Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Linem

senior tag

Glide játékok, amiket én is végigvittem:
    Tomb raider 1-2
    Screamer rally
    Carmageddon 1-2
    Pandemonium 1-2
    NFS 2-3
    Quake 1-2-3
    Descent 2
    Turok

• Linem

senior tag

válasz rumkola #147 üzenetére

Akkoriban nem teljesen hivatalos megjelenések voltak, hanem itthon programküldő szolgálatok másolták a játékokat, és listákat lehetett kérni tőlük a rendeléshez. Például a legtöbb játékokat tesztelő újságnál is volt ilyen szolgálat, ahonnan rendelni lehetett PC-s játékokat is. (CoV, 576 kbyte, GURU) Egyébként Te már a 3,5"-os lemezre gondolsz, én még előtte 5,25"-ost használtam, amire kevesebb fért.

• Linem

senior tag

válasz _kovi_ #138 üzenetére

Igen. :D A memóriáknál is emlékszem, amikor az EDO után megjelent az SD RAM, mindenki erről álmodozott, hogy megvehesse. Hol volt még akkor a DDR.. A floppy téma szintén ismerős, nagyon sok PC játék alapból 10-20 floppy lemezen jelent meg. Az adathordozás kész szenvedés volt, most meg a kulcstartón átviszek bármit bárhova.
    Persze ne értse félre senki, aki fiatal, nem vagyok az a "Bezzeg az én időmben" típusú károgó emberke, nagyon örülök a fejlődésnek és próbálom tartani anyagilag az ütemet a PC fejlődésben továbbra is, általában középkategóriás gépekkel, de ezeket a régi hardveres dolgokat fontosnak tartom ma is, hogy átéltük. Sok tapasztalatot szereztünk akkoriban. A 3dfx Voodoo korszak éppen egy ilyen volt, aki nem élte át, azoknak hiába is próbálnánk átadni ezeket az élményeket.

• Linem

senior tag

Az elolvasott hozzászólások alapján én nyertem.. :P :U Mivel a Commodore gépeken kívül egy IBM XT volt a kezdőgépem Hercules monochrom monitorral és HGC videokártyával, ami emulátorral képes volt futtatni a CGA játékokat is. Akkoriban sehol nem volt még az álom AGP port. Helyette ISA, EISA, VESA kártyahelyek szépítették az alaplapokat Tseng és Cirrus videokártyákkal. 10 MB-os HDD-re lehetett pakolgatni az 5,25-ös floppy lemezekről a cuccokat. :D Szerencsére pár év múlva váltottam egy IBM PC/AT 286-osra és 20 MB-os HDD-re.
    Visszatérve a cikkre, amikor kijött a Diamond Monster 3D, természetesen én is megvásároltam. Napokig ültem a képernyő előtt és tátott szájjal ámultam a gyönyörű Glide-os játékok láttán. Utána megjelent a Voodoo2 8 MB-os és 12 MB-os verziója, amire nem volt pénzem. Később viszont a Voodoo Banshee-t beszereztem, amit egy Voodoo 3 3000 követett. Szóval én is régi rajongója vagyok a cégnek és szép emlékeket idéz fel, ha olvasok a retro kártyáikról.

(Úgy gondolom, hogy mi, akik ezeket megéltük tudjuk igazán értékelni ezt a hatalmas fejlődést a számítógépes grafika terén, hiszen akik már a 4k és 8k realtime raytrancing korszakba születnek bele, nem fogják érteni, hogy milyen fejlődési szakaszokat kellett végigjárni és átélni, amíg ide eljutottunk.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés