Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grath

HÁZIGAZDA

válasz ΞΔGLΞ #105 üzenetére

Ha elolvasod, hogy mire válaszoltam, látod, hogy egy hozzászóló az én személyes véleményemet kérdezte a "2 vagy 4 jobb témakörben", külön kiemelve, hogy nem univerzális igazságot szeretne, hanem a magánvéleményemet. Ezért is volt offtopic-ként megjelölve.

Ez itt valami bejáratott menőzés, hogy mióta van online az ember, meg mikor kezdett játszani? Nem biztos, hogy az ilyen összehasonlításból jön jön ki az ember, mert mindig van, aki előbb volt gépközelben, aztán koppan az ember. Igaz, pusztán ez semmit nem jelent, de ha már ez az érvünk, furán néz ki, ha valaki ezen rád tud verni.

Az, hogy '98-ban jelent meg a RE2, az nem jelenti azt, hogy ne tudott volna minden érdeklődő játékoshoz eljutni a híre - nem is értem, hogy itt mire gondolsz. 5 millió példányban fogyott világszerte csak PlayStationön, bőven 6 millió felett minden platformon. Szerinted internet előtt nem volt élet?

• Grath

HÁZIGAZDA

válasz hombre[EU] #58 üzenetére

Szerintem a 4 sokkal hangulatosabb, izgalmasabb és előremutatóbb volt, mint a 2. A 2 felújított verziója nyilván rengeteget javult (a grafika mellett például irányításban és világépítésben, sztorimesélésben is), de nekem még mindig a 4 a kedvenc.

• Grath

HÁZIGAZDA

válasz hombre[EU] #47 üzenetére

Régen is volt rengeteg év játéka díj, legjobb játék szavazás, csak nem a neten, hanem printben :)

A RE2 fantasztikus folytatás volt, ezt senki nem tagadja (én aztán főleg nem), de az, hogy design szempontjából zsákutcába jutott ez a recept, azt szerintem pontosan jelezte a RE3 és a CV egyre langyosabb fogadtatása, radikálisan csökkenő eladásai. Azon milliók közül, akik imádták a RE2-t, csak egy apró töredék maradt meg, aki ugyanazt akarta volna ötödszörre is.

Szerintem a Capcom is felismerte ez - nyilván, hozzájuk folyt be egyre kevesebb pénz -, és időben meghozták a döntést, nem úgy, mint mondjuk az Eidos a Tomb Raiderrel, amit jóval tovább erőltettek ugyanúgy.

Most megnéztem, a Famitsuban, az Edge-ben, az IGN, a Game Informer és a GameSpot is több pontot adott a 4-re, mint a 2-re, pedig arról aztán szó nincs, hogy ők ne azzal nőttek volna fel.

De igazából ez mindegy, ha valakinek a 2 a kedvence a sorozatból, az most ma a alá pisilhet az örömtől, olyan igényes felújítást kapott. Ezen összeveszni nem nagyon akarok, mindössze jeleztem, hogy a magánvéleményemen túl több dolog támasztja azt alá, hogy míg a 2 "csak" egy nagyszerű folytatása volt egy formabontó játéknak, addig a 4 egy korszakalkotó, zseniális ugrás volt. Nálam valahol pont ez a különbség a 9 és a 10 pont között egy értékelésnél.

Szerk: de amúgy az év játéka díjak számában annyiban tényleg nem igazságos az érvelésem, hogy a Resi 2 e szempontból rosszkor jelent meg, mert '98-ban legalább öt jobb és fontosabb játék látott napvilágot, szegénynek nem volt esélye.

• Grath

HÁZIGAZDA

válasz ΞΔGLΞ #40 üzenetére

Végsős soron a játék tartalmának listázásán kívül minden magánvélemény, ha nagyon reduktív akarsz lenni.

Viszont nem hiszem, hogy ez valami radikális vélemény lenne, hisz akár az év játéka díjak számát, akár Metacritic-átlagot, akár játékosok kollektív véleményét (például szavazásokon) vesszük alapul, ez az eredmény jön ki. Nyilván nem mindenki gondolja így, de kördiagramon szerintem messze a 4-nek lenne a legnagyobb a cikkelye.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés