvedo ugyanugy tudna torni (illetve nem torni) mint a szaz eves munka soran kifejlesztett mai biztonsagi szelvedok. Kap egy kavicsot es szetfolyik?
Attol, mert atlatszo a kijelzo, nem kell rogton arra gondolni, hogy autoszelvedot tud helyettesiteni - elofordulhat, hogy egy sima ablaknak sem felelne meg a homersekletkulonbseg vagy a kozvetlen napfeny miatt.
Egyebkent a talalmany nem uj, a Toyota Prius mindent ki tud vetiteni a szelvedore, az utra nezel, kozben latod a km/orat, fedelzeti szgep adatait. Merci S-osztalyban meg a navigacio is mukodik, hatalmas nyilak mutatjak hogy merre fordulj - egyelore meg tavolsagot mutat mert GPS alapon-mukodik, de ha ez kiegeszul valos terepfelismeressel, akkor akar ki is rajzolhatja az utvonalat, "ravetitve" a valosagra. Na az lesz a kiralysag.
-
atike
nagyúr
De q***a jó...
Látványos, villogni lehet vele, de azért az gáz, ha az Excel tábla mögött látod a szembenülőt, hogy mt csinál... Magyarul munkára kétséges, hogy mennyire használható...
-
Depression
veterán
Szerintem ez egy újabb divathullám, ami mindenkinek kellesz, de semmi értelme.
-
Senhi
aktív tag
Hát... autókba már lassan 10 éve létezik headup display ami minden fontos adatot kivetít a szélvédőre. Összes nyugati közép és felső kategóriás autóba rendelhető
. Véleményem szerint felesleges ezt lecserélni drága kijelzőkre.
Gondolom kirakatokban lesz nagy piaca... -
-
Scalpel
senior tag
Kérdem én, a kijelzők eddig is átlátszóak voltak, csak a megvilágítás végett került mögéjük egy fényterítő és reflektív réteg a vezérlés után. Ebben az újban meg annyi történt, hogy a vezérlés után egy olyan réteg került, ami a hátultól jövő fény 30%-át átengedi minden változtatás nélkül, a maradékot pedig a kijelző háttérvilágításának használja fel. Kettőstörő kristály... wooow.
Egyébként van haszna is, de szélvédőn én pont a vetítős eszközöket bírnám jobban, mert nem függ a külső megvilágítástól, szabályozható színe és fényereje van.
-
natasa0
csendes tag
Átlátszó kijelző? Egyrészt sok értelme nincs(de a szélvédős dolog nem rossz)
Másrészt valahogy ez a két szó ellentéte egymásnak. Átlátszó kijelző. A kijelzőt nézni kell, ha átlátszó nem látod -
mate0217
aktív tag
Nagyon jó
-
válasz
blueMerle #16 üzenetére
itt a lényeg. vezetsz és közben a szélvédőn jelzi, hogy a következő jobbkezes utcában van elsőbbségadás tábla (és kit érdekel, ha éppen a fáktól nem látszik), vagy jön egy mentő
esetleg a keresztutcák neveit feltünteti, ahogy elhaladsz mellettük (és kit érdekel, ha jó magyar szokás szerint nincs utcatábla)
és persze ehhez nem kell levenned a szemed az útról.
persze lehet alternatív felhasználást is találni neki, kiállsz valamelyik autópályára és benyomod teljesképernyőre (szélvédőre) a kedvenc autóverseny-szimulátorod és hajrá
vagy ugyanez egy szemüvegben... ezzel lesz teljes az AR, amíg várunk a R2D2 hologramos üzeneteire.
-
blueMerle
veterán
Szerintem ne ragadj le itt
Gondolkodj tovább. Pl. ha tokéletesítik és teljesen átlátható lesz, milyen jó lehet ez majd az autók szélvédojeként, minden info ott jelenik meg. Pl sztrádamatrica egy ikonként, nem kell ragaszgatni, az autó adatai, sebesség, stb..
Igen tudom hogy már van ilyen de az teljesen más technológia, és a minosége is hagy kivánnivalót maga után.
-
BloodRay
veterán
válasz
Coyote2000 #7 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Otthoni felhasználásban és főleg mobilosban ezeknek nem látom semmi értelmét. (kevésbé láthatók, más számára is láthatók lesznek a személyes dolgok..) -
Sztbeni
őstag
Ennek mi értelme? Legnagyobb hülyeség, amit valaha hallottam. Inkább csináljanak egy jó mobilt.
-
ClioRS
őstag
válasz
Coyote2000 #7 üzenetére
Szerintem is....
-
eszgé100
őstag
ennek mi értelme van?
-
aram01
nagyúr
szerintem királyság
-
Coyote2000
őstag
ertekelem az igyekezetet, de sokkal hasznosabb lenne inkabb olyan dolgokra gyurni, mint pl. akkumulator 5x4x0,5 centi meretben, ami 1 honapig birja toltes nelkul...
-
Sennalacy
aktív tag
"Do not touch" it's MAGIC!!!
-
Thome
veterán
Az lesz a jövő, amikor ilyen hologram "lapokon" kell érintve dolgozni!
Azé nagy taps a 2 gyártónak, ez se semmi!
-
David75
őstag
Milyen durva lenne egy átlátszó érintőképernyős telefon nagyon vékony kerettel.Bár mondjuk ha valamin átlátok azt kevésbé látom szerintem mint amin nem.
-
plus44
veterán
Döfi.
-
blueMerle
veterán
Valamelyik nap ment egy jövöben játszódó film, ahol ilyen kijelzök voltak. Hát...talán inkább a jelenben játszódott?
Grat LG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A dél-koreai gyártók átlátszó kijelzők bevetésével próbálnak még egyedibb termékekkel előrukkolni.
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- FóliaGuru Hidrogél kijelzővédő fóliák, több mint 1000 típusra! Keressenek bátran!
- Xiaomi 15 Ultra Photography Kit Legend Edition
- Gamevice kontroller - iPad mini
- Gamevice kontroller - ipad / ipad air lightning
- Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Xbox Ultimate előfizetések
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest