- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
francos
csendes tag
Nagyon jó kis teszt.
-
steadywarp
tag
4770 cf-en ugyan ez volt a krízisznél a helyzet lassult tőle
-
-
-
-
-
mghltm
addikt
-
-
dredbiro
senior tag
Köszönöm a cikket,remek írás,tetszett
-
-
xKacsax
aktív tag
Jó kis teszt volt! Bár azt hittem CF-ben még a BC2 és a Warhead is sima menet lesz.
-
teratti
senior tag
Grat a teszthez, nagyon érdekes volt!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Puma K
nagyúr
Értem, engem azonban mégis érdekel, hogy milyen fogyasztási és hőmérsékleti mutatókkal rendelkezik egy ilyen GPU kombó ha nagyon megizzasztják őket.
Oké, hogy elméletben lehet tudni mi lesz a végeredmény de azért ha az embernek van lehetősége egy ilyen dolognak utánajárjon akkor én megtenném!
-
-
Ne haragudj! Átsiklottam felette(d)
illetve a PH-sBográcsparty után próbáltam regenerálódni
Fentebb linkeltem egy 6800 ultra SLI tesztemet, illetve csináltam már 7950GX2-vel SLI tesztet meg quad SLI tesztet is szal ebben a témakörben ennyi
BiP! Neked is köszi a korrigációt
socialkiller! Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk, gratulálok hozzájuk, nem semmi darabok az fix -
socialkiller
tag
Nekem 2db ASUS Radeon 7970 3Gb DirectCU II van crossfire-be összekötve.
-
BiP
nagyúr
Jó kis teszt, ritka cuccokkal. Élvezet volt olvasni, bennem is előjött a nosztalgia.
Még amikor 1900GT-m volt, én is arról álmodoztam, hogy kéne egy XT, meg de jó is lenne Crossfire, csak mire odáig jutottam, hogy lépni kéne, jobban megérte egy tök új, erősebb kártyát venni (8800gt).OFF: Első bekezdés: Nvidiá_j_é, ill. az első oldalon kicsit sok a 'mint fentebb írtam',.
-
válasz
Psychopeti #55 üzenetére
-
v.tom
őstag
-
Paci.
tag
Remek cikk lett!
Bár kicsit hiányérzetem van, se lekvár, se fagyálló...Nekem is röfög itthon egy CF képes masina (Foxconn 965-ös) Intel alapon, csak megfelelő kártyapárra vár.
-
mmdms
addikt
Jó kis bacsis teszt ismét
!
Hasonló CF-et szeretnék én is kipróbálni szórakozás céljából, igaz kicsit kisebb kategóriával, x1300pro-val, azoknál cf kártya se kell, szoftveresen van megoldva. Csak régóta nem találok még1 ilyen karit.
-
Sz.L.
aktív tag
Nekem Asus A8R32-MVP Deluxe volt Athlon64 X2 4400+ (Toledo) procival, 500mhz-es ADATA Vitesta ramokkal. Akkoriban nagyon jónak számított
-
Psychopeti
senior tag
Gratula jó kis cikk lett
Esetleg egy retro Nvidias tesztet is lehetne
-
hunmyke
aktív tag
Jó cikk lett!
Jó öreg XT-k, nekem is volt egy 1950XT-m, nem is volt olcsó akkoriban, de ment is.Crysis Warhead eredmény tényleg érdekesen alakult. De ha jól emlékszem inkább Nvidia támogatott volt az a játék, arra viszont nem számítottam, hogy ATi-val csökken CF esetén az FPS száma.
-
-
Nahh közbe vagyok ám srácok
Először is köszi a szép szavakat, ezúttal is!
Egy kicsit az opteronos témához szólnék! azért is opteront válazstottam, mivel ez ugyebár válagotott lapkákra épült, ezért a tuning is jobban ment velük.. egy átlag 4200+ X2 Athlon 64 2,7-2,8Ghz körül megáll, viszont egy ilyen opteron 165... ezek szinte minden esetbe vitték/viszik a 3 gézát, tehát 939be a legjobb választások -
A korabeli driverekkel meg aztán kifejezetten cumizás lehetett egy ilyen cucc birtoklása
De legalább volt
-
Angel1981
veterán
Kellemes emlékeket ébresztett bennem a cikked!
-
mclaren-d
aktív tag
Nagyon jó teszt
Köszönöm szépen egy élmény volt
Nekem egy 1950 pro után lett egy ilyen 1900XTX-em Imádtam
-
v.tom
őstag
Jó kis régi szép idők. Volt egy xpress 3200 chipes, rd580-as DFi lapom, ezek hardverek voltak a javából.
A lapnak olyan doboza volt, hogy kb. a gyártó 18 éves lányát is belecsomagolták, mint extra.
-
walkmanboy
tag
Jó kis cikk Bacsis reggelre, de ezt mikor a feléhez értem beugrott, hogy ezt már olvastam a honlapodon
-
Sz.L.
aktív tag
Jó cikk!
Annak idején (2006 körül) még emlékszem mennyire vártam a CF elterjedését egy ATi Xpress 3200-es lappal. Aztán elég sok cikket írtak a CF instabilitásáról (nem támogatottságáról) és úgy döntöttem várok egy kicsit még. Aztán a belső CF hidas megoldás megjelenésének időszakát is átvészeltem 1db X1600XT-vel. Mikor eljött az idő (2007-2008) 2db X1950 PRO Ultimate-re esett a választásom. A stabilitással akadtak problémák, de valószínűleg szoftver problémákból fakadóan. Ekkor elgondolkodtam egy pillanatra, hogy milyen jó, hogy kihagytam a külső CF-es megoldást az 1900XT-XTX lehetőséget (és mennyit spóroltam).
A CF technológiát 2007-2008-óta használom és vészelem át vele a az új csúcs kártyás időszakokat. Jelenleg ezt most 2db HD6850-el teszem, problémamentesen. -
Csabro
tag
Hat ez nagyon jo cikk volt. Pont nekem valo.
Bevallom en sokkal nagyobb elvezettel olvasok ilyen retros "izomteszteket" a regi bika kartyakrol mint egy esetleges uj fejlesztesrol. Jo latni es olvasni az ilyet ami elohozza a regi szep emlekeket.Gratulalok a teszthez, biztos nem volt egyszeru beszerezni a cuccot
-
mghltm
addikt
koszi az irast, nagyon erdekes volt!
minden elismeresem az elszantsagodert, nem semmi idot/energiat/penzt fektethettel egy ilyen konfigba!
-
capulet75
addikt
A jó öreg vörös izomfiúk.
-
Petyyyyy
addikt
Jó cikk lett, tetszett. A kártyákhoz külön is gratula, pöpec darabok!
így ő is piacra a saját megoldását - Ide beszúrhatsz egy "dobta-t" -
Gabbo
aktív tag
Jó cikk, grat!
Régi szép idők!
-
HaZsolt
őstag
Már a cikk nevétől tudtam, hogy te leszel az bacsis
. Jó volt ezeket újra olvasni.
-
Destructo
senior tag
Iszonyat nagy UP és gratula a cikkhez!Jó lenne a jövőben hasonló retró egykori high end konfog tesztekr olvasni!
köszi még egyszer!
-
az első, amire rákattintottam, rögtön van raktáron.
a 470-ről meg leírtam, hogy érthető alternatíva, ha valaki hajlandó 400W-nyi VGA-t betenni a gépébe, és kicentizni a VRAM-ot. sztem zárjuk le ennyivel. -
skydragon
tag
UP jó cikk igaz bacsis oldalán már olvastuk
-
Recon666
Közösségépítő
Az argepet inkább hagyjuk, fele termék raktáron sincs. Az iponban néztem ott átlagban 125-130k volt az áruk és nem egy drága bolt. Használtat mondtam, mivel újonnan nem lehet már kapni 470-et.
De veheted mellé a használt HD7970-et vagy a 680-at még mindig megvan a 25k különbség.
-
nem tudom, hol nézted a 7970-et, az argep vagy egy tucatot dob 115K körül.
egy kártya esetén tényleg elég az 1G VRAM fullHD-ben, viszont két kártya már annyival gyorsabb, hogy ott be lehet kapcsolni olyasmiket is, amikkel már kifutsz az 1G-ból.
a 470SLI egy fokkal jobb az 1,25G-val, de az sem biztosíték - és egy olyan hőtermelésű konfig nekem pl. biztosan nem kéne. ja, és használt árral nem sportszerű jönni... -
Puma K
nagyúr
Hali!
Jó cikk, anno szinte a nyálam csorgott ezekért a csúcs ATI és Nvidia kártyákért, nem csak a teljesítményük volt nagyon jó, de a kinézetük is megdobogtatta a férfiember szívét akár egy kedvenc autó típus
Itt hiányzik egy betű:
"próbáltam, volt gép újraindítás"
Crysis Warhead FPS grafikon alatti részen találhatóJut eszembe!
Nvidia kártyákkal lesz hasonló?
pl7800GT/7800GTX/7900GT/7950GT/7900GTO/7900GTXÜdv
Puma -
zoleek
tag
A felső kategóriás lapok támogatják
Pl szerintem az én Asus sabertooth 55i deszkám nem épp alsó kategória... Tavaly vettem nem kevés málnáért és mégsem tudja...
-
Mister_X
nagyúr
Gratulálok a teszthez!
Emlékszem, hogy mennyit álmodoztam X1900XT-ről és, hogy pár évvel később is csak egy X1600XT-t sikerült bezsebelnem... azért jó kártya ez is, van benne annyi szufla, hogy a mai játékokat is elvigye minimum-közepes szinten.
-
endib
tag
Jó cikk, grat!
-
mickemoto
őstag
Jó az ilyen régebbi hardverekről olvasni, hogy hogy teljesítenek a mai játékokkal.
Az új dolgok már nem nagyon érdekelnek. -
master90
aktív tag
Patent kis teszt let!
Crysis warhead elégé megizzassza még a 2 kártyát is -
törölt tag
szokás szerint zseniális írás
nagyon tetszett!
-
Stef3
csendes tag
Jólesett ez a kis nosztalgia, csak az a baj, hogy egy megvalósítatlan terv emlékeit hozza felszínre bennem. Én is ebbe az irányba akartam mozdulni. Megvolt a crossfire képes lap, és ott csücsült egy X1950pro kártya a gépben, párjára várva.
A baj csak az, hogy mire úgy gondoltam, hogy most már kellene egy kis teljesítménytöbblet, és a kártyához is hozzá lehetett jutni kedvező áron, addigra jöttek ki olyan játékok amik a 10.2-es driver-rel csak durva textúrahibák mellett futottak. Az ATI viszont egyszerűen leállt ennek a szériának a támogatásával, és nem is készült újabb driver hozzá.
Hivatalos úton is megkerestem őket kétszer is, válasz azonban egyszer sem érkezett.
Ez nagy feketepont a szememben, nem erre számítottam. Így csere lett a vége, az NVidia legalább csak akkor áll le a driver támogatással, ha az tényleg az értelmét veszti. -
Skizz
addikt
Elkapott a nosztalgia, pedig nem is volt rég. Jó cikk.
-
grozam
tag
Szerintem ma sem érdemes két kártyát venni, hanem egy jobbat.
-
mcs
veterán
Gratulálok a cikkhez!
Annyit jegyeznék meg, hogy a Battlefield Bad Company 2 valószínűleg procilimitbe ütközhetett.
-
törölt tag
A legjobb minőségű chipek (azaz a válogatás során elsőként megfeleltek) minden esetben az Opteronokba kerültek (pontosabban azt lézerezték rájuk), szóval minimális az esélye, hogy egy sima X2-vel jobban járna. Ráadásul a 4200+ csak 2x512KB L2 cache-sel bírt, míg az Opteronok 2x1MB-tal. Ez is számított sokat (ráadásul a Toledo többnyire jobb tuningpotenciállal bírt, mint az azonos órajelű Manchester.)
bacsis: Szerintem annyira nem meglepő, hogy egyes újabb játékok nem mennek rendesen a régebbi CF rendszereken. Sem a fejlesztők, sem az AMD nem foglalkozik ezzel. Minimum olyan CF kell ezekhez, amit támogat a legutolsó akár Legacy R600 driver és van hozzá CF profil. Tehát HD 3850 alatt nem hiszem, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Persze ha mazochista vagy akár HD 2400 CF-fel is próbálkozhatsz.
-
Bjørgersson
félisten
Jó volt olvasni a cikket, szépen össze lett rakva.
Igaz amikor ezek a hardverek megjelentek, még azt sem tudtam mik vannak egy számítógépben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Régi szép idők, amikor még külső kábellel ment a CF. Emlékszem rá, hogy a CF-es kártyák aranyáron mentek, és tény, hogy a megfelelő lapok is eléggé drágák voltak, és persze ritkák. Manapság szinte kincsnek számít egy ilyen AMD-s lap.
Prociból megnéznék egy jó kis régi X2-t, pl. egy jó tuning potenciával rendelkező 4200+ X2-t.
Jó volt kicsit nosztalgiázni. Köszi!
(#2) zoleek: Tény, de a kártyák teljesítménye kijön 2*8-al is. Sőt, 16/4-ben sem tapasztalható olyan szintű lassulás, mint amire az ember hirtelen számítana a számok láttán. (Persze 2.0-s PCI-E mellett). Mellesleg pl. a "tuninglapok" esetén, Pl. Asus ROG szériánál megvannak a 16/16-os PCI-E-k.
-
zoleek
tag
gyakorlATi Ez nagyon kemény volt a végére!
Jó cikk, gratula a kártyákhoz!
Köszönjük.
De az azért milyen durca, hogy még a mostani lapok java sem támogatja a 2*16-os pci-e sínkiosztást...Ez pedig 6 év távlatából már csapatja szépen!
-
matej013
tag
Az a durva, hogy nekem még mindig olyan alaplapom van, ami ezt a Crossfire-t támogatja.
Egyébként eddig nagyon jó teszt, most járok kb. a negyedénél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest