Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
Affene, ti sokkal többet tudtok nálam. Lehet hogy valaki meg tudja magyarázni.
Ekkora bazi nagy titkolódzás van???
Azért nem gyártástechnológiát kérdeztem...Most csinálhatom szabályozhatóra.
-
Darmol
senior tag
válasz
antikomcsi #810 üzenetére
Ott a pont
A Ryzen fórumok olvasgatása új aláírásra ihletett.
-
Darmol
senior tag
A pletykák szerint a márciusi megjelenés a készletfelhalmozás miatt van.
Abu85 friss cikkét és a többi fórumot is olvasva nyilvánvalóvá vált, hogy miniatűr erőgépekhez szánták elsősorban a procit. Asszem összerakok, egy miniatűr folyékony nitrogénes házat.
Hmm... Most hogy így elgondolkoztam, miközben a saját viccemen nevetgéltem magamban, a -40C egész könnyen menne. Már csak azt kell kitalálnom, hogyan ne szálljon el az áramfelvétel.
Ha a Ryzen olyan lesz amilyennek gondolom az előzetes hírek szerint, megérdemel ilyesmit. -
Darmol
senior tag
válasz
Malibutomi #780 üzenetére
De a legjobb az egészben, hogy az AM4 foglalattal csúcsra ért a cserélhetőség. Ha lesz pénzed 8c-re csak kicseréled a procit és nem kell csavartól kezdve újraépítkezni mint az Intelnél.
-
Darmol
senior tag
Magyar nyelvű szövegértésből egyes fölé.
De egye fene, tételesen megcáfolhatod a gyatra fordítói teljesítményemet. Habár még mindég baromira nem ennek a topiknak a témája, de az infóstop miatt úgyis csak szieszta van.
Tudod mit? Kezdek én, hogy könnyebb legyen. Pl. vegyük az 1. pontomat, ahol én alapvetően teljesen rosszul értelmeztem a szöveget. Hiszen én forrasztást emlegettem, a cikk pedig atomreaktor által termelt hőt.
Jajj, én barbár visszaéltem a költői szabadság eszményével.Felvágom az ereim, persze nyilvánosan, hogy mindenki lássa mennyire megbántam tetteim.
Ja nem, inkább mégsem.
Egyébiránt arra célzol, hogy 4,5 Watt mellett 3,6GHz-el műkszik? Érem. Hát ez igazán lenyűgöző.
Rohanok és veszek 10-et hogy 45 wattos munkaállomást építsek passzív hűtéssel. Ha jobban belegondolok, inkább 20-at
Persze csak ha processzor és nem kvazár visszhang. -
Darmol
senior tag
válasz
Kronos3000 #713 üzenetére
Namost nem tökéletes az angolom, szóval lehet hogy félreértettem az alábbiakat:
1. Az új proci minden téren előrelépés, mert képes akkora hőt gerjeszteni, amivel forrasztani lehet.
2. Elismeri, hogy a Skylake elég gagyi volt, de a Kaby Lake most képes laptopokon 4K tartalmat lejátszani. Nem kérdezem meg, hogy melyik laptopok rendelkeznek 4K monitorral, mert tuti van rengeteg.
Bár mondhatnám ezt is bizonyos megjegyzésekre utalva: Az Intel az integrált videolejátszó rendszerek terén végre elérte azt a szintet, ahol az AMD 5 éve volt.
3. Ebben nincs előrelépés.
4. Ebben sincs.
5. Optane ready. Ami nem egészen világos mit takar, mert ugyan ismerjük a technológiát, de még nem jelent meg. Kik is szoktak olyan szöveggel jönni, hogy a procinak olyan szolgáltatása van ami tök felesleges, mert még senki nem használja, ezért a gyártó alapvetően nem normális?
Többi ezek után teszteredmény.
Érdekes cikk, csak nem értem hogy kerül ebbe a fórumba? -
Darmol
senior tag
válasz
Cathulhu #645 üzenetére
+1
Pontosan ezért rossz a név megválasztása. Sokkal jobban illene hozzá a Last Chance. Ha most is megszívatják a desktop piacot, tényleg csak a fanatikusok maradnak márka-hűek.
Ha nincs alternatíva akkor vagy vált, vagy magával szúr ki az ember. Jövő évben mindenképpen gépet fejlesztek, ha van megfelelő AMD a piacon akkor az lesz benne. Ha nem... Nos akkor is lesz új vas.
Persze ott a szerverpiac, az OEM piac, stb. Mondhatjuk úgy is, hogy a VIA jelenleg is létező cég, és mérhető részesedésük van bizonyos piacokon. -
Darmol
senior tag
válasz
Petykemano #612 üzenetére
"van egy igen komoly réteg, akik kevéssé tesztek és eredmények alapján vásárolnak, hanem barátok, kollégák, boltosok véleménye, illetve reklámok alapján tájékozódni."
Ez alapján vagy Inteles füst hajtja a procidat, vagy egy butuska marketinges vagy.
Szerinted egy boltos az olcsóbb AMD-t akarja eladni alacsonyabb árréssel, vagy a drágább Intelt magasabb árréssel?
Maradjunk annyiban, hogy azok akik kitartanak az AMD mellett meglehetősen gyakorlatias okokból teszik. A leggyakoribb ok ezek közül az, hogy használják az AMD termékeit, miközben óhatatlanul használják az Intel termékeit is (hiszen majdnem mindenben másban az van) így van összehasonlítási alap. Fordítva ez nem túl gyakori.
Fogalmazzunk így: az átlag Inteles hozzászólásokban olyan csúsztatások és marhaságok vannak, hogy az ember csak sírva röhögni tud, mert rendszerhibát okoz az agy adatfeldolgozásában. A maradék kevesek bíznak abban, hogy az AMD teljesíti az elvárásokat mert az mindenkinek jó lesz.
És nem arról van szó, hogy tényleg annyira jó legyen a Zen ahogy azt ígérik, illetve reálisan elvárható, hanem hogy az olyan mindennapi felhasználó is hozzá tudjon jutni a hazai piacon a megjelenéskor mint én. Nem hónapok-évek késésével mint ami az elmúlt években szokás volt. -
Darmol
senior tag
válasz
stratova #541 üzenetére
Na egen, de alu kocka remekül műkszik kb. 50C belső hőmérsékletig, csak utána kell a házat bontani.
Igaz, a kocka kifújása kompresszorral is sokat segített, most hogy így jönnek vissza emlékek.Na de mondjon már valaki bennfentes valamit erről az MI öntanulós bigyóról, mert nekem ez birizgálja nagyon a fantáziámat. Nyilván nem cache ha már így kiemelik. Lesz érdemes olyan tesztet csinálni, hogy megnézed program futását, teszem azt egy hónap múlva? (Gyk.: nyilván azonos verziójú op rendszer, és a fentiek alapján azonos üzem hőmérsékletek mellett).
-
Darmol
senior tag
Jó összefoglaló, teljesen egyetértek vele. Kiegészíteném azzal, hogy az ATI felvásárlása, ami akkoriban eléggé elbaltázott ötletnek tűnt, mentette meg a céget a bedőléstől. Mert a CPU front bénáskodását ellensúlyozta a GPU (és APU). Amúgy az ATI felvásárlása óta folyton ugyanazt csinálják. Hol a prociknál csinálnak valami jó dolgot és grafikában bénáznak, hol fordítva. Na ezért nem várok a vegáktól túl sokat...
-
Darmol
senior tag
Ismét van min ütnie egymást az Inteleseknek és AMD-seknek, jájj de rég nem volt ilyen!
Előre bocsátom, hogy AMD párti vagyok (egyelőre).
Szóval mit szeretnék (csak egy dolgot):
1. A ZEN csapjon oda az Intelnek és az NV-nek egyszerre, és termelje az áramot, amivel meghajthatom a kávéfőzőmet, és legyen alaplapostól 50k alatt (Bruttó természetesen), mert felújítás után negatívban a családi kassza.
Ja hogy csak karácsony után várható. Áhhh, télapó sincs a környéken. Még egy nyamvadt dzsin sem.
Na de most komolyan.
- Ki gondolja azt (én nem), hogy a ZEN átveszi az első helyet a processzoroknál? Azt is kérdezhetném hány éves vagy királyfi?
- A ZEN-t 1000 dolláros procival állították szembe, és győztesnek hozták ki. Nagyon régen nem volt 500 dollár felett versenyképes az AMD.
- Az AMD nem szokott trükközni az adatokkal. (Az ellenpéldák: Intel, NV).
- Ha a ZEN nem hozza az elvárásokat, akkor az AMD igen gyorsan fog elpárologni.
- A „független” tesztek 90%-át az Intel fizeti.Következtetés:
1. Az bemutatón látott teszt valós állapotokat mutat.
2. A ZEN várhatóan nagyon odacsap. Tökmindegy hogy a 6900K-tól épp csak elmarad, vagy épp csak megelőzi. Nagyon régen nem volt 500 dollár felett versenyképes az AMD.
3. A ZEN várhatóan 1000 dollár körül lesz.
4. Van egy rakás újdonsága, amit az Intel lemásol idővel.Alapvető kérdés: a 2017Q1 reális megjelenés, vagy ugyanazt csinálják mint a 7600P-nél? A megjelenés után egy évvel lehetett csak laptopot venni a procival! Vagy a HD48XX-al, vagy az R9-nél? Már ezeknél is nagyon csúnya dolgokat gondoltam, de ha megint eljátszák, akkor a következő gépemben i7-es lesz.
Legyünk maximálisan optimisták, és az AMD felkészül a keresletre. Tekintettel arra, hogy nyilván ütni fogja az azonos kategóriájú (és ez jelenleg a felső kategória!) Inteleket de nagyon, kezdődni fog a hazugságdömping:
Például Intel módra: „ÁÁÁ, az a proci nem is tud annyit, és biztosan hibás az energiagazdálkodása, és egyébként is a-z e-n-y-i-m j-o-b-b (lassan mondom hogy hihetőbb legyen), és egyébként is ez a szánalomra méltó roncshalmaz instabil”.
Például nvidia módra: „ÁÁÁ, nézzétek már hát ez sokkal kevesebb FPS-t tud mint a mienk! Az nem számít hogy kétszer annyit kell számolnia mert lefizettük a program fejlesztőit. Akkor is mitőlünk vásároljatok ti balekok!!”Mellékes apróságok, amikbe egyesek érthetetlen módon kapaszkodnak:
- Az AMD egy NV kártyával futtatta a tesztet, és ez állítólag gáz.
Ennek több lehetséges oka lehet:
1. Az AMD hirtelen nem tudott olyan saját grafikus kártyát belerakni ami ne limitálta volna a procikat.
2. Az AMD-nek már nem telik Fury-ra sem.
3. Az AMD el akarta kerülni azt a nyilvánvaló támadási felületet, hogy egyes „pártatlan, magasan képzett szakember” kritikusok olyat kezdjenek rebesgetni, hogy csak az AMD kártya miatt jobbak a teszteredmények, mert együtt tud dolgozni a procival. Vagy esetleg VGA limit miatt (ha már TITAN-t villantottak).
- Az AMD rossz. Az AMD gonosz.
Küzdjünk a gyermekek szabad munkavállalásának jogához. Relax!
- Az AMD csak szemetet tud gyártani.
Tény hogy kellemesen befűti a szobát így téli hidegben. Az is tény hogy nyáron le kell vennem a szg. ház borítását, mert csak levegőkavaró van benne. Az is tény hogy nem találkoztam olyan játékkal játszhatatlanul lassú lett volna, vagy akár csak feltűnt volna hogy lassú. (AMD Phenom II X4 965 BE 8Gb RAM, rendszer SSD). Ami azt illeti az SSD-re váltás nagyon-nagyon-nagyon látványos gyorsulás volt. Na de a proci… Lehetséges, hogy az elmúlt években összességében akár több percet is áldoztam az életemből a lassabb proci miatt várakozásra. Én doksi készítésre és játékra használom nem „A+” kategóriás trükkfelvételek renderelésére. Az ACAD renderelés pedig már az előző procinak sem okozott gondot.
- Felesleges extra tulajdonságok.
Pl. VR segítése.
Nem tudom mi ez a hüppögés, a 3000 dolláros Intel majd erőből megoldja. Ahogy annak idején a videók lejátszását is.
Pl. Extra finomhangolt energiagazdálkodás.
Itt talán az a legjobb, ha összegzem a fórum Intel pártiak véleményét: Ugyan már, ezt az Intelek rég tudják, és egyébként is ha az Intel 140W, az AMD sem érheti be kevesebbel, akár nyilvánvalóan rágyúrt az AMD akár nem. Bahh 95W, az számolási hiba.
Pl. stb.-stb. Egy rakás extra dolog van ami egyesek szerint tök felesleges. Majd az Intel erőből megoldja. Hiszen van varázscilindere. De fizetett bloggerei mindenképp.Nem mellékes apróságok, amiket érthetetlen módon nem említenek a delikvensek:
- Öntanuló adatforgalmazás. Nyilvánvalóan igen durván beleszól majd a processzor teljesítményébe. Ez egy baromi nagy kakukktojás. Mennyivel tud (játékokat) gyorsítani? Tud e annyit hozni a teljesítményen, hogy a proci teljesítmény szintet ugorjon? Egy második Bulldozer lesz, vagy egy második K8?
- Igen okos emberek leírták máshol, hogy a proci frekvenciájánál sokkal jelentősebb a felépítés, már csak ezért sem értem mit dobálóznak egyesek turbóval meg frekvenciával.
- Ha már csak azért is megahertz: Az AMD rengeteg dolgot nem mondott el. Pl. oké hogy 3,4 Hz-n ment a teszt, de meddig tud elmenni? Egyesek 3,8-at emlegetnek. Ezt vajon azért nem mondta el, mert nagy halom puskapor, vagy mert nem túl sok puskapor? Érdemes kiindulni a 14nm-ből, Intel procik mennyire húzhatók?
- Az AMD proci mennyire fog együttműködni az AMD GPU-val? Fog ez még hozni teljesítményen?
- Raven Ridge. Elvileg ez is Q1vége-Q2 eleje. Na AZ nagyon fog fájni az Intelnek, ha a RYZEN már most ennyire jó. Már ha lehet majd kapni.Hogy jó lesz e? A ZEN? Nagyon. Érdemes e AMD részvényt venni? Csak ha sok felesleges pénzed van. Az elmúlt években az AMD túl sokszor hagyott ki hatalmas ziccereket, mert nem tudta kielégíteni a piaci keresletet. És nem arról volt szó, hogy 1-2 hétig hiány alakult ki. Ha 500 dollárért adják, megint nem tudnak annyit gyártani, hogy fel ne vásárolják előlem. Ha 1000-ért, akkor meg én nem tudom kifizetni.
Ha valakit sért az Intellel illetve NV-vel kapcsolatos nézőpontom, javaslom nézzen utána mi történt az elmúlt 16-18 évben és igen, tudom hogy egyáltalán nem túloztam az eseményekkel, és az igazság baromira tud fájni. Nekem is fájt és fáj most is (nagyon-nagyon régóta) az AMD töketlenkedése, remélem most a másik oldal(ak)on a sor.
Viszont nagyon kíváncsi vagyok az információs hiányosságok kitöltésére. Azokra várom az érdembeli kiegészítéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged